[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113
Csak hogy kicsit változatosabb legyen, pár térkép:
Oskil kérdés lezárva:
FTSWBfnXsAAHpY2


A Popaszna-i virág növekszik:
FTSPf6XXEAA9y0P
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 996
41 567
113
Az ukrán fegyveres erők szeverodonyecki csoportosulása továbbra is el van zárva az utánpótlástól

Felrobbantották a hidat Szeverodonyeck és Liszicsanszk között az LPR-ben. Most nem csak az AFU csoportosulás ellátása szakad meg, de az ukrán csapatok kivonásának lehetősége is egyre nehezebbé válik. A kazán forrni kezd
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 072
10 980
113
Az ukrán fegyveres erők szeverodonyecki csoportosulása továbbra is el van zárva az utánpótlástól

Felrobbantották a hidat Szeverodonyeck és Liszicsanszk között az LPR-ben. Most nem csak az AFU csoportosulás ellátása szakad meg, de az ukrán csapatok kivonásának lehetősége is egyre nehezebbé válik. A kazán forrni kezd
Hajrá! :hadonaszos:
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Olajra ez igaz. de azt tankerekkel kell szallitani. azt meg kerdes ki fogja vallalni.
ugye nato vizeken kellene majd szallitani az olajat, hat sok sok sikert hozza.

a gazhoz csak egy vevo jelenleg. az eu.
kinaba most epul egy vezetek,de a tizenotode megy ezen majd kinanak.

szoval az eu is mint vevo monopol helyzetbe van.

Novorosszijszk - meg van? Még az USA olajembargó listáján is kivételre van rakva (nulladik perctől - nem utólag került bele pár héttel később, mint pl. a muszka műtrágya) ... :) Szlopálja is nyugatról mindenki a muszka olajat - a muszka majd beledöglik alig bírja bányászni. Aztán ott van a nyíltvizi "rókáskodás" (Latvian Blend, Turkmenistan Blend stb. stb.). Nyomja is mindenki ezt is ... Nem is lesz ebben változás a "szankciót" követően sem ... Persze annyi változás volt a konfliktus kitörését követően, hogy drágább lett ... Idegesek a piacok ... Nomeg szükséges támogatni a Putyini hadigépezetet ...

Persze ahányszor India kinyitja a száját annyiszor foglal le pár millió hordó orosz olajat. Kína is úgy néz ki rágyógyul ...

Itt emlegette valamelyikőtök, hogy a muszka gáz arány lemegy 42% -ról 25% -ra. Csakhogy jóval drágábban, hiszen a versenytárs az LNG a föld másik feléről ... Már csak ebből a különbözetből épít a muszka egy új flottát tokkal-vonóval ... :) Aztán a muszka jelenleg évi 40 Mrd m2 LNG export kapacitása van - hajóstul. Az utolsó cseppig lefoglalva mind ... Az EU meg veheti a drágább orosz gázt meg a drága LNG -t ...

Egyébként van Kína felé vezeték (egyébként valószínűleg cserélik majd az ausztrál szenet is muszkára valamilyen - ha nem teljes - arányban). Lesz is még ne aggódj. Meg India felé is illetve éppen most molyolnak a koreai félsziget felé is. Szárazföldön határosak és pont ott van gáz- és olajvezeték végződése is a muszkának. Az USA meg soha nem kérte ki az EU véleményét, hogy kitől vesz gázt - szankció alatt is ment az orosz LNG hajó, ha éppen úgy érezték, hogy "jól esik" ...

Ja, természetesen arról szó sincs, hogy az egyébként magas árréssel eladott muszka dízel és/vagy LPG szankciózva lennének. A németek, lengyelek, balti államok, románok (stb.) jelezték már, hogy ez "no way" ...
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Na akkor mégegyszer a Budapesti Memorandumról, amivel legtöbbször dobálózik az aki még nem is olvasta. Olvasd el szépen és látni, fogod, hogy az oroszok minden betűjét betartották. Csak így hirtelen: 1. pont: Helsinki záróokmány szellemében. Ukránok szartak bele a Helsinki Záróokmányba. 2. pont: ENSZ alapokmányának megfelelően. Ukrán kormány telibefosta az ENSZ alapokmányában említetteket. 3. pont: 2014-es puccsig nem volt gond. Kérdés a puccsista kormányt legitimnek tekintjük e, ha igen milyen alapon? 4. pont: Valami 150 beadványt tettek az oroszok donbász ügyében, mindhiába. 5. pont: nem aktuális (még). 6. pont: Egyértelműen az oroszok jártak élen az ügyben.

