[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 426
12 087
113
Én arra leszek kíváncsi, hogy melyik eu országban fog beütni először a krach. Energia, élelmiszerpiacon.
De ez még könnyen bejöhet Putyinnak, hogy a pár hét alatt bedőlő gazdaságok elégedetlen polgárai elzavarják a liberális csőcseléket és eu szerte oroszbarát (forradalmi) kormányok kerülnek.
Nem hinném, hog egy eu ország társadalma tolerálná akár az élelmiszerhiányt, nemhogy az éhséget.
Itt már egy internetadó miatt is utcára megy a tömeg.
Ha tényleg negreccsen egy vezető eus orszàg gazdasága, akkor itt kártyavárként borul minden. Így sem tudnak egységesen erősek maradni.
De ha ez a forgatókönyv bejön és szerintem van rá esély, akkor fegyverek nélkül hatalmasat nyer Oroszország.
 
W

Wilson

Guest
Ellenkezőleg,te akarsz mindenkit hülyének nézni,de sosem sikerül. A Kígyó-szigeti buliról is mondanál valamit,ha jól emlékszem ott is igen lelkes voltál,de valami ok folytán a hivatalos ukrán beismerést nem linkelted,pedig kellett volna. https://t.me/opersvodki/4680
Hogy jön ide a Kígyó sziget?És keversz valakivel mert nem én áradoztam a Kígyó szigetről.

Most az általad berakott felvételekről van szó akkor elismered az általam berakott képi bizonyítékok alapján ,hogy nem ugyanott készült a két felvétel?
 
  • Vicces
Reactions: Rex Meus Deus Meus

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
‼️"Bátor" legyőzte az AFU 2. különálló támadó zászlóalját Limanszk irányában

A képen: az orosz hadsereg által felszámolt fegyveresek egykori állásai, jelenlegi állapotuk, sőt, egy "előtte" fotó is, amelyet az egyik ukrán katona telefonjáról készítettek.

A zászlóalj a Mikolajivban állomásozó 79. független légideszant támadó dandár része.

https://t.me/RVvoenkor/12164
 
W

Wilson

Guest
Ne haragudj, de ez viccnek is rossz.
Eleve egy az ukránok felé végtelenül elfogult oldalról beszélünk, mindezt úgy, hogy az oroszok nem töltenek fel mindent a netre.
Sőt, színte semmit.
És már így is 163 tank veszteség van. Szerintem nyugodtan szorozd 3al
Miért lenne vicc ezen az oldalon az egyértelműen képekkel igazolt veszteségek láthatóak csak, és nem elfogult az Ukránokkal szemben ,mert az orosz veszteségeket is ugyanígy veszi számba.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Ebbű balhé lesz more,erre már a románok,a szlovákok,is bejelentkeztek,mostmár a horvátok is relativizálják a történelmi tényeket,kihagytam valakit?
jahh bazzeg!
"Nebenzia azt is megkérdezte a hallgatóságtól, hogy tisztában vannak-e azzal, hogy a tankönyv szerzői szerint az ukránok és a lengyelek szláv eredetűek, míg az oroszok "finn-uor" eredetűek. A fehéroroszokat ebben a tankönyvben a balti népekhez sorolták."
Ezek szerint az oroszok finnugor testvéreink :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 244
93

Tankok (163, ebből megsemmisült: 70, sérült: 3, elhagyott: 8, elfogott: 82)​



Ne haragudj de aki ezt elhiszi,az tuti vak hívő vagy szellemi problémákkal küzd...
Biztos azért könyörögnek nagyvasakért,mert ennyire kevés a harckocsi veszteségük...
Minden eszköz,amit kapnak,jelzi hogy az adott kategóriákban igenis jelentős veszteségeik vannak.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 426
12 087
113
Naa azért ez enyhén nem valószínű amit kaptak max a pótlásra elég ha elég.

A képzett, harcedzett ember szerintem a szűk keresztmettszet. Szerintem ott már komoly hiány van. Nem tudom az USA/Nato milyen mértékben tudja pótolni a zsoldosokat.
De ujoncokat beküldeni szerintem ilyen helyzetbe az vagy mészárszék vagy fejvesztett menekülés lehet.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 096
113
Hogy jön ide a Kígyó sziget?És keversz valakivel mert nem én áradoztam a Kígyó szigetről.

