[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 500
18 618
113
Csak 2020-ban 621 milliárd Forintot költött sportra a kormány. Ez a jelenlegi honvédelmi költségvetés kétharmada. Csak hogy mindenki értse mi fog itt történni most. A GDP azonnal 3,5-4 százalékára emelt honvédelmi költségvetés lenne elég ahhoz, hogy a sport kiadásai függetlenek maradjanak a honvédelmi kiadásoktól. Máskülönben a honvédelmi kiadások kárára kerül majd finanszírozásra Orbán sportja.
Lopni készülnek!? Vagy az új 44 db Leo árából akarnak új stadiont építeni Felcsúton?:eek:
 
H

Hummen23

Guest
Csak 2020-ban 621 milliárd Forintot költött sportra a kormány. Ez a jelenlegi honvédelmi költségvetés kétharmada. Csak hogy mindenki értse mi fog itt történni most. A GDP azonnal 3,5-4 százalékára emelt honvédelmi költségvetés lenne elég ahhoz, hogy a sport kiadásai függetlenek maradjanak a honvédelmi kiadásoktól. Máskülönben a honvédelmi kiadások kárára kerül majd finanszírozásra Orbán sportja.
Az nem a honvédelmi minisztérium, hanem a honvédség költségvetése.
Hiába rendelték a szaktárca alá, a költségvetésük nem fog keveredni. Nem kell pánikolni.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 586
16 186
113
Hmm, én meg ezt utálom.


Persze, csatlakoztak volna. Mindent elmond a horvátokról, hogy számtalan jogsértés, és kölcsönös meg nem értés után csak a királyi követ meglincseltetése kellett ahhoz, hogy egy Bécs elleni közvetlen támadással elérjük, hogy a korona őket támogassa ellenünk. Amúgy azért az sem egészen úgy volt, ahogy te leírod.

Hát nem tudom, az útlevél azért jó, mert át lehet lépni vele a határon. Amúgy de van határ. Csak nincs ellenőrzés. Ami baromira nem ugyanaz...

Néha szoktam. Van aki szerint Magyarország anyaország, és van aki szerint meg anyós. De elég kevesen gondolják úgy, hogy ők oláhiában akarnak élni. Persze én Csíksomlyóra járok a búcsúba, és nem a globalisták éves gyűlésére. Lehet ezért más a tapasztalat...

Németország megszállt ország, így nem tudhatod mit gondolnak a dolgokról.
Azért tirolitól viszont nem kevéstől hallottam már, hogy Südtirol ist nicht Italien

De azért feltűnő módon kevésbé akarnak megverni Ödenburgban, ha így hívod, mint Pozsonyban ha épp nem Bratislavának hívod. Ki érti ezt.

