[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Csak mi ezeket a teóriákat nem emeljük be állami szinten a közoktatásba, és ez óriási különbség.
Hogy az Indoeurópai nyelvek a mai Ukrajna területéről származnak?
Cáfold meg!
A vadhajtások cikk elején még tankönyvből szemezget... utána már mindenféléből...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Én arra leszek kíváncsi, hogy melyik eu országban fog beütni először a krach. Energia, élelmiszerpiacon.
De ez még könnyen bejöhet Putyinnak, hogy a pár hét alatt bedőlő gazdaságok elégedetlen polgárai elzavarják a liberális csőcseléket és eu szerte oroszbarát (forradalmi) kormányok kerülnek.
Nem hinném, hog egy eu ország társadalma tolerálná akár az élelmiszerhiányt, nemhogy az éhséget.
Itt már egy internetadó miatt is utcára megy a tömeg.
Ha tényleg negreccsen egy vezető eus orszàg gazdasága, akkor itt kártyavárként borul minden. Így sem tudnak egységesen erősek maradni.
De ha ez a forgatókönyv bejön és szerintem van rá esély, akkor fegyverek nélkül hatalmasat nyer Oroszország.
Nedves álmok.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Azért ezt a gazt nem vágom, be lett linkelve műholdak felvétele, egyértelműen, mozgatva vannak és egy részük karban tartva. Az orosz tárolás nem a legjobb, meg sem közelíti az USA/Abrams karbantartási tervet, de ezt a "gazban 40 évig rohadó" kicsit túltoltad.
Helyenként látható a képeken, hogy "garázst" is kaptak, feltételezem a minőségibb darabok.
Orosz technikával kapcsolatban minőségi darabokat emlegetni meredek.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Arra tudna valaki valaszolni, hogy ha ezek valoban csak orosz cuccok, akkor miert nincs sehol egyetlen ukran video sem, ahol oromkodnek a roncsok kozott, orosz halottakt videoznak kitakras nelku? Ahkg szoktak mar egyetlen darab kilott teherauto vagy mas eseten. Itt meg a tizes nagysagrendben szercincalt technikarol es a tobb tucat elesettrol semmi. Nem gyanus ez valahogy egy kicsit? Nem erzitek, hogy az ukranok a kozelebe sem tudnak szagolni ennek a helynek?:rolleyes:
Elképzelhető, hogy miután a Kisoroszok szétverték az átkelést, azután az Oroszok megnövelték jelenlétüket.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
Szeverodonyeck és Liszicsanszk hamarosan egy "szilárd üstben" találja magát - mondta a Luhanszki Népköztársaság nagykövete.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Ritka beteg egy népség. Ennyire meghülyültek volna vagy mindig is ilyen zakkantak voltak? Ez már nem egyszerű ruszofóbia, hanem durván beteges. Az óvóhely mániájukra a gyógyír már csak célzott orosz csapások lehetnek. Igaz úgy tudom amolyan helyi népszokásként vodkát itattak a régebbi időkben a finn babákkal, aminek a hatása az alacsony IQ lett. Idő kellett míg rájöttek a vodka talán nem a legjobb megoldás a gyermekek lenyugtatására, talán ezt a óvóhelyes defektjüket is kinövik.
A Finnek kiemelkedően jók nemzetközi tanulmányi versenyeken.

A Nagyoroszok birodalomépítésben trjeszkedésben utaznak.
Ez ellen védekezni még nem Ruszofóbia... inkább józan ész.

Üdvözölkjük legújabb szövetségeseinket!
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Mindenki azt gondol amit akar.. én tényeket írtam, abból mindenki azt szűr le amit akar. Amikor itt, és sok más európai országban békeidőben megszünt a sorkatonaság, a szomszédos ország még a nőket is kezdi sorozni... békeidőben.. mit mondjak, mi lehet az oka?
Nagyorosz fenyegetés?

Megtámadták őket 2014-ben.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: amper and PPP

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
Nos, még véletlenül sem gondoltam ilyenre és kérlek ne is próbálj olyan szavakat nekem tulajdonítani, melyeket le sem írtam, még abban a formában sem, hogy kérdésként teszed fel. A kiskatona azzal a tudattal kockáztatja az életét, hogy a kapott feladatot végrehajtva ezt a napot is túl kell élni, lehetőleg ép bőrrel. Ebben segíti a kiképzése, a felszerelése és sok egyéb mellett a morál. Fegyverrel a kézben, szemben az ellenséggel, leegyszerűsödik a kérdés : én vagy ő(k) van , nem haza , meg Zelenszkij,
Az utolsó mondat tartalmazza az igazságot!!! A lövészárokban ritka vendég a "morál", ott túlélés és halál(rosszabb esetben csonkolódás) van. Kevés olyan katonát ismertem, aki leszakadt karral azt kiabálta, hogy "Éljen a haza!", kiabálás ugyan volt de az inkább az üvöltés és káromkodás egyvelege...
Wilsonunk egyik oldalról igyekszik kemény technokratának mutatkozni, de a másik oldalról reménytelen idealista, aki az olvasmányai alapján képzeli el a katonalétet. Engem szórakoztat, de a valóság qrvára más.
 
