Én még virágot is adnék neki Erdély felé...Orosz agitprop úgy a javából. Bár én nem láttam kiknek integetnek a gyerekek összevágott, meg ott megy apád háborúba és te meg "vidáman" mosolyogsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én még virágot is adnék neki Erdély felé...Orosz agitprop úgy a javából. Bár én nem láttam kiknek integetnek a gyerekek összevágott, meg ott megy apád háborúba és te meg "vidáman" mosolyogsz.
Azért elég beteg világ jött el a 20 századdal, gondolok itt a nem konvencionális fegyverek fénysebességgű fejlesztéséről..Egy "Sarmat" lerombolhatja a kontinens fél partját, amelyet Oroszország nem szeret" - mondta Rogozin, a "Roscosmos" vezetője.
@RVvoenkor
Istenem... A talpalás miatt linkeltem be te...felettébb éles szem és okos elme kell ahhoz ,hogy valaki összekeverjen egy ágyút meg egy aknavetőt![]()
Emlékszem erre az esetre vagy 3-4 nappal korábbról, asszem 74 db kilőtt járművet lehetett műholdról megszámolni, nagy részük BMP-1, MB-LT volt, 10 alatti harckocsi ronccsal. Az ukránok azt állították hogy szétlőttek egy orosz gépesített dandárt, 1500 fő veszteséget okozva az oroszoknak.
Egy orosz tanulmány azt, hogy oda vissza harcok mentek több napig, mindenkinek voltak veszteségei, de ők ennyi BMP-1-est nem használnak, csak a szakadárok azok sem egyszerre egy dandárnyit, az főleg az ukrán oldalra igaz, ők 100 fő alatti orosz veszteséget, és 20 körüli kilőtt járművet, harckocsit, műszaki járműveket - ponton híd vetőt etc. ismertek be saját veszteségként.
Tök jó hogy itt látszik kilőve vagy egy tucat jármű, nagy része leginkább eddig az ukránok által használt BMP-1 meg MB-LT, van is rajtuk fehérrel felfújva itt ott egy egy O, vagy V, de a kérdésem annyi, hol van az az 1500 fő megsemmisített orosz katona? Élve vagy halva?
Ha ott az történt valóban hogy széttrancsíroztak egy orosz dandárt, hol vannak a hadifoglyok, vagy csak a tömegével bemutatható orosz katonákból rakott hullahegyek? Ezt a 12 db BMP-1 roncsot is miért csak 3-4 nappal a harcok vége után mutatták meg?
Több kérdésem egyelőre nincs...
Miért ír honvédeket (ide képzeljétek el a minősítést!)?Már a leopardokat is odaadják a lengyelek?
En meg azt gondolom, hogy az ukran haboru legnagyobb tanulsaga az, hogy nem megoldja a problemakat, hanem csak evtizedekre, vagy meg tovabb, elodazza a problemak megoldasat.... Europaban ezt mar kb. 200 eve felismertek a napoleoni haboruk utan, de csak az EU adott eselyt a hatarok sokaig tarto, de bekes lebontasara...Én még virágot is adnék neki Erdély felé...
Huh! Még jó, hogy vesztésre állnak és csak ekkora erő, milyen lett volna, ha nyerésre állnak?
Én is láttam azt ahogy mennek át, és lövi őket közben a tüzérség. Állítólag több napon keresztül tartott a harc, és sikerült is hídfőt elfoglalni a túlparton az oroszoknak, csak megjött 3! ukrán dandár, és vissza lettek szorítva. Viszont nekem hihető elemzésben azt írták, hogy messze nem arról volt szó hogy ott maradt volna egy orosz dandár, és közel száz jármű veszteség, 1500 fő halott lett volna az orosz veszteség, hanem kiegyenlített küzdelem volt, míg meg nem jött a 3 ukrán dandár. Közben ők meg hiányoztak délről, mert ott meg az oroszok addig behúztak az idő tájt több települést.Oroszok átkellni és átkarolni próbátak. Ez nem jött össze. Innen ez Ukrán győzelem.
Biztos meglepték az oroszokat. Van kint video ahogy át akarnak kellni a pontonon és azt lövik.
Van mit mutogatniuk bőven enélkül is. Nem mellesleg amikor jórészt a tüzérség dolgozik itt pedig nem kicsit dolgozott minek odamenni?
Talán mert addig nem mentek át? Így is sztem erősen necces amit csinálnak. MIndenesetre látványosak ezek a videok is.
Nem mondanám teljesen hazugságnak... Egy forrást többféleképpen adhatnak tovább. Kérdés, ki vagy mi volt a primer forrás. Láttam olyan szekunder ukrán forrást is, ahol magáról csak az álcázott lengyel T-72-ről írtak, meg olyat is, ami azt, hogy várja az ellenséget...Az eredeti, nem ukri hazugság tweet:
Szemmel láthatóan..., de csak az EU adott eselyt a hatarok sokaig tarto, de bekes lebontasara..
Zavart erzek az eroben, ma megint elkezdtek "cseszegetni" mindenkit, aki nem kozejuk tartozik. Idegesek a csapatuk eddigi teljesitmenye miatt...Istenem... A talpalás miatt linkeltem be te...Nyilván meg tudok különböztetni egy löveget egy aknavetőtől.
![]()
Szar ügy! Nála sem forognak úgy azok a kerekek, mint kéne!![]()
+Az ukrán elnök egyik tanácsadója szerint Ukrajna nem fogad el semmilyen tűzszünetet, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak az országból "Az ukrán elnök egyik tanácsadója szerint Ukrajna nem fogad el semmilyen tűzszünetet, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak az országból – írja a Sky.
Mihajlo Podoljak ezt egy Twitter-bejegyzés formájában tette közzé.
Amíg Oroszország nem áll készen arra, hogy teljesen felszabadítsa a megszállt területeket, addig a mi tárgyalócsoportunk a fegyverek, a szankciók és a pénz- mondta.
Podoljak bejegyzésében kitért a Franciaország és Németország közvetítésével létrejött, 2015-ös kelet-ukrajnai békemegállapodásra is. Ennek kapcsán kijelentette, hogy Ukrajnát nem érdekli egy „újabb Minszk és a háború kiújulása néhány éven belül.
![]()
Ukrajna addig nem hajlandó tűzszünetre, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak
Az ukrán elnök egyik tanácsadója szerint Ukrajna nem fogad el semmilyen tűzszünetet, amíg az orosz csapatok ki nem vonulnak az országból – írja a Sky.www.portfolio.hu
" Nyilván meg tudok különböztetni egy löveget egy aknavetőtől"Istenem... A talpalás miatt linkeltem be te...Nyilván meg tudok különböztetni egy löveget egy aknavetőtől.
![]()
Egyebkent igen, szemmel lathatoan....Szemmel láthatóan...![]()
Te jó ég, ezek már OV felirattal jönnek mennek... Mi lesz itt ha kiderül ezek Mind az Orbán tankjai!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..