Akkor próbálkozz kicsit jobban. Elismert kisebbségként még a népszámlálási kérdőívhez is van saját nyelvű űrlapuk, és magyarázatuk...
A horvátok kapcsán egy családi történet: a "derék" horvátok felvonulás közben (1848) sorra erőszakoltak nőket meg fosztogattak (ükanyámat a lábsérülés mentette meg ettől).
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Húzzuk le a retyón:rolleyes:! Virág elvtárs nagy örömére!
Lehet itt poénkodni, de feketén-fehéren ott van, hogy alárendelték a sportot, ám nem látom a hozzárendelt összeget, csak azt a pénzt, amit eddig a honvédelemre költöttek és amiből most már a sportnak is ki kell jönnie, márpedig arra legalább annyit költünk, mint a Honvédségre!
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 500
18 618
113
Lehet itt poénkodni, de feketén-fehéren ott van, hogy alárendelték a sportot, ám nem látom a hozzárendelt összeget, csak azt a pénzt, amit eddig a honvédelemre költöttek és amiből most már a sportnak is ki kell jönnie, márpedig arra legalább annyit költünk, mint a Honvédségre!
De én nem poénkodok! Biztos vagyok benne két külön kasszán megy majd az egész! Néha olyan negatívan látod a dolgokat! Szerintem pont most fognak az események felgyorsulni!:rolleyes:
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a magyar kormány nem úgy látja a világot, ahogy van. Szerinte Magyarország azzal, hogy továbbra is blokkolja az orosz olajembargót, finanszírozza Oroszország ukrajnai háborúját.
Bírálta a magyar kormány döntését Davosban, a Világgazdasági Fórumon Volodimir Zelenszkij, aki szerint Magyarország az olajvásárlással finanszírozza Moszkva Ukrajna elleni háborúját.
Az ukrán államfő szerint a hatodik szankciós csomagot, amely már az olajembargót is tartalmazza, nagyon hosszú tárgyalások előzik meg. Álláspontja az, hogy Oroszország ezen idő alatt 200 milliárd dollárt fog keresni az energiahordozó értékesítésével.
Ilyen összegekért bármilyen fegyvert vásárolhatnak. Bevezetik a hatodik csomagot? Nem. Miért? Magyarország miatt. Ők valahogy nem úgy látják a világot, ahogy van
– mondta Zelenszkij. Mint mondta, Budapest azzal indokolja álláspontját, hogy jelentős forrásokra van szüksége az orosz olajról való lemondáshoz.
Elmondtuk nekik, hogy Ukrajnában emberek halnak meg, gyerekek halnak meg, megölik őket. Mint Texasban, egy 18 éves gyilkos, úgy nálunk is 18 éves katonák érkeztek Oroszországból, és kínozták meg a gyerekeket. Elmondták nekik, és azt mondják: minden világos. Majd felteszik a kérdést: »És mi van az olajjal? Hol kaphatunk pénzt?«
– fogalmazott Volodimir Zelenszkij.


Senki nem érti, mit hisztizik Zelenszkij! Csak el kell zárnia a területén átvezető olajvezetéket és máris megszüntette Magyarország olajellátását. Tegye meg végre, ha ezt akarja, ez csak és kizárólag az ő döntése, nekünk nincs beleszólásunk, hogy meddig érkezik hozzánk orosz olaj, ez az ukránok döntése.
29748.jpg

Nyilvánvaló, hogy ez az egész történet valami egészen másról szól, nem az olajembergóról és nem a magyar vétóról.

Ez már csak azért is jó lenne, mert akkor látná a leghülyébb magyar is, hogy Orbán mekkora csicska, aki ahelyett, hogy ellenszankciókkal sújtaná Ukrajnát (gabonaexport leállítása például) majd továbbra is jól be fog nyalni a Nyugatnak és dicsőíteni fogja Ukrajnát és másodlagosnak fogja nevezni nyíltan a magyar érdeket, cserben hagyva kárpátaljai véreinket!
Jól látod, hogy másról szól: Magyarország és Orbán kicsinálásáról.
De Orbán akkora "csicska", hogy nem megy bele. :)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 083
31 022
113
Mit tett eközben a másik oldal, hogy alternatívát nyújthasson? A szokásos antimagyar faszságait tolta ezerrel. Ja meg közben a gazdáik kihasznalva a covid diktaturát a helyzetet lopásra és harácsolásra használták ja meg demokratikus liberális totálkontroll építésre és az egyének démonizálására. Pfejj.
Ne két oldalba gondolkozz,hanem rendszerben.A parlamenti ellenzék ugyanannak az éremnek a másik oldala csupán.A vajda pénzeli őket,hogy legitimaljak a hatalmát.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Unortodox megoldások a létszámhiányra.
A tartalékosok rendszerbe a különböző sportakadémiák, sportolók hangsúlyosabb bevonása nagy hülyeség?
Jelenleg is vannak katonasportolók. Vannak olyan sportágak, amik kiegészítő képzésként alkalmazhatóak.
Legalább a fizikai alapok meglennének.
A legtöbb sportoló az focista, namost ők nem biztos, hogy meg tudnák csinálni a fizikait...
 