Krím: mi alapják gondolod, hogy "tisztán" is sikerült volna? Csak egyetlen erre utaló ukrán vagy nyugati vezetőtől idézz valamit. De nem fogsz tudni. Amúgy meg teljesen tiszta volt, egy puskalövés nélkül, a helyi lakosság teljes egyetértésével, de nyugodtan lehet bármi forrást hozni arra, hogy a krímiek nem ezt akarták.

Ehhez az egészhez hozzávesszük még, hogy Zelenszkij atommal fenyegette meg oroszországot nagy nyilvánosság előtt, mire az oroszok elismerték a szakadár köztársaságokat, és onnantól kezdve teljesen jogos a nyílt beavatkozás.

Azért kéne leszakadnod neked is erről az egeszről, mert ebben a konkrét esetben az oroszoknak van igaza, ráadásul teljesen esélytelen hogy engednek belőle.

Az oroszok nem akarják a natot elpusztítani, ezekre a hülyeségeidre hozzál már valami forrást vagy bármit amivel alátámasztod mert így ez egy gyerekes anyázás szintjén van. Ha vitázni akarsz nőjj föl hozzá, addig is maradsz egy interneten uszító troll.
Krím: mi alapják gondolod, hogy "tisztán" is sikerült volna? Csak egyetlen erre utaló ukrán vagy nyugati vezetőtől idézz valamit. De nem fogsz tudni. Amúgy meg teljesen tiszta volt, egy puskalövés nélkül, a helyi lakosság teljes egyetértésével, de nyugodtan lehet bármi forrást hozni arra, hogy a krímiek nem ezt akarták.

ugy ertettem hogy az oroszok tisztan is behuztak volna, beengedhettek volna nemzetkozi megfigyeloket. Az valoban inkabb orosz erzelmu videk, de ezt nem ertetted valamiert.

Zelensky atomcsapdaban van, semmilyen allam nem segithet neki fegyveresen, mert akkor az oroszok atomcsapassal valaszolnak es mondhatjak hogy szoltak elore. Ukrajna egy senkifoldjen volt biztonsagilag es az oroszok most probaljak behuzni magukhoz.
ez lehet sikerul reszben.

ukrajna 94-ben visszaadott atomfegyvereket,cserebe minden alairo orszag garantalta a teruleti epseget.
de a budapesti memorandun tenyleg nem ert semmit, nem kotelezo ervenyu, az tenyleg keves.

az oroszoknak krimben esetleg igaza volt, azt el is neztek volna nekik.

szoval nem az oroszoknak attol meg hogy sokaig meg hangosan mondjak nincs igazuk, persze orosz trollok, vagy lefizetett poltikusok mondhatjak az ellenkezojet.


nemzetkozi jogilag az oroszoknak akkor lenne paradox modon igaza, ha egesz ukrajnat elfoglalnak.
akkor de csak akkor lenne igazuk.
az a helyzet mindenkinek konnyebb lenne JOGILAG.

de tokmindegy hogy igazuk van-e, europabol kiiratkoztak.

nyugatnak van olyan technologiaja ami kell a keletnek.
oroszoknak alig van technologiaja.

egy leszakadt benzinkut lesznek a periferian, az azsiaiak olcso beszallitoja, gyarmata.

kina megveszi oket kilora.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Novorosszijszk - meg van? Még az USA olajembargó listáján is kivételre van rakva (nulladik perctől - nem utólag került bele pár héttel később, mint pl. a muszka műtrágya) ... :) Szlopálja is nyugatról mindenki a muszka olajat - a muszka majd beledöglik alig bírja bányászni. Aztán ott van a nyíltvizi "rókáskodás" (Latvian Blend, Turkmenistan Blend stb. stb.). Nyomja is mindenki ezt is ... Nem is lesz ebben változás a "szankciót" követően sem ... Persze annyi változás volt a konfliktus kitörését követően, hogy drágább lett ... Idegesek a piacok ... Nomeg szükséges támogatni a Putyini hadigépezetet ...

Persze ahányszor India kinyitja a száját annyiszor foglal le pár millió hordó orosz olajat. Kína is úgy néz ki rágyógyul ...

Itt emlegette valamelyikőtök, hogy a muszka gáz arány lemegy 42% -ról 25% -ra. Csakhogy jóval drágábban, hiszen a versenytárs az LNG a föld másik feléről ... Már csak ebből a különbözetből épít a muszka egy új flottát tokkal-vonóval ... :) Aztán a muszka jelenleg évi 40 Mrd m2 LNG export kapacitása van - hajóstul. Az utolsó cseppig lefoglalva mind ... Az EU meg veheti a drágább orosz gázt meg a drága LNG -t ...

