Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 906
37 204
113
Aztan mondjon nekem valaki kozuluk egy oshonos szlovak allatfajt
Parenyica! :hadonaszos:
Csak nem értjük az igazi művészetet...
Véletlenül ismeri Podestaékat.

Csak hogy értsük "Mija H Aladár művészet"

132528424KS015_2011_MOCA_Ga.jpg

• Szomorú
Reactions: Pogány

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 009
62 241
113
Tényleg nem akarlak megsérteni, de erről nekem a ford fairlane filmből a: "dobd el a fegyvert, küzdjünk meg puszta ököllel, mint férfi a férfival" jelenet jutott eszembe.
"Minek koptassa az ember az öklét?"
Nem ford torino az a film clint eastwooddal? Vagy az egy másik film?

• Tetszik
Reactions: Halfdan

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 821
11 844
113
Az én időmben mind központi felvételi matek & fizika érettségit írtunk, ami most az emeltnek felelt meg. Csak a BME-re kb. 10.000 gyerek jelentkezett. És akkor még mentek az ELTE, KLTE, PTE, JATE stb. stb. matfiz képzéseire. A műszaki és tanárképző főiskolákat nem is említem.

Mosolyognék azon, amit írtál, ha nem lenne szomorú, hogy a tanulást mással akarja pótolni. Bekerülni be lehet, de bentmaradni.... Akkor inkább menjen egyből katonai ösztöndíjjal egyetemre, legyen mérnök hadnagy.

(Az átkosban Debrecenben az egyik évfolyamtársam a tarcsis tisztképzőn, amikor az egyik elöljáró úgy írt alá, hogy mérnök alezredes, aláírta, hogy mérnök tizedes. Lett belőle patália.... )

Csodálkozni fogsz, ha elolvasod a tied előtti hozzászólásomat. Mellesleg ezzel pont azt erősíted, hogy milyen "mérnöktársadalom" lesz majd az (még kevesebb jelentkezővel), amikor a túlnyomó többség a felvételire sem hajlandó emelt szinten felkészülni? Hogyan lesznek MSc végzettségű kutatómérnökeink, ha a többség jó, ha a végén az üzemmérnöki szintet megüti? Lehet álmodozni erről, de talán nem kellett volna az oktatást szétbarmolni....
Sok mérnök marha jól megvan emelt matek nélkül. Én a BME VBK-n végeztem biomérnökként és pont megvoltam emelt matek nélkül, ahogy az évfolyamtársaim 95%-a is. Pedig kénytelenek voltunk elmélyülni a magas matematika rejtelmeiben (hogy aztán gyorsan el is felejtsük... :D ). Mégpedig annyira, hogy egy akkor alkalmazott matematikus MSc hallgató ismerősöm közölte, ő nem tanult olyan szintű matekot az ELTE-n.
Szóval nem kell temetni a mérnököket, amit kell megtanulnak az egyetemen, meg különben is: ma már számítógépes programokkal számolunk mindent, nem papíron. :)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 784
37 454
113
Digitálisan feljavított felvételek a XIX. századból:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 906
37 204
113

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
726
2 869
93
Észak Írországot azért valasztottak le az angolok betelepítések kel, hogy ellenőrizzék Írországot Egy biztos etnikai háttérrel. Előtte az írekkel folyamatosan háborúzták. A skót kiralysagot is állandóan le igázták, mert a skótok amint lehetett fellázadtak és már sajat királyságot alakítottak ki. A walesíéket meg folyamatosan irtottak ki és asszimilálták. Nagyjából így nézett ki az elmúlt évezred az angol szigeteken.
Csak hogy egy kicsit árnyaljam a képet: észak-írországi skótok

• Hűha
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 349
34 064
113
Csaxólok, hogy tegnap bemondták: a ~110.000 érettségizőből 5.000 tett emelt szintű matematika vizsgát. Milyen jövőbeli mérnöktársadalomról beszélünk?
Én ezen sajnos nem csodálkozom. Benne voltam, vagyok a rendszerben mint tanár és mint szülő, de mind a két státuszomban rohadtul zavar, hogy ennyire szarnak a tanulásra.
A gyereknek, igaz még alsós idén egy darab verset kellett megtanulni, most másfél hete a napok fele elmarad, 3 nap meg teljesen, mert iskolabál lesz. Házi feladatot nem kapnak, mert az osztályból úgy sem csinálja meg, csak 2 a 12-ből. Van olyan gyerek, aki meg valószínúleg meg fog bukni, mert nem jár be az iskolába. És ez még nem a rosszabb iskolák közül való. Ebből, hogy lesz bármi, nem, hogy mérnöktársadalom???
És ugyan ez volt a másik oldalon, hogy igyekeztem valami szintet tartani és még én voltam a szarszemét, meg a sokat követelő (igen, a kollégák egy része, meg az igazgató szerint), mert gyengébbek lettek a jegyek.

Ja meg rokon gyerek járt olyan szakmunkásba (tudom, nem így hívják már), ahova kanapét, meg plüsmacit kellett az osztályterembe berendezniük az új, 9. -es tanulók részére.

(És ez nem a rendszer, meg az oktatás szétverése meg stb. hanem szimplán az azt üzemeltető személyek hozzáállásán múlik.)

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 009
62 241
113
Én ezen sajnos nem csodálkozom. Benne voltam, vagyok a rendszerben mint tanár és mint szülő, de mind a két státuszomban rohadtul zavar, hogy ennyire szarnak a tanulásra.
A gyereknek, igaz még alsós idén egy darab verset kellett megtanulni, most másfél hete a napok fele elmarad, 3 nap meg teljesen, mert iskolabál lesz. Házi feladatot nem kapnak, mert az osztályból úgy sem csinálja meg, csak 2 a 12-ből. Van olyan gyerek, aki meg valószínúleg meg fog bukni, mert nem jár be az iskolába. És ez még nem a rosszabb iskolák közül való. Ebből, hogy lesz bármi, nem, hogy mérnöktársadalom???
És ugyan ez volt a másik oldalon, hogy igyekeztem valami szintet tartani és még én voltam a szarszemét, meg a sokat követelő (igen, a kollégák egy része, meg az igazgató szerint), mert gyengébbek lettek a jegyek.

Ja meg rokon gyerek járt olyan szakmunkásba (tudom, nem így hívják már), ahova kanapét, meg plüsmacit kellett az osztályterembe berendezniük az új, 9. -es tanulók részére.

(És ez nem a rendszer, meg az oktatás szétverése meg stb. hanem szimplán az azt üzemeltető személyek hozzáállásán múlik.)
O tempora, o mores!
(1967-ben érettségiztem) :)

• Hűha

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Mi a FSZ készül most ? (mintha hírzárlat lenne nemzetközi és belföldi sajtóba bizonyos témákba.) mintha elvágtak vólna valamit.

• Tetszik

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 133
4 973
113
Már nem szívesen írom ide, mert nem ebben a topikban van a helye, de csak röviden, és ezzel ezügyben nem is írok már többet:
A mongolok távozásában két dolog játszott nagy szerepet (miután az egyesített magyar-horvát haderőt már megverték a Muhi csatában ugye):
1. Meghalt a nagykán, hazamentek újat választani,
2. Annál azért erősebben meg volt erődítve nyugat-európa, hogy menetből végigverjék.

Aztán végül már nem is jöttek vissza. Nekünk annyi szerepünk volt a történetben, hogy mi is csatáztunk velük és veszítettünk.
1. az időrend nem jön ki, tehát gyakorlatilag biztos nem azért
2. de visszajöttek. Csak mivel azt a két újrapróbálkozást mi nyertük, így aztán a rákosista történetírásunk nem is szereti emlegetni.