[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 706
113
Persze ebben a megközelítésben is van igazság. De a náci rezsim nem a németeket képviselte, nem a népszuverenitáson alapult. A vezetők maguktól sosem adták volna fel, belülről nem lehetett felszámolni - pedig még próbálták is, így maradt az hogy fizikailag kellett szétverni. A németek is, főleg ők, jártak volna jól, ha előbb van vége a náciknak és nem kerül fél Németország az oroszok érdekszférájába.
Amit írtam az nem megközelítés, hanem tény. Te pedig simán ferdítesz.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 331
8 825
113
KG megírigyelhetné: Az Azovstal helyén park lesz.

Egy kérdés: Milyen munkalehetőségek lesznek a városban?
Ezt most komolyan kérded, egy ekkora krvanagy parkban? Kertészek, parkőrök, parkolóóra gyártás, karbantartás. Golfpályák, szabadulószobák, szadomazo partik odalenn, stb. Minden mint a meséban.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Mironov: csapást kell mérni az ukrajnai főhadiszállásra​

Az Igazságos Oroszország – Az igazságért frakcióvezető Szergej Mironov – RIA Novosztyi, 1920, 2022.05.18.

© RIA Novosti / Nina Zotina

MOSZKVA, május 18. – RIA Novosztyi. Szergej Mironov, az Állami Duma Igazságos Oroszország – Az Igazságért frakciójának vezetője az oroszok ágyúzását jóváhagyó ukrán tisztviselők és főhadiszállások támadását javasolta .
"Az Ukrajnával határos régiók lakóinak védelme érdekében Oroszországnak "aszimmetrikusan" kell reagálnia minden lövöldözésre. Le kell csapni azokra az ukrán tisztségviselőkre és főhadiszállásokra, amelyek engedélyezik az ilyen terrortámadásokat" - idézte Mironov sajtószolgálata.
A hely, ahol a kagylótöredékek leestek Solokhi faluban, Belgorod régióban - RIA Novosti, 1920, 2022.05.18.


Szerinte a polgári lakosság célzott és katonai szempontból indokolatlan ágyúzása "banális terrorizmus", csak az orosz állampolgárok megfélemlítésére és az orosz hatóságok tettei miatti felháborodásra hajtják végre. "De az ellenkező hatást érik el: a határ menti régiók lakosai az Ukrajna denacifikálására irányuló különleges akció legaktívabb támogatóivá válnak" - magyarázta a parlamenti képviselő.

Emlékeztetett arra a javaslatára is, hogy az Oroszországgal határos régiókban alakítsanak ki egy "biztonsági folyosót", ahol orosz csapatok állomásoznának.
"Oroszország és Ukrajna állampolgárainak teljes biztonságát csak a neonácik leküzdésére irányuló orosz különleges hadművelet sikeres befejezése garantálhatja. Biztos vagyok benne, hogy így lesz" - tette hozzá Mironov.

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Hát, szerintem jobb gazdagnak lenni Oroszországban, mint hajléktalannak Ausztriában vagy Franciaországban.
Nyilván, de nem is így értettem. Egy átlag nyugati polgár jobban él mint egy átlag orosz, nagyobb szabadsága van, szabadabban kritizálhatja az uralkodó hatalmat.

Nagyon visszás számomra amikor az oroszbarátok sérelmezik a szólásszabadság hiányát nyugaton. Az amit ők támogatnak sokkal kisebb szólásszabadságot enged.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 028
23 565
113
Oroszország autoriter (vagy most már inkább autoriter diktatúra). Ez tény. Ami ellenzék van, az műellenzék. A többpártrendszer csak látszólagosan létezik, valójában minden és mindenki szinte Putyintól és pártjától függ, ergo erősen centralizált rendszerről beszélünk. Ezek száraz tények, kár tagadni. :);)
Értem és köszönöm akkor a megállapításodat,amit ezentúl majd mindig mint hivatkozási alapot fogok emlegetni innentől,

hogy kriss02 nick azt állította, "Ami ellenzék van az műellenzék"
(ez egyébként egy kurva szánalmas mutatvány volt a részedről,az ukránokat illetően ,holott párhuzamot vontam az orosz és az ukrán politika között )


és mivel ezek a száraz tények amit kár tagadni állításod szerint ,ezt mindig be is fogom idézni mint hivatkozási alapot,akkor amikor az orosz ellenzéki politikusok,újságírók és pártok elhallgattatását emlegetitek majd fel, az orosz kormány részéről. (holott az ukránok ugyanazt művelik amivel az oroszokat vádoljátok)

de ezekszerint a kettős mérce az elfogadható,és minden ukránoktól való szarháziság relativizálható .. csak gratuulálni tudok ehhez a hozzáálláshoz !
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Ez alapján a videó alapján senki sem fogja megmondani ,hogy vannak-e rajtuk aktív védelmi rendszerek....:).Ha bár lehet a szentelt víz jelenti az aktív védelmet....:)