  • Vicces
Reactions: tindalos

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Jól látod, hogy másról szól: Magyarország és Orbán kicsinálásáról.
De Orbán akkora "csicska", hogy nem megy bele. :)
Mit nem értesz? Orbánnak nincs beleszólása abba, hogy Zelenszkij elzárja e az olajcsapot Ukrajnában, mert a teljes vezetékes magyar olajellátás keresztül megy Ukrajnán és az ukránok belügye, hogy kapunk e orosz olajat, vagy sem! Orbán semmilyen döntést nem tud hozni ebben az ügyben, ha Zelenszkij elzárja az olajcsapot, akkor megpukkadhat, de akkor se fog orosz olaj jönni több.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Mit nem értesz? Orbánnak nincs beleszólása abba, hogy Zelenszkij elzárja e az olajcsapot Ukrajnában, mert a teljes vezetékes magyar olajellátás keresztül megy Ukrajnán és az ukránok belügye, hogy kapunk e orosz olajat, vagy sem! Orbán semmilyen döntést nem tud hozni ebben az ügyben, ha Zelenszkij elzárja az olajcsapot, akkor megpukkadhat, de akkor se fog orosz olaj jönni több.

Nem kell azért túllihegni sem a dolgot. Ugye egyfelől csak a cseh/szlovákkal együtt tudnák levágni az olajat - sehogy máshogy. Innentől kezdve azért nem lenne őszinte a mosoly odaát sem. Pláne mivel a szénnel is be lettek szívatva és véletlenül ezen országok pampogtak az olajembargó miatt is. Nem mellesleg:

  • orosz zárná a gázt és a NS1/NS2/TS2 -n mehetne tovább. Az ukrán évi 4 Mrd EUR -tól elesne + Nekik se lenne se gáz, se olaj ...
  • V4 -ből (illetve azokon keresztül) fegyver, üzemanyag (ugye akkor kell nekünk is), kaja meg gyógyszer nuku ...
  • EU -nak is lépni kellene az ukrán ellen nagyon komolyat. Pláne, ha energiabiztonságról papoltak eleddig ...

Vegyük észre rohadtul nem "ukrán belügy". Muszka is lehet lebontaná egyből az összes ukrán finomítót, tározót, infrastruktúrát (merhogy akkor minek az nekik). Mehetnek utána a gázos cumók is meg az erőművek ...

Mi meg elketyegnénk a stratégiai tartalékainkkal (3+3 hónap) + saját kitermelésünkkel meg a tankeren meg a lengyeltől vonaton jövő orosz olajjal jó ideig ... Úgyhogy ez nem egyértelmű kinek fájna jobban ...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Nem kell azért túllihegni sem a dolgot. Ugye egyfelől csak a cseh/szlovákkal együtt tudnák levágni az olajat - sehogy máshogy. Innentől kezdve azért nem lenne őszinte a mosoly odaát sem. Pláne mivel a szénnel is be lettek szívatva és véletlenül ezen országok pampogtak az olajembargó miatt is. Nem mellesleg:

  • orosz zárná a gázt és a NS1/NS2/TS2 -n mehetne tovább. Az ukrán évi 4 Mrd EUR -tól elesne + Nekik se lenne se gáz, se olaj ...
  • V4 -ből (illetve azokon keresztül) fegyver, üzemanyag (ugye akkor kell nekünk is), kaja meg gyógyszer nuku ...
  • EU -nak is lépni kellene az ukrán ellen nagyon komolyat. Pláne, ha energiabiztonságról papoltak eleddig ...

Vegyük észre rohadtul nem "ukrán belügy". Muszka is lehet lebontaná egyből az összes ukrán finomítót, tározót, infrastruktúrát (merhogy akkor minek az nekik). Mehetnek utána a gázos cumók is meg az erőművek ...