Egyébként van Kína felé vezeték (egyébként valószínűleg cserélik majd az ausztrál szenet is muszkára valamilyen - ha nem teljes - arányban). Lesz is még ne aggódj. Meg India felé is illetve éppen most molyolnak a koreai félsziget felé is. Szárazföldön határosak és pont ott van gáz- és olajvezeték végződése is a muszkának. Az USA meg soha nem kérte ki az EU véleményét, hogy kitől vesz gázt - szankció alatt is ment az orosz LNG hajó, ha éppen úgy érezték, hogy "jól esik" ...

Ja, természetesen arról szó sincs, hogy az egyébként magas árréssel eladott muszka dízel és/vagy LPG szankciózva lennének. A németek, lengyelek, balti államok, románok (stb.) jelezték már, hogy ez "no way" ...
az orosz olaj ki lesz vezetve.

az orosz gaz le lesz epitve az euban.

az orosz gazt kozel lehetlen exportalni mashova mint az eu.

az orosz olajat el fogjak talan tudni adni, nyomott aron, indianak. talan.

az eu vesz mashonnan energiat. az orosz megprobalhatja mashova eladni.

az euban draga lesz az energia.

az oroszoknal nem lesz modern technologia, nincs inzulin, legzsak, szog, szenzor, csip, dron, Nike cipo.

paria lesznek, egy halom penzzel amit az elit fog ellopni ugy ahogy eddig.

az euban lehet lesz recesszio gazdasagi valsag,ez igaz.
dehat az csak halodo nyugat, magyarorszagon ezt mi nem fogjuk eszrevenni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Novorosszijszk - meg van? Még az USA olajembargó listáján is kivételre van rakva (nulladik perctől - nem utólag került bele pár héttel később, mint pl. a muszka műtrágya) ... :) Szlopálja is nyugatról mindenki a muszka olajat - a muszka majd beledöglik alig bírja bányászni. Aztán ott van a nyíltvizi "rókáskodás" (Latvian Blend, Turkmenistan Blend stb. stb.). Nyomja is mindenki ezt is ... Nem is lesz ebben változás a "szankciót" követően sem ... Persze annyi változás volt a konfliktus kitörését követően, hogy drágább lett ... Idegesek a piacok ... Nomeg szükséges támogatni a Putyini hadigépezetet ...

Persze ahányszor India kinyitja a száját annyiszor foglal le pár millió hordó orosz olajat. Kína is úgy néz ki rágyógyul ...

Itt emlegette valamelyikőtök, hogy a muszka gáz arány lemegy 42% -ról 25% -ra. Csakhogy jóval drágábban, hiszen a versenytárs az LNG a föld másik feléről ... Már csak ebből a különbözetből épít a muszka egy új flottát tokkal-vonóval ... :) Aztán a muszka jelenleg évi 40 Mrd m2 LNG export kapacitása van - hajóstul. Az utolsó cseppig lefoglalva mind ... Az EU meg veheti a drágább orosz gázt meg a drága LNG -t ...

Egyébként van Kína felé vezeték (egyébként valószínűleg cserélik majd az ausztrál szenet is muszkára valamilyen - ha nem teljes - arányban). Lesz is még ne aggódj. Meg India felé is illetve éppen most molyolnak a koreai félsziget felé is. Szárazföldön határosak és pont ott van gáz- és olajvezeték végződése is a muszkának. Az USA meg soha nem kérte ki az EU véleményét, hogy kitől vesz gázt - szankció alatt is ment az orosz LNG hajó, ha éppen úgy érezték, hogy "jól esik" ...

Ja, természetesen arról szó sincs, hogy az egyébként magas árréssel eladott muszka dízel és/vagy LPG szankciózva lennének. A németek, lengyelek, balti államok, románok (stb.) jelezték már, hogy ez "no way" ...
Margóra, Németország legújabb zseniális ötlete, hogy dízel fognak készteni Indiában, és behajózni Európába. Szerintetek ki lesz az olaj szállító Indiába (megsúgom orosz:))? Ez a sokadik sületlenség az EU politikusok agyából. Tehát orosz olaj vezetéken, Nyet. Ellenben orosz olajból készített dízel üzemanyag, a világ másik feléből, Da.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
az orosz olaj ki lesz vezetve.

az orosz gaz le lesz epitve az euban.

