Nos, a technikai fejtegetésedbe nem mennék bele, láthatóan nem értetted, amit írtam...Tudod ,hogy fogalmad sincs arról, hogy mit írtam semmilyen orosz harckocsival nem hasonlítottak össze a lengyel T-72-t, azt mondtam, hogy modernizált lengyel T-72-s jobb mint az ukrán T-64-s áruld már el nekem,miért csúsztasz?
Vagy szerinted az ukrán T-64-es jobb mint a modernizált tűzvezető rendszerrel rendelkező lengyel T-72-s?
Amit pedig az ukrán katonákról írtál egy példával meg is cáfolom neked, amikor az invázió elején a külföldi önkéntesek szembesültek az orosz tűzerővel, a nagyrésze nagyon gyorsan lelécelt, az ukrán katonák és területvédelmis civilek maradtak, és nem azért mert az ukrán katonákat kevésbé fogja a golyó, vagy mert ők lennének a Terminátorok, azért maradtak mert hisznek abban ,hogy ők egy honvédő háborút folytatnak és szeretik a hazájukat.
Ha nem hinnének ebben miközben zúdul rájuk az orosz tűzerő nem tartanának ki már 80 napja,és már rég dezertáltak volna vagy letették volna a fegyvert.
Ami a fenti példádat illeti: a "külföldi önkéntesek" jó része egyszerű COD-on nevelkedett zsoldos, vagy a korábbi közel-keleti kalandokban már részt vett figura, akik megszokták, hogy viszonylag jó pénzért céllövöldét játszanak a kaftánosok ellen... A harcértékük láthatóan nulla, viszont nagyon nincs kedvük az ukrán parancsnokok miatt meghalni, így "angolosan" (bocs, Higgins! ) távoztak.
Az ukrán katonák és területvédelmisek maradtak, mert nincs hova menniük és mert a külföldieknél egy kicsit "katonábbak". De ne gondold, hogy "hazaszeretetből" maradnak, azért harcolnak mert ez a parancs. Mint ahogy megadták magukat Mariupolban, amikor az volt a parancs. Ennyi. Vagy akkor gondolod, hogy ott hirtelen egyszerre fogyott el a "hazaszeretet" kb. 1000 tengerészgyalogosból? Itt látszik, hogy mennyire idealista vagy, és fogalmad sincs arról mit gondol egy katona: kapott egy parancsot és végrehajtja, de nem Petőfi-lelkű forradalmárként, hanem mert ez a dolga. Ennyi van benne és nem több.
Amíg ezt nem érted addig maradj inkább a techokrata összehasonlító fordítgatásoknál...
(Ja, ha már T72. Vannak itt hozzáértőbb szakemberek - akik veled ellentétben láttak már közelről T72-t működés közben - akik esetleg megerősíthetik, de az összes T72 variáns közül a lengyel sikerült a legxarabbul. Nem véletlenül akarnak jó ütemben megszabadulni tőlük... )