[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
A Starlink rendszere kivédte az oroszok zavarását – a Pentagon szerint ők is tanulhatnának Musk cégétől

Kérdéses hogy ez mennyire hihető, tekintve Musk hazugságait :D

A Pentagon elektronikus hadviseléssel kapcsolatos igazgatója szerint ahogy a Starlink képes volt frissülni a fenyegetés megjelenésekor, az olyan képesség, amire a hadseregnek is szüksége lenne. Az eset ráadásul rávilágít az oroszok egy eddig ritkán tárgyalt gyengeségére.

Most pedig a SpaceX egy újabb olyan teljesítménye került előtérbe, amelyre eddig csak egész országok voltak képesek – Musk elmondása alapján a Starlink műholdas-konstellációra épített internetes szolgáltatás képes volt visszaverni az oroszok támadását néhány órán belül. Mint ismeretes, a SpaceX Starlink terminálokat küldött Ukrajnába, hogy az országban a háború ellenére is elérhető maradjon az internet, amire egyébként több ukrán egységnek is szüksége lehet – például annak a tankvadász drón-egységnek, akikről a lentebbi cikkünkben írtunk. Később ugyan kiderült, hogy a lépés nem egyedül Musk szívjóságának köszönhető, hanem némi zöldhasú is gazdát cserélt a háttérben, de a Starlink ettől függetlenül fontos szerepet tölt be az ukrán védelem oldalán.

Musk állítása szerint azonban a Starlink szolgáltatás órákra leállt Ukrajnában, mert az oroszok sikeresen zavarták a rendszert – számol be róla a Breaking Defense. Egy szoftveres frissítést követően azonban a rendszer normális működése is helyreállt az országban, és a márciusi 25-ei közlemény szerint addig is ellenállt mindenféle hekkelési és zavarási kísérletnek. Az pedig, hogy egy magánvállalat képes elhárítani egy egész ellenséges ország elektronikai hadviselését, olyan teljesítmény, amire már a Pentagonnál is felkapják a fejüket az illetékesek. Az esettel kapcsolatban tegnap nyilatkozott Dave Tremper, a Pentagon elektronikai hadviseléssel kapcsolatos igazgatója. Tremper szavai szerint technológiai szemszögből fantasztikus teljesítményről beszélhetünk, és ebből még a hadseregnek is van mit tanulnia. Tremper szerint ugyanis épp arra van szükség, mint amit a SpaceX is megtett a rendszer védelme érdekében – tehát képesek voltak dinamikusan állítani a rendszeren anélkül, hogy kapacitásvesztés történt volna.



Mindennek azonban akad egy másik tanulsága is a tiszt szerint. A Krím 2014-es lerohanása óta az orosz hadsereg kiterjedt elektronikai hadviselési tevékenységet űzött a Donbászban – ráadásul mindez nem kevés sikerrel is járt: gyakran sikerült például elektromágneses jelek alapján megtalálniuk az ukrán állásokat, sőt az ukrán drón-tevékenységet is hatékonyan hárították el ezen a módon. A mostani konfliktus alapján viszont úgy tűnik, hogy eddig tartott az oroszok ereje az elektronikai hadviselés szempontjából, aminek egyébként nem csak a Starlink elleni sikertelen támadás a jele, de például az, hogy az ukránok sikeresen megszerezték az oroszok erre a hadviselésre tervezett, legfejlettebb technológiáját is:

Tremper szerint mindennek az az oka, hogy ahogy az oroszok távolodnak a határtól, és egyre inkább az ország közepére jutnak, az elektronikai hadviseléshez szükséges koordináció és szinkronizáció egyre nagyobb kihívást jelent a számukra. A városi környezet pedig rátesz még egy lapáttal minderre. Tremper épp ezért úgy látja, hogy hiába számottevő az oroszok elektronikai hadviselésre alkalmas ereje a térségben, az előbb említett kihívások az alulképzett legénység számára már túl nagy falatnak bizonyulnak.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 692
8 719
113
A jelenlegi háború is az eltörlés-kultúra jegyében zajlik.
Azzal, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, már nem lehet neki igaza. Semmiben. Nincs hozzá többé joga. Sőt, igazából soha nem is volt.

Tavaly az USA-ban egy egyetemi tanár bemutatta az 1965-ben készült Othello-t, ahol a fehér főszereplő volt feketének elmaszkírozva.
Biztos, ami biztos, előre szólt, hogy ez a tény esetleg a diákok némelyikének az érzéseit sértheti, de mert ellenvetés nem volt, levetítette a filmet. Hogy lássák, régebben így dolgozott Hollywood.
A film megtekintése után a diákok feljelentették a tanárt, mert a safe-space-ükbe gázolt a whitewashing-al.
Az eredmény: a tanárt eltiltották az oktatástól, de nem csak az egyetemén, hanem az egész államban.
Neki innentől fogva nincs a tanításhoz joga.
Ez volt tavaly és kicsiben. Ha hibázol, akár beismered, akár nem, megszűnnek a jogaid. El leszel törölve, ezáltal a “vita” egyoldalúan el fog dőlni.

A metódus most is ugyanaz. Putyin támadott, hát agresszor.
De mert agresszor, ellent kell neki állni.
Ennek legfontosabb módszere, hogy negligálni kell. Nem szabad meghallgatni az érveit, nem szabad tárgyalni vele a háborúról, nem szabad még a jelenlétéről sem tudomást venni.
Mondhat bármit, azt hazugságnak kell venni, mert a (régi)új módi szerint az ellenségnek megszűnik az igazsághoz való joga.
És persze eltörlünk mindent, ami orosz.
Ha az orosz kultúra el van törölve, akkor az orosz érdekek is megszűnnek, így nem kell többé senkivel semmit se megvitatni.
Bárhogy nézem a kontextus tényleg az hogy Putyin az agresszor, már 2014-ben is ő volt az agresszor a Krím elcsatolásával és a proxy háborújával Donbaszban. Most ezek után miért kéne bármilyen érvét meghallgatni? Az érvei amúgy is azok hogy nincs ukrán nép és az oroszoknak joguk van az egykori birodalmukhoz.

Teljesen érthető ha ezt nem fogadja el a nyugat. Ez a nemzetközi normák olyan szintű felrúgása ami nem maradhat következmények nélkül, mert akkor az egész világ biztonságát veszélyeztetné ez a precedens.
 
W

Wilson

Guest
Zseniális meglátás. Tehát Ukrajna vagy "hiperagresszív támadó" lesz vagy "hiperagresszív támadó". És ezeket eladva, mint "semlegesség". Lehet az orosz a harmadik opciót választaná inkább ... :)

Bár valójában nem lesz arra szükség ...
Akkor ilyen alapon Svájcot is hívhatod hiperagressziv támadónak csak nézd meg milyen minőségű haderőt tart fenn semleges államként.
 
W

Wilson

Guest
hacsak nem holnap elviszi az ördög a putyót, és az utódja az első munkanapján berántja azt az 500e tartalékost ami ehhez szükséges, már csak azért is hogy egy sikeres háborúval megszilárdítsa saját pozícióját
Ha most ebben a háborúban nem húzzák be Ukrajnát akkor belátható időn belül erre nem lesz lehetőségük.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
A kutyát nem érdekli Oroszországban hogy a jelenlegi Ukrán kormány mibe megy bele, ha nem tűnt volna fel, itt nem leánykérés van folyamatban hanem erőszak. Addig fogják szisztematikusan aprítani az utolsó sarki zöldségest is szecskává lőve, hogy mikor már kő-kövön nem maradt, az okos ukrán nép fogja elzavarni azt a kormányt ami nem hajlandó aláírni hogy NO NATO, NO idegen katona, NO fegyver. Nem az EU tagsággal(ami amúgy nyilván valóan MINKET - tehát az EU-t fog ha összejön nekik megszopatni, anyagilag megtérdeltetni) van bajuk az oroszoknak, hanem az előbbiekkel. Azt meg simán nem fogják hagyni.

Ezért tört ki a háború. A tényszerűség kedvéért az ukránok vért hánynak, mindenkit még külföldről is már fogdosnak össze hogy jöjjön hozzájuk haza harcolni, az oroszok meg még nem is soroznak. A dollár recseg, az USA megbízhatatlan partner lett a világ országainak döntő többségének(igen a világ nem a szolgalelkű EU) a szemében, az olaj - gáz ára az egekben.
Szerintem még időben is úgy néz ki akár el is húzódhat, az oroszok bírják jobban, mert a nyugat egy - egy országa már kezd vakarózni hogy csak kéne neki az a kurva orosz gáz - olaj - nyersanyag, még Rubelért is...

Addig fog tartani amíg az oroszok akarják. Ha nagyon megcsúsznának konvencionálisan, akkor meg van náluk egy bármikor kijátszható Adu Ász, leteszik valahova Lembergbe, és Game Over, onnantól vagy kuss lesz és félre nézés, vagy meg lehet halni az ukránokért. Nincs előttem hogy ezt tényleg, úgy igazán bárki bevállalná, a legvéresszájúbbak is tudnának hirtelen London, New York, meg mondjuk Lemberg közt különbséget tenni...
Ennek szerintem semmi realitása nincsen és nem is lesz a nyugat masszívan beállt az ukránok mögé, ezzel Ukrajna államisága garantálva lett.Lefog szakítani területeket Ukrajnától de ez a maximum amit elérhet.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 355
31 613
113
A kutyát nem érdekli Oroszországban hogy a jelenlegi Ukrán kormány mibe megy bele, ha nem tűnt volna fel, itt nem leánykérés van folyamatban hanem erőszak. Addig fogják szisztematikusan aprítani az utolsó sarki zöldségest is szecskává lőve, hogy mikor már kő-kövön nem maradt, az okos ukrán nép fogja elzavarni azt a kormányt ami nem hajlandó aláírni hogy NO NATO, NO idegen katona, NO fegyver. Nem az EU tagsággal(ami amúgy nyilván valóan MINKET - tehát az EU-t fog ha összejön nekik megszopatni, anyagilag megtérdeltetni) van bajuk az oroszoknak, hanem az előbbiekkel. Azt meg simán nem fogják hagyni.

Ezért tört ki a háború. A tényszerűség kedvéért az ukránok vért hánynak, mindenkit még külföldről is már fogdosnak össze hogy jöjjön hozzájuk haza harcolni, az oroszok meg még nem is soroznak. A dollár recseg, az USA megbízhatatlan partner lett a világ országainak döntő többségének(igen a világ nem a szolgalelkű EU) a szemében, az olaj - gáz ára az egekben.
Szerintem még időben is úgy néz ki akár el is húzódhat, az oroszok bírják jobban, mert a nyugat egy - egy országa már kezd vakarózni hogy csak kéne neki az a kurva orosz gáz - olaj - nyersanyag, még Rubelért is...

Addig fog tartani amíg az oroszok akarják. Ha nagyon megcsúsznának konvencionálisan, akkor meg van náluk egy bármikor kijátszható Adu Ász, leteszik valahova Lembergbe, és Game Over, onnantól vagy kuss lesz és félre nézés, vagy meg lehet halni az ukránokért. Nincs előttem hogy ezt tényleg, úgy igazán bárki bevállalná, a legvéresszájúbbak is tudnának hirtelen London, New York, meg mondjuk Lemberg közt különbséget tenni...
Ezn leforditva azt jelenti,hogy Oo csinálhasson azt,amit akar.Hát,az nekünk baromira nem lenne jó.
Észre kéne már venni,hogy Oo sértett meg nemzetküzi,általa garantált egyezményt.És hogy Oo emelte a tétet,nem a nyugat,és főleg nem az USA.Némi duzzogással elnézték neki a Krim bekebelezését,és a két szaki terület anektálását is elnézték volna-csak elszaladt a lóa muszkával.
Ezt a NATO beveszi Ukrajnát/Grúziát marhaságot meg abba kéne hagyni.Egyiket sem akarta a NATO bevenni.Sőt,most az orosz agresszió miatt Svédország és Finnország csatlakozni fog a NATOhoz,és ez reális agodalom a részükről.Oo (ismételten) bebizonyiototta,hogy számára csak wc papir minden egyezmény,amit nem tudnak katonai erővel kikényszeriteni vele szemben,hogy betartsa.
Ukrán atombomba max Ukrajnát védte volna,de nem fenyegette volna Oo-ot.De a nyugatnak esze ágában sem volt atomhoz segiteni őket.Még komolyabb nehéz/támadó fegyverzetet sem adtak az ukránoknak.
Szóval van a propi (mindkét oldalon,de itt most a ruszki propit szajkozod),és van a valóság.Nyugat is messzebb van Teréz anyátol,mint Makó vitéz Jeruzsálemtől,de a muszka még jobban távol van tőle-valahol a Holdban.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 049
113
És ez így van jól!
Nekünk ez a lehető legjobb forgatókönyv lenne! Egy demilitarizált maradék Ukrajna, aki kellő képen be van csicskítva - le van fegyverezve, és köztünk meg az oroszok közt van!

Ez nekünk tökéletes. Erősen szurkolok is érte! A realitás is ez amúgy, azt kell mondjam, egyetlen egy esetben látom ezt veszélyben, ha most hirtelen meg tudnák buktatni nem csak Putyint, hanem úgy a komplett Orosz vezetést, és jönne egy Navalnij/Zelenszkij féle Orosz vezető és vezetés. Erre az esély kb. konvergál a nullához.

Itt az orosz fog dönteni, hogy mi és mennyi lehet az ukránoknak olyan eszköz, ami nagyobb mint egy Javelin/Stinger.

PONT.
 
W

Wilson

Guest
A jelenlegi háború is az eltörlés-kultúra jegyében zajlik.
Azzal, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, már nem lehet neki igaza. Semmiben. Nincs hozzá többé joga. Sőt, igazából soha nem is volt.

Tavaly az USA-ban egy egyetemi tanár bemutatta az 1965-ben készült Othello-t, ahol a fehér főszereplő volt feketének elmaszkírozva.
Biztos, ami biztos, előre szólt, hogy ez a tény esetleg a diákok némelyikének az érzéseit sértheti, de mert ellenvetés nem volt, levetítette a filmet. Hogy lássák, régebben így dolgozott Hollywood.
A film megtekintése után a diákok feljelentették a tanárt, mert a safe-space-ükbe gázolt a whitewashing-al.
Az eredmény: a tanárt eltiltották az oktatástól, de nem csak az egyetemén, hanem az egész államban.
Neki innentől fogva nincs a tanításhoz joga.
Ez volt tavaly és kicsiben. Ha hibázol, akár beismered, akár nem, megszűnnek a jogaid. El leszel törölve, ezáltal a “vita” egyoldalúan el fog dőlni.

A metódus most is ugyanaz. Putyin támadott, hát agresszor.
De mert agresszor, ellent kell neki állni.
Ennek legfontosabb módszere, hogy negligálni kell. Nem szabad meghallgatni az érveit, nem szabad tárgyalni vele a háborúról, nem szabad még a jelenlétéről sem tudomást venni.
Mondhat bármit, azt hazugságnak kell venni, mert a (régi)új módi szerint az ellenségnek megszűnik az igazsághoz való joga.
És persze eltörlünk mindent, ami orosz.
Ha az orosz kultúra el van törölve, akkor az orosz érdekek is megszűnnek, így nem kell többé senkivel semmit se megvitatni.
Ezzel nagy vonalakban egyetértek, ezt a "háborút" nem nyerheti meg Putyin, azzal, hogy megtámadta Ukrajnát determinálta a szerepét.
 
  • Vicces
Reactions: dragonman
W

Wilson

Guest
Nekünk ez a lehető legjobb forgatókönyv lenne! Egy demilitarizált maradék Ukrajna, aki kellő képen be van csicskítva - le van fegyverezve, és köztünk meg az oroszok közt van!

Ez nekünk tökéletes. Erősen szurkolok is érte! A realitás is ez amúgy, azt kell mondjam, egyetlen egy esetben látom ezt veszélyben, ha most hirtelen meg tudnák buktatni nem csak Putyint, hanem úgy a komplett Orosz vezetést, és jönne egy Navalnij/Zelenszkij féle Orosz vezető és vezetés. Erre az esély kb. konvergál a nullához.

Itt az orosz fog dönteni, hogy mi és mennyi lehet az ukránoknak olyan eszköz, ami nagyobb mint egy Javelin/Stinger.

