[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
segítek kicsit az internetet uraló cégek lesznek a vezetői... (saját pénzel kriptoval) egy kis világgal ahova el lehet majd menekülni a virtuális tér ami mindent biztosít ami a kikapcsolódáshoz szükséges (a filmek a játékok milyen függőséget okoztak) szolgáltatja az utazást (mobilitást) már pedzegetik a világélelmezés problémáját. és láss csodát megszületik az űrhajósoknak kifejlesztett massza ami finom az ízfokozóknak hála olcsó a kitudja mitől ugyanakkor tápláló és trutymó üzemekbe könyen előálítható (ősszel már kapható lessz jobb helyeken vagy a neten...) folytassam?

kitűzi a közös célt amiért érdemes dolgozni (valahol a csillagokközt valami elérhetetlen hatalmas kamut...) mindig nagyobbat...

hogy igaza lessz e @milagro nak az ufokkal? nem kizárt (előfordúlhat hogy pár év múlva "jeleket fognak" és az emberiségnek össze kell fogni hogy felvegyü velük a fizikai kapcsolatot ezért közösen kell építeni valamit...) persze ha lenne is ilyen átverés lenne csak hogy irányíthatóvá váljon mindenki)

erről szól ez az egész se nemzet se államra nincs már szükség szerintük a CÉG a jövő... szerintem meg egyszerüen hülyék.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Az ősi ösztönök nem uralhatóak le teljesen tehát ha el is érnek valamit pár évtized és magábadől a rendszerük... minél gyorsabban fejlődik a világ annál haarabb. (addig ügyesen kibekkelni és erősödni kell...) nem kell őket lenyomni mert amég harcolhat egy eszme addig erős amikor ellenség nélkül marad felfalja magát.
 

klédhur

Member
2022. március 3.
16
93
13
Amit írsz az teljes mértékben igaz. csak azzal nem értek egyet, hogy még nem lehet látni a következményeket.
Aki figyel, lassan már az okok mögött rejlő mozgatókat is látja, illetve magát a folyamatot és a végén lévő célt is. Persze ehhez el kell tudni szakadni a békaperspektívától.

Jól látható az elmúlt hét év történéseiből, hogy minden szépen fel van építve. 2015-ban indult a nagy elgondolás/terv kivitelezése. Ezen forgatókönyv része, hogy kétévente "véletlenül" jött valami nagy esemény (milyen érdekes, hogy az elmúlt 50 évben, ha jött is ilyen krízis, az csak nagy időközökkel és nem folyamatosan egymás után).
1. Először jött a migrációs válság, ami mint kiderül szervezett volt. A migrik - több délvidéki magyar elmondása szerint is - a határ melletti városok szerb postáiból egységesen 15 ezer EURO-nyi pénzt vettek fel a Westen Union és egyébb pénzközvetítőkön keresztül. Nem beszélve a kész útvonaltervekről és a csempészés megszervezéséről. És milyen érdekes, egy európai szolgálat sem tudott semmit tenni ez ellen, sőt még a szervezőket sem nevezte meg, holott tudta, hogy kik (és itt nem az álítólagos jól szervezett embercsempészekre gondolok). Ahogy Földi László is említette volt, azért nem mert egy nagyobb - EU-s szolgálatokat is zsebében tartó - szolgálat által volt az egész megszervezve, így kuss volt az eusoknak. Nincs itt semmi összeesküvés, lehet tovább sétálni! Nem kell feltenni a sok meglévő közül azt az egy kérdést sem, hogy honnan is volt a közel 2 millió személynek fejenként egységesen pont 15 ezer ajrója. Állítólag eladták a lakásaikat. Persze, ott ahol éppen mindenki elmenekült és egyébként is nulla kereslet van az ingatlanokra.
2. Aztán jött a klíma hisztike. Előszedték azt a szegény fogyatékos lányt (Grétikét, akivel csak együtt érezni volt szabad) és ezzel fokozták az izgalmi állapotot. Az egész egy felépített történet volt. Ha nem így van, mondja meg már valaki, hogy egy földi halandó mitől kap hirtelen akkor sajtónyilvánosságot, hogyan lehet, hogy csak úgy beszédet tart az ENSZ.-ben, USA kongresszusban, meg számos magas beosztású közéleti személyiség is soron kívül fogadta. Sokan voltak hasonlók, mint Grétike, de mivel nem élvezték azt a szervezett támogatást, valamennyi eltűnt a színről. Csak azt kell megnézni, hogy micsoda profi apparátust rittyentettek mögé! Persze ez csak véletlen, jobb esetben pedig az üggyel egyetértők szolidaritásából nőte ki magát. Hát persze.
Egyébként én évek óta a nagy hiszti ellenére nem látok - itt ahol élek - semmilyen felmelegedést. Ha csak az esetenkénti csapadékhiányt nem vesszük annak (egyébként évek óta kifejezetten hideg van). De a tavaly és tavaly előtt is ez volt, a száraz telet egy csapadékos tavasz követte. A nagy meleg közepette, az év 12 hónapjából lassan 9-et fűtünk. A tavaly csak két és fél héten keresztül volt kánikula, azaz 32 fok feletti hőmérséklet.
Tudom, erre azt mondják, hogy a föld másik felén van a nagy klíma krízis. Azoknak pedig, hogy nálunk van a nagy melegedés. Mindig arra hivatkoznak, amit az átlagpista nem tud - de legfőképpen nem is akar lustasága okán - ellenőrizni. Már arra sem vagyunk képesek, hogy a saját tapasztalás alapján döntsük el, hogy kint meleg van vagy hideg. Ha a média azt sugallja, hogy óriási felmelegedés van, igaz kint süvít a hideg szél (holott már rég melegnek kellene lennie), akkor a többség azt hiszi el, hogy felmelegedés van. Már a hideg időjárásra is ezt mondják.
3. Aztán, menetrend szerint, a klímahisztike második évének végén, egyszer csak lehúzták a hisztike potméterét és láss csodát megérkezett a VÍRUS. Hogy mi ment média szinten a felfuttatásával kapcsolatban, azt gondolom a jelen lévőknek nem kell ismertetni. Az az összevissza tájékoztatás, tudatosan megrendezett vagy célnak megfelelően megvágott képi jelenetek, szakértői félretájékoztatás, stb. nem volt semmi. És amikor később kiderült, hogy az egész nem úgy igaz ahogy előadták, megvolt a válaszuk, hogy, kérem szépen nem ismertük elégé a vírus természetét, ezért volt a sok hamisnak tűnő infó a tudósoktól. Minden esetre ez a vírushelyzet jó lehetőséget biztosított bizonyos köröknek arra, hogy a tömegek tűrőképességét, megoszthatóságát és irányíthatóságát teszteljék. Jelentem, jól vizsgáztunk.
4. És hipp-hopp, két év ismét eltelt (emlékezünk, hogy a vírushiszti 2020 februárjában indult, most meg 2022 tavasza van) és egyszer csak ránk tolták ezt a háborúnak nevezett valamit. Ezzel aztán elértünk abba a fázisba, amikor a polgárok anyagi javait kezdik ki (lelki biztonság, személyes szabadság korlátozása már megvolt a vírus ürügyén - ha valaki nem figyelt volna!).
A Putyini különleges szarakodásra hivatkozva pedig most közelebbről megomlasztják a globális (de főleg EU-s és nyugati) gazdasági rendszert, azaz felszámolják a fogyasztói társadalmat, hogy aztán a helyére valami szép új.... hozzanak létre. Ahol már nem fogunk esztelenül fogyasztani (ami szerintem is nagy hülyeség, de hát azok hozták ránk, akik most el akarják venni), hanem a kiosztott porció szerint fogunk élni.
5. És hogy mi várható a jövőben, kb. két év múlva?
Hát a fentiek együttes keverékének szarcunamija.
Háború, ami miatt nem megy gabona a 3. világba. Ez éhinséget fog eredményezni Afrikában és Délkelet-Ázsiában, ami aztán több tíz millió migránst szabadít Európára. A nyers és egyéb ásványi anyag hiánya miatt a nyugati világban is hiánygazdaság áll elő. Hiperinfláció, jegyrendszer. Erre majd még jön az egyébként soha véget nem érő vírushelyzet fokozása. És majd, ha úgy ítéli meg azok a bizonyos nem létező globális hatlom, hogy nem működik elégé együtt velük a nép, akkor majd kitolják a háború határait is.
Ha ezeket együttesen a népekre engedik, rövid idő alatt elérik, hogy a többség térden állva könyörögjön a szép új világrend bevezetésért. Ami kb. Madách falansztere vagy jobb esetben Huxley Szép új világa lesz.

Az hogy ez az egész megrendezett a dolog, arra bizonyíték, hogy Európában annyi élelmiszer terem, hogy a pl. a gabona felesleget elégetjük ill. bióetanolt készítünk belőle. Ha valahol nem, akkor pont itt nem kellene élelmiszer krízisnek lennie! Ennek ellenére, már erre készítik fel a népeket a jelenleg bevezetés alatt álló mesterséges visszatartással.
Azért ez egy kicsit konteósan hangzik, ezek egy része valós probléma, igaz a média által jelentősen túlhajszolva, és ha értesz egy kicsit a mezőgazdasághoz, akkor látod hogy itt tényleg nagy problémák lesznek. Az európai mezőgazdaság több dologra épül, ezek közül a legfontosabbak a modern precíziós gépek, a műtrágyázás és a növényvédő szerek rendszeres használata.
Namármost a precíziós gépek rohadt drágák (fejlettség tekintetében magyarországot innkább hagyjuk, de pl újonnan a legalapabb kombájnt nem kapod meg 100 milllió alatt, és akkor még nem is beszétünk ilyenről hogy többféle vágóasztal traktorok, stb) , rendszeres karbantartást igényelnek ami szintén rohadt drága, és nincs belőlük elektromos, tehát az üzemanyag is drága, megnézem válságban akár nyugaton is mikor lesz az egyszerű gazdáknak ennyi pénzük. A műtrágyához sok gáz kell, ami drága, így a műtrágya is drága, ha egyáltalán tudsz van (spoiler: nincs). A hatékony növényvédőszereket pedig az EU környezetvédelem címszó alatt kivonta (a gazdák ugyan betároztak amíg lehetett, de már nem igen van). A legvalószínűbb hogy engedélyezik az amerikai típusú mezőgazdaságot(génmódosított vetőmagok), de a Monsanto és társaik elég csúnya cégek, jobban örülnék ha minél messzebb lennénk tőlük. Mondjuk ez már egy kicsit megint konteó, ráadásul érzésem szerint nagyon elmentem offba (előre is bocsi ha valakit zavar), így abba is hagyom.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Amit írsz az teljes mértékben igaz. csak azzal nem értek egyet, hogy még nem lehet látni a következményeket.
Aki figyel, lassan már az okok mögött rejlő mozgatókat is látja, illetve magát a folyamatot és a végén lévő célt is. Persze ehhez el kell tudni szakadni a békaperspektívától.

Jól látható az elmúlt hét év történéseiből, hogy minden szépen fel van építve. 2015-ban indult a nagy elgondolás/terv kivitelezése. Ezen forgatókönyv része, hogy kétévente "véletlenül" jött valami nagy esemény (milyen érdekes, hogy az elmúlt 50 évben, ha jött is ilyen krízis, az csak nagy időközökkel és nem folyamatosan egymás után).
1. Először jött a migrációs válság, ami mint kiderül szervezett volt. A migrik - több délvidéki magyar elmondása szerint is - a határ melletti városok szerb postáiból egységesen 15 ezer EURO-nyi pénzt vettek fel a Westen Union és egyébb pénzközvetítőkön keresztül. Nem beszélve a kész útvonaltervekről és a csempészés megszervezéséről. És milyen érdekes, egy európai szolgálat sem tudott semmit tenni ez ellen, sőt még a szervezőket sem nevezte meg, holott tudta, hogy kik (és itt nem az álítólagos jól szervezett embercsempészekre gondolok). Ahogy Földi László is említette volt, azért nem mert egy nagyobb - EU-s szolgálatokat is zsebében tartó - szolgálat által volt az egész megszervezve, így kuss volt az eusoknak. Nincs itt semmi összeesküvés, lehet tovább sétálni! Nem kell feltenni a sok meglévő közül azt az egy kérdést sem, hogy honnan is volt a közel 2 millió személynek fejenként egységesen pont 15 ezer ajrója. Állítólag eladták a lakásaikat. Persze, ott ahol éppen mindenki elmenekült és egyébként is nulla kereslet van az ingatlanokra.
2. Aztán jött a klíma hisztike. Előszedték azt a szegény fogyatékos lányt (Grétikét, akivel csak együtt érezni volt szabad) és ezzel fokozták az izgalmi állapotot. Az egész egy felépített történet volt. Ha nem így van, mondja meg már valaki, hogy egy földi halandó mitől kap hirtelen akkor sajtónyilvánosságot, hogyan lehet, hogy csak úgy beszédet tart az ENSZ.-ben, USA kongresszusban, meg számos magas beosztású közéleti személyiség is soron kívül fogadta. Sokan voltak hasonlók, mint Grétike, de mivel nem élvezték azt a szervezett támogatást, valamennyi eltűnt a színről. Csak azt kell megnézni, hogy micsoda profi apparátust rittyentettek mögé! Persze ez csak véletlen, jobb esetben pedig az üggyel egyetértők szolidaritásából nőte ki magát. Hát persze.
Egyébként én évek óta a nagy hiszti ellenére nem látok - itt ahol élek - semmilyen felmelegedést. Ha csak az esetenkénti csapadékhiányt nem vesszük annak (egyébként évek óta kifejezetten hideg van). De a tavaly és tavaly előtt is ez volt, a száraz telet egy csapadékos tavasz követte. A nagy meleg közepette, az év 12 hónapjából lassan 9-et fűtünk. A tavaly csak két és fél héten keresztül volt kánikula, azaz 32 fok feletti hőmérséklet.
Tudom, erre azt mondják, hogy a föld másik felén van a nagy klíma krízis. Azoknak pedig, hogy nálunk van a nagy melegedés. Mindig arra hivatkoznak, amit az átlagpista nem tud - de legfőképpen nem is akar lustasága okán - ellenőrizni. Már arra sem vagyunk képesek, hogy a saját tapasztalás alapján döntsük el, hogy kint meleg van vagy hideg. Ha a média azt sugallja, hogy óriási felmelegedés van, igaz kint süvít a hideg szél (holott már rég melegnek kellene lennie), akkor a többség azt hiszi el, hogy felmelegedés van. Már a hideg időjárásra is ezt mondják.
3. Aztán, menetrend szerint, a klímahisztike második évének végén, egyszer csak lehúzták a hisztike potméterét és láss csodát megérkezett a VÍRUS. Hogy mi ment média szinten a felfuttatásával kapcsolatban, azt gondolom a jelen lévőknek nem kell ismertetni. Az az összevissza tájékoztatás, tudatosan megrendezett vagy célnak megfelelően megvágott képi jelenetek, szakértői félretájékoztatás, stb. nem volt semmi. És amikor később kiderült, hogy az egész nem úgy igaz ahogy előadták, megvolt a válaszuk, hogy, kérem szépen nem ismertük elégé a vírus természetét, ezért volt a sok hamisnak tűnő infó a tudósoktól. Minden esetre ez a vírushelyzet jó lehetőséget biztosított bizonyos köröknek arra, hogy a tömegek tűrőképességét, megoszthatóságát és irányíthatóságát teszteljék. Jelentem, jól vizsgáztunk.
4. És hipp-hopp, két év ismét eltelt (emlékezünk, hogy a vírushiszti 2020 februárjában indult, most meg 2022 tavasza van) és egyszer csak ránk tolták ezt a háborúnak nevezett valamit. Ezzel aztán elértünk abba a fázisba, amikor a polgárok anyagi javait kezdik ki (lelki biztonság, személyes szabadság korlátozása már megvolt a vírus ürügyén - ha valaki nem figyelt volna!).
A Putyini különleges szarakodásra hivatkozva pedig most közelebbről megomlasztják a globális (de főleg EU-s és nyugati) gazdasági rendszert, azaz felszámolják a fogyasztói társadalmat, hogy aztán a helyére valami szép új.... hozzanak létre. Ahol már nem fogunk esztelenül fogyasztani (ami szerintem is nagy hülyeség, de hát azok hozták ránk, akik most el akarják venni), hanem a kiosztott porció szerint fogunk élni.
5. És hogy mi várható a jövőben, kb. két év múlva?
Hát a fentiek együttes keverékének szarcunamija.
Háború, ami miatt nem megy gabona a 3. világba. Ez éhinséget fog eredményezni Afrikában és Délkelet-Ázsiában, ami aztán több tíz millió migránst szabadít Európára. A nyers és egyéb ásványi anyag hiánya miatt a nyugati világban is hiánygazdaság áll elő. Hiperinfláció, jegyrendszer. Erre majd még jön az egyébként soha véget nem érő vírushelyzet fokozása. És majd, ha úgy ítéli meg azok a bizonyos nem létező globális hatlom, hogy nem működik elégé együtt velük a nép, akkor majd kitolják a háború határait is.
Ha ezeket együttesen a népekre engedik, rövid idő alatt elérik, hogy a többség térden állva könyörögjön a szép új világrend bevezetésért. Ami kb. Madách falansztere vagy jobb esetben Huxley Szép új világa lesz.

Az hogy ez az egész megrendezett a dolog, arra bizonyíték, hogy Európában annyi élelmiszer terem, hogy a pl. a gabona felesleget elégetjük ill. bióetanolt készítünk belőle. Ha valahol nem, akkor pont itt nem kellene élelmiszer krízisnek lennie! Ennek ellenére, már erre készítik fel a népeket a jelenleg bevezetés alatt álló mesterséges visszatartással.

Most olvastam ezt a kommentet az Ultrahangon. Valahogy sejtettem, hogy innen származik, ismerős volt a stílus :)
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
segítek kicsit az internetet uraló cégek lesznek a vezetői... (saját pénzel kriptoval) egy kis világgal ahova el lehet majd menekülni a virtuális tér ami mindent biztosít ami a kikapcsolódáshoz szükséges (a filmek a játékok milyen függőséget okoztak) szolgáltatja az utazást (mobilitást) már pedzegetik a világélelmezés problémáját. és láss csodát megszületik az űrhajósoknak kifejlesztett massza ami finom az ízfokozóknak hála olcsó a kitudja mitől ugyanakkor tápláló és trutymó üzemekbe könyen előálítható (ősszel már kapható lessz jobb helyeken vagy a neten...) folytassam?

kitűzi a közös célt amiért érdemes dolgozni (valahol a csillagokközt valami elérhetetlen hatalmas kamut...) mindig nagyobbat...

hogy igaza lessz e @milagro nak az ufokkal? nem kizárt (előfordúlhat hogy pár év múlva "jeleket fognak" és az emberiségnek össze kell fogni hogy felvegyü velük a fizikai kapcsolatot ezért közösen kell építeni valamit...) persze ha lenne is ilyen átverés lenne csak hogy irányíthatóvá váljon mindenki)

erről szól ez az egész se nemzet se államra nincs már szükség szerintük a CÉG a jövő... szerintem meg egyszerüen hülyék.
Ready player one.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ezzel szó szerint egyetértek. Kiváncsi vagyok, mi lesz a következő "téma" úgy kb 1,5 év múlva!
Én arra tippelek, hogy az említett dolgok valamilyen keveréke. Az egyes alap "anyagok" összetétele a katyvasz-keverékben attól fog függni, hogy miként reagálnak a népek az eseményekre. Ha nem térdelnek meg a jegyrendszertől a borzalmas vírustól, akkor adnak a löttyhöz még egy kis harmadik feles háborút, vagy egy migránsokkal súlyosbított polgárháborút. Amerika ráér. Minél nagyobb lesz Európában a káosz, annál biztosabb az ő nyugalma otthon. Oda meg nem fog begyűrűzni a baj, mert a népeiknek előadják, hogy őket megmentik az európát súlytó káosztól. Persze ennek ürügye alatt azokat is jól lekorlátozzák, mind anyagi, mind pedig szellemi0 szabadság szintjén. Nem kell aggódni. Jó előre, több ezer éves politikai és szociológiai tudás és tapasztalat alapján megírt forgatókönyvből dolgoznak. Addig fognak elmenni, amíg világos lesz minden embernek, hogy kik is ők (Bogár Lászlóval szabadon, vagyis az önmaga létét is tagadó globális hatalom - azaz Globalogazdi).

U.i.: Kedves aguarell, elnézést ha félreérthető volt a béka perspekitva kifejezés. Remélem tudod, hogy nem rád gondoltam, hanem azon tömegekre akik csak a felszínt karcolgatva élnek.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Amit írsz az teljes mértékben igaz. csak azzal nem értek egyet, hogy még nem lehet látni a következményeket.
Aki figyel, lassan már az okok mögött rejlő mozgatókat is látja, illetve magát a folyamatot és a végén lévő célt is. Persze ehhez el kell tudni szakadni a békaperspektívától.

Jól látható az elmúlt hét év történéseiből, hogy minden szépen fel van építve. 2015-ban indult a nagy elgondolás/terv kivitelezése. Ezen forgatókönyv része, hogy kétévente "véletlenül" jött valami nagy esemény (milyen érdekes, hogy az elmúlt 50 évben, ha jött is ilyen krízis, az csak nagy időközökkel és nem folyamatosan egymás után).
1. Először jött a migrációs válság, ami mint kiderül szervezett volt. A migrik - több délvidéki magyar elmondása szerint is - a határ melletti városok szerb postáiból egységesen 15 ezer EURO-nyi pénzt vettek fel a Westen Union és egyébb pénzközvetítőkön keresztül. Nem beszélve a kész útvonaltervekről és a csempészés megszervezéséről. És milyen érdekes, egy európai szolgálat sem tudott semmit tenni ez ellen, sőt még a szervezőket sem nevezte meg, holott tudta, hogy kik (és itt nem az álítólagos jól szervezett embercsempészekre gondolok). Ahogy Földi László is említette volt, azért nem mert egy nagyobb - EU-s szolgálatokat is zsebében tartó - szolgálat által volt az egész megszervezve, így kuss volt az eusoknak. Nincs itt semmi összeesküvés, lehet tovább sétálni! Nem kell feltenni a sok meglévő közül azt az egy kérdést sem, hogy honnan is volt a közel 2 millió személynek fejenként egységesen pont 15 ezer ajrója. Állítólag eladták a lakásaikat. Persze, ott ahol éppen mindenki elmenekült és egyébként is nulla kereslet van az ingatlanokra.
2. Aztán jött a klíma hisztike. Előszedték azt a szegény fogyatékos lányt (Grétikét, akivel csak együtt érezni volt szabad) és ezzel fokozták az izgalmi állapotot. Az egész egy felépített történet volt. Ha nem így van, mondja meg már valaki, hogy egy földi halandó mitől kap hirtelen akkor sajtónyilvánosságot, hogyan lehet, hogy csak úgy beszédet tart az ENSZ.-ben, USA kongresszusban, meg számos magas beosztású közéleti személyiség is soron kívül fogadta. Sokan voltak hasonlók, mint Grétike, de mivel nem élvezték azt a szervezett támogatást, valamennyi eltűnt a színről. Csak azt kell megnézni, hogy micsoda profi apparátust rittyentettek mögé! Persze ez csak véletlen, jobb esetben pedig az üggyel egyetértők szolidaritásából nőte ki magát. Hát persze.
Egyébként én évek óta a nagy hiszti ellenére nem látok - itt ahol élek - semmilyen felmelegedést. Ha csak az esetenkénti csapadékhiányt nem vesszük annak (egyébként évek óta kifejezetten hideg van). De a tavaly és tavaly előtt is ez volt, a száraz telet egy csapadékos tavasz követte. A nagy meleg közepette, az év 12 hónapjából lassan 9-et fűtünk. A tavaly csak két és fél héten keresztül volt kánikula, azaz 32 fok feletti hőmérséklet.
Tudom, erre azt mondják, hogy a föld másik felén van a nagy klíma krízis. Azoknak pedig, hogy nálunk van a nagy melegedés. Mindig arra hivatkoznak, amit az átlagpista nem tud - de legfőképpen nem is akar lustasága okán - ellenőrizni. Már arra sem vagyunk képesek, hogy a saját tapasztalás alapján döntsük el, hogy kint meleg van vagy hideg. Ha a média azt sugallja, hogy óriási felmelegedés van, igaz kint süvít a hideg szél (holott már rég melegnek kellene lennie), akkor a többség azt hiszi el, hogy felmelegedés van. Már a hideg időjárásra is ezt mondják.
3. Aztán, menetrend szerint, a klímahisztike második évének végén, egyszer csak lehúzták a hisztike potméterét és láss csodát megérkezett a VÍRUS. Hogy mi ment média szinten a felfuttatásával kapcsolatban, azt gondolom a jelen lévőknek nem kell ismertetni. Az az összevissza tájékoztatás, tudatosan megrendezett vagy célnak megfelelően megvágott képi jelenetek, szakértői félretájékoztatás, stb. nem volt semmi. És amikor később kiderült, hogy az egész nem úgy igaz ahogy előadták, megvolt a válaszuk, hogy, kérem szépen nem ismertük elégé a vírus természetét, ezért volt a sok hamisnak tűnő infó a tudósoktól. Minden esetre ez a vírushelyzet jó lehetőséget biztosított bizonyos köröknek arra, hogy a tömegek tűrőképességét, megoszthatóságát és irányíthatóságát teszteljék. Jelentem, jól vizsgáztunk.
4. És hipp-hopp, két év ismét eltelt (emlékezünk, hogy a vírushiszti 2020 februárjában indult, most meg 2022 tavasza van) és egyszer csak ránk tolták ezt a háborúnak nevezett valamit. Ezzel aztán elértünk abba a fázisba, amikor a polgárok anyagi javait kezdik ki (lelki biztonság, személyes szabadság korlátozása már megvolt a vírus ürügyén - ha valaki nem figyelt volna!).
A Putyini különleges szarakodásra hivatkozva pedig most közelebbről megomlasztják a globális (de főleg EU-s és nyugati) gazdasági rendszert, azaz felszámolják a fogyasztói társadalmat, hogy aztán a helyére valami szép új.... hozzanak létre. Ahol már nem fogunk esztelenül fogyasztani (ami szerintem is nagy hülyeség, de hát azok hozták ránk, akik most el akarják venni), hanem a kiosztott porció szerint fogunk élni.
5. És hogy mi várható a jövőben, kb. két év múlva?
Hát a fentiek együttes keverékének szarcunamija.
Háború, ami miatt nem megy gabona a 3. világba. Ez éhinséget fog eredményezni Afrikában és Délkelet-Ázsiában, ami aztán több tíz millió migránst szabadít Európára. A nyers és egyéb ásványi anyag hiánya miatt a nyugati világban is hiánygazdaság áll elő. Hiperinfláció, jegyrendszer. Erre majd még jön az egyébként soha véget nem érő vírushelyzet fokozása. És majd, ha úgy ítéli meg azok a bizonyos nem létező globális hatlom, hogy nem működik elégé együtt velük a nép, akkor majd kitolják a háború határait is.
Ha ezeket együttesen a népekre engedik, rövid idő alatt elérik, hogy a többség térden állva könyörögjön a szép új világrend bevezetésért. Ami kb. Madách falansztere vagy jobb esetben Huxley Szép új világa lesz.

Az hogy ez az egész megrendezett a dolog, arra bizonyíték, hogy Európában annyi élelmiszer terem, hogy a pl. a gabona felesleget elégetjük ill. bióetanolt készítünk belőle. Ha valahol nem, akkor pont itt nem kellene élelmiszer krízisnek lennie! Ennek ellenére, már erre készítik fel a népeket a jelenleg bevezetés alatt álló mesterséges visszatartással.
Osztom az általad leírtakat.
Egy maradt összvissz ki a nyomorgatásból, a szezonális zsarolás az oltás felvétele miatt. Mert azt azért most már mindenki tudja, hogy ennek még évekig nem lesz vége. Erre épül a szoc. kreditrendszer, digitális pénz erőltetése. Ha nem azt teszed amit mondanak, nem dolgozol/tanulsz/utazol/eszel. Az más kérdés, hogy bárki gondolta e volna, hogy mindenféle komolyabb hatástanulmány nélkül ennyi embert megvesznek úgy, hogy lényegében még nem történt semmi. Egyesek már isszák ennek a levét de amit nem mond a tv vagy nem ír az index/telex, az nem is létezik.
Nem véletlen van a robotika ennyire erőltetve, holott véleményem szerint még közel sem áll készen a rendszer arra amire akarják. A többség úgy is csak legyint erre, de egyszerűen eldöntötték, hogy az újrafelosztás mellett egyszerűen nincs szükség ennyi emberre.
Annak meg külön diszkrét bája van, hogy az a vezető halálokok között változó mértékben dobogós a gyógyszermellékhatás, de mi ennek tapsolunk meg zabáljuk kétpofára ahelyett, hogy végre felelősséget vállalna mindenki saját magáért és nem mástól várna megoldást.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azért ez egy kicsit konteósan hangzik, ezek egy része valós probléma, igaz a média által jelentősen túlhajszolva, és ha értesz egy kicsit a mezőgazdasághoz, akkor látod hogy itt tényleg nagy problémák lesznek. Az európai mezőgazdaság több dologra épül, ezek közül a legfontosabbak a modern precíziós gépek, a műtrágyázás és a növényvédő szerek rendszeres használata.
Namármost a precíziós gépek rohadt drágák (fejlettség tekintetében magyarországot innkább hagyjuk, de pl újonnan a legalapabb kombájnt nem kapod meg 100 milllió alatt, és akkor még nem is beszétünk ilyenről hogy többféle vágóasztal traktorok, stb) , rendszeres karbantartást igényelnek ami szintén rohadt drága, és nincs belőlük elektromos, tehát az üzemanyag is drága, megnézem válságban akár nyugaton is mikor lesz az egyszerű gazdáknak ennyi pénzük. A műtrágyához sok gáz kell, ami drága, így a műtrágya is drága, ha egyáltalán tudsz van (spoiler: nincs). A hatékony növényvédőszereket pedig az EU környezetvédelem címszó alatt kivonta (a gazdák ugyan betároztak amíg lehetett, de már nem igen van). A legvalószínűbb hogy engedélyezik az amerikai típusú mezőgazdaságot(génmódosított vetőmagok), de a Monsanto és társaik elég csúnya cégek, jobban örülnék ha minél messzebb lennénk tőlük. Mondjuk ez már egy kicsit megint konteó, ráadásul érzésem szerint nagyon elmentem offba (előre is bocsi ha valakit zavar), így abba is hagyom.
Hát azért ha nem is 100 ha szinten, de azért nekem is van valami közöm a mezőgazdasághoz. Igaz nem 100 milliós kombájn szintjén nyomom, hanem mondjuk olyan igazi parasztosan, kaszálógéppel, gyalogolva utána, a széleket pedig lekapom kézi kaszával. Lehet, hogy régies vagyok, mert kicsiben csinálom, de pont az általad említett okokból kifolyólag, én akkor is fogom művelni a földet, amikor a szomszédom - aki nem mellesleg a hipiszupi traktorja után időszakos szervizért több tízezer eurót fizet - már régen nem dolgozik a földön. Szoktam is mondani neki, hogy ha nem lesz üzemanyag, akkor azt a nyolcas forgóekét amivel most villog, melyik ló után köti. A általad leírt problémák egyébként közelebbről beköszöntenek. Ez óriási terméskiesést fog okozni. De alényeg, hogy nem az időjárás, hanem a mesterségesen (ti. mesterséges háborúval) előállított üzemanyag, műtrágya, alkatrész, stb., hiány lesz az oka.
Nálam az elmúlt 3 évben nagyon szépen eresztett a szállas takarmány (idén is jónak ígérkezik a széna, a sarjú kérdéses lehet, mint mindig, de ebből volt év, hogy hármat vágtam). Sokszor az volt a baj, hogy alig volt olyan időablak, amikor szárítani tudtam volna, mert mindig esett az eső. Na mindegy hagyom, mert off.
segítek kicsit az internetet uraló cégek lesznek a vezetői... (saját pénzel kriptoval) egy kis világgal ahova el lehet majd menekülni a virtuális tér ami mindent biztosít ami a kikapcsolódáshoz szükséges (a filmek a játékok milyen függőséget okoztak) szolgáltatja az utazást (mobilitást) már pedzegetik a világélelmezés problémáját. és láss csodát megszületik az űrhajósoknak kifejlesztett massza ami finom az ízfokozóknak hála olcsó a kitudja mitől ugyanakkor tápláló és trutymó üzemekbe könyen előálítható (ősszel már kapható lessz jobb helyeken vagy a neten...) folytassam?

kitűzi a közös célt amiért érdemes dolgozni (valahol a csillagokközt valami elérhetetlen hatalmas kamut...) mindig nagyobbat...

hogy igaza lessz e @milagro nak az ufokkal? nem kizárt (előfordúlhat hogy pár év múlva "jeleket fognak" és az emberiségnek össze kell fogni hogy felvegyü velük a fizikai kapcsolatot ezért közösen kell építeni valamit...) persze ha lenne is ilyen átverés lenne csak hogy irányíthatóvá váljon mindenki)

erről szól ez az egész se nemzet se államra nincs már szükség szerintük a CÉG a jövő... szerintem meg egyszerüen hülyék.
Igen a CÉG lesz a jövő kormánya. Már a 70-es évek fantasztikus irodalma is azt kondicionálta, hogy a jövőben mindent a cégek irányítanak és olyan mint kormány nem is lesz. Lásd, nyolcadik utas a halál.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 259
113
ezzel áthúzná a megbízói nagy társadalom és gazdaságátalakítási projektjét.
Továbbra is fenntartom, hogy Putyin a globális elit embere, és az utasításaikat hajtja végre!
Miért csak a szivarfüstös szobában trónóló gyíkemberek irányíthatják Putyint? Miért ne dönthetné ő be a nyugat gazdaságát, saját jól felfogott érdekéből, az USA globális dominanciáját aláásandó?

Hitler azért támadott anno, hogy jól legyőzhessék, és az USA és a SZU erős lehessen? Vagy azért, mert azt gondolna, hogy nyerni tud, és nyernie kell, különben nem lesz élelmiszer, és kiéheztetik a német népet?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Osztom az általad leírtakat.
Egy maradt összvissz ki a nyomorgatásból, a szezonális zsarolás az oltás felvétele miatt. Mert azt azért most már mindenki tudja, hogy ennek még évekig nem lesz vége. Erre épül a szoc. kreditrendszer, digitális pénz erőltetése. Ha nem azt teszed amit mondanak, nem dolgozol/tanulsz/utazol/eszel. Az más kérdés, hogy bárki gondolta e volna, hogy mindenféle komolyabb hatástanulmány nélkül ennyi embert megvesznek úgy, hogy lényegében még nem történt semmi. Egyesek már isszák ennek a levét de amit nem mond a tv vagy nem ír az index/telex, az nem is létezik.
Nem véletlen van a robotika ennyire erőltetve, holott véleményem szerint még közel sem áll készen a rendszer arra amire akarják. A többség úgy is csak legyint erre, de egyszerűen eldöntötték, hogy az újrafelosztás mellett egyszerűen nincs szükség ennyi emberre.
Annak meg külön diszkrét bája van, hogy az a vezető halálokok között változó mértékben dobogós a gyógyszermellékhatás, de mi ennek tapsolunk meg zabáljuk kétpofára ahelyett, hogy végre felelősséget vállalna mindenki saját magáért és nem mástól várna megoldást.
Én is gondoltam erre, csak nem akartam részletezni, mert a nevőrend hullámzó vírus hisztinek ez is része, minden hozzá kapcsolt egyéb megszorítással.
A jelen társadalom mérnökösködést folytató elitek, pedig a tudásukat nem most szedték össze, több ezer évre nyúlik vissza, úgy, hogy aki egy kicsit is figyeli tevékenységüket, látható (még ha leplezés miatt át is írják, elhallgatják a történelemet) hogy mire képesek. A tömegeket mostanra, mind szellemi mind pedig fizikai síkon elzombisították, igényeiket derék alá szorították. Evés, ivás, közösülés és ürítés. Ha ez megvan, nyugodtak és azt lehet velük csinálni, amit akarnak.
A robotikára azért gyúrtak rá, mert kevés már a rendelkezésükre bocsátott idő. És az örök életet is egy ilyen transzhumán állapottól remélik.
Szerintem nem lesz semmilyen újrafelosztás. Egy világkormány lesz. Abban azonban abszolút igazad van, hogy nem kell nekik ennyi ember (több nagy potentátjuk is már nyíltan kijelentette, hogy jelen embermennyiségre nincs szükség, pl. az Oracle vezér 800.000 millióról hadovált egy konferencia szünetében - arcunkba tolják a terveiket és a többség csak bambul és öszeesküvéselmélethívőzik). Tizede is elég lenne nekik a tervezet rendszer fenntartására.
Csak szólok. Az ember nem lesz képes önmagát megmenteni önmagától és az őt kihasználó erőktől.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Miért csak a szivarfüstös szobában trónóló gyíkemberek irányíthatják Putyint? Miért ne dönthetné ő be a nyugat gazdaságát, saját jól felfogott érdekéből, az USA globális dominanciáját aláásandó?

