[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Persze csak akkor, ha azt vesszük, hogy ezek mind tényleg ruszki tankok, ugye ...

... főleg, hogy volt egy orosz videó, ami pont ezen a parton lévő ukrán állást és pontont mutatta ahogy szétb.sszák az oroszok ...
Igen, igen. Az is lehet, hogy a saját cuccaikat vontatták oda és utána azt mondták, hogy.
Vagy felfújhatós makettek.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Egy érdekes cikket találtam, lehet volt már itt szó róla.


Fél éven belül meg akarják oldani ha jól értem nyugati cégekkel Ukrajnában a lőszergyártást.

1, A 100-152 mm kaliber nekem azt mondja, hogy a most kapott 155-ös nehéztüzérséghez ő nem gyárthat hozzá való lőszert, azt hosszútávon is legyen szíves külföldről behozni.

2, Lőpor gyártásról nem tesznek említést, vagyis elképzelhető, hogy a mostani barátaik szeretnék ezzel is ellátni (hosszú távon) Határvidéket.

Már nagyon régen volt szó erről, természetesen régi vágyuk. Viszont a felfokozott háborús hangulatban ez esélyesebbnek tűnik. Mivel a volt VSZ országok most roham tempóban szabadulnak meg a 152-es tarackoktól, ezért magam részéről azon sem lepődnék meg, ha olyan országok, mint például Csehország próbálná meg a számára hamarosan nem szükséges kaliberek gyártását áttelepíteni. (Tárgyalnak új gyártású DANA vásárlásáról is a régiek odaadása után, logikus lépés lenne lőszergyártást is ígérni melléjük és így megpróbálni beelőzni fontosságban a vontatott amcsi lövegeket és francia meg német önjáró riválisokat. Még ha én túl kockázatosnak is gondolnék egy ilyen üzletet.)
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 934
82 696
113
Igen, igen. Az is lehet, hogy a saját cuccaikat vontatták oda és utána azt mondták, hogy.
Vagy felfújhatós makettek.
Kijev Szelleme, ruszki hajók fake, bayraktar szutykok coord nélkül, arab szövegű haditechnika, hátbalövéses előre szaltók, párizsi orosz bombázás cgivel, stb. Itt tart Ukrajna, napi szinten cáfolható adatokkal. Lassan annyit kilőttek, hogy nem is értem miért nem vannak még Moszkvában és miért könyörögnek fegyverekért. Túltolták. Amikor már Nógrádi is bejelenti, hogy Z uncsi, akkor hidd el, lassan Weird Al Yankovic UHF-e is valósabbnak tűnik (belinkelem a humorba), mint bármelyik ukrán videó vagy kép az orosz veszteségekről!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 384
8 581
113
Kijev Szelleme, ruszki hajók fake, bayraktar szutykok coord nélkül, arab szövegű haditechnika, hátbalövéses előre szaltók, párizsi orosz bombázás cgivel, stb. Itt tart Ukrajna, napi szinten cáfolható adatokkal. Lassan annyit kilőttek, hogy nem is értem miért nem vannak még Moszkvában és miért könyörögnek fegyverekért. Túltolták. Amikor már Nógrádi is bejelenti, hogy Z uncsi, akkor hidd el, lassan Weird Al Yankovic UHF-e is valósabbnak tűnik (belinkelem a humorba), mint bármelyik ukrán videó vagy kép az orosz veszteségekről!

Nógráditól inkább az lenne furcsa, ha nem az oroszok pártját fogná - ha passzívan is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
904
10 256
93

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
408
1 051
93
Akarod mondani az amcsi szakszolgálatok válaszoltak…
Nem. Úgy gondolom, hogy a Kisorosz nép döntött a Szabad-Világ mellett és a Nagyoroszok ellenében... mondjuk ez egy Holodomor után nem is volt annyira kétséges...

Hm... legalább Hruscsov odaadta kompenzációként az Ukránoknak a Krimet a hatvanas években... végül is 7,5 millió hallra éheztetett ember élete... szóval a Nagyoroszok bevállalták, hogy mit tettek, felelősséget vállaltak érte és fizettek...

Aztán visszavették... felelősséget vállaltak... bevállalták, hogy volt a Molotov-Ribbentroppnak titkos záradéka.... felelősséget vállaltak egy múltbeli ballépésükért... aztán visszakoztak.

Következetlenség, felelősséghárítás és rendszerszintű korrpucióterjesztés... és mégsem vonzó a Nagyorosz... valami hiba lehet ezzel a megközelítéssel... sebaj, majd elfoglalnak néhány területet szomszédos országoktól és senki sem fog panaszkodni... emiatt a három miatt...

Van pár rossz szokásuk a Nagyoroszoknak, amin dolgozniuk kell... ez évekig tart, komoly munka a át-framelni bizonyos fogalmakat... hogy a tömeg számára mit jelentenek, hogyan gondolkodnak róluk...

Emlékeztek a rendőr-viccekre a rendszerváltás előtt?

Szerintem ott és akkor a Magyar emberek felismerték, hogy társadalmilag károsak és leszoktak róla... meglepően gyorsan...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
408
1 051
93
Álmaidban talán. Ukrajna nem lesz EU tag, de valamivel etetni kell azt a sok szerencsétlent, akiket az amerikai geopolitikai érdeked miatt mészároltatnak le éppen az oroszokkal. Most az a narratíva jön jól az USA-nak, hogy a lövészárkokban szenvedő fiatalok azért pusztulnak el, hogy Ukrajnába is beköszönthessen a nyugati jólét. Ugyanis, ha az EU nyíltan visszautasítaná Ukrajna kérelmét, akkor a "nyugat cserbenhagyott minket" narratíva kapna szárnyra, ami jelentősen csökkentené az ukránok harci kedvét, ami ellentétesen hatna az USA geopolitikai érdekeivel.

