[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
.

Hát na, már az orosz diktatúra sem a régi. Furcsa is lehet, hogy egy adásban több vélemény is megjelenik. Itt a szabad nyugaton ez nem megszokott.
Ugyan már ha Moszkvában már egy táblára kiírt szöveg miatt bevisznek valakit a rendőrök, akkor egy ilyen vélemény azért hangoztatott el egy a Kreml szócsövének tekinthető műsorban ,mert engedélyt adtak rá, más esetben ugyanúgy járt volna mint a többi ehhez hasonló vélemény azonnal lekeverték volna.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
547
2 770
93
Ugyan már ha Moszkvában már egy táblára kiírt szöveg miatt bevisznek valakit a rendőrök, akkor egy ilyen vélemény azért hangoztatott el egy a Kreml szócsövének tekinthető műsorban ,mert engedélyt adtak rá, más esetben ugyanúgy járt volna mint a többi ehhez hasonló vélemény azonnal lekeverték volna.
Vagy nem.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 442
25 106
113
Nincs itt semmi mosdatás vagy izzadságszagú kínos mentegetés, csupán csak a tárgyi tévedéseket raktam helyre, ugyanis jó páran az Azovot összemossák az ukrán hadsereggel és az Azov miatt az ukrán hadsereget is nácinak tartják.
Olyanról mintha lett volna szó, hogy az Azov szét van terítve a hadsereg különböző részeibe.
 
W

Wilson

Guest
Olyanról mintha lett volna szó, hogy az Azov szét van terítve a hadsereg különböző részeibe.
Nem arról volt szó, hogy az Azov ezred nem egy helyen Mariupolban lett bevetve voltak/vannak Azov egységek Harkov környékén Kijevnél , Mikolaev környékén stb, Mariupolban az ukrán források szerint az Azov fele volt.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 854
113
Az RF erők átvették Novozvanivka és Orikhove irányítását. Az RF erők behatoltak Vrubivkába és Komysuvakhába, még mindig van egy kis harc. Zolote bekerítése folyamatban van. A harcok már Szeverdonyeck városában zajlanak. Az RF erők átkeltek a Seversky Donets folyón (kék színben), és behatoltak Privillyába.

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/8297
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 145
113
A csaj ukrán. Támogatta a Majdant. Aztán meglátta a horikeris különítményt, és rájött, h nem kóser a dolog. Többször felszólalt. Jutalmul kiszedték a KLM repcsik zenetárából, kanadai ukránok megrongálták a kocsiját, halálos fenyegetéseket kapott. persze a Mirotvorecre is felrakták. Nem is értem, miért nem támogatja a puccsista rezsimet.

Hát ez b+ itthon a maradék anno kulturelitnek nevezett szarházi söpredék utolsó villanása egy szemét náci ukrán nagykövet ócska feljelentése után.

Aki benne van, hogy ezért ezt megtegyék ITTHON, nem hoholföldön, annak b+ rövid úton el lehet húznia a frontra harcolni, ha már ennyire meg van rendülve. Elképesztő. Meg az is, hogy egy náci nagykövet irányít ITTHON, nem hoholföldön. Sárga verescsillag nem lesz? Vagy fordított ukrán zászló Z betűvel?

