Egyetlen normális ember sem lesz hálás annak a nemzetnek v országnak amely megtámadta az országát és a népet , az simán megtörténhet, hogy az emberek belefáradtak a háborúba és azt mondják, hogy a kormány kössön békét ,de hogy hálásak lesznek a támadó félnek az szerintem kizárt.
Én értem amit írsz,csak te nem érted a szláv világot .. ezért van benne részigazság,nekünk magyar szemmel
nagyon abszurd példát fogok felhozni ... a székelyek bejönnek ide haderővel és elzavarják innen a kormányt,jobb életfeltételeket biztosítva,kiszámíthatóbb jövőt biztosítva,gazdasági fellendülést biztosítva .. tényleg nehezünkre esne velük (a rokonokkal és ez a kulcsszó!!) békét kötni ?
vagy fordítva mi nyomnánk le a romulánokat .. akkor szerinted a székelyek nekünk nem lennének hálásak ? azért ott is emberek élnek,nekik is a hétköznapok a fontosak,az hogy miként és hogyan boldogulna,hogy jönnek ki a fizetésükből,mit tudnak megvenni,vagy-e étel,vagy-e ruha,van-e gyógyszer stbstb ..ilyen apró hétköznapi dolgok amik nekünk természetesek,amíg vannak .. amint nincsenek akkor szarunk a politikára,szarunk a pénzre a túlélés a fontos.
Azt írtad ha jól emlékszem hogy jártál sokat Ukrajnában (én is) azt írtad hogy nem csak Kárpátalján (én sem csak ott) hanem Zaporizsjében is.
akkor biztosan beszélgettél a hétköznapi ukrán emberrel,és elmondták neked is,hogy mi a véleményük erről az egész dologról,hogy nem is értik igazán miért kell az oroszokra fújniuk,hiszen rokonok, egy ország egy nemzet voltak,közel ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanaz a vallásuk,ugyanaz a kultúrkör minden ugyanaz,sőt amig ott voltak az oroszok (és itt nyugodtan megkapaszkodhatsz), illetve a Janukovics éra volt,érezhetően jobban éltek,mert olcsóbb volt minden !
A gáz, a villany, a fűtés, a kaja, a gyógyszer minden ami fontos .. a politika nekik nem fontos,mert ezeknek az előbb felsorolt dolgoknak érzik a súlyát ,na pontosan ezért van sok orosz párti ukrán is Ukrajnában,mert kiszámíthatóbb volt az életük. Janukovics nem írta alá az EU csatlakozási nyilatkozatot,ezért kellett megbuktatni,mindenki várta a szebb jövőt,azt hitték kolbászból lesz a kerítés és eljön a tejjel-mézzel folyó Kánaán nekik is,kb mint amikor itthon hitegették az embereket,hogy tök jó lesz mert lehet majd Bécsben kávéházad ..
tényleg ????
Jelentkezzen már akkor az akinek itt a fórumtársak közül lett kint Bécsben kávéháza,hagy ugorjak ki és igyak meg nála egy feketét ..
szóval itt sem azért nyert az MSZP a második ciklusban mert olyan haj de jó volt,viszont az embereknek hiányzott a létbiztonság, a megszokott életforma elvesztése, sokan leszegényedtek (persze volt aki rajtuk meggazdagodott) de a kiszámíthatóbb életüknek annyi volt.. na ugyanez a forgatókönyv van most Ukrajnában,a régihez képest minden kurva drága, az ország vagyona vagy kiárusítva,vagy oligarchák kezében,ha lenne végre egy tisztességes válsztás és jönne egyolyankormány ami kiegyensúlyozott viszonyra törekszik az oroszokkal jobban élnének,sokkal jobban,ezért illetve ezekért írtam azt hogy nem biztos hogy nem lesznek valahol hálásak az oroszoknak,csak nekünk ezt magyar fejjel nagyon nehéz megérteni,itt mi Európában idegen népekkel körülvéve nem így gondolkodunk.mi egyedül vagyunk,ők nem,ők szlávok és csak ezen belül ukránok,oroszok,szerbek,vagy bármik ..