PONT.
Ennek szerintem akkor lett volna realitása, ha a nyugat és az USA magára hagyta volna Ukrajnát, de ezzel szemben nézd meg mi a valóság a Nyugat az USA-l az élen elkezdte mozgósítani az erőforrásait Ukrajna érdekében....
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 049
113
Ezn leforditva azt jelenti,hogy Oo csinálhasson azt,amit akar.Hát,az nekünk baromira nem lenne jó.
Észre kéne már venni,hogy Oo sértett meg nemzetküzi,általa garantált egyezményt.És hogy Oo emelte a tétet,nem a nyugat,és főleg nem az USA.Némi duzzogással elnézték neki a Krim bekebelezését,és a két szaki terület anektálását is elnézték volna-csak elszaladt a lóa muszkával.
Ezt a NATO beveszi Ukrajnát/Grúziát marhaságot meg abba kéne hagyni.Egyiket sem akarta a NATO bevenni.Sőt,most az orosz agresszió miatt Svédország és Finnország csatlakozni fog a NATOhoz,és ez reális agodalom a részükről.Oo (ismételten) bebizonyiototta,hogy számára csak wc papir minden egyezmény,amit nem tudnak katonai erővel kikényszeriteni vele szemben,hogy betartsa.
Ukrán atombomba max Ukrajnát védte volna,de nem fenyegette volna Oo-ot.De a nyugatnak esze ágában sem volt atomhoz segiteni őket.Még komolyabb nehéz/támadó fegyverzetet sem adtak az ukránoknak.
Szóval van a propi (mindkét oldalon,de itt most a ruszki propit szajkozod),és van a valóság.Nyugat is messzebb van Teréz anyátol,mint Makó vitéz Jeruzsálemtől,de a muszka még jobban távol van tőle-valahol a Holdban.
Te meg a nyugati propit nyomod akkor.

Marhára nem ok nélkül lett megtámadva az amúgy amerikai pénzből és segítséggel erőszakos puccsal hatalomra juttatott sovén náci Ukrán kormány.

Ja és a nyugat is megszegett számtalan nemzetközi egyezményt, az USA is bement és szarrá bombázott milliókat ENSZ BT vétó ellenére pl. Irakban, minden felhatalmazás nélkül, jogilag mint agresszor.

Nekem ezt a dumát tolhatod, eredménye nulla.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ezzel nagy vonalakban egyetértek, ezt a "háborút" nem nyerheti meg Putyin, azzal, hogy megtámadta Ukrajnát determinálta a szerepét.
Nagy lehet a baj, hiszen 10 percenként leírod. De attól, hogy számtalanszor leírod ugyanazt, még nem válik igazzá! Az meg, hogy szerinted mi a helyzet, a tanú című filmből bástya elvtárs szavaivat a helyzetre alkalmazva: "Sz@rt ér".
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 049
113
A jelenlegi háború is az eltörlés-kultúra jegyében zajlik.
Azzal, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, már nem lehet neki igaza. Semmiben. Nincs hozzá többé joga. Sőt, igazából soha nem is volt.

Tavaly az USA-ban egy egyetemi tanár bemutatta az 1965-ben készült Othello-t, ahol a fehér főszereplő volt feketének elmaszkírozva.
Biztos, ami biztos, előre szólt, hogy ez a tény esetleg a diákok némelyikének az érzéseit sértheti, de mert ellenvetés nem volt, levetítette a filmet. Hogy lássák, régebben így dolgozott Hollywood.
A film megtekintése után a diákok feljelentették a tanárt, mert a safe-space-ükbe gázolt a whitewashing-al.
Az eredmény: a tanárt eltiltották az oktatástól, de nem csak az egyetemén, hanem az egész államban.
Neki innentől fogva nincs a tanításhoz joga.
Ez volt tavaly és kicsiben. Ha hibázol, akár beismered, akár nem, megszűnnek a jogaid. El leszel törölve, ezáltal a “vita” egyoldalúan el fog dőlni.

A metódus most is ugyanaz. Putyin támadott, hát agresszor.
De mert agresszor, ellent kell neki állni.
Ennek legfontosabb módszere, hogy negligálni kell. Nem szabad meghallgatni az érveit, nem szabad tárgyalni vele a háborúról, nem szabad még a jelenlétéről sem tudomást venni.
Mondhat bármit, azt hazugságnak kell venni, mert a (régi)új módi szerint az ellenségnek megszűnik az igazsághoz való joga.
És persze eltörlünk mindent, ami orosz.
Ha az orosz kultúra el van törölve, akkor az orosz érdekek is megszűnnek, így nem kell többé senkivel semmit se megvitatni.
Igen ez így működik nyugaton. Viszont én azt látom, hogy egyre inkább kezdi a világ többi része ezt nem elfogadni. Pl. ahogy látom az oroszok - kínaiak - indiaiak csak hogy a legnagyobbakat említsem a teljesség igénye nélkül, kurvára nem kérnek ebből!

Azt kell hogy mondjam hogy nekik van igazuk, ők állnak a józan ész pártján!