[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Stoltenberg: Oroszország donbászi offenzívája elakadt, de a háború hosszú lehet...​

2022. MÁJUS 19., CSÜTÖRTÖK, 17:42

d3dce47-gettyimages-1240765790--1-.jpg

JENS STOLTENBERG MÁJUS 19-ÉN KOPPENHÁGÁBAN. FOTÓ: GETTY IMAGES

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint Oroszország donbászi offenzívája elakadt, de ez nem jelenti azt, hogy Oroszország feladta stratégiai céljait.
Ezt egy csütörtöki koppenhágai sajtótájékoztatón mondta – írja a European Truth .

"Oroszországnak nem sikerült elérnie stratégiai céljait Ukrajnában. El kellett hagynia Kijevet és Harkovot és környékét, a donbászi offenzíva pedig elakadt" - mondta a NATO-főtitkár.

"De ugyanakkor nem hisszük, hogy Moszkva feladta stratégiai céljait, ezért fel kell készülnünk egy hosszú háborúra, hogy ez a háború sokáig fog tartani" - tette hozzá.

Szerinte a NATO-szövetségeseknek hosszú ideig készen kell állniuk Ukrajna támogatására.
"Fontos, hogy ne spekuláljunk túl sokat ebben a kérdésben. A háborúk mindig kiszámíthatatlanok, ezért készen kell állnunk" - mondta.

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 012
23 335
113
⚡️ "Kijev evakuál" 1700 ukrán katonát a mariupoli Azovstal gyárból⚡️

Több mint 1700 ukrán katonát "evakuáltak" a mariupoli Azovstal üzemből "kijevi segítséggel" - ezt mondja Kijev a világnak, de ez hazugság.
Patrick Lancaster vagyok, és ebben a riportban Mariupolban vagyunk, azon a helyen, ahol az Azov és az ukrán hadsereg tömegesen megadta magát.
Beszéljünk a tényekről. 3 nappal ezelőtt az ukrán hadsereg utolsó bázisán, Mariupolban lévő utolsó állásában, az Azovstal üzemben több mint 2000 azovista és ukrán katona tartózkodott.
3 nappal ezelőtt ideiglenes tűzszünetet hirdettek, amelynek célja, hogy az ukrán Azov hadsereg megadja magát. Beszéljünk arról, hogy mit jelent a kapituláció: abbahagyni az ellenséggel szembeni ellenállást és alávetni magunkat a hatalmának, és ezt tette 1700 azovi zászlóalj és ukrán katona.
a Donyecki Népköztársaság hatóságainak és az orosz erőknek. Igen, volt egy kis számú sebesült, és azt mondhatnánk, hogy egy olyan ember, aki teljesen
cselekvőképtelen, megadja magát? Talán azok a maroknyi sebesült ukrán katonák az azovi zászlóaljból, akiket
teljesen harcképtelenek és sebesültek, azt lehet mondani, hogy a Donyecki Népköztársaság és az orosz erők evakuálták őket (definíció szerint), de az ukrán hatóságok biztosan nem. Tehát az a tény, hogy Kijev továbbra is azt próbálja hangoztatni, hogy mindezt azért tették, hogy segítsenek az Azovnak és az ukrán hadseregnek evakuálni az Azov üzemet itt Mariupolban, teljes hazugság és félretájékoztatás, amelyet egyszerűen a világ félrevezetésére hoztak létre.
A tények azok tények, és Kijev továbbra is megpróbál hazudni róluk, hogy megfeleljen a napirendjének.

⚡️ "Kijev evakuál" 1700 ukrán katonát a mariupoli Azovstal gyárból⚡️

nemsokára jönnek majd a topicban a cáfolatok, Patrick ott sincs, orosz trükk a Moszfilm és a Gorkij filmgyár alkotásában stb stb ..

persze a cáfolók is most jöttek fel a kazamatákból,ott voltak mindannyian,és személyes tapasztalataik/élményeik alapján foglalnak állást a cáfolatukban. :D
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 065
10 952
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 476
24 045
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Szárazföldi felvétel a bilohorivkai sikertelen átkelésről. Többek között orosz Bmp-1-esek, orosz felfestéssel:
Emlékszem erre az esetre vagy 3-4 nappal korábbról, asszem 74 db kilőtt járművet lehetett műholdról megszámolni, nagy részük BMP-1, MB-LT volt, 10 alatti harckocsi ronccsal. Az ukránok azt állították hogy szétlőttek egy orosz gépesített dandárt, 1500 fő veszteséget okozva az oroszoknak.
Egy orosz tanulmány azt, hogy oda vissza harcok mentek több napig, mindenkinek voltak veszteségei, de ők ennyi BMP-1-est nem használnak, csak a szakadárok azok sem egyszerre egy dandárnyit, az főleg az ukrán oldalra igaz, ők 100 fő alatti orosz veszteséget, és 20 körüli kilőtt járművet, harckocsit, műszaki járműveket - ponton híd vetőt etc. ismertek be saját veszteségként.

