[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Sojgu védelmi miniszter átadta az orosz hős arany csillagait azoknak a pilótáknak, akik egy különleges ukrajnai művelet során kitűntek.

Dudin őrnagy észrevette az ukrán fegyveres erők szu-27-es ellenségét, és az első megközelítéstől kezdve párbajharcban megsemmisítette. Ezt követően többször is megzavarta az ukrán fegyveres erők támadásait.

Litvinov alezredes pedig hőcsapdákkal borította bajtársa lezuhant gépét, és oldalra vezette az ukrán rakétát.

Videó az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumáról.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113
Olvastad?
Így indít: "A Politico cikke szerint többek közt Franiaországban, Németországban és az Egyesült Államokban váltottak arra politikusok és influenszerek - akik korábban hangos ellenzői voltak a vírus miatti korlátozásoknak - hogy terjesszék az orosz háborús narratívát."

A Politico cikke szerint. Olvasom az eredeti cikket. Nem.. semmi... egy pillanatra sem foglalkozik Magyarhonnal, sem a "Mi Hazánk mozgalommal...".
Lehet, hogy tényleg sok Vírusszkeptikus váltott témát, ami nem-mainstream... igazi renegátok... lázadók egy jogos ügyért...

Elérzékenyíti az embert ez a rengeteg romantika.
Amúgy tényleg tök logikus, ha az emberek azt tapasztalják 2 éve, h össze-vissza mondanak neki baromságokat: kell az oltás, mert akkor nem kapod el. Jó, elkapod, de nem adod tovább. Jó, továbbadod, de akkor is kell. Akkor ezek után benyalják a "szeresd Ukrajnát, mert kötelező" projektet.
Ja és persze Csakafájzer, a keleti az szar!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Kezdésnek a komplett Finn hadsereg infrastrukúrája.

Kaptam az ívet ~1hóapja, hogy ez geopolban is gigabukás lesz Oonak mert jön a Finn, Svéd NATO csatlakozás hát itt van.
Aki tud csatlakozik mert ez az egy ami megvéd a náciktól. Ha nem lenne tiszta Náci = Oroszok.

Szovjet zaszloval masirozo orosz nacik?

Akkor az ukranok micsodak?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113
Honnan tudjam... elképzelhető, ha ezzel jöttök.
2014 után kevésbé elfogadó lett a Kisoroszok kissebbségi politikája.

Mondjuk a náci-párt Némethonban is be van tiltva...
Nem, rosszul tudod. Nincs. Ugyanis a bíróság nem tudja betiltani, mert több a Bundesnachrichtendienst besúgója benne, mint a valódi nackó. :)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 862
113
Szerintem hihetetlenül nagy lángelme vagyok.

Arra jutottam, hogy ha a magyar kormány nagyot akarna villantani, akkor felajánlhatnánk az oroszoknak is és az ukránoknak is, hogy a hadifogjaikat Magyarországon mi őrizzük.

Ez jó lenne mindkét félnek, egyrészt nem kellene a fogjokat ellátni, őrizni, másrészt az oroszok mindig azt mondják (nem alaptalanul), hogy az ukránok szörnyen bánnak a fogjokkal (kínzások, megalázás, rossz ellátás, ... - és ezek még a jobb esetek), az ukránok meg az oroszokat vádolják, ...
Magyarországon (mint kvázi semleges országon, akik NATO tagok, de nem küldtek fegyvert Ukrajnának) mindkét fél hadifogjai megfelelő orvosi ellátást kapnának, megfelelő élelmet, rehabilitációt, TV-t, Internetet, sport lehetőséget, a rokonaik akár meg is látogathatnák őket, ...

Ha átvennénk a fogjokat, abból hatalmas politikai tőkét kovácsolhatnánk.
  • Minden média minket dicsérne.
  • Zelenszkij minden héten hálásan megköszönné, hogy jól vannak a fogságba esett ukrán harcosok nálunk.
  • Putyin minden héten méltatna minket.
  • Innentől kezdve bármilyen szankciót megvétózhatnánk, hiszen nálunk többet senki nem tett a békéért.

Sőt anyagi tőkét is kovácsolhatnánk, mert
  • Kérhetnénk pénzt az ENSZ-től, a Vörös Kereszttől, sőt talán még az EU-tól is (bár bennük nem hiszek).
  • Rendezhetnénk segélykoncertet a hadifogjok javára.
  • Sőt akár még barátságos orosz-ukrán focimeccset is (a bevétel a hadifogjoknak).

A végén még Orbán Viktor béke Nóbel díjat kapna, sőt ha látnák az orosz és ukrán harcosok, hogy a hadifogjoknak Magyarországon milyen jó dolguk van, tömegével adnák meg magukat (ezzel is közelebb hozva a békét)!
a zsarolási potenciált azt kihagytad ami ezzel járna .. sajnos erre is gondolni kell, egyébként ha jól tudom a kormány felajánlotta az ukrán katonák hazai gyógyítását,de egyébként ez is egy normális ötlet :)
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
London nem küld ukrán menekülteket Afrikába a migránsok „feldolgozására” vitatott programja alapján

A Moszkva és Kijev közötti konfliktus elől menekülő ukrán menekülteket nem szállítják Ruandába, annak ellenére, hogy új megállapodás született az illegális migránsok odaküldéséről - közölte Boris Johnson brit miniszterelnök. Egy ilyen lépés „egyszerűen nem fog megtörténni” – mondta Johnson csütörtökön az LBC rádiónak. Nem részletezte, hogy miért tettek különbséget az ukránok és a más országokból érkező menekültek között.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 905
113
Hogyan döntöttek az fiatalok:
-Együttműködni hasonló gondolkodású Szabad-Világbeni partnereinker, miközben védelmi autonómiára törekszünk (ez az EU hadsereg még eltart amíg kialakul).

Folytatni Ukrajna támogatását.

Perzse ez inkább gesztus-értékű... ezért mutatja a jelenleg aktív vezetőségnek, hogy a fiatalság támogatását élvezik.

"MEPs push for strengthened EU cooperation with like-minded partners around the globe, especially with transatlantic NATO allies. This is needed in order to maintain the strongest possible unity in defence of the rules-based international order.

To complement such cooperation, Members say the EU’s strategic autonomy must also be an overarching aim of the EU’s Foreign, Security and Defence Policy."



A "szabad világ" épp szankciózni készül egy nőt, csak mert állítólag lefekszik valakivel, akivel a "szabad világ" nincs jóban. Szóval hagyd a szabadvilágozást, mert hazugság és hányingert keltő.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
  • Minimális orosz előrehaladás a nagy zsáknál.
  • 3 falut visszavettek az ukránok az északi csücsöknél.
  • A vasgyári azovosok Izraelt és Elon Muskot is megkérték, hogy mentse meg őket, meg közzétettek egy rakás művészi sajnáltató képet.
  • A Kígyó-szigeti ukrán öngyilkos kommandó sikeresen megöngyilkoltatta magát + néhány helikoptert.
  • Az ukránok teleszórták a netet egy videóval amin Kijev mellett 2 orosz épp háborús bűnőz.
  • Volt egy érdekes kép egy folyami átkelés közben odaveszett nagy rakás harckocsi meg egyéb páncélosról (állítólag oroszok)
  • Putyin leállította a kereskedelmet az EU-ban felügyelet alá vont Gazprom (+egyéb gázos/olajos) leányvállalatokkal.
  • Nem elég az ukránoknak a saját baja, a U2 még odament koncerttel gyötörni őket.
  • Kezdenek feltűnni az EU-ból kapott nehéztechnikák.
  • A többi a szokásos: Ukrán oldalról: adjatok fegyvert, adjatok pénzt, állítsátok le az energiaimportot, amúgy hamarosan győzünk. Orosz oldalról: Mindenképp elérjük a célunkat, de ne szóljatok bele mert atomozunk.
"Nem elég az ukránoknak a saját baja, a U2 még odament koncerttel gyötörni őket." :D