Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

opelcsavar

Active Member
2022. április 25.
50
97
33
Én meg nem értem miért viselkednek így a lengyelek.

Az oroszok itt lesznek a szomszédban 200 év múlva is, de az amerikaiakban már nem vagyok ennyire biztos... Nem érné meg valamilyen szinten normalizálni a kapcsolatot, ha más nem, akkor legalább a gazdasági érdek miatt? Ennek a viselkedésnek lett a következménye az ÉÁ2-gázvezeték ahelyett, hogy a Jamal2 épült volna, aminek a segítségével jól lehúzhatnák tranzitdíjjal a "szeretett" szomszédos országokat. Mennyivel okosabb lenne így előnyt szerezni, mint egy háború támogatásával. :rolleyes:
Persze ehhez kellett volna egy igazi politikus, aki be tudja fogni a száját, és képes kibírni 3-szor 45 perc tárgyalást a történelmi sérelmeik hangoztatása nélkül. Asszem Lech is békülni repült sz oroszokhoz, de sajnos nem ért oda...
A dinasztiák ugrottak, megint egymásnak e területen! Azt mondanak meg tesznek az adott politikusok, amit, ezen családok kiadnak számukra parancsban!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
@Giskard
ne az UA-t offoljuk szét
Észak Írországot azért valasztottak le az angolok betelepítések kel, hogy ellenőrizzék Írországot Egy biztos etnikai háttérrel. Előtte az írekkel folyamatosan háborúzták. A skót kiralysagot is állandóan le igázták, mert a skótok amint lehetett fellázadtak és már sajat királyságot alakítottak ki. A walesíéket meg folyamatosan irtottak ki és asszimilálták. Nagyjából így nézett ki az elmúlt évezred az angol szigeteken.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Észak Írországot azért valasztottak le az angolok betelepítések kel, hogy ellenőrizzék Írországot Egy biztos etnikai háttérrel. Előtte az írekkel folyamatosan háborúzták. A skót kiralysagot is állandóan le igázták, mert a skótok amint lehetett fellázadtak és már sajat királyságot alakítottak ki. A walesíéket meg folyamatosan irtottak ki és asszimilálták. Nagyjából így nézett ki az elmúlt évezred az angol szigeteken.
Már elnézést, de én nem ezeknek mondtam ellen.
Ezektől függetlenül Skócia önálló, törvényhozással, egyházzal rendelkezik. Politikai unióban Angliával.
Egyébként az egyesülés VI (I.) Jakab -eredetileg skót király, angol trónra örökléssel kerülésével történt meg...
Valóban lázadoztak -keményfejűek és furán is beszélnek, már csak ilyenek ott fent, de az nem
predesztinálja az unió szétesését.
Nagy kérdés, hogy mi lesz ha a Királynő uralkodásának vége lesz :/
Írek: ellentmondásos. De persze szeretnék megszerezni északot is, viszont azt kötve hiszem, hogy az északiak
csatlakoznának. Legyen az a vallás, vagy a közelmúlt történelme -szvsz legfinomabban is, máshogy élték meg, mint az Ír Közt-ban...
Wales: I.Edward óta nem bsztatta őket senki nagyjából. Nemrég kezdtek el a wales-i nyelv stb megőrzése miatt mozgolódni,
de ez nagyon messze van bármilyen függetlenedéstől. Realitása amúgy sem lenne, még annyi se, mint Skóciának.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 892
56 745
113
Az eddigi legjobb kivitelezés:
Akinek fizetni kell a szexért, az elég nyomorult...
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 653
19 002
113
Van itt valaki aki gipszkartonozik, burkol? Vagy esetleg lakásfelújít és tisztában van az árakkal!? Vagy esetleg valakinek szakmája!?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 043
113
Csak azt nem értem, hogy mi az, ami nem érthető abban, hogy a címben ott van, hogy 80% magyar cég, 20% cseh részarány? Vagy azzal volt-e gond, hogy ez eredetileg 49:51% volt?
Mert ha a kettőt összeolvasod, akkor lehet neked is leesik pár következtetés. Nem tudom, hogy ezek a következtetések okoznak-e gondot? De nem szeretnék szájba rágni senkinek semmit. Viszont ha ez a három megvan, akkor hamar rájön mindenki, hogy ami rettegés itt elhangzik, annak a 80%-ának nincs értelme.
Amit írtál az nem volt érthető... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon
M

molnibalage

Guest

A 15. perc táján a legszebb, ahol a musk hívő kihozza, hogy a musk féle alagút jó, mert nagyobb a revenue = többet fizet érte a user.
Ez ma a szellemi színvonal b*meg...
És akkor amikor az ember felrobban a hülyeségtől, akkor még ő a helikopter...