Tök jó hogy itt látszik kilőve vagy egy tucat jármű, nagy része leginkább eddig az ukránok által használt BMP-1 meg MB-LT, van is rajtuk fehérrel felfújva itt ott egy egy O, vagy V, de a kérdésem annyi, hol van az az 1500 fő megsemmisített orosz katona? Élve vagy halva?
Ha ott az történt valóban hogy széttrancsíroztak egy orosz dandárt, hol vannak a hadifoglyok, vagy csak a tömegével bemutatható orosz katonákból rakott hullahegyek? Ezt a 12 db BMP-1 roncsot is miért csak 3-4 nappal a harcok vége után mutatták meg?

Több kérdésem egyelőre nincs...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 870
30 562
113
"Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok és más nyugati hatalmak által használt összes dezinformáció elkerülhetetlenül visszaüt, mivel lakosságukat sokkolja a válság kimenetele." – Wolf ezredes
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
502
2 655
93
‼️Egy "Sarmat" lerombolhatja a kontinens fél partját, amelyet Oroszország nem szeret" - mondta Rogozin, a "Roscosmos" vezetője.
@RVvoenkor
Azért elég beteg világ jött el a 20 századdal, gondolok itt a nem konvencionális fegyverek fénysebességgű fejlesztéséről..
Az, hogy egy bizonyos kis számú ország rendelkezik tömegpusztító nukleáris fegyverekkel, és más, nem kevéssbbé szörnyűbb biológia, ill kémiai arzenállal, miközben ugyanezek az ensz "bt" állandó tagjai... Pont ezeknek nem lenne helyük ott.. Szánalmas, és ilyesztő, hogy olyan korban élünk, amikor bizonyos országok damoklész kardjaként az egész világ felett ott lebegtetik a nukleáris holokauszt lehetőségét.. Rendelkeznek ilyen arzenállal csak arra az esetre, ha nem menne a konvencionális fegyverekkel egy potensebb ellenféllel szemben... Emellett lehet burkoltan vagy nyíltan fenyegetőzni ezen nem konvencionális arzenál bevetésével.. Ez egy igen törékeny egyensúly ami 45' után lett kialakítva, és ki tudja meddig fenntartható állapot.. Isten irgalmazzon az emberiségnek, ha erre nem találunk sűrgősen megoldást, habár nulla az esély..
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
MOSZKVA, május 19. – RIA Novosztyi. Valerij Geraszimov, az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának főnöke telefonon beszélt az amerikai fegyveres erők vezérkari főnökei bizottságának elnökével, Mark Milley-vel, a felek számos témát tárgyaltak, többek között az ukrajnai helyzetről, az orosz védelemről.

"Május 19-én az amerikai fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor az RF Fegyveres Erők vezérkarának főnöke - az Orosz Föderáció védelmi miniszterének első helyettese , Valerij Geraszimov hadseregtábornok és a hadsereg elnöke között. Mark Milley tábornok, az Amerikai Egyesült Államok Fegyveres Erők Vezérkari Vezérkari Bizottsága . Megvitatták a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket, beleértve az ukrajnai helyzetet is" – áll a közleményben.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Emlékszem erre az esetre vagy 3-4 nappal korábbról, asszem 74 db kilőtt járművet lehetett műholdról megszámolni, nagy részük BMP-1, MB-LT volt, 10 alatti harckocsi ronccsal. Az ukránok azt állították hogy szétlőttek egy orosz gépesített dandárt, 1500 fő veszteséget okozva az oroszoknak.
Egy orosz tanulmány azt, hogy oda vissza harcok mentek több napig, mindenkinek voltak veszteségei, de ők ennyi BMP-1-est nem használnak, csak a szakadárok azok sem egyszerre egy dandárnyit, az főleg az ukrán oldalra igaz, ők 100 fő alatti orosz veszteséget, és 20 körüli kilőtt járművet, harckocsit, műszaki járműveket - ponton híd vetőt etc. ismertek be saját veszteségként.

Tök jó hogy itt látszik kilőve vagy egy tucat jármű, nagy része leginkább eddig az ukránok által használt BMP-1 meg MB-LT, van is rajtuk fehérrel felfújva itt ott egy egy O, vagy V, de a kérdésem annyi, hol van az az 1500 fő megsemmisített orosz katona? Élve vagy halva?
Ha ott az történt valóban hogy széttrancsíroztak egy orosz dandárt, hol vannak a hadifoglyok, vagy csak a tömegével bemutatható orosz katonákból rakott hullahegyek? Ezt a 12 db BMP-1 roncsot is miért csak 3-4 nappal a harcok vége után mutatták meg?

Több kérdésem egyelőre nincs...

Oroszok átkellni és átkarolni próbátak. Ez nem jött össze. Innen ez Ukrán győzelem.

Biztos meglepték az oroszokat. Van kint video ahogy át akarnak kellni a pontonon és azt lövik.

Van mit mutogatniuk bőven enélkül is. Nem mellesleg amikor jórészt a tüzérség dolgozik itt pedig nem kicsit dolgozott minek odamenni?
Talán mert addig nem mentek át? Így is sztem erősen necces amit csinálnak. MIndenesetre látványosak ezek a videok is.