Lehet ez a kép téveszthetet meg..De amit az ágyú két oldalán látsz az a Shtora-1 aktív védelmi rendszer elemei, habár aktív védelmi rendszernek hívják csak félig az mivel nem megsemmisíti a az ellenséges ATGM-t hanem megzavarja a SACLOS és a lézer-rávezetésű rakétákat, amik így optimális esetben irányíthatatlanná válnak, és elvétik a célt, tehát a Shtora-1 egy ellen-tevékenységet végrehajtó rendszer. A rendszer része további 12 db 81 mm-es, kifejezetten az infravörös lézerek számára átláthatatlan ködgránát (81 mm 3D17 Anti-FLIR), amit a torony hátsó-oldalsó részén található vetőcsövekből lehet kilőni, ez automatikusan megtörténik az adott irányba, amennyiben a rendszer besugárzásjelzői egy rávezető sugarat észlelnek (ehhez egy hangjelzés is párosul, ami figyelmezteti a személyzetet, és a rendszer lehetőséget ad arra, hogy a sugár forrásának irányába állítsák a tornyot), ekkor a füst néhány másodperc alatt szétterül (időjárástól függ, hogy mennyi idő alatt oszlik szét), meggátolva a lézeres-rávezetést. Igény esetén a ködgránát helyett dipólköteg, vagy infra „csali” is bevethető. Továbbá felszerelhető még Nakidka csomag, amely megnehezíti a harckocsi felfedezését infra képalkotók, és mm-es hullámhosszú radarok számára.

T90

Amúgy az orosz aktív védelmi rendszert az Arena-E még tesztelik , így jelenleg nincs aktív védelmi rendszer felszerelve az orosz haderő harckocsijain.
Az Armata-n sincs APS?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 028
23 565
113
Teljesen más rendszer a kettő.

Oroszország be akart avatkozni Ukrajnába, részben az inváziójuk előkészítése miatt. Ezt az ukránok nem hagyták és az erre szánt pénz egy részét ellopták az oroszok is.
Állj be te is a sorba akkor .. ellenzéki pártok elhallgattatása és ellenzéki politikusok meggyilkoltatása az minden államban diktatúrának minősül !

mit relativizálsz hogy más rendszer ? mit kell megmagyarázni a semmit ?

jaj elnézést .. most látom csak hogy nem megy neked a szövegértés .. nem tűnik fel,hogy betiltott ellenzéki pártokról,megölt ellenzéki politikusokról beszélgetünk nem ellopott pénzről ? :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Állj be te is a sorba akkor .. ellenzéki pártok elhallgattatása és ellenzéki politikusok meggyilkoltatása az minden államban diktatúrának minősül !

mit relativizálsz hogy más rendszer ? mit kell megmagyarázni a semmit ?

jaj elnézést .. most látom csak hogy nem megy neked a szövegértés .. nem tűnik fel,hogy betiltott ellenzéki pártokról,megölt ellenzéki politikusokról beszélgetünk nem ellopott pénzről ? :D
Az oroszok nem kis energiát fektettek a befolyásuk növelésére Ukrajnában. Úgy gondolom hogy a mostani orosz invázió legitimált sok mindent amit az ukránok tettek az orosz befolyás csökkentése érdekében. A demokratikus rendszerek sok tekintetben sérülékenyek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 374
27 511
113

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
LPR-ben az Ukrán Fegyveres Erők fegyvert letevő katonasága részt vett kollégáik holttestének összegyűjtésében

Buszok feladott ukrán katonákkal és az Azov nacionalista zászlóalj fegyvereseivel a jelnovkai előzetes letartóztatási központ közelében - RIA Novosti, 1920, 2022.05.18.

© RIA Novosti / Alexey Kudenko
Buszok feladott ukrán katonákkal és az Azov nacionalista zászlóalj fegyvereseivel a jelnovkai előzetes letartóztatási központ közelében. Archív fotó

RUBEZHNOE (LPR), május 18. – RIA Novosztyi. A fegyvert önként letevő ukrán katonaság részt vett a Luganszki Népköztársaságban a visszavonuláskor elhagyott kollégáik holttesteinek összegyűjtésében – mondta Anna Soroka, a Memorial luhanszki szervezet vezetője, az LPR külügyminiszterének első helyettese. .
"Ez volt az egyik iránya a Nagy Honvédő Háború utáni 1945-ös denacifikációnak, a szovjet nép győzelmének. A fogvatartott nácik ilyen nevelése nagyon népszerű volt. Tömegsírokat bontottak fel.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 028
23 565
113
"Azovos hősök" .. a következő kommented mi lesz majd vajon,hogy dr, Mengele egy csodadoktor volt ? Adolf Hitler egy meg nem értett zseni ? Sztálin és Mao pedig egy félreértett szociológus ?? miért nem cseréled le a profilképedet egy horogkeresztre ha állandóan ezeket a náci férgeket szopkodod ?

még hős ... (köpös emoji) .. tovább inkább nem írom,mert egy életre bannolnak innen,és egy ilyen kis szánalmas nímand percember miatt mint te nem igazán érné meg .. (köpös emoji újra)
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Oroszország és Törökország a nemzeti valutában történő elszámolást megkönnyítő eszközökről tárgyalt

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 104
10 338
113
"Azovos hősök" .. a következő kommented mi lesz majd vajon,hogy dr, Mengele egy csodadoktor volt ? Adolf Hitler egy meg nem értett zseni ? Sztálin és Mao pedig egy félreértett szociológus ?? miért nem cseréled le a profilképedet egy horogkeresztre ha állandóan ezeket a náci férgeket szopkodod ?

még hős ... (köpös emoji) .. tovább inkább nem írom,mert egy életre bannolnak innen,és egy ilyen kis szánalmas nímand percember miatt mint te nem igazán érné meg .. (köpös emoji újra)
És még mindig...megint "honvéd"-ezik!! :mad:
:mad::hadonaszos: