Gran Torino.Nem ford torino az a film clint eastwooddal? Vagy az egy másik film?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gran Torino.Nem ford torino az a film clint eastwooddal? Vagy az egy másik film?
Az a grand torino, zseniális film de teljesen más stílus.Nem ford torino az a film clint eastwooddal? Vagy az egy másik film?
Gran az a "grand".Az a grand torino, zseniális film de teljesen más stílus.
Az én időmben mind központi felvételi matek & fizika érettségit írtunk, ami most az emeltnek felelt meg. Csak a BME-re kb. 10.000 gyerek jelentkezett. És akkor még mentek az ELTE, KLTE, PTE, JATE stb. stb. matfiz képzéseire. A műszaki és tanárképző főiskolákat nem is említem.
Mosolyognék azon, amit írtál, ha nem lenne szomorú, hogy a tanulást mással akarja pótolni. Bekerülni be lehet, de bentmaradni.... Akkor inkább menjen egyből katonai ösztöndíjjal egyetemre, legyen mérnök hadnagy.
(Az átkosban Debrecenben az egyik évfolyamtársam a tarcsis tisztképzőn, amikor az egyik elöljáró úgy írt alá, hogy mérnök alezredes, aláírta, hogy mérnök tizedes. Lett belőle patália.... )
Sok mérnök marha jól megvan emelt matek nélkül. Én a BME VBK-n végeztem biomérnökként és pont megvoltam emelt matek nélkül, ahogy az évfolyamtársaim 95%-a is. Pedig kénytelenek voltunk elmélyülni a magas matematika rejtelmeiben (hogy aztán gyorsan el is felejtsük...Csodálkozni fogsz, ha elolvasod a tied előtti hozzászólásomat. Mellesleg ezzel pont azt erősíted, hogy milyen "mérnöktársadalom" lesz majd az (még kevesebb jelentkezővel), amikor a túlnyomó többség a felvételire sem hajlandó emelt szinten felkészülni? Hogyan lesznek MSc végzettségű kutatómérnökeink, ha a többség jó, ha a végén az üzemmérnöki szintet megüti? Lehet álmodozni erről, de talán nem kellett volna az oktatást szétbarmolni....
Bűnbánó Emléktábor Birkenauban?Egészen elképesztő, hogy a II. világháború után 77 évvel ilyen még előfordulhat...
![]()
Beismerte tettét az a négy fiatal, aki megdobálta a Dohány utcai zsinagógát
A gyanúsítottak az ittasságukkal magyarázták a tettüket. A Mazsihisz azt kéri tőlük, hogy látogassák meg a zsinagógát, és az ahhoz kapcsolódó gettómúzeumot.hvg.hu
Szerintem inkább éltetnék a tábort létrehozó rendszert.....Bűnbánó Emléktábor Birkenauban?![]()
Csak hogy egy kicsit árnyaljam a képet: észak-írországi skótokÉszak Írországot azért valasztottak le az angolok betelepítések kel, hogy ellenőrizzék Írországot Egy biztos etnikai háttérrel. Előtte az írekkel folyamatosan háborúzták. A skót kiralysagot is állandóan le igázták, mert a skótok amint lehetett fellázadtak és már sajat királyságot alakítottak ki. A walesíéket meg folyamatosan irtottak ki és asszimilálták. Nagyjából így nézett ki az elmúlt évezred az angol szigeteken.
Én ezen sajnos nem csodálkozom. Benne voltam, vagyok a rendszerben mint tanár és mint szülő, de mind a két státuszomban rohadtul zavar, hogy ennyire szarnak a tanulásra.Csaxólok, hogy tegnap bemondták: a ~110.000 érettségizőből 5.000 tett emelt szintű matematika vizsgát. Milyen jövőbeli mérnöktársadalomról beszélünk?
O tempora, o mores!Én ezen sajnos nem csodálkozom. Benne voltam, vagyok a rendszerben mint tanár és mint szülő, de mind a két státuszomban rohadtul zavar, hogy ennyire szarnak a tanulásra.
A gyereknek, igaz még alsós idén egy darab verset kellett megtanulni, most másfél hete a napok fele elmarad, 3 nap meg teljesen, mert iskolabál lesz. Házi feladatot nem kapnak, mert az osztályból úgy sem csinálja meg, csak 2 a 12-ből. Van olyan gyerek, aki meg valószínúleg meg fog bukni, mert nem jár be az iskolába. És ez még nem a rosszabb iskolák közül való. Ebből, hogy lesz bármi, nem, hogy mérnöktársadalom???
És ugyan ez volt a másik oldalon, hogy igyekeztem valami szintet tartani és még én voltam a szarszemét, meg a sokat követelő (igen, a kollégák egy része, meg az igazgató szerint), mert gyengébbek lettek a jegyek.
Ja meg rokon gyerek járt olyan szakmunkásba (tudom, nem így hívják már), ahova kanapét, meg plüsmacit kellett az osztályterembe berendezniük az új, 9. -es tanulók részére.
(És ez nem a rendszer, meg az oktatás szétverése meg stb. hanem szimplán az azt üzemeltető személyek hozzáállásán múlik.)
Ha 18 évesen, akkor apámmal tetszik egy idősnek lenni aquarell bácsinak.O tempora, o mores!
(1967-ben érettségiztem)![]()
1. az időrend nem jön ki, tehát gyakorlatilag biztos nem azértMár nem szívesen írom ide, mert nem ebben a topikban van a helye, de csak röviden, és ezzel ezügyben nem is írok már többet:
A mongolok távozásában két dolog játszott nagy szerepet (miután az egyesített magyar-horvát haderőt már megverték a Muhi csatában ugye):
1. Meghalt a nagykán, hazamentek újat választani,
2. Annál azért erősebben meg volt erődítve nyugat-európa, hogy menetből végigverjék.
Aztán végül már nem is jöttek vissza. Nekünk annyi szerepünk volt a történetben, hogy mi is csatáztunk velük és veszítettünk.
Mire gondolsz pontosabban?Mi a FSZ készül most ? (mintha hírzárlat lenne nemzetközi és belföldi sajtóba bizonyos témákba.) mintha elvágtak vólna valamit.
Igen, azóta már utána jártam az aktuális álláspontnak. Én még a régi történelmet tanultam1. az időrend nem jön ki, tehát gyakorlatilag biztos nem azért
2. de visszajöttek. Csak mivel azt a két újrapróbálkozást mi nyertük, így aztán a rákosista történetírásunk nem is szereti emlegetni.
olyan vihar elötti csend hangulatot látok a médiába. az eddig felkapott arcunkbatólt hírek (főleg külföldi sajtóba) hirtelen abbamaradt és mindenféle aprócseprő dologgal foglalkoznak.Mire gondolsz pontosabban?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..