[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 028
66 480
113
Először volt halálos áldozata az Oroszország ellen végrehajtott ukrán támadásoknak - közölték csütörtökön orosz hírügynökségek. A határmenti Belgorod megyében lévő Szolohi községet szerda este ukrán oldalról tüzérségi támadás érte, amelyben egy civil lakos életét vesztette, további hét megsebesült, 17 lakóház pedig megsérült. A falu lakosait evakuálták.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/243461/
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93
Érdekes fejlemény ha igaz... https://t.me/intelslava/28565
On Snake Island, English and American high-ranking officers disappeared during the landing. For their sake, the Ukrainian military fought for two days. But it was not possible to return the officers, or at least their bodies. According to our source in the General Staff, an American marine lieutenant colonel, as well as an English major from the commando brigade of the marine corps, landed on Snake Island together with Ukrainian fighters.

They coordinated the work of NATO intelligence assets and the Ukrainian landing forces. Both officers landed in the first wave. But then the Russians shot down three helicopters and one landing craft was sunk. The remaining boats withdrew, leaving the first wave of landing on the shore. According to our source, London and Washington demanded that Zelensky make every effort to return their officers. Despite several attempts to re-land on the island, it was not possible to find out the fate of the English and American marines. It is assumed that they died in battle with the Russians. But so far, as our source says, there is no confirmation of this information. It is possible that both were captured. In turn, the attempt to return their bodies cost the Ukrainian forces several planes and helicopters shot down, as well as several dozen dead marines and special forces.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Biztosítsák számukra a terület elhagyásának lehetőségét mega LoL.

Mehettek fiúk, a vorkutai járatra már helyre szóló jegyetek van.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
A "szabad világ" épp szankciózni készül egy nőt, csak mert állítólag lefekszik valakivel, akivel a "szabad világ" nincs jóban. Szóval hagyd a szabadvilágozást, mert hazugság és hányingert keltő.

Az oroz agitprop mindent áthat. Nem nem azért mart a hazudozó nácinak szétrakja a lábát.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Odessza szerintem ezért nem célja az oroszoknak (kb 2000 km nyi alagútrendszer fekszik alatta)
Azért az oroszok a II. Vh-ban alaposan kiismerték a járatrendszert, és ismerik az összes lehetséges kijáratot. Csak azokat kell őrizni, akár kényelmesen 10 20 évig is. Aki lennt van előbb utóbb megunja... Erre meg ráérnek később is, most fontosabb feladatok vannak, úgy tűnik
 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
2-ik vilaghaboru ujratoltve.
Muzealis fegyver, kar volt ezeknek adni. Kozel 100 eves, ki tudja mennyit hasznaltak. Ez olyan segitseg ami lehet tobbet art. El nem hiszem nincs az ukranoknak ettol modernebb hideghaborus cuccuk. Azert ez eleg lenezo egy ajandek. Legvedelemre talan helikopter ellen, de arra ott a tengernyi manpad.
Hat nem tudom mire volna jo, igy ebben a formaban. Vontatgatod, letalpalod...
Maga fegyver amugy nem volna rossz, csak fel kene rakni egy tankra vagy MT-T, AT-T vontatora hogy legalabb erjen is valamit.
Szerb hadsereg is használ Boforst. Egy páncélozott járműre van rakva. Pasarsnak hívják, és a Bofors mellet fel van szerelve Mistral rakétával is
trenazna_gadjanja_ciljeva_u_vazdusnom_prostoru_maj_1652339259.jpg
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Ezek az ukránok tényleg a mordori orkokat is túlszárnyalják. S néhány itteni jóképességű ezek mellett kardoskodik.:D:D:D

"Az ukrán történelemtankönyv a 7. osztály számára, amelyet Ljah és Temirova szerkesztett, azt állítja, hogy az ukrán nemzet kialakulása 140 000 évre nyúlik vissza. A Turcsenko és Moroko által szerkesztett 9. osztályos történelemtankönyv szerint a 18. század végére az ukránok az akkori Európa egyik legnagyobb népének számítottak"

"Kiderült, hogy a Csernyihivi területen található Mena város nevét az első egyiptomi fáraó, Menész adta, maga az ukrán állam pedig számításai szerint több mint 7500 éves"

"Ezután a szerző azt tanácsolja, hogy olvassa el a mongolok titkos történetét, ahol Dzsingisz kánt Bogdy kánként emlegetik. Nos, ebből egyértelmű, hogy nem mongol volt, hanem igazi ukrán. Annál inkább harcolt, ahogy Bebik biztos benne, ukrán tridenttel és ukrán zászló alatt. És végül a legfőbb következtetése - Ukrajna a világ civilizációjának bölcsője, és még Jézus Krisztus is - nem zárta ki Bebik az egyik interjújában - galíciai lehetett"
https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/...tt-oroszorszag-allando-ensz-kepviseloje-video