Hitler azért támadott anno, hogy jól legyőzhessék, és az USA és a SZU erős lehessen? Vagy azért, mert azt gondolna, hogy nyerni tud, és nyernie kell, különben nem lesz élelmiszer, és kiéheztetik a német népet?
A SZU teljesen más, egy félrecsúszott társadalom kísérlet volt. Sztálin szart bele a ventilátorba. Hitler ellene lett felpumpolva, de aztán az is kicsúszott... Esetleg nézhetnél a hivatalos történetírásnak nevezett függöny mögé is.

Egyébként, nincs itt semmi összeesküvés. Az orosz nyár elejére győzni fog ukrajnában, nem lesz n-edik vírushullám októbertől, a klímahiszti is végre leáll, és a migránsok, velük együtt nyugat is, nagy harmóniában fognak élni, persze mindenki a saját szülőföldjén. Ja, és jegyrendszer sem lesz, meg fázás sem. És végre a csillagokba szökik a fehér ember szaporodási mutatója.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 064
113
FRANnv8WUAA1CR3
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Az orosz Mikron gyár megduplázza chipgyártását.

A zelenográdi üzem képviselői bejelentették egy korszerűsítési projekt aláírását. Ez lehetővé teszi 6 ezer szilíciumszelet gyártását 180-90 nm-es chipekhez, ami kétszerese a jelenlegi mennyiségnek. A program megvalósításához 10 milliárd rubeles beruházásra van szükség.

Áprilisban az Európai Unió szankciókat vezetett be a chipek gyártásához szükséges nyersanyagok és alkatrészek szállítására, és a szilíciumot is betiltották. Ma az országnak vannak szilíciumot gyártó vállalatai, de ezek a védelmi szegmensre és a speciális célú technológiára összpontosítanak. Nem lehetséges a kapacitások átcsoportosítása a civil szektorba.

Csak a Mikron képes 180-90 nm-es topológiájú chipek számára ostyákat gyártani. A tulajdonos Sistema és az Element Group beruházási projektet készített elő a termelés bővítésére. A fejlesztők elképzelése szerint ez része lesz az Orosz Föderáció elektronikai fejlesztésére irányuló állami programnak.

Hogy pénzt takarítsanak meg, azt tervezik, hogy használt berendezéseket vásárolnak az ázsiai országokból. Ha pedig helyi szakemberek végzik az üzembe helyezés előtti munkát, akkor problémák adódhatnak a fogyóeszközökkel való ellátással. Ez mindenekelőtt a nanométeres ellenállásokra vonatkozik, amelyeket csak az EU-ban gyártanak.

"A Mikron túlterhelt az orosz vállalatok megrendeléseivel, de ma az üzem még a bankkártya chipek iránti keresletet sem tudja fedezni. Ezért döntöttek úgy, hogy az NM-Tech tulajdonában lévő létesítményeket használják. Ha a berendezéseket megfelelően korszerűsítik és az alkatrészeket időben szállítják, a vállalat 2023-ra havi 3000 ostyát lesz képes gyártani. Ez javítani fogja a helyzetet, de nem fogja teljes mértékben ellátni az országot szilíciummal.

Ha a projekt megvalósul, a két üzem együttes kapacitása eléri az évi 9000 ostyát. Oroszországnak 30 000 ostyára van szüksége ahhoz, hogy fedezze a félvezetők iránti igényét. Ezért a Mikron vezetősége a termelés további bővítésének tervein dolgozik. A vállalat szerepel a szankciós listán, ami megnehezíti az európai és amerikai alkatrészek beszerzését.

A vállalat képviselői bíznak abban, hogy képesek lesznek megoldást találni a problémára és ellátási csatornákat létesíteni. Jelenleg keresik a megfelelő berendezéseket, és szervezési kérdéseken dolgoznak, hogy a gépek leszállításáig minden kommunikáció készen álljon.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Az ősi ösztönök nem uralhatóak le teljesen tehát ha el is érnek valamit pár évtized és magábadől a rendszerük... minél gyorsabban fejlődik a világ annál haarabb. (addig ügyesen kibekkelni és erősödni kell...) nem kell őket lenyomni mert amég harcolhat egy eszme addig erős amikor ellenség nélkül marad felfalja magát.
Én leegyszerűsíteném a dolgot annyira, hogy írtsuk ki őket most. Van globális kommunikáció, mi is használhatjuk. Nem hagyni egy kis szigetet sem ahová bújhatnak, hiszen törékeny, éghető lények akik ezen a bolygón èlnek. Minek eszmézni ha a vége ugyanez?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Én leegyszerűsíteném a dolgot annyira, hogy írtsuk ki őket most. Van globális kommunikáció, mi is használhatjuk. Nem hagyni egy kis szigetet sem ahová bújhatnak, hiszen törékeny, éghető lények akik ezen a bolygón èlnek. Minek eszmézni ha a vége ugyanez?
nemtudom azért ahhoz elég nagy a hatalmuk...
de ha nincs külső ellenségképük egymást szedik szét az a legjobb opció... (inkább játszani lenne érdemes velük hogy egymást aprítsák amikor hatalomra kerülnek. de ehhez rafkós ember kell.)