A kutyát nem érdekli Oroszországban hogy a jelenlegi Ukrán kormány mibe megy bele, ha nem tűnt volna fel, itt nem leánykérés van folyamatban hanem erőszak. Addig fogják szisztematikusan aprítani az utolsó sarki zöldségest is szecskává lőve, hogy mikor már kő-kövön nem maradt, az okos ukrán nép fogja elzavarni azt a kormányt ami nem hajlandó aláírni hogy NO NATO, NO idegen katona, NO fegyver. Nem az EU tagsággal(ami amúgy nyilván valóan MINKET - tehát az EU-t fog ha összejön nekik megszopatni, anyagilag megtérdeltetni) van bajuk az oroszoknak, hanem az előbbiekkel. Azt meg simán nem fogják hagyni.Szerintem annyira hülyék az Ukránok, hogy a semlegességet választják és még abba is belemennek,hogy nem tartanak fennt egy olyan haderőt, amely nem képes megvédeni Ukrajnát egy újabb Orosz támadástól.Ilyen feltételekbe egyetlen épeszű kormány sem megy bele.
Ezért tört ki a háború. A tényszerűség kedvéért az ukránok vért hánynak, mindenkit még külföldről is már fogdosnak össze hogy jöjjön hozzájuk haza harcolni, az oroszok meg még nem is soroznak. A dollár recseg, az USA megbízhatatlan partner lett a világ országainak döntő többségének(igen a világ nem a szolgalelkű EU) a szemében, az olaj - gáz ára az egekben.
Szerintem még időben is úgy néz ki akár el is húzódhat, az oroszok bírják jobban, mert a nyugat egy - egy országa már kezd vakarózni hogy csak kéne neki az a kurva orosz gáz - olaj - nyersanyag, még Rubelért is...
Addig fog tartani amíg az oroszok akarják. Ha nagyon megcsúsznának konvencionálisan, akkor meg van náluk egy bármikor kijátszható Adu Ász, leteszik valahova Lembergbe, és Game Over, onnantól vagy kuss lesz és félre nézés, vagy meg lehet halni az ukránokért. Nincs előttem hogy ezt tényleg, úgy igazán bárki bevállalná, a legvéresszájúbbak is tudnának hirtelen London, New York, meg mondjuk Lemberg közt különbséget tenni...