[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
„nem lehet veszélybe sodorni mindazt, amit Moszkvával elértünk, olyan államok miatt, amelyek 400 évig nem léteztek, de most újra létezni akarnak”
Korrekt cikk. Ezek szerint a németek legalább korrektek voltak és be akarták tartani a szavukat. Jól értem erre utalsz? Amúgy ez tényleg hírértékű, mert szokatlan a világpolitikában, látható, hogy nem is nagyhatalmak... azok nem engedhetnek meg maguknak ilyen luxust...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Vagy nem képes rá - ez is egy lehetőség.
Erről egy vicc jutott az eszembe: a rendőrök kitalálják, hogy megmutassák a világnak, hogy milyen f@szagyerekek, vízen fognak járni. Sokáig gyakorolnak míg végül sikerül. Amikor a pesti rakparton a legnagyobb a tömeg, bemutatják a tudásukat és átsétálnak Budára. Még a felénél sem járnak, mikor megszólal egy fanyalgó hang: nézd a hülye rendőröket, még úszni sem tudnak... :D
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Szerintem a Diószegi vagy Hős utca környéke, max Havanna lktp.
ssssss itt csak "nyugati" NOGO zónákról szabad diskurálni, a hazaiakat szőnyeg alá illik söpörni, de legalábbis nem beszélni róla, de méginkább veszettül tagadni a létezésüket!
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Azért a mandi nem változik. Szupertitkos, a Wagner ... :)


Euronews szemle!
Az orosz hadseregben nem szolgálhatott tovább. A neve meg Marat Gabidullin. Kicsit se francia a lelkem... :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 601
113
Korrekt cikk. Ezek szerint a németek legalább korrektek voltak és be akarták tartani a szavukat. Jól értem erre utalsz? Amúgy ez tényleg hírértékű, mert szokatlan a világpolitikában, látható, hogy nem is nagyhatalmak... azok nem engedhetnek meg maguknak ilyen luxust...

Az írás - eleje alapján - nem a szavukat akarták betartani, hanem csak a saját érdekeiket nézték.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Fake News újratöltve,avagy hogyan hazudnak,és nézik ostoba hülyének a mezei képnézegető publikumot,itt egy fényes példa!
Bazd akit hátba lőnek az kifeszül ellen irányba és nem vet előre bukfencet mint ahogy látható..:D
Szürreálisan rendezett a környezet is,látszik hogy totál megrendezett az egész...nevetek és sírok is egyben,milyen könnyű hülyére venni a tudatlan tömegeket..
Hát sajnos volt idő amikor láttam néhány hátbalövést, és egyet kell értsek éber kollégával, a tatamin gyakorolt gurulás ritkán jelentkező reakció a 7.62-es hátulról érkezésére... :D A kaszkadőr emberke proidukciója nem sikerült túl életszerűre. :D
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Az írás - eleje alapján - nem a szavukat akarták betartani, hanem csak a saját érdekeiket nézték.
De ugyebár pont ezt kellett megígérniük... Gorbi azzal a feltétellel engedte, az egyesítést, hogy a DDR lesz az utolsó NATO területgyarapodás Európában. Mondhatod, hogy ez is volt az érdekük is, de ezt is ígérték az oroszoknak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ehelyett kaptok egy új klubbtagot és (a Szlovák és Román példák alapján) évek múlva rendeződött kapcsolatot a Nemzettestvérek országával, nyitott határt Kárpátaljára...
...eddig ér a revízió.
Álmaidban talán. Ukrajna nem lesz EU tag, de valamivel etetni kell azt a sok szerencsétlent, akiket az amerikai geopolitikai érdeked miatt mészároltatnak le éppen az oroszokkal. Most az a narratíva jön jól az USA-nak, hogy a lövészárkokban szenvedő fiatalok azért pusztulnak el, hogy Ukrajnába is beköszönthessen a nyugati jólét. Ugyanis, ha az EU nyíltan visszautasítaná Ukrajna kérelmét, akkor a "nyugat cserbenhagyott minket" narratíva kapna szárnyra, ami jelentősen csökkentené az ukránok harci kedvét, ami ellentétesen hatna az USA geopolitikai érdekeivel.

Elmondom mi lesz EU-tagság helyett. Ukrajna egy de facto EU tagságot fog kapni, ami sehol nem lesz kodifikálva. Igazából már régóta elindultunk ezen az úton. Azonban a tőke és a munkaerő egy irányba fog csak áramlani, ez pedig Ukrajnából kifele lesz. A nyugat lerabolja még azt a keveset is, ami abban a romhalmaz meggyalázott országban van. A silóinkat már elkezdtük feltölteni a világ legjobb földjein termett ukrán gabonából, amiért nyugaton elavult fegyvert kapnak cserébe, hogy legyen mivel agyonlövetniük magukat. A nyugat krónikus emberhiányban van, amit az ukránok munkája segít enyhíteni a keleti EU-tag országokba kitelepített gyárakban, így a nyugatnak csak minimális termelési költségei lesznek.

A nyugat fogyó népességét a menekült ukrán nők méhe hivatott enyhíteni. Csak éppen nem az ukrán férfiak magja csírázik ki bennük, hanem a Hans És Gruberé. Ők a szép ukrán nők bájait kapják, míg az ukrán férfiak az orosz golyót.

Mire oda jut a helyzet, hogy a megcsonkított Ukrajna is az EU tagja lehet jogilag is, addigra nektek már csak a seggbekuki és szubszaharai migránsok fognak jutni az EU áldásaiból, mert az energiaháborúban a totál kivéreztetett Európa az összes pozícióját el fogja veszíteni a világpiacon, és olyan szegénység lesz itt, ami még annak is alámegy, mint ami most Ukrajnában van.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 272
113
Azért a mandi nem változik. Szupertitkos, a Wagner ... :)


Euronews szemle!
Ez az újságírás csúcsa, írt egy cikket a semmiről, semmitmondóan, ráadásul úgy, hogy az egyetlen számszerű infója is téves, mivel 1000 USD/hét a bérezés nem valamivel több mint 3K/hó...

Na mindegy..
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
.
.
Szomoru video. Erdekes kis reszlet, hogy az oroszok elloptak egy elektromos rollert (!) a szalonbol, mert a video elejen nincs ott a bejarat elött, azutan ottvan (gondolom, kiloptak az epuletböl), azutan amikor elmennek, mar megint nincs ott.
.
.
A ket szerencsetlen ukrant hatbalöni nagyon nincs rendben, miutan azok adtak nekik cigarettat, es lathatoan bekesen tavoznanak, semmi veszelyt nem jelentettek a katonakra.
Sajnos a dolog csak annak ujabb bizonyiteka, hogy a hivatasos katonanak (es sajnos feltehetöen mindenhol) sokan eleve azert allnak, mert agresszivak, es most kielhetik szadista ösztöneiket. Haboruban meg ugye az aldozatokkal nem kell elszamolni, most lehet löni mindenre.
(Nem tudom, hivatasosok toborzasanal mennyire szurik az agresszivitast, vagy eppen pont örulnek neki, hogy bator es mer löni.)
.
.
Lehet h korrigalnom kell magamat.....
.
.
Pontosan 1:32-re allitsatok a videot, es ott nezzetek kockazva, mert csak egy gyors villanas, de van egy pont, ahol a ket ukran elindul vissza a keritestöl, es szalon uvegfalahoz közelebbi kezeben megvillan egy hosszu, rudszeru valami, szerintem a roller kormanyrudja lehet! Tehat az egyik visszafele haladva a kezeben viszi a rollert?? (ami amugy vagy 15-20 kilo). Vagy ha nem a roller, akkor mi az a faszi kezeben? Kesöbb a vagas utan, masik szögböl folytatva a kepet, valahogy inkabb valami nagy zsaknak tunik??
.
Tulajdonkeppen itt kerdesek: ha jönnek ellenseges katonak, miert vittek valami nagy pakkot a kezukben az ukranok? Mi volt benne? Oda kene mennem ellenseges katonakhoz, tuti nem zsakkal, hanem feher zaszloval a kezemben mennek.
Nem tudom, fura video, szerintem tenyleg rajuk löttek, nem szineszek, de a sok vagas között valami fontos kimaradhatott a filmböl. Lehet, h az ukranok valami eladtak, atadtak, uzleteltek az oroszokkal, azert a zsak??
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 412
113
Medvegyev figyelmeztetett a nukleáris háború veszélyére a NATO és Oroszország közötti konfliktusban Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese figyelmeztetett a nukleáris háború veszélyére az Oroszország és a NATO közötti összecsapásban
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 412
113
A Védelmi Minisztérium felvételeket mutatott be az "Msta-S" tarackok munkájáról Ukrajnában