Elmondom mi lesz EU-tagság helyett. Ukrajna egy de facto EU tagságot fog kapni, ami sehol nem lesz kodifikálva. Igazából már régóta elindultunk ezen az úton. Azonban a tőke és a munkaerő egy irányba fog csak áramlani, ez pedig Ukrajnából kifele lesz. A nyugat lerabolja még azt a keveset is, ami abban a romhalmaz meggyalázott országban van. A silóinkat már elkezdtük feltölteni a világ legjobb földjein termett ukrán gabonából, amiért nyugaton elavult fegyvert kapnak cserébe, hogy legyen mivel agyonlövetniük magukat. A nyugat krónikus emberhiányban van, amit az ukránok munkája segít enyhíteni a keleti EU-tag országokba kitelepített gyárakban, így a nyugatnak csak minimális termelési költségei lesznek.

A nyugat fogyó népességét a menekült ukrán nők méhe hivatott enyhíteni. Csak éppen nem az ukrán férfiak magja csírázik ki bennük, hanem a Hans És Gruberé. Ők a szép ukrán nők bájait kapják, míg az ukrán férfiak az orosz golyót.

Mire oda jut a helyzet, hogy a megcsonkított Ukrajna is az EU tagja lehet jogilag is, addigra nektek már csak a seggbekuki és szubszaharai migránsok fognak jutni az EU áldásaiból, mert az energiaháborúban a totál kivéreztetett Európa az összes pozícióját el fogja veszíteni a világpiacon, és olyan szegénység lesz itt, ami még annak is alámegy, mint ami most Ukrajnában van.

Arról fantáziálsz, amire a Nagyoroszok agymosták Magyar gyarmatukat...
Pontosan arról.
Véletlen lehet.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
408
1 051
93
Figyelj már ide hombre!

állj már le ezzel a T/2 dumával, mert baromi idegesítő, ha nem érzed magad magyarnak, akkor meg ne okoskodjál bele a mi dolgunkba, majd mi magyarok eldöntjük mi a helyes. Comprende?

Lol, Hombre!


Szerencsére már döntöttetek.
Az, hogy egy hangos kissebbség fantáziál Nagyorosz igazságról, esetleges világuralomról nem sok vizet zavar...
Sehol.

Ha azonban a Nagyoroszoknál gyakorolnátok ezt a kormánykritikát bezárnának benneteket (mint az ellenzéküket)... mert a Szabad-Világban éltek
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
.
.
Lehet h korrigalnom kell magamat.....
.
.
Pontosan 1:32-re allitsatok a videot, es ott nezzetek kockazva, mert csak egy gyors villanas, de van egy pont, ahol a ket ukran elindul vissza a keritestöl, es szalon uvegfalahoz közelebbi kezeben megvillan egy hosszu, rudszeru valami, szerintem a roller kormanyrudja lehet! Tehat az egyik visszafele haladva a kezeben viszi a rollert?? (ami amugy vagy 15-20 kilo). Vagy ha nem a roller, akkor mi az a faszi kezeben? Kesöbb a vagas utan, masik szögböl folytatva a kepet, valahogy inkabb valami nagy zsaknak tunik??
.
Tulajdonkeppen itt kerdesek: ha jönnek ellenseges katonak, miert vittek valami nagy pakkot a kezukben az ukranok? Mi volt benne? Oda kene mennem ellenseges katonakhoz, tuti nem zsakkal, hanem feher zaszloval a kezemben mennek.
Nem tudom, fura video, szerintem tenyleg rajuk löttek, nem szineszek, de a sok vagas között valami fontos kimaradhatott a filmböl. Lehet, h az ukranok valami eladtak, atadtak, uzleteltek az oroszokkal, azert a zsak??
Az ukrán a kezében lévő kabátja zsebében matat.

A vágás után egy katona a háttérben rollerezik.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
534
2 458
93
30 drón? Talán összesen nem kaptak ennyit... 10 helit és 4 repülőt? Nem úgy volt, hogy már vagy hatszor megsemmisült az ukrán légierő?
A minap még 9 drón volt ekmlékeim szerint. Persze ez alatt a nagyméretű drónokat kell érteni. A többi valószínű, hogy ilyen pici felderítő drón, ami ha elvész ugyanúgy drón veszteség! Szóval ha így nézzük még akár lehet igaz is az a ~30 db.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
904
10 256
93
Nem volt a civileknél semmi.
Miután hátat fordítottak, szép hősiesen lelőtték őket...
Ez mindenképp aggasztó, ugyanakkor furcsa is.
Mert ha meg akarták volna ölni őket, azt gond nélkül megtehették volna korábban is.
Valami történhetett, amit nem tudunk. Itt most gondolok pl. a gyerekkönyvek közé, játszótérre rejtett bombára is, lehet egy orosz belefutott valami csapdába és ez volt a bosszú.
Na nem akarom mosdatni őket, de ki kell vizsgálni. Sajnos nem sok esélyét látom hogy háborús környezetben ezt ténylegesen lehet.