[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Rossz minőségűnek bizonyultak a lengyel hatóságok által Ukrajnának átadott T-72-es tankok - mondta Zahar Prilepin író.
Szerinte az ukrán nacionalisták arra panaszkodtak, hogy egyszerre 18 tankot vesztettek el Izum térségében és Harkiv közelében. Azt állították, hogy a harci járműveknek gyenge a páncélja, és a célrendszerük meghibásodott. Rámutat arra, hogy a Lengyelország által szállított T-72-es tankok teljesen használhatatlanok az orosz hadsereg modern tankjai ellen.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Képek egy pontonátkelő pusztulásáról és a Szeverszkij Donyeck átkelni próbáló AFU-egységekről

Az Orosz Fegyveres Erők egyik motorizált lövészegységének felderítő és kereső műveletei során egy UAV személyzet észlelte, hogy egy gyalogsági harcjárművekkel felszerelt AFU-egység gyalogsági harcjárműveken próbált átkelni egy mesterséges pontonátkelőn.

A tüzérségi tűz teljesen megsemmisítette a ponton átkelőt és elsüllyedt. Az ellenséges páncélozott járműveket legénységükkel együtt, amelyeknek sikerült átkelniük a pontonokon, az orosz tüzérség tüze és a gyalogsági harcjárművek legénységei a csata során megsemmisítették. Az AFU páncélozott járműveinek egy részét orosz katonák foglalták le.

https://t.me/PodolyakaYurij/3181
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 936
41 134
113
Hogy kerültek ukrán oldalra? Úgyhogy az orosz haderő egy része átjutott a pontonhídon keresztül az ukrán oldalra az általam beidézett hétfői ukrán hírben ott van feketén-fehéren.

Ezek tények...

Arra az elemző cikkre gondolsz amely ukrán veszteségnek próbálja beállítani ezt az orosz szerencsétlenkedés?Azt olvastam...
Ezt a választ vártam, nem csalódtam benned.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Azért műhold felvételek vannak a letárolt harckocsik számát ez alapján meg lehet becsülni. Az ebből bevethető állomány aránya vitatható, de az túlzás, hogy mind roncsállapotúak lennének. Azt se felejtsük el, hogy az orosz haderő tárolás alatt álló harckocsijainak a mennyisége 1995-ben 30 ezer, 2005-ben 23 ezer és 2015-ben 12 ezer volt. Jó eséllyel elsősorban a csökkenés jelentheti a kannibalizált állományt.
A tankok HIT (hosszú idejű tárolása) ég költséges technológia, amit az MN-ben azért dolgoztak ki, hogy az M szervezetek megfelelő, hadrafogható harceszközökkel gyorsan elerjek készenlétüket.A 80-as években.
A technológia tartalmazta a harceszközök elő készítését:
  • zsírzasok, kenőanyagok feltöltését,
  • működés ellenérzést,
  • tömítések cseréjét,
  • konzervaló anyaggal a nyílások, fedelek tomitve lettek,
  • beszabályozásokat.

Mindezt úgy, hogy a tömítések elöregedésének megelőzése érdekében, a harckocsit egy fa alapzatra tették és egy ponyvával légmentésen zárták. Elvileg rozsda megelőzés érdekében a levegő páratartalmát is szabályozni kellett volna kívülről, egy berendezés segítségével.
Miután a teljesen működőképes, hadrafogható eszközt így lekonzervalták, három évente fel kellett bontani a légmentés zárást és bizonyos folyamatokat újra kellett csinálni.

A rendszer az MN-MH rendszerében megbukott!
Nem bírták az előírások szerint a HIT-es eszközöket karbantartani.
Ennek következtében azok tönkrementek.

Szerinted a ruszkk a 6 000-12 000 darab tankot hogy tárolják 30 éve?

Érted mi a gond a roncsokkal?
Az nem hadrafogható!
Te sem ülnél bele egy roncsba.
;)
Miért gondolod, hogy más igen?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 835
35 406
113
Rossz minőségűnek bizonyultak a lengyel hatóságok által Ukrajnának átadott T-72-es tankok - mondta Zahar Prilepin író.
Szerinte az ukrán nacionalisták arra panaszkodtak, hogy egyszerre 18 tankot vesztettek el Izum térségében és Harkiv közelében. Azt állították, hogy a harci járműveknek gyenge a páncélja, és a célrendszerük meghibásodott. Rámutat arra, hogy a Lengyelország által szállított T-72-es tankok teljesen használhatatlanok az orosz hadsereg modern tankjai ellen.

A rosseb a pofájukba, örüljenek, hogy egyáltalán kapnak valamit.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
410
1 057
93
Értem. Tehát mivel ma meleg van, te és az oroszellenes koalició úgy gondoljátok, hogy ez konstans marad a továbbiakban és teljesen normális Finnország áramvásárlása Svédországtól , akinek egy hideg téli időszak nehézséget okoz a saját országában. Logikus, ha legközelebb is hideg rész jön majd télen akkor Svédország még egy másik ország áramellátásának 10%-át tudja majd plusszban. Jó, legyen! Addig is a zöld autózás minél gyorsabb felfutását kívánom nekik, sok-sok megépített elektromos kúttal! Előre elvtársak a "szabad" világ liberális gondolkodóinak megkérdőjelezhetettlenül igaz útján!
Köszönjük testvér, támogatásod sokat jelent nekünk... csupán a megkérdőjelezhetelenben tévedsz (itt)... igenis megkérdőjelezzük döntéseinket, sőt kifejezetten megfontoljuk őket...

Már 1913-ból is találni cikkeket, ami az elégetett szén égéstermékeinek lehetséges felmelegítő hatására figyelmeztet... azonban a fosszilis energiahordozók energiasűrűsége eklényeztetett bennünket... most átállunk és Pujtyin meggondolatlan támadása hosszú távon jól jön nekünk az emberokozta klímaváltozás kárának mérsékléséhez a tisztább energiaforrások felé.

Látod törődünk az egészségeddel.

Addig is kérlek dolgozz szorgalmasan, mert mint a Szabad-Világ egy országának polgára a te munkád is hozzájárul támogatásunkhoz, mellyel a bátor honvédő Ukránokat segítjük.
Köszönjük!