Odessza szerintem ezért nem célja az oroszoknak (kb 2000 km nyi alagútrendszer fekszik alatta)![]()
Odessza alatt húzódik a világ leghosszabb alagútrendszere | 24.hu
A közel kétezerötszáz kilométer hosszú, kétszáz éve folyamatosan bővülő labirintus egy részét máig nem térképezték fel.24.hu
Én ennek nem adnék annyi jelentőséget. Ha Mikolajevet beveszik a ruszkik, akkor ugyan úgy körbe kerítik Odesszát és elszigetelik, mint Mariupolt. És nem biztos, hogy sietniük kell majd. Szerintem tengerről jött utánpótlás vagy folyamatosan erősödő felmentő sereg nélkül a város önmagában védhetetlen. Addig tartható, ameddig Mikolajev és védi a két város egymást. (Viszont ahhoz annyival több katonát és felszerelést kellene oda küldeni, hogy arról mi is jó előre tudnánk, hogy ezt tervezik, nem csak az ukrán vagy az amerikai hírszerzés.)
Viszont lenne egy kérdésem, mert te szolgáltál hk-n is, ha jól tudom.

Окупанти показали, що не вміють "ховати" у лісі свої танки від нашої артилерії (відео) | Defense Express
Заодно бійці ДШВ вкотре примушують аналітиків задуматись, що буде ефективнішим на полі бою "війни майбутнього" - танк чи зв’язка "артилерія + БПЛА"

Itt milyen álcázási módokról beszélhet az író? Elképzelésem nincs arról, hogy egy mozgó páncélost hogyan lehet úgy álcázni, hogy azt felülről ne vegyék észre. Rárakhatnak zöld ágakat, de pont az erdő miatt be vannak szorítva az útra, virítanának azzal is az aszfalton. De én csak fotelhuszárként gondolkodom és nem jutottam semmire. Talán te tudod, hogy mire gondolhatott az újságíró.
És lenne @Filter és @ijasz kollégákhoz kérdésem egy másik cikk kapcsán.

Росіяни почали "розносити" гаубиці, щоб не програти нам контрбатарейну боротьбу (відео) | Defense Express
Але знищувати артилерію рашистів "поодинці" нашим воїнам навіть простіше, аніж "накривати" одразу цілу батарею

Ez mennyiben segíthet az oroszokon? Vagy ti máshogy védekeznétek esetleg az oroszok helyében?