az orosz gazt kozel lehetlen exportalni mashova mint az eu.

az orosz olajat el fogjak talan tudni adni, nyomott aron, indianak. talan.

az eu vesz mashonnan energiat. az orosz megprobalhatja mashova eladni.

az euban draga lesz az energia.

az oroszoknal nem lesz modern technologia, nincs inzulin, legzsak, szog, szenzor, csip, dron, Nike cipo.

paria lesznek, egy halom penzzel amit az elit fog ellopni ugy ahogy eddig.

az euban lehet lesz recesszio gazdasagi valsag,ez igaz.
dehat az csak halodo nyugat, magyarorszagon ezt mi nem fogjuk eszrevenni.
Gondolom a szektád ezeket a sorokat ismételgeti egesz nap. :D
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Margóra, Németország legújabb zseniális ötlete, hogy dízel fognak kséízteni Indiában, és behajózni Európába. Szerintetek ki lesz az olaj szállító Indiába (megsúgom orosz:))? Ez a sokadik sületlenség az EU politikusok agyából. Tehát orosz olaj vezetéken, Nyet. Ellenben orosz olajból készített dízel üzemanyag, a világ másik feléből, Da.
van benne racio, india olcsobban veszi az orosz olajat, 30%ak,

az oroszoknak el kell adniuk.
tarolni nem tudjak.
ha bedoglik a kut nem lehet ujrainditani
 
  • Vicces
Reactions: megazez

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
en tobbet ismerek aki elkoltozott oroszorszagbol emiatt.

meg van valami navalni akit megvalasztottak volna de most bortonben rohad es onnan kuld valahogy twitter uzeneteket, mert az orosz allam meg arra is keptelen hogy ezt betiltsa neki.
Beszélj ezekkel az “ismerőseiddel” mégegyszer, akár Navalnijról is, meg hogy “megválasztották volna”, hogyan is volt az pontosan, és ki “választotta” volna.
Bár ha belegondolok, akik az elmúlt években el kellett, hogy hagyják az országot, általában valami NGO közeli okoskák voltak, akiket Hókuszputyin üldözött, szegényeket mindenhol csak báncsák :(
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Gyenge a királyod, és bukik az istened.
Már te sem mered az igazi neveden éltetni, túl sok mindent mondtál azzal a "nevében "amin ma már csak nevetni lehet... XD
Az enyém viszont egyre erősebb és jutni fog neki is belőle. Nekem nagy vitám van @Rex meus Deus meus -szal mégha olyan mélyen értem is, amit talán nem hinne el, de idővel vállvetve fogunk veletek szemben állni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
az orosz energia bevetel az eubol napi egymilliard dollar.
600 millio euro jon be naponta a nemetektol.

kine fele ennek az otode megy kb.
Ezt én is olvastam sok helyen, nem igazán tudom mire vélni az adatokat. A teljes energia export egyenlege Oroszországnak 2021-ben 63 milliárd EUR volt az EU-ba. (Gáz, Olaj, Szén) A milliárdos napi kifizetéseket, Ukrajna kapcsán a mainstream média nyomja, és hogy az EU pénzeli az Oroszok invázióját/háborút. Egy kicsit túlzásba estek.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Beszélj ezekkel az “ismerőseiddel” mégegyszer, akár Navalnijról is, meg hogy “megválasztották volna”, hogyan is volt az pontosan, és ki “választotta” volna.
Bár ha belegondolok, akik az elmúlt években el kellett, hogy hagyják az országot, általában valami NGO közeli okoskák voltak, akiket Hókuszputyin üldözött, szegényeket mindenhol csak báncsák :(
nem volt eselye hogy megvalasszak ugy le lett tartoztatva.
oroszorszag nem az hely, ahol lehet am ugy ossze vissza beszelni.
kiejted a szot hogy haboru,kirugnak, letartoztatnak, stb.
gulag.

bar van aki szereti azt a rendszert jo messzirol, mert kozelrol senki nem akarja latni.
meg innen a forumozok kozul sem, mindenki visszarettenne am ott az elettol.

nem lehet szidni moskvat ugy mint brusszelt am, ott azert veres jar.
az nem olyan gyenge bab allam mint az eu, az egy eros orszag.
olyan eros, hogy a gyenge, szerencsetlen szomszed testverk orszagot egy haromnapos haboruban mar 70 napja folyamatosan csak legyozi.
minden nap.

egy borgatyas enekes humorista szivatja putyint, raadasul a lanyat is egy zelenski dugja putyinnak, a halodo hulye nyugaton a nemeteknel.