Most az általad berakott felvételekről van szó akkor elismered az általam berakott képi bizonyítékok alapján ,hogy nem ugyanott készült a két felvétel?
Láttad a dátumát az általam linkeltnek? Nézegesd jó erősen,és akkor észreveszed,hogy hányadikai. Tehát,amivel itt házalsz az nem kóser,mert egyértelműen le van írva,hogy mi a szitu,amit az ukránok előadtak,az Hollywood. A videón látható járművek ugyanazok,amiket az ukránok próbáltak orosznak eladni,de ez már megint touchdown ide.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 338
113
Osztok-szorzok, egy korábbi téma kapcsán (NLAW olcsóbb mint egy T72), és arra jutottam, hogy megközelítőleg 2 millió dollárért tud a NATO jelenleg kilőni egy T72-őt. Ez most kinek rossz üzlet, az orosznak vagy a NATO-nak? Ugye adva vannak ezek a csöppségek ezerszámra leszállítva Ukrajnának, a bililemez cső, némi Ipod elektronikával 100-180.000 USD kostál, a belevaló tüzijáték meg 35-80.000 USD/ db. A leszállított mennyiségekből, jó ha minden 10-20-ik talál el valamit, rosszabb esetben az orosz hadiraktárakat gazdagítja.

Hagyjuk is a T72-t azon túl, hogy elavult, még akciós is, mennyibe is kerül egy T90M ?
10-20 dik találat /indítást érted ? mert annak szerintem sok. ha meg az össz mennyiségre akkor kevés. ilyen eszközből a teljes frontszakasz hosszába kell több réteg mélységbe és mindenhol több darab. plussz hátországi raktárakba tartalék hogy pótólni lehessen... (ezek a raktárak is pukkannak.) kb tippre 100 ból 1 ha bevetésre kerül és 3-3,5 (szerintem reális kezelői hiba vagy müszaki meghibásodás vagy egyéb önvédelmi tényező.) egy reális szám. tehát 300-350 ilyen eszköz kell a nagy képet nézve 1 hk kilövéséhez. (1000 m alatti pct eszköz) a rajtaütések javíthatnak a szorzón. de van ami viszont ront.
egy láda hk akna se drága és odaver egy tanknak... mégse szabad 1 láda akna 1 tank al számolni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nézd már meg mennyi harckocsit kaptak pl a csehektől és a lengyelektől az ukrik, és ehhez még hozzájön az oroszoktól zsákmányolt harckocsik száma is.
Már megint a mainstream. Mutattak 5 db nehézpáncélost, amit ismét harcba tudtak küldeni a "zsákmányolt-ból" továbbá a cseh lengyel szállítmányok, nem is működnek, használhatatlanok, és saját maguk szidják. Mi több ukászba lett adva, hogy senki nem véleményezheti az ajándék ló fogát. Na erről ennyit WILSON. Figyelj ha TELEX-et akarok olvasni, tudom merre találjam.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113
Ha jól emlékszem, nem is olyan rég hozták meg ukrajnában a nők hadkötelességéről szóló törvényt. Akiket említettél, akkor most dezertőrnek minősülnek?
Úgy érted, hogy visszamenőleges hatályú törvénykezéssel?
Olyan törvényeket max. Észak Koreában szoktak hozni, mert a gyakorlatban alapjaiban lehetetleníti el a hétköznapi életet meg úgy kábé bármit.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
10-20 dik találat /indítást érted ? mert annak szerintem sok. ha meg az össz mennyiségre akkor kevés. ilyen eszközből a teljes frontszakasz hosszába kell több réteg mélységbe és mindenhol több darab. plussz hátországi raktárakba tartalék hogy pótólni lehessen... (ezek a raktárak is pukkannak.) kb tippre 100 ból 1 ha bevetésre kerül és 3-3,5 (szerintem reális kezelői hiba vagy müszaki meghibásodás vagy egyéb önvédelmi tényező.) egy reális szám. tehát 300-350 ilyen eszköz kell a nagy képet nézve 1 hk kilövéséhez. (1000 m alatti pct eszköz) a rajtaütések javíthatnak a szorzón. de van ami viszont ront.
Na akkor 20 millió USD a költsége a T72 megsemmisítésének, manpadekkel. Hát ez igazán "olcsó" ahhoz képest amiről a narratíva szólt.
NLAW "csak 180.000 USD" egy több milliós ruszki tank veszteséghez képest.