W

Wilson

Guest
Az utolsó mondat tartalmazza az igazságot!!! A lövészárokban ritka vendég a "morál", ott túlélés és halál(rosszabb esetben csonkolódás) van. Kevés olyan katonát ismertem, aki leszakadt karral azt kiabálta, hogy "Éljen a haza!", kiabálás ugyan volt de az inkább az üvöltés és káromkodás egyvelege...
Wilsonunk egyik oldalról igyekszik kemény technokratának mutatkozni, de a másik oldalról reménytelen idealista, aki az olvasmányai alapján képzeli el a katonalétet. Engem szórakoztat, de a valóság qrvára más.
Akkor tőled is megkérdezem miért mászik be az ukrán katona a lövészárokba miért kockáztatja az életet nap mint nap?
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

A lelőtt Ka-52-es helikopterről szóló ukrán hamisítványt 2013-as fotók kísérték​


Hamisnak bizonyult az ukrán fegyveres erők újabb jelentése a lelőtt orosz Ka-52-ről. Az ukrán propaganda 2013-ból származó képekkel erősíti meg a "hadsereg új sikerét".

Az ukrán nacionalisták a közösségi oldalakon terjesztik a Harkiv régióban lelőtt orosz Ka-52-es helikopter fotóit. A szakértők a közzétett felvételen könnyen azonosítottak egy harcjárművet, amely 2013-ban ütközött Moszkva délkeleti részén, a Vykhino-Zhulebino területen.

Nyolc éve egy kísérleti Ka-52-es helikopter zuhant le a kamovi repülési tesztkomplexum területén a gyári tesztprogram keretében végzett repülés során. Mindkét pilóta életben maradt, bár kórházi kezelésre szorultak.

Az Orosz Föderáció fegyveres erőihez tartozó szövetséges erők és az LDNR milíciája továbbra is sikeresen látja el a különleges művelet feladatait. Ezért az ukrán propagandának archív fényképeket és videókat kell használnia, hogy az ország polgárait legalább néhány győzelemről beszámolja .


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1708931-sbityi_vertolet_feik/
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Már megint a mainstream. Mutattak 5 db nehézpáncélost, amit ismét harcba tudtak küldeni a "zsákmányolt-ból" továbbá a cseh lengyel szállítmányok, nem is működnek, használhatatlanok, és saját maguk szidják. Mi több ukászba lett adva, hogy senki nem véleményezheti az ajándék ló fogát. Na erről ennyit WILSON. Figyelj ha TELEX-et akarok olvasni, tudom merre találjam.
Tehát a cseh és lengyel szállítmányokból egyik sem működik?

Akkor még nagyobb a baj az orosz hadseregben, hiszen így sem boldogulnak. Mi lenne ha működne is?
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
Akkor tőled is megkérdezem miért mászik be az ukrán katona a lövészárokba miért kockáztatja az életet nap mint nap?
Akkor megválaszolom, mert nagyjából az már lejött, hogy a katonákhoz semmi közöd: azért teszi, mert parancsot kap rá. Ennyi. A "hazaszeretet" meg egyéb lózungok politikai szövegek, a katona meg katona. A "hazaszeretet" addig játszott, amíg jelentkezett katonának (sorozott állománynál addig sem!), de onnantól ilyen luxuscikkeket nem használnak. A katona harcol mert megbízik abban amit a parancsnoka mond neki, ha nem így van akkor vagy dezertál vagy elbax valamit és meghal. Tudod az a baj veled, hogy azt hiszed mert egy csomó mindent idefordítgatsz azzal mindjárt érted is, hogy mi folyik odakint. Hát nem. Látom mennyire vért izzadva kalapálsz azon, hogy bizonyítsd, hogy melyik ukrán (lengyel, cseh) harckocsi miért és mennyivel jobb, mint az orosz, de azt elfelejted, hogy egy harckocsi harcértékének 60%-a a személyzet. A páncélvédettség még számít, mert időt lehet nyerni vele, de a célfelderítés, a reakcióidő, az összeszokottság a vezető és a lövegkezelő között, a parancsnok irányítási képességei már mind-mind emberi tényezők, ezeket nem lehet csak "cikkfordításokból" felmérni... :D Nem azt mondom, hogy szükséges, hogy érts ehhez is, csak azt, hogy ha nem megy, ne erőltesd, mert sokszor csak száraz technikai összehasonlítgatást csinálsz és eladod "mindentudó" okosságnak, holott a harctéren ez qrvára csak egy kis része a dolognak...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Azért bár nincs ez még lefutva, nagyon szerintem ne lepődj meg ha fél éven belül HA nem váltanak erősen irányt akkor megbukik néhány nyugati kormány.

Jelenleg fogalmazzunk úgy, nem olyan acélos a népszerűsége kb. egyiknek sem, amelyik erőlteti a "támogatni Ukrajnát a végsőkig, akkor is ha NEKÜNK fáj" projectet, ezek tények...
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
A belogorovkai roncsokról készült képek elemzése, azt hiszem csak oroszul volt eddig linkelve: