[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 082
11 015
113
Ferenc pápa, az őskomcsi, az argentín junta megbecsült celebje. Lapozzunk már! Ennyi baromságot összehordani ...
Ezért ábrándultam ki a nyugatból. Még a Vatikán is egy szarfészek. Élén ezzel a komcsi csökevénnyel.

Ennek az embernek minden befolyását bevetve, mindennap vernie kéne az asztalt a békét követelve!

De nem úgytűnik, hogy zavarná, hogy keresztények gyilkolják egymást Európában.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Itt az idő az angoloknak üzenjenek hadat így szokták úgy is a legyengültet támadják mindig. Hajrá nagypofájú angolok mutassátok meg hogy kemények vagytok. :)
Remélem az oroszok telipakolják Argentinát Bastionnal,meg egyéb cuccokkal,mert az argentinok a Falkland szigetek benyújtották az igényüket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 208
113
Nem is volt 24/24 ruszki intelje sem a táliboknak, sem Szaddamnak! Az ISISt nem mondom, mert fene se tudja, hogy mennyi amerikai felderítési tájékoztatást kaptak Irakban és Szíriában, ugye McCain? ... ;)


Egyébként ezt a meccset továbbra is többen játsszák! Kíváncsi leszek a következő US háborúra, ott mivel lesz felszerelve az ellen (pl. a Salamon szigetek, ugye ... :D) és mennyi kínai és orosz felderítést kapnak majd az ellenfeleik!

Kigyütt a palackból a szellem, most már semmi se lesz az igazi.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Arestovich: Oroszországgal biztosan nem lesz békeszerződés​

2022. 05. 03. 09:15

Alekszej Aresztovics, Volodimir Zelenszkij ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kijelentette, hogy szó sincs békeszerződés megkötéséről Oroszországgal.

Hangsúlyozta, támogatja Ukrajna katonai képviselőinek korábbi kijelentéseit, miszerint csak Oroszország "teljes kapitulációja" felel meg a térnek.

"A nyilatkozat nagyon egyszerű. Nem lesz egyetlen megállapodás sem Oroszországgal. Csak az orosz erők feladásáról lesz szó" - részletezte Arestovich.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1704825-ukraina_dogovor_rossija/
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Én ebben abszolút nem hiszek ezt a taktikai nuki meg az atomfegyver bevetése, az orosz dezinformaciós kampány fontos része amivel a nyugati hatalmak polgárait akarják elbizonytalanítani hogy aztán rajtuk keresztül próbáljanak nyomást gyakorolni ezen polgárok kormányaira , a nyugati fegyverszállítasok és támogatások leállítása érdekében.
Taktikai nukiban én sem hiszek, de a Satan 1-2 elszabadulhat egy hagyományos robbanófejjel. Kb. New York-ot letakarítaná a térképről. Ráadásul van belőlük párszáz db raktáron. Talán az lenne jobb, ha Donbaszt behúzzák, és lenyugszanak. Az Ukránok eddig sem tudtak mit kezdeni ezekkel a régiókkal, most meg majd az orosznak kell újraépítenie.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 459
16 824
113
Ha nem lett volna egyértelmű én a komplett orosz tűzerőröl beszéltem nem az orosz tüzérségről, nagy különbség van a kettő között.De ha már szóba hoztad, gondolkodj logikusan mi értelme lenne szétlőni pl, Donbaszban az orosz haderőnek a komplett infrastruktúrát, ez az ő haladasukat is meggátolná.
És az orosz tüzérség pont annyit tud mint amit látsz ebben a háborúban és Donbaszban....
Hagyjuk a szokásos félrebeszélést. Mit akarsz azon kimagyarázni,hogy nem használják ki a tűzerőt? Nem a klasszikus doktrína szerint tolják a bulit,mert nem akarnak lerombolni mindent. A haladásukat semmiképpen nem gátolná az,ha porrá lőnek mindent,mert az ellenállás olyan mértékűre csökkenne,pont a méterenként csapások miatt,hogy semmiben nem akadályozná őket,mert a jelenleg bevetett gyalogság 10%-a elég lenne a maradék felszámolásához. Ne akarj mindent megmagyarázni,mert értelmetlen.
 
W

Wilson

Guest
Taktikai nukiban én sem hiszek, de a Satan 1-2 elszabadulhat egy hagyományos robbanófejjel. Kb. New York-ot letakarítaná a térképről. Ráadásul van belőlük párszáz db raktáron. Talán az lenne jobb, ha Donbaszt behúzzák, és lenyugszanak. Az Ukránok eddig sem tudtak mit kezdeni ezekkel a régiókkal, most meg majd az orosznak kell újraépítenie.
Miért akarna Putyin ,hogy elhanvadjon az emberi civilizáció a ma ismert formájában?
 
  • Vicces
Reactions: Molon Labe

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
De nem minden áron, Ukrajna az USA és valamennyire az EU érdekszférája , azzal, hogy Putyin megtámadta, nem hagyott más választási lehetőséget, mint amit most látsz.Valójában pontosan Putyin hiusitotta meg azt amiről beszélsz...
Ukrajna egy normális EU esetén sosem lehetne az USA valid érdekszférája. Az EU-nak kellett volna Ukrajna státuszát leboltolni az oroszokkal, egy amerikaiknak szóló beintés (nem karlengetésre gondolok) kíséretében.

Putyin azt teszi erővel, amit az EU képtelen volt ésszel. Ha szerencsénk van, és az EU a háború láttán valami csoda folytán az eddigiekhez képest lényegesen normálisabb irányt vesz, február 24-ét ünnepnappá kell nyilvánítani az EU-ban, és minden évben meghívni az orosz vezetést, hogy együtt ünnepeljünk.

Szerintem az EU állampolgáraként Ukrajnát az USA érdekszférájának tekinteni nagyon hasonlít a hazaáruláshoz.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nincs is háború, csak különleges katonai művelet.
Egyébként ugyanaz a keresnivalója, amiért az oroszok elkezdték; ha egész Ukrajnát demilitarizálnák és nácitlanítanák, pont olyan közel kerülnének a NATO érdekszférájához, amennyire közelinek Oroszország érezte magára nézve Ukrajna NATO-tagságának lehetőségét.
Minél jobban nyomják az ajtót az oroszok, pont az ellenkezőjét érik el. Egyre nackóbb és egyre jobban felfegyverzett, egyre elszántabb lesz Ukrajna... már szerintem az EU/NATO tagságot csak bónuszként tartják számon, a lényeg, hogy jöjjön a fegyver. Ez egy hosszú véres háború lesz. (addig amíg az oroszok nem jelentik be a hadiállapotot vagy használnak tömegpusztító fegyvert)
 
W

Wilson

Guest
Hagyjuk a szokásos félrebeszélést. Mit akarsz azon kimagyarázni,hogy nem használják ki a tűzerőt? Nem a klasszikus doktrína szerint tolják a bulit,mert nem akarnak lerombolni mindent. A haladásukat semmiképpen nem gátolná az,ha porrá lőnek mindent,mert az ellenállás olyan mértékűre csökkenne,pont a méterenként csapások miatt,hogy semmiben nem akadályozná őket,mert a jelenleg bevetett gyalogság 10%-a elég lenne a maradék felszámolásához. Ne akarj mindent megmagyarázni,mert értelmetlen.
Milyen félremagyarázás? Jól láthatóan fogalmad sincs a jelenlegi orosz haderőről a hagyományos orosz/szovjet doktrinákról az ebből következő szervezeti felépítésről és az orosz légierő felszerelésbeli problémáiról amelyek akadályozzák az orosz csapatok hatékony támogatását ebben a most zajló donbaszi offenzívában is.

És verd ki a fejemből azt a hülyeséget , hogy ez az orosz haderő képes méterenként tűzcsapasokat mérni a donbaszi fronton.Legalább utána nézhetnél a dolgoknak mielőtt nagy hangon elkezded osztani az észt.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Miért akarna Putyin ,hogy elhanvadjon az emberi civilizáció a ma ismert formájában?
Akkor sem hamvadna el, ha taktikai nukit vetne be Ukrajnában, senki nem merne reagálni erre. Én meg hagyományos robbanófejről beszéltem. (New York egy példa volt a pusztító képességre.) Értelemszerűen Ukrajnát támadná a rakétákkal.
 