Ha a csaj zsidó, sima fajgyűlöletnek is el lehet adni. Ki tudja mi van benne, mert ahogy olvasom, ukrán-amerikaiként (jelentsen is ez bármit Ukrajnában, főleg, hogy a full kormány ilyen) lengyel vér is van benne, ami bármi felé is elviheti az őseit ...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 458
16 822
113
Ott van a forrásban amit linkeltem neked a Lockheed vezér nyilatkozta, de persze tudom te ezt nála is jobban tudod...
Mit is mondott? Felpörgetik a gyártást,de amint idéztem én is,hogy 32 hónap. A Lockheed vezér bülbül szavú kijelentései inkább a PR kategóriába tartoznak,amióta Gallagher szenátor kiborította a bilit.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Nem volt. Se NATO főtisztek se motabát előállító biolaborok,De még egy szerencsétlen földönkívült sem tudták előrancigalni az Azovstal alagutjaiból....
Na, na...
1. Még lent vannak kb. 1000-en az ukik, és ezért még orosz sem ment le szétnezni.
2. Az első 350 fős magát megadó uki csapatban voltak külföldiek szép számmal.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 854
113
Boris Rozhin katonai szakértő az ukrajnai denazifikációs és demilitarizációs művelet eredményeinek összefoglalójával 2022. május 18-án 21.00 órától kifejezetten a Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok csatorna számára:
1.
Mariupol.
Folytatódik az AFU mariupoli csoportosulása maradékának megadása Azovstalban. A hivatalos adatok szerint 2022.05.18-án reggelig alig kevesebb mint 1000 ember adta meg magát.
A megadási folyamat folytatódik. A sebesülteket Novoazovszkba szállítják. A fogvatartottakat Jelenovkába, valamint Taganrogban és Rosztovban lévő előzetes letartóztatási központokba szállítják. A DNR vezetője szerint a háborús bűnösök bírósági tárgyalásra várnak.
2.
Zaporizzsja.
Miután Malinyivka és Huliaypole közelében sikertelenül próbáltak előrenyomulni, az ellenség védekezésre váltott. Az orosz fegyveres erők is megerősítik védelmi állásaikat.
A Kamenskoje-Orekhov-Hulyaypole-Malinovka-Velyka Novoselovka frontvonal stabilan áll.
3.
Ugledar.
Ugledar és Novomikhailovka közelében folytatódnak a heves harcok. Ebben az irányban nem történt jelentős előrelépés.
4.
Marinka.
A faluban folytatódnak a pozíciós harcok. A településen nincsenek jelentős mozgások a frontvonalon.
5.
Avdeevka.
Novoselka-2 és Novobakhmutivske térségében, valamint Troitskoje és New York térségében folytatódnak a heves harcok.
6.
LNR.
Szeverdonyeck külvárosában folytatódtak a harcok. A Popaszna felől érkező csapatok Artemivszk felé nyomultak előre, és Pilipcsatino közelében harcolnak. Drusba falut felszabadították.
Popasnától északra a csapatok Kamyshevahán keresztül megkerülték a Gorske-Zolote erődítményt, és Vrubovkáért harcolnak, amelynek ellenőrzése kritikus fontosságú az AFU számára, mivel elvesztése elvágná a Szoledar-Liscsicsanszk útvonalat, és rontaná a zolotei és gorszki csapatok helyzetét.
7.
Izyum.
A csapatok továbbra is nyomulnak Dolghenka, Kurulka és Szvetlogorszk térségében. Az ellenség ide dobott néhány tartalékot, amelyet a terület Szoledar közelében halmozott fel. A harcok folytatódtak Bolsaja Kamyshevaha közelében is.
A szláv irányban az ellenség felrobbantotta a hidakat Krasznij Limannál, és a védekező csoportosulás félig bekerült.
8.
Harkov.
A harcok Kazacha Lopantól délre, Lipcse település közelében, Rubezsnoje közelében folytatódtak. Az ellenség kísérletei a Szeverszkij Donyec erőltetésére és az ottani erős hídfőállás kialakítására nem sok sikerrel jártak, az orosz fegyveres erők itt elegendő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy megfékezzék az Izyum-csoportosulás szárnyát fenyegető kísérleteket.
A front összességében pozíciós jellegű, bár az ellenség időnként megkísérel támadni abban a reményben, hogy az RF fegyveres erőit a régió határaira kényszeríti. A maga részéről az orosz fegyveres erők nem valószínű, hogy a donbászi hadművelet befejezése előtt Harkiv közelében újraindítanának egy nagyobb offenzívát, bár elszigetelt csapások a pozíciók javítására igenis lehetségesek.
9.
Mykolaiv.
Összességében nincs változás, tisztán pozíciós harcok folynak Nikolajev és Nikopol irányában. Mindkét fél megerősítette csoportosulásait, de nem folytatnak aktív támadó akciókat.
10.
Odessza.
Az ellenség különböző ellentámadási tevékenységeket folytat, és a nyugati katonai tanácsadók nyomására, akik az Ukrajnába vezető tengeri útvonal feloldását követelik, megpróbálja megvizsgálni a Kígyósziget elleni ismételt támadás lehetőségét is.
Az orosz Fekete-tengeri Flotta BDC-jei befejezték a javításokat Novorosszijszkban (2 közülük megsérült a Szaratov BDC Berdjanszkban történt robbanásában), és készen állnak többek között a kétéltű műveletekre.

* Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) *
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 458
16 822
113
Olvasd már el amit belinkeltem a Lockheed vezér azt mondta,hogy erre leghamarabb néhány hónap múlva kerülhet sor.Erről beszéltem amúgy neked felesleges időt és energiát arra pazarolni, hogy forrást hozzak úgy sem olvasod el.

Amúgy már várom a szokásos flamand kommentet erre válaszul amelynek a lényege az lesz, hogy a Lockheed vezérigazgatója hülyeséget beszél, mert te ezt nála is jobban tudod...
A Javelin körüli herce-hurcát előbb tanulmányoztam,mint te,tudniillik én hívtam fel a figyelmedet a tajvani referens által kirobbantott balhéra. Tehát hagyjuk a bűbájt a források ismeretéről.