[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Szabad-Világ... ha Pujtyinisztánban nyomatnátok ezt a rendszerkritikát mennétek ülni...
A szabad világban meg azt mondhatod, amit az állam szerint szabad, hanem megbélyegeznek, totális cenzúra alá tesznek, , elhallgattatnak, koholt vádakkal vagy direkt erre kitalált gumitörvényekkel ugyanúgy lecsuknak.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Nem, rosszul tudod. Nincs. Ugyanis a bíróság nem tudja betiltani, mert több a Bundesnachrichtendienst besúgója benne, mint a valódi nackó. :)
Wiki:

"Parteiverbot​


Mit dem Zusammenbruch des NS-Staates stellte die Parteiorganisation ihre Tätigkeit ein. Am 10. Oktober 1945 wurde die NSDAP mit allen Gliederungen und angeschlossenen Verbänden durch das Kontrollratsgesetz Nr. 2 des Alliierten Kontrollrates verboten. Die Partei wurde in den Nürnberger Prozessen 1946 zur „verbrecherischen Organisation“ erklärt. Die NSDAP oder eine Neugründung ist auch in Österreich verboten (Wiederbetätigungsverbot).

1949 wurde die Sozialistische Reichspartei (SRP) gegründet, die oft als Nachfolger der NSDAP bezeichnet wurde,[34] und 1952 vom Bundesverfassungsgericht verboten."
 
  • Vicces
Reactions: Molon Labe

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
171
1 019
93
A nem cigány ukránok is kihasználják a szitut rendesen. Ők menekültek, ingyen vonatozhatnak - szóval kirándulgatnak Ausztrián belül. Autóval meg ingyen parkolhatnak, szóval óriási merdzsó terepjáró áll 3 hete a Kurzparkzone-ban, ahol max 3 órát lehetne parkolni. De vannak, akik egyenlőbbek.
de már csak Jun 1-ig fognak ingyen parkolni, utána fizetős
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Bla-bla-bla.... Hetek óta minden nap megsemmisül néhány ukrán S-300, meg egy sor TB2 és egyéb drón.
Nem igaz, hogy minden nap, de még minden másnap sem! Mikor ilyet írnak nem egy teljes ütegről beszélnek, hanem egy-egy ukrán S-300 indítóról vagy radarról! A TB2-t meg rendszeresen küldik a törökök, van mit lelőni folyamatosan. :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 835
113
De erre egyértelmű bizonyíték is van, vagy ez megint csak egy bemondás és higgyük el mert higgyük el?

Pénteken széles körben elterjedt egy videó egy "égő" orosz hadihajóról, amely állítólag a 400 láb hosszú Admiral Makarov fregatt. A videóval kapcsolatban azonban több probléma is jelzi, hogy nagy valószínűséggel hamisítványról van szó. Muhammed Gencebay Gur/Anadolu Agency via Getty fotója. Összeállítás a Coffee or Die által.
AZ "ÉGŐ OROSZ HADIHAJÓ", AZ ADMIRAL MAKAROV VIDEÓJA SZINTE BIZTOSAN HAMISÍTVÁNY.
INTEL
Matt White | május 07, 2022

Az ukránok kaptak még egyet? Valószínűleg nem.

Pénteken olyan pletykák röppentek fel, hogy az ukrán erők egy nagyobb orosz hadihajó - a Moszkva cirkáló - áprilisi elsüllyesztését követően egy másik orosz hajót gyújtottak fel a Fekete-tengeren nagy hatótávolságú rakétákkal, és ezt az állítást alátámasztották a hajó égéséről készült látszólagos felvételek. Az "égő hajó" videója azonban szinte biztosan hamisítvány, még ha úgy tűnik is, hogy számos amerikai médiumot megtévesztett.

Az alábbi tweetben látható videón állítólag az Admiral Makarov, az orosz Admiral Grigorovics-osztály fregattja látható. A 600 láb hosszú cirkáló elsüllyedése után...

https://coffeeordie.com/admiral-makarov-video-fake/
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 835
113
Szabad-Világ... ha Pujtyinisztánban nyomatnátok ezt a rendszerkritikát mennétek ülni...
Magyarországon lehet. Próbáld meg a haladár németeknél kritizálni a migráns kezelésüket vagy az lmbtqi közösséget. Ausztriában 50 000 eurós birságot is kaphatsz egy 'RT' megosztásért. Nesze neked szabad vélemény nyilvánítás. :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 196
67 056
113
Ötvenes évek... köszönöm... ezentúl, amikor errőől a népírtásról beszélek 1954-et fogok mondani.
A Nagyoroszoknak nincsen felelősségük a Holodomorral kapcsolatban... mert az egy Grúz dolog?