W

Wilson

Guest
És akkor szerinted nem az lett volna,a legjobb dolog,hogy egy Európa,Ukrajna,Oroszország békében kereskedhetett volna egymással mindenben.Csak ez a szemét USA.-nak baszná a csőrét.
De én végig ezt mondtam, de Vlagyimir Vlagyimirovicson kitört a kapuzárási pánik....
 
  • Tetszik
Reactions: alali77
W

Wilson

Guest
Tucker: Ezért visznek minket a demokraták háborúba Oroszországgal

Miért ne? Úgyis ő a patás (vagy patátlan) ördög.
Azért még nem őrült meg , hogy egy ilyet meglepjen amúgy sem hiszem, hogy egy ilyet végre is hajtanának az utasítására a jelenlegi helyzetben.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Taktikai nukiban én sem hiszek, de a Satan 1-2 elszabadulhat egy hagyományos robbanófejjel. Kb. New York-ot letakarítaná a térképről.
Ezt szerintem át kéne gondolni, pár (mondjuk) száz tonna robbanóanyag NY ellen nem túl sok és akkor ráment Satan készlet, melyről nem tudják, hogy nem nukleáris töltetűek, szóval elvileg ment a válaszcsapás is...
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Először nekem is konteónak tűnt, de simán beleillik a képbe amit Orbi és Putykó saját magukról kialakított. Minden oroszok és magyarok cárjai visszaszerzik a birodalmat, és bevonulnak a történelembe...
Pláne, hogy most a pápa is megerősítette, hogy Orbinak a háború előtt voltak olyan egyedülálló információi Putyin terveiről, amiről senki más nem tudott. Vagy a másik lehetőség, hogy azóta is egyeztetnek egymással.
Eleinte én is leírtam konteóba, de most már egyes részeit az oroszok állítják, más részeit az ukránok és megint egyes darabkáit egyes politikusok vélnek megerősíteni. Az egész igazából azért marha nagy probléma mert ránk mutogatnak az ujjak, és egyre több... a Lengyelek igyekeznek vezekelni, fegyvert elkezdtek szállítani, de mi nem. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy azért legendázzák ezt a sztorit, mert rá akarnak kényszeríteni minket, hogy adjunk fegyvereket. Tudjátok háborúban "mindent szabad" jeligére... még ha nem is igaz, arra jó, hogy úgy nézzünk ki... mindez akkor amikor egyébként sem szeretik Viktort nyugaton ... szerintem legkésőbb egy hét múlva komoly politikai irányválás lesz a magyar kormánynál, hogy kimásszunk ebből a veremből amit részben magunknak ástunk, részben lehet még segítettek is ... és egyáltalán nem biztos, hogy az a barát, akit annak hiszünk.
Itt lenne az ideje amikor a szomszédban tankok dübörögnek beállnunk a csapatunk által megkövetelt sorba, és együtt játszani a zenekarral. EU&NATO. Merthát a vak is látja, hogy OV cimbije nem fog semmit lerendezni 9-ig.... le kell vonni a korábbi külpolitika konzekvenciáit és a körülményekhez alkalmazkodni. Nyakig benne vagyunk, csak csapatban lehet kimászni belőle. Külpolitikai és nemzetgazdasági téren komoly irányváltások szükségesek, ezt az új kormány lazán hozhatja is, a politikusoknak az a dolga, hogy ne legyen gerincük, csak a magyar érdekeket nézzék. Ez új ukrajna-politikát is hozhat.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Szerinted egy háborúban könyvelik az ilyen dolgokat? Azt hiszem valami meglett belőle, mert a 46-os új forintnak kellett valami fedezet a háború után. Szovjet testéreid kevesek voltak hozzá önmagukban...
Könyvelik bizony. Az MNB tartalékát és egy halom MNB alkalmazottat vttek akik mentek a szállítmánnyal és folyamatosan katalogizálták.