[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 003
113
Az 100%, hogy van külföldi mozgolódás az oldalon. Világos, hiszen a magyar média helyzetéről az ukrán agitproposok is csak olyan szinten voltak tájékozottak, mint amilyennek a nyugati médiában tálalták.
Ehhez hozzájön a néha nem túl ékes magyarsággal furán fogalmazott mondatok. Illetve, hogy bizonyos emberek munka szinten dolgoznak itt, ugyanabból a kottából játszva.
Félreértés ne essék, én nem mondom, hogy sbu állományban vannak. De hogy minimum ahhoz köthető "civil" szervezet, az is tuti.
Egyszerűen nincs ember, aki ezt így önszántából napi 12hban így csinálná.
Szóval szerintem nagyon is érezhető, hogy jelen vannak.
Pedig nem vagyok nagy konteo hívő.

Még kihagytam... És az is biztos, hogy a cél nem az "ellenállás" meggyőzése, mert az hiábavaló lenne. Max a szavahihetőségűk aláásása, így a vélhetőleg nagy arányú nem regisztrált olvasótábor félreinformálása és agitációja.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and paul64

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 313
84 457
113
jó reggelt tőle⭕️Az "O "

csoportos motoros puskások reggel óta vadásznak ellenséges madarakra.

A srácok szerint egyébként a Harpoon-2M manuális drónelhárító komplexum durranással működik.Például a Mavic 2 Pro quadrocopter vezérlése szorosan blokkol 1000 méter távolságban.
Mi ez? Starship Troopers? :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 313
84 457
113
Ez Péterváron kb. akkora koncertnek számít, mintha Budapesten utcazenélnél... :D
Egyébként néha meghallgathatnád, hogy mondjuk egy magyarországi rockklubban milyen szövegek mennek... :D
Kellenek nekik az ilyen kis morzsák, hogy megerősítsék a Higgins féléket a hitükben, hogy nem süllyednek, minden oké. :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 610
113
Brit "tudósok" (védelmi minisztérium) szerint az oroszok kezdenek kifogyni a drónokból. :)
(Die Presse)
Gyártanak vagy 15-féle drónt minimum az oroszok .. vajon melyikre gondoltak a "brit tudósok" annyira szánalmas ez a kategória hogy "brit tudósok" amikor ez általában egy felkészületlen,ezzel takarózó újságírót fed csupán ! :)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 003
113
A rendőrség rövid időre őrizetbe vette Stefan Harabin volt legfelsőbb bírósági elnököt, miután egy olyan bejegyzést tett közzé, amelyben kijelentette, hogy

Oroszországnak meg kell békítenie a nácikat, akik 2014-től megöltek 15 ezer embert saját állampolgáraik közül

– visszhangozta a Kreml narratíváját, amely szerint az invázió Ukrajna „náciktól való mentesítésére” irányul. Harabin tagadta a vétkességet.

 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
A kolléga azt írta, h ha nem lesz gáz, akkor fázni fogunk. Igazából úgy kellett volna válaszolnom, csak rosszul fogalmaztam, h mivel sok helyen van klíma amivel fűteni is lehet ezért fázni sztem nem fáznánk, mert azok is besegítenének krízishelyzetben. Amugy meg amilyen langyos teleink vannak meg lesznek egyre inkább elég lehet a klímafűtés.

Szél az pont, h lenne télen is, mindenféle ciklonok akkor jönnek a nagy szélviharokkal, csak az nemkívánatos megújuló a jelenlegi vezetésnek. OFF: A szélerőmű bántja a kis szemüket, az h tiszta szemét az egész ország az nem, mert az nem látszik annyira a száguldó szolgálati autóból.

Windows 10 időjárás moduljában tök jól nyomon lehet követni a széljárásokat illetve azok erősségét (is). Meg persze, ha kimész a szabadba az is ... :) Igazából a tél elég szélmentes Magyarországon. Különösen a január-február. Az ilyen 3 km/h -ás "szelek" igazából - az arcodon se érzed kategória, nemhogy batár szélkerekeket megpörgessen. Nem véletlenül ekkor vannak az országos szmogriadók meg általánosságban is mindenhol feldúsul a károsanyag koncentráció a levegőben ...

Avagy éppen nyári kánikula idején. Nappal még van némi szellő, napnyugta és napkelte környékén kicsit meg is élénkül az a szellő valamennyire, de éjszaka nulla ...

Igazából a kivétel valamennyire az észak-nyugati szélfolyosó (Kisalföld irányából), mely némi túlzással Budaörsig ér kb. Na ez a rész alaposan teli is van nyomva már szélkerékkel. Azaz itt már nem nagyon van lehetőség továbbiakra. Máshol meg nem érdemes. Más részről meg a fentebbiekből láthatjuk, hogy pont akkor (tél általánosságban vagy éppen nyáron éjszaka) nincs szél amikor - a másik jelentős megújuló - a nap sincs ... Meg persze vannak egyéb szempontok is, ami miatt nálunk a szelet nem érdemes már tovább erőltetni ...
 