Kényelmes...
Nagyorosz felelősséghárítás... nem meglepő.
Nem, igazából az egy zsidó dolog volt ha a dolog mélyére nézünk. Persze az gondolom egy percre sem villan be, sőt most hogy említem sem érdekel, hogy ugyanakkor mennyi orosz esett az áldozatukul.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
339
2 243
93
  • Minimális orosz előrehaladás a nagy zsáknál.
  • 3 falut visszavettek az ukránok az északi csücsöknél.
  • A vasgyári azovosok Izraelt és Elon Muskot is megkérték, hogy mentse meg őket, meg közzétettek egy rakás művészi sajnáltató képet.
  • A Kígyó-szigeti ukrán öngyilkos kommandó sikeresen megöngyilkoltatta magát + néhány helikoptert.
  • Az ukránok teleszórták a netet egy videóval amin Kijev mellett 2 orosz épp háborús bűnőz.
  • Volt egy érdekes kép egy folyami átkelés közben odaveszett nagy rakás harckocsi meg egyéb páncélosról (állítólag oroszok)
  • Putyin leállította a kereskedelmet az EU-ban felügyelet alá vont Gazprom (+egyéb gázos/olajos) leányvállalatokkal.
  • Nem elég az ukránoknak a saját baja, a U2 még odament koncerttel gyötörni őket.
  • Kezdenek feltűnni az EU-ból kapott nehéztechnikák.
  • A többi a szokásos: Ukrán oldalról: adjatok fegyvert, adjatok pénzt, állítsátok le az energiaimportot, amúgy hamarosan győzünk. Orosz oldalról: Mindenképp elérjük a célunkat, de ne szóljatok bele mert atomozunk.
Walk On U2 2010. nov. 12. — Ezt a gyönyörű U2-es dalt Aung San Suu Kyi-nek ajánljuk. SZABADSÁG NEKI!!

Kanada 2018-ban megfosztotta a korábban neki adott tiszteletbeli állampolgárságtól, mert a kanadai parlament bűnrészesnek tartja a rohingja kisebbség elleni 2017. évi – az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is elítélt – mianmari erőszakos cselekmények (etnikai tisztogatások) elkövetésében.[25][26] 2018 novemberében az Amnesty International vette vissza a 2009-ben neki ítélt „A Lelkiismeret Nagykövete” díját, amiért nem küzdött az emberi jogokért, és totális közömbösséget mutatott a mianmari katonaság emberiesség elleni bűncselekményei és a szólásszabadság elfojtása kapcsán.[27] Az Európai Parlament 2020. szeptember 11-én visszavonta a mianmari vezetőtől a Szaharov-díjat
Énekeljen meg az U2 Zele....
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
Baszki ezek olvassák Wilsont (bocs!), és tényleg nekiálltak nemzetek "csinálni" magukból.
Te jó ég!:eek::D
"Van például egy ilyen történész Ukrajnában, Valerij Bebik (és nem ő az egyetlen). Azt állítja, hogy Konstantinápoly a mai Szevasztopol területén lévő Herszonészosz kolóniája volt, és hogy a szkíták őse egy krími őslakos, Héraklész, akinek gyökerei a Dnyeperben lévő Horticza szigetéről származnak"
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 895
21 391
113
Baszki ezek olvassák Wilsont (bocs!), és tényleg nekiálltak nemzetek "csinálni" magukból.
Te jó ég!:eek::D
"Van például egy ilyen történész Ukrajnában, Valerij Bebik (és nem ő az egyetlen). Azt állítja, hogy Konstantinápoly a mai Szevasztopol területén lévő Herszonészosz kolóniája volt, és hogy a szkíták őse egy krími őslakos, Héraklész, akinek gyökerei a Dnyeperben lévő Horticza szigetéről származnak"
Na ezektol meg a romanok is tanulhatnanak tortenelmet hamisitani! :D:D:D
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Baszki ezek olvassák Wilsont (bocs!), és tényleg nekiálltak nemzetek "csinálni" magukból.
Te jó ég!:eek::D
"Van például egy ilyen történész Ukrajnában, Valerij Bebik (és nem ő az egyetlen). Azt állítja, hogy Konstantinápoly a mai Szevasztopol területén lévő Herszonészosz kolóniája volt, és hogy a szkíták őse egy krími őslakos, Héraklész, akinek gyökerei a Dnyeperben lévő Horticza szigetéről származnak"
Golyóérettek már ezek nagyon.Én azt gondoltam nagyon régen és nagyon naivan,hogy a tót-oláh-rác tengelyt nem lehet alulmulni.De tévedtem....