[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
.
.
Lehet h korrigalnom kell magamat.....
.
.
Pontosan 1:32-re allitsatok a videot, es ott nezzetek kockazva, mert csak egy gyors villanas, de van egy pont, ahol a ket ukran elindul vissza a keritestöl, es szalon uvegfalahoz közelebbi kezeben megvillan egy hosszu, rudszeru valami, szerintem a roller kormanyrudja lehet! Tehat az egyik visszafele haladva a kezeben viszi a rollert?? (ami amugy vagy 15-20 kilo). Vagy ha nem a roller, akkor mi az a faszi kezeben? Kesöbb a vagas utan, masik szögböl folytatva a kepet, valahogy inkabb valami nagy zsaknak tunik??
.
Tulajdonkeppen itt kerdesek: ha jönnek ellenseges katonak, miert vittek valami nagy pakkot a kezukben az ukranok? Mi volt benne? Oda kene mennem ellenseges katonakhoz, tuti nem zsakkal, hanem feher zaszloval a kezemben mennek.
Nem tudom, fura video, szerintem tenyleg rajuk löttek, nem szineszek, de a sok vagas között valami fontos kimaradhatott a filmböl. Lehet, h az ukranok valami eladtak, atadtak, uzleteltek az oroszokkal, azert a zsak??
Továbbra is valid kérdés: miért 2 hónappal az eset után kerül ez napvilágra?
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 527
6 580
113

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem. Úgy gondolom, hogy a Kisorosz nép döntött a Szabad-Világ mellett és a Nagyoroszok ellenében... mondjuk ez egy Holodomor után nem is volt annyira kétséges...

Hm... legalább Hruscsov odaadta kompenzációként az Ukránoknak a Krimet a hatvanas években... végül is 7,5 millió hallra éheztetett ember élete... szóval a Nagyoroszok bevállalták, hogy mit tettek, felelősséget vállaltak érte és fizettek...

Aztán visszavették... felelősséget vállaltak... bevállalták, hogy volt a Molotov-Ribbentroppnak titkos záradéka.... felelősséget vállaltak egy múltbeli ballépésükért... aztán visszakoztak.

Következetlenség, felelősséghárítás és rendszerszintű korrpucióterjesztés... és mégsem vonzó a Nagyorosz... valami hiba lehet ezzel a megközelítéssel... sebaj, majd elfoglalnak néhány területet szomszédos országoktól és senki sem fog panaszkodni... emiatt a három miatt...

Van pár rossz szokásuk a Nagyoroszoknak, amin dolgozniuk kell... ez évekig tart, komoly munka a át-framelni bizonyos fogalmakat... hogy a tömeg számára mit jelentenek, hogyan gondolkodnak róluk...

Emlékeztek a rendőr-viccekre a rendszerváltás előtt?

Szerintem ott és akkor a Magyar emberek felismerték, hogy társadalmilag károsak és leszoktak róla... meglepően gyorsan...

Az elmúlt 8 évben az "kisorosz nép" népnek nemhogy semmilyen döntési kompetenciája nem volt, de igazából a lőtéri kutya se kérdezte a véleményüket se ... Igazából a "Szabad-Világ" döntött mellettük, mint megfelelő alany egy kis haddelhadd tekintetében a muszka ellen ... Tulajdonképpen még az is mindegy lenne melyik forgatókönyv az igaz a tekintetben, hogy most majd eldönthetik, hogy jó ötlet volt-e ez ...

Az ukrán parasztgyerek (Hruscsov) nem "Holodomor-kompenzációként" adta az ukránoknak (még mindig kisbetű) a Krímet (hosszú í). Pláne nem a hatvanas években (hanem 1954 -ben) ... Hanem ettől remélte az Ukrán SzSzK támogatását a főtitkárrá választásánál illetve későbbi támogatását is (lehet e nélkül rövidéletű lett volna a hatalma) ... Másik oldalról vizsgálva - akkor tehát egy ukrán parasztgyerek adja a Krímet egy korábbi olyan eseménysorozat miatt ami meg a korábbi grúz vezér és az ukránok "biznisze" volt ... És mindez eladva, mint muszka kompenzáció - zseniális logika ... :)

Az összes többi ebből levezetett sületlenség pedig annyira "katyvasz", hogy igazából szóra sem érdemes ...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Ez jó.

"...váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát. "

Hogy van ez az összeesküvés elméletekkel? Gúny: vannak emberek, akik a mainstream hazugságok ellenszelében a cáfolhatatlan igazság és a tiltott tudás hordozói?

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113

A CNN nyilvánosságra hozott felvételeket arról, hogy orosz katonák megöltek két fegyvertelen ukránt​

A tévécsatorna rendelkezésére állt egy Kijev melletti autókereskedés térfigyelő kameráinak felvétele, amelyet március 16-án raboltak ki, amikor az orosz hadsereg első alkalommal próbálta elfoglalni Ukrajna fővárosát.

A videón az látható, hogy öt orosz katona zárra lövöldözve és ablakok betörésével próbál bejutni a helyiségbe. Ekkor két férfi felemelt kézzel közeledik feléjük: a szalon tulajdonosa, akinek a nevét még nem hozták nyilvánosságra, és a 68 éves biztonsági őr, Leonyid Pljatsz. A katonaság átkutatja őket, majd rövid beszélgetés után szabadon engedik őket. Ahogy a férfiak távoznak, két katona visszatér, és hátba lövi őket. Plyats, miután megsérült a lábán, eljutott a biztonsági állomásra, és segítséget kért, de mire a nő megérkezett, meghalt a vérveszteségben.

Újságírók szerint az ukrán ügyészség háborús bűnökként vizsgálja ezeket a gyilkosságokat.

Csak én nem találom az oldalon a videót?
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and PFZ

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 648
113
Ezt úgy hívják, hogy hiány lesz gázból. Azért mert a hulye libernyák fizetett újságíró így találja, azt, hogy télen vagy nem lesz elég gaz fűtésre vagy akkor a nagy gaz igényű gyárakat le kell állítani elég vicces. Télen megnézem a németek fejet, hogy mennyire örülnek az orosz gaz függőségtol való megszabadul ásnak.:) Na és a ne fürdé le , nem mosd ki a ruhát mozgalom sikerére is kiváncsi leszek. Vagy lehet össze kapcsolják azzal a libernyakok, hogy tényésszél Tetűt a fejedén és egyből meg van a napi fehérje kalóriád is környezet védelmi új program jukkal.;)
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Az elmúlt 8 évben az "kisorosz nép" népnek nemhogy semmilyen döntési kompetenciája nem volt, de igazából a lőtéri kutya se kérdezte a véleményüket se ... Igazából a "Szabad-Világ" döntött mellettük, mint megfelelő alany egy kis haddelhadd tekintetében a muszka ellen ... Tulajdonképpen még az is mindegy lenne melyik forgatókönyv az igaz a tekintetben, hogy most majd eldönthetik, hogy jó ötlet volt-e ez ...

Az ukrán parasztgyerek (Hruscsov) nem "Holodomor-kompenzációként" adta az ukránoknak (még mindig kisbetű) a Krímet (hosszú í). Pláne nem a hatvanas években (hanem 1954 -ben) ... Hanem ettől remélte az Ukrán SzSzK támogatását a főtitkárrá választásánál illetve későbbi támogatását is (lehet e nélkül rövidéletű lett volna a hatalma) ... Másik oldalról vizsgálva - akkor tehát egy ukrán parasztgyerek adja a Krímet egy korábbi olyan eseménysorozat miatt ami meg a korábbi grúz vezér és az ukránok "biznisze" volt ... És mindez eladva, mint muszka kompenzáció - zseniális logika ... :)

Az összes többi ebből levezetett sületlenség pedig annyira "katyvasz", hogy igazából szóra sem érdemes ...
Ötvenes évek... köszönöm... ezentúl, amikor errőől a népírtásról beszélek 1954-et fogok mondani.
A Nagyoroszoknak nincsen felelősségük a Holodomorral kapcsolatban... mert az egy Grúz dolog?

Kényelmes...
Nagyorosz felelősséghárítás... nem meglepő.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 968
113
A minap még 9 drón volt ekmlékeim szerint. Persze ez alatt a nagyméretű drónokat kell érteni. A többi valószínű, hogy ilyen pici felderítő drón, ami ha elvész ugyanúgy drón veszteség! Szóval ha így nézzük még akár lehet igaz is az a ~30 db.
Ez oké, de egy akkora földkupacra mi az istennek visznek 30 db-t bármilyen drónból?
Vigyenek 10 kicsit, 5-öt használnak, többi tartalék. Meg mondjuk 2 nagyot, amivel magasból figyelnek. De 30?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Az offenzíva egyértelműen akadozik, Donbasszban nagyon lassan haladnak, Kijev környékérő kivonultak, most már Harkovtól is és ellentámadásban az ukránok, délen passzívak, védik Herszont...Ez így egyre nagyobb arcvesztés az oroszoknak, előbb utóbb változtatniuk kell, mert így egyre nagyobb lesz az ukránok arca:

Az ukrán elnök szerdán videokapcsolaton keresztül beszélgetett vezető franciaországi egyetemek hallgatóival, akiknek azt mondta: "az Oroszország által elindított háború akkor ér véget, amikor Ukrajna visszaveszi minden területét és emberét". "A háború csak akkor ér véget az ukrán nép számára, ha visszakapjuk, ami a miénk. Őszintén mondom: nincs szükségünk semmi egyébre. Szeretnénk visszakapni a békét" - hangoztatta az államfő. Hozzátette: "Oroszország sorra elvette minden jogunkat: a földünkhöz való jogot, a választás jogát, végül eljutottunk az élethez való joghoz". Elmagyarázta a francia fiataloknak, hogy "Ukrajna most az élethez való jogáért küzd, miközben a legjobb ukránok vesztik életüket" a harcokban - írta az Ukrajinszka Pravda. Zelenszkij kifejtette, hogy a tárgyalásokat a háború lezárásáról "csak abból a szempontból lehet lefolytatni, hogy Oroszország megértse döntéseinek tévességét és katasztrofális voltát, és kész legyen elviselni az Ukrajnában elkövetett bűncselekményekért a felelősségre vonást


Forrás: https://kuruc.info/r/4/243438/
 
  • Vicces
Reactions: vata and Kim Philby

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 878
40 754
113
Ahogy a videót kerestem, ilyen rövid kis elemzésbe botlottam. (Mondjuk a teljes videót azóta sem találom, a szíenen oldalán meg nekem nem jeleníti meg.)
Robbantsunk fel egy újabb kholyai hamisítványt.

A videón látható mellényes '14 óta nem volt az orosz hadseregben. Az autókereskedést kirabló orosz katona szerepét pedig az 1977-ben Kijevben született Oleg Fedoszejev alakította a CYPSO és a CNN számára. Csodák!