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
167
1 112
93
ertem hulyeseget irok kifejtened hogy miben is tevedek ?

ukrajna ne legyen nato tag.

a svedek meg finnek azok lesznek + 2000 km nato hatar az miert is nem baj ?

megindokolnad hogy miert irtam hulyeseget, mert konnyu azt irni hogy hulyeseg, de mi is ?
Ez a hatalmas fenyegetettség mániád... A jelenlegi harcokból is látszik, hogy az orosz nem készült a SZU felbomlása óta agresszor szerepre, a haderő fejlesztésének mértéke és jellege a helyi konflitusok kezelésére és a NATO/USA elrettentésre volt belőve. Nem helyeselvén az oroszok támadását azt azért ki kell emelni, hogy az USA álságos viselkedése, a NATO indokolatlan bővítése másnál is kiverte volna a biztosítékot. Az a pofátlanság teteje, hogy minden erőforrásod jó a feljett nyugatnak, lásd el őket bőségesen, de neked kuss mindenben és ahol tudnak, ott rúgnak beléd. Nem hallgatnak meg semmilyen kérdésben, nem kezelnek partnerként, csak kihasználnak. Az EU teljesen jól el lett volna az orosz nyersanyagokkal az USA szerkavarása nélkül! Egy erős EU nem opció a tengeren túl és most sikerül az unió fejlődését hazavágni. Már nem számít a környezetvédelem, a gazdaságosságnak szögesen ellentmondó ellátási útvonalak és új, milliárdos technológia fejlesztések szükségesek az energiabiztonság megteremtéséhez, aminek az árát az átlagemberek fizetik meg a viszonylagos jólétük árán. Miért jobb az USA-tól függeni? A sok megvett, megzsarolt EU-s politikus úgy ugrál, ahogy azt SAM bácsi levezényli. Annál nagyobb baromságot, amit a sajtó is szajkózik, hogy az oroszok elindulnak az EU-ba és ez, meg az az ország a következő, ritkán hallani. Minek? A németekhez a II. vh.-ban sem önszántukból mentek az oroszok, hanem, mert "meghívták" őket... Az orosz is csak élni akarnak, meg valahogy fejlődni és nem csak ellátni a világ jó részét nyersanyagokkal. Az USA nem akar erőegyensúlyt, ő a világ megmondója akar lenni és ebben az oroszok, kina is az útjában áll.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 032
54 074
113

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 610
113
Ez Péterváron kb. akkora koncertnek számít, mintha Budapesten utcazenélnél... :D
Egyébként néha meghallgathatnád, hogy mondjuk egy magyarországi rockklubban milyen szövegek mennek... :D
az a baj,hogy sokszor sokan nincsenek tisztában Oroszország valódi méreteivel (nem Higginsre értem) de pl amikor a majd 13M lakosságú Moszkvában tüntet mondjuk 3000 ember,azt már mint kormánybuktató erőt jelenítik meg,pedig arányaiban ez is olyan,mint ha egyedül kimennék egy kisváros főterére demonstrálni,hogy mondjon le az aktuális polgármester! :D
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Ha ezt a két népet sikerült összeugrasztani, akkor mindenkit összelehet. Félelmetes! Ez nem volt érdeke, se az ukránnak,se az orosznak.Máshol csilingel a pénztárgép!
Ez a kezdetektől nyilvánvaló volt, ahogy az is, hogy ez az USA proxy háborúja az oroszok gazdasági/katonai lenullázására (mert ők a könnyebb eset), mielőtt nekimennek a kínaiaknak.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Ez a hatalmas fenyegetettség mániád... A jelenlegi harcokból is látszik, hogy az orosz nem készült a SZU felbomlása óta agresszor szerepre, a haderő fejlesztésének mértéke és jellege a helyi konflitusok kezelésére és a NATO/USA elrettentésre volt belőve. Nem helyeselvén az oroszok támadását azt azért ki kell emelni, hogy az USA álságos viselkedése, a NATO indokolatlan bővítése másnál is kiverte volna a biztosítékot. Az a pofátlanság teteje, hogy minden erőforrásod jó a feljett nyugatnak, lásd el őket bőségesen, de neked kuss mindenben és ahol tudnak, ott rúgnak beléd. Nem hallgatnak meg semmilyen kérdésben, nem kezelnek partnerként, csak kihasználnak. Az EU teljesen jól el lett volna az orosz nyersanyagokkal az USA szerkavarása nélkül! Egy erős EU nem opció a tengeren túl és most sikerül az unió fejlődését hazavágni. Már nem számít a környezetvédelem, a gazdaságosságnak szögesen ellentmondó ellátási útvonalak és új, milliárdos technológia fejlesztések szükségesek az energiabiztonság megteremtéséhez, aminek az árát az átlagemberek fizetik meg a viszonylagos jólétük árán. Miért jobb az USA-tól függeni? A sok megvett, megzsarolt EU-s politikus úgy ugrál, ahogy azt SAM bácsi levezényli. Annál nagyobb baromságot, amit a sajtó is szajkózik, hogy az oroszok elindulnak az EU-ba és ez, meg az az ország a következő, ritkán hallani. Minek? A németekhez a II. vh.-ban sem önszántukból mentek az oroszok, hanem, mert "meghívták" őket... Az orosz is csak élni akarnak, meg valahogy fejlődni és nem csak ellátni a világ jó részét nyersanyagokkal. Az USA nem akar erőegyensúlyt, ő a világ megmondója akar lenni és ebben az oroszok, kina is az útjában áll.
Az usanak miért nem érdeke egy erős EU? Ezt levezetné nekem valaki? Persze azon túl, hogy vehetjük majd tőlük az energiát drága pénzen.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby