[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113

O betű is be van tiltva?
Mi lenne, ha az oroszok hetente változtatnának a betűkön?
Akkor lassan megszünne az irásos ukrán nyelv? :)

...

aDDXGXN_460s.jpg
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Lóf@szt mama. Az az agymosás, ha a holodomorért a jelenlegi orosz nemzet felelősségét sulykolják kizárólagos jelleggel. A holodomor szovjet bűn volt, és nem csak az ukrán lakosságot sújtotta, hanem az oroszt is. A három főbűnös közül Sztálin grúz, Molotov orosz, Liszenko meg ukrán volt, tehát a felelősséget nem nemzeti alapon kell keresni.
Ezt szerintem a Kisoroszok nem így látják és ez számít.
A SZU a Nagyoroszok kommunista próbálkozása volt, amiben bekebeleztek néhány környező országot, kolonizáltak másokat (pl. Magyart)... de mindvégig az Oroszokról szólt.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 033
113
egy nickem van. nincs masik.
nincs ekezet a billentyuzetemen.

azt hittem a forumon lesznek katonai szakertok akik tudjak hogy mi van mi lehet, de az itt nincs, vagy nem irnak ide a forumba.
ezert regisztraltam.
egyebkent en sem gondoltam, azert jottem ide a forumra, mert azt hittem, itt majd lesznek okosak akik megmondjak mi lesz.
ehelyett azt olvastam hogy humorista, buzi, zelensky, stb.

mi a celja itt barkinek a hozzaszolasaival ?
egy faszt abrazolo zelensky szoborral mi a cel ebben a forumban ?

ha komolyan kerdezted akkor azert huzzak ilyen sokaig az ukranok, mert az orosz hadvezetes elszamolta magat.
putyin nem gondolta, nem tudta, hogy az ukranok ellenallast fognak kifejteni, nem hitte el hogy nem akarnak oroszorszag lenni,
foleg a krim behuzasa utan, az nagyon konnyen es profin ment. a krim peldaul tenyleg orosz erzelmu inkabb, az valahol jogos es meg ertheto is volt, hogy elvettek az oroszok. de a tobbi resz az mar nem orosz barat. most meg mar foleg nem.

az oroszokrol egyebkent nincsen semmilyen rossz velemenyem, de ez egy elhibazott dontes, elhibazott haboru, es feleslegesen kegyetlenkednek csak itt a szomszedban, ertelmetlenul.
csak szenvedest okoznak mindenkinek es az oroszoknak nincs eselyuk nyerni, lehet katonailag talan, de mit kezdenek utana ?


jo lenne ororszaggal egyuttmukodni, de oroszorszag valahol leragadt a multban, meg a teruleti kovetelesek vilagaban.
egyebkent donbaszt, luhanszkot behuzzak nem lett volna semmi, a nyugat hagyta volna, csak hagyjak abba, oszt kesz.
de azt hogy be akartak huzni egesz ukrajnat, azzal valamit atleptek amit a nyugat nem fog elfogadni.

sokan azt hiszik itt a forumon, hogy az oroszok a barataink, kozben nem szamitunk semmit nekik.
nem kapjuk olcsobban a gazt a benzint.

ellenseg vagyunk az oroszoknak mivel a natoban vagyunk, a gyozelmuknek orulni, olyan mintha orulnenk, hogy a torok leveri a romanokat, vagy a bulgarokat a kozepkorban. hehe romanok most jol megkapjak a toroktol.

persze ezt ha leirom itt akkor az mar propaganda meg atlantista libsi szoveg.

de hat lehet ignoralni.




Felütöttem a nagykönyvet,a topikrombolás címszónál,és puff,ezt a kommentet hozta,meg az előző ilyen 20-at,mint eklektáns példát,ki érti ezt?
:rolleyes:
:D
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 310
10 663
113
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 303
113
szerencses oroszok

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">More artillery attacks on tanks - a Russian T-72B3 struggling to maneuvre in a forest in Donetsk Oblast is hit by Ukrainian artillery. The tank cooks off but somehow all three crew get out whilst the tank is left to burn. <a href="https://t.co/tReFr3CpyN">pic.twitter.com/tReFr3CpyN</a></p>&mdash; TankDiary (@TankDiary) <a href=" ">May 22, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Ezek a srácok, úgy saccra, a következő 1000 évre ellőtték az őrangyal kuponjukat.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 767
113
Csehország megerősítette, hogy Németország Leopard 2A4 harckocsikat adományozott Ukrajnának T-72 MBT-ért cserébe
Cserébe? Mi a fenéért kellene a németeknek T72? :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 053
30 978
113

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Ezt szerintem a Kisoroszok nem így látják és ez számít.
A SZU a Nagyoroszok kommunista próbálkozása volt, amiben bekebeleztek néhány környező országot, kolonizáltak másokat (pl. Magyart)... de mindvégig az Oroszokról szólt.
Teljes tévedésben vagy, a bolsevik pártban rendkívüli mértékben felül reprezentáltak voltak a zsidók, az oroszoknak kevés köze volt hozzá. Sztálin uralma következtében vállt oroszabb jellegűvé a kommunista birodalom, miután felismerte a világforradalom elmaradását. Érdekes a holodomor kérdése is, ugyanis a valódi, kelet-galiciai, ukránok át sem élték, hiszen ők lengyel uralom alatt voltak 1939-ig
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 408
113
A felpuffadt ukran halottakat meg a vadak eszik a bokorban. Az a nagy Ukrajna el se temeti a halottait...
Szerinted is igenyes?
Akiket oroszok filmeznek le a megszállt területeken?
;)
Ne legyél ilyen demagóg. Az orosz holtestek videói alatt nem voltak ilyen hangulatkeltő kommentek.

Ez a másik oldal nem túl elegáns próbálkozása volt.
Erre a vonatra szerintem ne üljetek fel.
Háború van, sok tragédiával.