Én ezen sajnos nem csodálkozom. Benne voltam, vagyok a rendszerben mint tanár és mint szülő, de mind a két státuszomban rohadtul zavar, hogy ennyire szarnak a tanulásra.
A gyereknek, igaz még alsós idén egy darab verset kellett megtanulni, most másfél hete a napok fele elmarad, 3 nap meg teljesen, mert iskolabál lesz. Házi feladatot nem kapnak, mert az osztályból úgy sem csinálja meg, csak 2 a 12-ből. Van olyan gyerek, aki meg valószínúleg meg fog bukni, mert nem jár be az iskolába. És ez még nem a rosszabb iskolák közül való. Ebből, hogy lesz bármi, nem, hogy mérnöktársadalom???
És ugyan ez volt a másik oldalon, hogy igyekeztem valami szintet tartani és még én voltam a szarszemét, meg a sokat követelő (igen, a kollégák egy része, meg az igazgató szerint), mert gyengébbek lettek a jegyek.
Ja meg rokon gyerek járt olyan szakmunkásba (tudom, nem így hívják már), ahova kanapét, meg plüsmacit kellett az osztályterembe berendezniük az új, 9. -es tanulók részére.
(És ez nem a rendszer, meg az oktatás szétverése meg stb. hanem szimplán az azt üzemeltető személyek hozzáállásán múlik.)