[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Mit fog tartalmazni az új uniós szankciócsomag​

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője a Twitteren jelentette be, milyen korlátozó intézkedésekről tárgyalnak a hatodik szankciós kör részeként. A részleteket egyelőre nem árulta el, de a megbeszélés néhány részlete már korábban ismertté vált a média számára. A szankciócsomag legfontosabb pontjai a következők:

Értem, ez vonatkozik az Oroszokra. Mi vonatkozik majd az EU polgárokra? Jön majd az, hogy igazából a négy testrészt sem kell mosni , elég nyitott ablaknál kezeket feltartva szellőzni kicsit és télen 15-16 fok bőven elég a kellemes közérzethez, az 1000Ft-os benzinár pedig eddig sem az Oroszok miatt volt, hanem környezetvédelmi okokból a co2 visszaszorításáért? Olyan jó lesz Eu-s polgárnak lenni! Mindezt egy velejéig korrupt, rohadék, hazug ukrán kormány miatt...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 608
113
Azt hiszem nem. Valamelyik lengyel nagykutyanak volt ilyen naci kisegito felmenoje. Bar nekem Tusk remlik hogy az oregapja tabori őr volt.
nem értem egyébként ezeket a lengyeleket sem .. az addig rendben van,hogy nem kedvelik az oroszokat .. de a történelmük során pont ugyanannyi okuk lenne utálni az ukránokat is,ha nem több .. bolond világ,bolond lengyelek, :D (jó persze nekik is vannak hatalmi törekvéseik itt Európában,ami ha gazdaságilag nem is menne,de jelen pillanatban szerintem az negyedik legerősebb haderő az övék Európában a törököket,és oroszokat nem számoltam bele)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 914
21 741
113
Viszont, ha hazudok, akkor eleg koherensen csinalom. Sajnalom, hogy nem adsz hitelt a szavaimnak, de ezt mindenkinek egyenileg kell a net elott merlegelnie. Engem nem zazar a " hitetlenseged".
Engem sem zavar a hiteltelenseged. Az sokkal inkabb zavar, hogy az irasaid max 20 szazalek kapcsolodik a topic temajahoz es a tobbi abszolut veled kapcsolatos. A hazad, futesed, erdod,, multad, csaladod, ismerettseged, munkad… na ezek teljesen mas topicba valok. Vagy irjal blogot es azt elolvassa, akit erdekel.
 
W

Wilson

Guest
Értem, ez vonatkozik az Oroszokra. Mi vonatkozik majd az EU polgárokra? Jön majd az, hogy igazából a négy testrészt sem kell mosni , elég nyitott ablaknál kezeket feltartva szellőzni kicsit és télen 15-16 fok bőven elég a kellemes közérzethez, az 1000Ft-os benzinár pedig eddig sem az Oroszok miatt volt, hanem környezetvédelmi okokból a co2 visszaszorításáért? Olyan jó lesz Eu-s polgárnak lenni! Mindezt egy velejéig korrupt, rohadék, hazug ukrán kormány miatt...
Nem tudom, de szerintem Szlovákia és Magyarország kivételével akik az orosz Ural típusú olaj finomítása vannak berendezkedve, a többi Uniós tagállam rövid idő alatt ki tudja váltani máshonnan az orosz olaj importját.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Húha. Van baj :D :D
Fekete mágiára utaló jeleket találtak UA katonai vezetési pontokon
/a RIA Nov szt/ :D
És akkor sokak szerint az RU hírek a mérvadók. OK :D LoL
Látom viccesnek találod, majd ha hazaértem, postolok az idősebbik Podesta házában lévő művészeti alkotásokról, pl a szoborról a lépcsője mellett, ami egy az egyben Jeffrey Dahmer egyik megkínzott áldozatának halotti pózában került megalkotásra, vagy a köreikbe tartozó Maria Abromovic munkásságáról, aki konkrétan kisgyermekek megkínzásáról készít művészeti installációkat. Nem lepődnék meg, ha oda is raknál smiley-t.
 
  • Hűha
Reactions: ZeiG

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Húha. Van baj :D :D
Fekete mágiára utaló jeleket találtak UA katonai vezetési pontokon
/a RIA Nov szt/ :D
És akkor sokak szerint az RU hírek a mérvadók. OK :D LoL
Volt korábban, még az elején, kép sátánista oltárról is. Igaz, nem vezetési ponton.

De nem is tudom, hogy miért meglepő, mert 2014-ben Ukrajnában nyílt meg az első sátánista templom.

Persze, valószínűleg az orosz oldalon is vannak sátánisták.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 972
36 046
113
Pelosi a "lehető legerősebb katonai választ" sürgeti Oroszországgal szemben
A vezető amerikai törvényhozó szerint a Nyugatnak nem szabad elrettenni az orosz "fenyegetésektől".
Ez a demented vén szatyor meg a hugyos józsi bácsi a végén tényleg kiprovokál egy atomháborút
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 309
84 433
113
https://karpataljalap.net/2022/05/03/jarmuvek-elvamolasarol-hadiallapot-idejen
https://news-front.info/2022/05/04/strannosti-vojny-na-ukraine/

Napi ukroimport:

Ukrajnában áprilisban eltörölték a járművek vámkezelésére kivetett adókat. A kárpátaljai magyar honlapnak nyilatkozó ukrán illetékes szerint: "Megjegyezném továbbá, hogy ha a katonaköteles (18-tól 60 évesig) férfiak zöme nem is hagyhatja el Ukrajnát a hadiállapot idején, mégiscsak jó, hogy szükség esetén legalább a nők behozhatnak járművet az országba, méghozzá a korábbiaknál valamivel kevesebb költséggel."

A valóságban: az ukrán és az EU-vámok elengedésével (ezt az EU-tagállamok "humanitárius segítségként" lépték meg a "harcoló/szenvedő" Ukrajna megsegítésére) megkezdődött a luxusjárművek beözönlése az országba a "hadsereg számára". Ezzel az ürüggyel csupán az elmúlt 8 napban 14 300 személygépkocsit hoztak be Ukrajnába.

Musztafa Najom ukrán közlekedési miniszter megbízottja elismerte, hogy "partnereink Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában elképedtek egy harcban álló ország gépkocsiállományának ilyen gyors felújításán, és kénytelenek voltak csökkenteni azon határátkelők számát, ahol díjmentesen behozhatóak az importjárművek".
Musztafa Majom
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 474
31 893
113
Mindegyikben Roni...
Amerikán kívül mindenhol a tüzérség a fő tűztámogató erő.
Különben én a háború elött arra tippeltem volna,hogy az oroszok gyorsan megszerzik a tüzérségi fölényt.Hol vannak a Zoopark meg a Penicilin tűzbemérő rendszerek?Miért nem teljesitenek olyan jol,mint 14-ben?Ukránok tudják őket hatékonyan zavarni?Vagy a BMS rendszer hiánya a gond?Vagy csak egyszerűen kevés van belőlük?
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
W

Wilson

Guest
Oroszország 22 zászlóalj taktikai csoportot telepített Izyum közelében, hogy továbbnyomuljon a Donbászba.

Ez áll a brit védelmi minisztérium szerda reggeli hírszerzési áttekintésében az "European Truth" szerint

Annak ellenére, hogy nehézségekbe ütközik Ukrajna védelmének áttörése, Oroszország valószínűleg túl akar lépni Izjumon, hogy elfoglalja Kramatorszk és Szeverodonyeck városait.

"E helyek elfoglalása megerősíti az orosz katonai ellenőrzést Donbász északkeleti része felett, és ugródeszka lesz az ukrán erők elvágására irányuló erőfeszítésekhez a térségben" - áll a közleményben.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Az általam berakott mariupoli szaki katona beszámolója alapján a gyakorlóra is.
Amúgy nem régen néztem egy orosz drón videót a Popasnában harcoló Wagner zsoldosokról ők sem orosz gyakorlóban nyomták.....
Egy csomóan nem orosz gyakorlóban nyomják.

Csak Kirill pátriárkát , meglepő lenne ha nem szankcionálnák, lévén Putyin inváziójának egyik legfőbb támogatója.
Lévén az ellenzéki pártokat minimum betiltották, sok ukrán ellenzékit és az orosz nemzetiség politikai képviselőit meg "megette" az SBU. Kirillhez meg valószínűleg nem mertek nyúlni. Így maradt ő, mint legfőbb támogató, ami érthető is a templomfoglalások fényében (is).
 
W

Wilson

Guest
Egy csomóan nem orosz gyakorlóban nyomják.


Lévén az ellenzéki pártokat minimum betiltották, sok ukrán ellenzékit és az orosz nemzetiség politikai képviselőit meg "megette" az SBU. Kirillhez meg valószínűleg nem mertek nyúlni. Így maradt ő, mint legfőbb támogató, ami érthető is a templomfoglalások fényében (is).
Nem teljesen értem mire gondolsz mi köze van Kirillnek az ukrán belpolitikai helyzethez és az SBU-hoz?
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://karpataljalap.net/2022/05/03/jarmuvek-elvamolasarol-hadiallapot-idejen
https://news-front.info/2022/05/04/strannosti-vojny-na-ukraine/

Napi ukroimport:

Ukrajnában áprilisban eltörölték a járművek vámkezelésére kivetett adókat. A kárpátaljai magyar honlapnak nyilatkozó ukrán illetékes szerint: "Megjegyezném továbbá, hogy ha a katonaköteles (18-tól 60 évesig) férfiak zöme nem is hagyhatja el Ukrajnát a hadiállapot idején, mégiscsak jó, hogy szükség esetén legalább a nők behozhatnak járművet az országba, méghozzá a korábbiaknál valamivel kevesebb költséggel."

A valóságban: az ukrán és az EU-vámok elengedésével (ezt az EU-tagállamok "humanitárius segítségként" lépték meg a "harcoló/szenvedő" Ukrajna megsegítésére) megkezdődött a luxusjárművek beözönlése az országba a "hadsereg számára". Ezzel az ürüggyel csupán az elmúlt 8 napban 14 300 személygépkocsit hoztak be Ukrajnába.

Musztafa Najom ukrán közlekedési miniszter megbízottja elismerte, hogy "partnereink Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában elképedtek egy harcban álló ország gépkocsiállományának ilyen gyors felújításán, és kénytelenek voltak csökkenteni azon határátkelők számát, ahol díjmentesen behozhatóak az importjárművek".
Pontosítás: a jó Musztafa (egyébként kabuli születésű, pastu nemzetiségű, eredetileg "demokratikus újságíró") csak helyettes miniszter.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Найем,_Мустафа
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 546
113
Valami repulo ize, vilagit is meg fustol.

 
  • Tetszik
Reactions: jani22

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
155 mm-es M777 vontatott tüzérség, 2005-ben állították szolgálatba, M982 Excalibur irányított löbedékkel, maximális hatótávolsága 40 km, tüzelési sebesség akár 7 lövés percenként, 8 fős legénységgel.

Mindez nagyon szép és jó, csak vajon fogják-e bírni logisztikával? Odacuccolni a hadszíntérre, ott üzemelni, utánpótlás nekik, és amikor már elég közel vannak az oroszok időben csomagolni ... tartok tőle, hogy az ajándék fegyverekkel túl "nagyvonalúan" fognak bánni és a vélhetően eredetileg orosz titán nyersanyag immáron végfeldolgozott állapotban visszakerül a kitermelőkhöz... kíváncsi vagyok a leszállítottakból mennyi jut erre a sorsra... nyilván ha javelinek miatt sem aggódnak ezek miatt sem fognak...
szóval az egészben csak azt nem látom, hogy szisztéma lenne az "őrjöngésben", akarom mondani Ukrajna megsegítésében, azaz úgy segítenék meg őket, hogy esélyük legyen kézben tartani a fegyvereket... bizonyos fokig nyilván elkerülhetetlen, ami történik, de akkor is sokat ront a segítség hatásosságán...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 931
27 805
113
Nem létező dolgokról felesleges beszélni. Tudom ellenkezőjét állítja az anyag, amiből dolgozol. De lehetnél kicsit tárgyilagosabb. Nem nyom orosz propot az állami média.
Sajnos gyerekek dédszülője ezt nézi.. hallom nap mint nap, ha nem akarom akkor is.
Mainstream orosz híreket nem lehet magyar neten alapból találni. Csak kb itt. Ezért vannak sokan itt, hogy mást is olvassanak, mint a túltolt kreténséget, ukrán propit nyomo mainstream médiát.
Az oroszpártiság az, h Stier meg Krausz is megszólalhatnak. Mondjuk az tény, h Németországban ilyen elő nem fordulhatna. Azért tűnik a magyar média oroszpártinak, mert elvétve ukránok számára kínos híreket is megemlítenek, pl a 6 bőrönd készpénz a román sajtóban jelent meg, német és angol nyelvű bulvárban meg tán az izraeli médiában.
Az SZBU által kivégzett ukrán tárgyalóról még ennyi sem.

Ezeket szeretnék egyesek betiltani.