[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
Ez már nagyon úgy néz ki, hogy az!
~30 évvel ezelőtt mondtam azt, hogy nem fogjuk csendesen leélni az öregkorunkat, mert valami lesz. Mikor az 1. Commodore-t megláttam havernál, akkor világosodott meg számomra, hogy mi fogja a FAJ vesztét okozni. Mindenki kiröhögött akkor is, meg most is, holott, épp annak köszönhetően kerültünk náciterrorba taszítva. Mára sikerült magunk fölé fejleszteni a technológiát, így megalkotva vele a magunk guillotine-ját! Ember tudása+gép tudása=100%! Minél okosabb a gép, hatványozottabban butul az ember, míg el nem éri az ostoba tudatlan szintet. ELÉRTÜK! A tech., ilyen fejlettsége okozta a túlnépesedésünket! Nem lenne az a mai létszámunk, ha maradni tudtunk volna a munkapadoknál!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Képzett kezelő, karbantartó személyzet, irányító parancsnokság eddig tartalékban volt? Most rögtön van? Üzemanyag kérdés, frontra szállítás?

Nem hihető, hogy ezek azonnal bevethetők lesznek. Esetleg hosszú hónapok múlva, ha az idő engedi.
Valahogy mindig ezt feltételezzük ha kijön a hír, hogy ezt+azt kapnak, aztán másnap jön az újabb,
hogy már csapatnál vannak :D
A starStreak is már három hete kint van a fronton pl.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: jani22 and Wilson
W

Wilson

Guest
Annyira sem futja, hogy okozatot tudj kezelni, mert mindent csak külön-külön tudsz értelmezni, kisfiam? Ráadásul, ne told pixelen kívül a KIBIC szerepet, mert, még valaki átváltoztatja a kinézetedet miatta!
Könnyű témák a számodra, szerintem, amivel bizonyítani tudod, hogy tudsz mást is a belém kötésen, meg a kötekedésen kívül:
#117 759 Vagy: #41 021 ; #23 63 ; #32 753
Igazad van nem érhetek fel a színtedre, sokat kell még ahhoz tanulnom, hogy ilyen mély tartalmú több ezer éves tudással rendelkezzek mint te.

És hogy ilyen nagyon színvonalas hozzászólásokat tudjak írni amivel hétfő óta megörvendeztesz bennünket.

Én csak abban bízok, hogy még sokáig itt leszel köztünk és végtelen tudásod kiapadhatatlan kútjából, idődet és energiádat nem kímélve szorgalmasan "öntözöd" csekély tudással rendelkező elménket, hogy idővel a mi tudásunk is olyan terebélyes fával növekedjen, mint amivel te már most is rendelkezel.....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 698
55 563
113
Valahogy mindig ezt feltételezzük ha kijön a hír, hogy ezt+azt kapnak, aztán másnap jön az újabb,
hogy már csapatnál vannak :D
A starStreak is már három hete kint van a fronton pl.
200 harckocsit stb lehetne észrevétlenül a donbassi frontra szállitani? Vasút ugye jelenleg megszakitva. A starstreak stb azért egy más kategória, mert az megy gépkocsiban is.
Szkeptikus vagyok.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A 93-as dandár Hideg Jar katonái megtagadják a katonai szolgálat folytatását

Az elutasító levél a videóval együtt megjelent az interneten:

Mi, a 93-as dandár 1. gépesített zászlóalja 3. gépesített századának katonái a következő okok miatt megtagadjuk a további szolgálatot:

▪️A sérültek evakuálásának hiánya
▪️A megfelelő parancsnokság hiánya
▪️Nehézgépek hiánya
▪️Páncéltörő fegyverek specialistáinak hiánya
▪▪️Nagy személyi veszteségek az 1. gépészzászlóalj 3. századában (60%)
▪️ Vállalati veszteségek
▪️Rotáció hiánya a vállalatnál

Nem vagyunk hajlandók engedelmeskedni az olyan parancsoknak, amelyek a személyzet elpusztítására irányulnak.
t.me/RVvoenkor
Hoppá hoppá!!

Ukránok?

A Telegram -on szereplő írás alapján igen. Másik oldalról az ukrán 93-as gépesített dandár jelenleg is a Donyeck medencében harcol - úgyhogy ez alapján is stimmel ...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
a ma az azovstalbol kijött civil család hölgy tagja:
Nem, ő nem ragadt bent

 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 297
2 494
113
a kapcsolódó tweetekben AWM-t írt valaki, akkor lehet mégis az.
edit. a Lapua is awm ugye, akkor lehet azt a középsőre írták mégis.
ezt a katyvaszt :mad:
Nézd a tárakat a zsebben.
Mondjuk két különböző fajta és mintha a polimer nem a puskahoz lenne.
Viszont másik ketto is kicsinek tűnik 338-hoz…
?