Szerintem ha az orosz politika elfogadja hogy Ukrajna egy független állam és nem az Orosz Birodalom része, akkor mindenki jobban jár. Az ukránok, az ukrajnai oroszok, de még az orosz katonák is.Akkor rosszul látod, pedig ott van a szemed előtt (erre mondják, hogy nézz ne csak láss), ha most végig gondolod logikusan, szerinted miért tart ennyi ideig ez az egész cirkusz? Nem lenne egyszerűbb szétbombázni, szétrakétázni az összes várost, falut, tanyát? és most nagyon őszintén hány olyan videót láttál akár csak itt a csoportban is, ahol pont humanitárius segítséget vittek az oroszok, vagy kíméletesen bántak az ukrán civilekkel?
Ezekután meg lehet kérdezni mennyit számít nekik az emberélet?
És mi a helyzet a P. Lancaster videóval, ahol a túlélők mesélik el, hogy hogyan lőtték rájuk az Azovos mesterlövészek válogatás nélkül? Az is orosz propaganda? Meg azok is fizetett orosz sorozatszínészek akik ugyanezt nyilatkozzák le egymástól függetlenül?? Ezek után nem is értem a kérdést..
Az hogy az orosz uralom alatt mit mond valaki az erősen megkérdőjelezhető. Az ellenvéleményt Oroszország nem tűri, nem csak a megszállt területeken, de otthon se. Nyilván ők azt fogják bemutatni ami a narratívájukba illik.
Szerintem az oroszok az első pár napban foglalkoztak a civilekkel, aztán hamar potenciális fenyegetésként kezdték őket kezelni. Jelenthetik az ukránoknak a pozíciójukat vagy akár ők maguk is rájuk támadhatnak. Nem gondolnám hogy kifejezetten a népirtás a céljuk, de a lakossági ellenállás megtörése a taktikájuk része. Aki nem tetszik azt meg simán kivégezhetik. Az nyilván nem érdekük hogy a teljes lakosság éhen haljon az uralmuk alatt.