Mi meg elketyegnénk a stratégiai tartalékainkkal (3+3 hónap) + saját kitermelésünkkel meg a tankeren meg a lengyeltől vonaton jövő orosz olajjal jó ideig ... Úgyhogy ez nem egyértelmű kinek fájna jobban ...
Csak jussunk el végre ide, hogy az átlagembernek is rohadtul fáj, hogy a rossz oldalon, a nyugati oldalon állunk és meginduljon az a folyamat, amikor gyűlöletbe fordul ez át az EU irányába és végre létrejön a kilépés legfontosabb feltétele: az össznépi gyűlölet az EU-val szemben! Ez a legnagyobb esélyünk most, hogy kiléptessük Magyarországot, szóval bárcsak olajembargó lenne már, vagy zárnák a csapot az ukránok!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Vmi eszement elgondolás alapján leköltöztette a vidékfejlesztési területet Kecskemétre
Annak volt egy olyan koncepciója, hogy a minisztériumokat szétköltöztessék. Székesfehérvárra, Kecskemétre, meg nem tudom már, hogy mit hová terveztek. Ha jól emlékszem, abban az időben volt egy elég erős destabilizációs kísérlet (külföldről) és kimondatlanul is, de ez is volt az oka. De egyébként néha annak is van értelme, hogy egy szervezetnél a gárdát lecseréljék ilyen, vagy olyan okból. Arra is egy kifogásolható, de hatékony módszer az intézmények költöztetése.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nem kell azért túllihegni sem a dolgot. Ugye egyfelől csak a cseh/szlovákkal együtt tudnák levágni az olajat - sehogy máshogy. Innentől kezdve azért nem lenne őszinte a mosoly odaát sem. Pláne mivel a szénnel is be lettek szívatva és véletlenül ezen országok pampogtak az olajembargó miatt is. Nem mellesleg:

  • orosz zárná a gázt és a NS1/NS2/TS2 -n mehetne tovább. Az ukrán évi 4 Mrd EUR -tól elesne + Nekik se lenne se gáz, se olaj ...
  • V4 -ből (illetve azokon keresztül) fegyver, üzemanyag (ugye akkor kell nekünk is), kaja meg gyógyszer nuku ...
  • EU -nak is lépni kellene az ukrán ellen nagyon komolyat. Pláne, ha energiabiztonságról papoltak eleddig ...

Vegyük észre rohadtul nem "ukrán belügy". Muszka is lehet lebontaná egyből az összes ukrán finomítót, tározót, infrastruktúrát (merhogy akkor minek az nekik). Mehetnek utána a gázos cumók is meg az erőművek ...

Mi meg elketyegnénk a stratégiai tartalékainkkal (3+3 hónap) + saját kitermelésünkkel meg a tankeren meg a lengyeltől vonaton jövő orosz olajjal jó ideig ... Úgyhogy ez nem egyértelmű kinek fájna jobban ...

Csak jussunk el végre ide, hogy az átlagembernek is rohadtul fáj, hogy a rossz oldalon, a nyugati oldalon állunk és meginduljon az a folyamat, amikor gyűlöletbe fordul ez át az EU irányába és végre létrejön a kilépés legfontosabb feltétele: az össznépi gyűlölet az EU-val szemben! Ez a legnagyobb esélyünk most, hogy kiléptessük Magyarországot, szóval bárcsak olajembargó lenne már, vagy zárnák a csapot az ukránok!

A legszebbeket nem is írtam: természetesen összes EU támogatás az ukránnak és összes további szankció - VÉTÓ . És egy árva rossz szót nem szólhatnak, mert ugye Ők lépték meg ...

No meg a lengyel is kaphat egy "kilövési engedélyt". Majd pont erre hivatkozva vonulnak be a nyugati részre, hogy a "magyar tesók energiabiztonságát" szavatolják a gaz autoriter Nagy Z -től ...
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
A probléma, hogy Kassán voltam dugig tömött Magyar nyelven miséző magyar templomban mégpedig a COVID előtti évben, tehát nem nagyon rég.
Egyébként meg, többször voltam Román Bázistúrákon angolokkal, hollandokkal, franciákkal. Több társammal. és minő érdekesség, egyszer sem ért semmiféle atrocitás pedig több társammal egymással magyarul beszéltünk. Voltam Aranyosgyéresen szintén több alkalommal nyilt napokon. Minden esetben teljesen normálisan fogadtak, románok és magyarok egyaránt. Egyébként Szerbiában is, sőt olyan napra mehettünk be, amire csak Szerb állampolgárok mehettek volna be, és a fotós cuccon tetején ott volt az útlevelem véletlenül..
Szlovákiában sem köptek utánunk, pedig vagy 20-30x biztos jártam ott.
Azt nem írom le, hogy egyes emberek éppen 1000-ből nem akartak megszólalni magyarul, pedig értették stb. de ez nálunk is előfordul amikor külföldiekkel találkoznak itteni honfitársaink, és ugyanúgy utálják őket, mert szlovákok románok, szerbek (illetve saját szavajárásukkal, tóthok, oláhok, rácok.. ami kifejezések erősen lenézőek, tehát észre kéne venni aki ilyet ir (pld a japánnak álcázót névvel kommentelő kollégának is magát)

Igaz, nem kiabáltam, hogy Bratislava az Pozsony, meg nem mondtam, hogy nem Oradea, hanem Arad, ahogy a sógorokat sem oktatjuk ki a Wien-Bécs névhaszálatról. Mert minden városnak lehet több neve, ahogy több nemzetisége is. Nem szeretem azokat nagymagyarországos matricás autókkal mászkáló honfitársaimat, akik kínai polóra himzett hunnia felirattal rohangálnak, német autóban, koreai telefonnal .. és innen oktatják vagy baszogatják az ottani magyar diaszpórát. A nyelvében és kultúrájában él a Nemzet. Nos elértük azt 2010 óta, hogy az addig több országban (Szlovákia, Románia) kormánytényező magyar pártokat a Fidesz szétverte félig saját maga által gründolt pártoknak adva pénzt, a többi magyar pártot természetesen ellenségnek kiállította ki és manapság már nincs egységes képviseletük sok ország parlamentjében. Hozzáteszem, ha én szorvány szlovák, vagy román vagyok itthon akkor saját anyanyelvemen kurvára semmilyen ügyet nem tudnák intézni sehol, és még annyi képviseletem se lenne, mint a kinti magyaroknak a környező országok legtöbbjében. Vegyük már észre, hogy magyar anyanyelvű és kultúrájú európaiak vagyunk. Amig ez nem jön le.. érdekes módon már a nyugati országokban teljesen szokványos, a sok vegyes cég miatt, a globalizáció miatt, és max. a sporteseményeken meg nemzeti ünnepeken kerül a nemzet mint tényező elő (persze most erősen sarkítok, de a lényeget meg kell érteni)..
Arad az Arad, Oradea meg Nagyvárad. A többi is ennyire pontos.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 449
46 347
113
Csak 2020-ban 621 milliárd Forintot költött sportra a kormány. Ez a jelenlegi honvédelmi költségvetés kétharmada. Csak hogy mindenki értse mi fog itt történni most. A GDP azonnal 3,5-4 százalékára emelt honvédelmi költségvetés lenne elég ahhoz, hogy a sport kiadásai függetlenek maradjanak a 2%-ot és az idáig megadott extra fejlesztési pénzt kitevő honvédelmi kiadásoktól. Máskülönben a honvédelmi kiadások kárára kerül majd finanszírozásra Orbán sportja innentől.

Gyakorlatilag vége van mindennek a Zrínyi szempontjából. Ez egyszerű tény, ami ki lehet számolni. Ha nem duplázzák a költségvetést (vagy nullázzák a sportra pazarolt pénzt), akkor a sport fogja elvinni a pénzt a honvédelem elől. De ez is a cél, hogy a jelenlegi szankciós válságban az ország lakossága számára (kolduló tanárok, éhkoppon tartott rendőrök, mentősök, tűzoltók, alighogy fizetett katonák, stb) egyre irritálóbb sportkiadásokat elrejthessék harminc évre titkosítva a honvédelem átláthatatlan rendszerében, ahol a fejlesztések csak majd a távoli jövőben fognak megvalósulni, így egyelőre nem lehet számonkérni mi történik a pénzzel.
Nekem kezd úgy tűnni, hogy aktuális lenne a avatarodat a bohóckifestős mémre cserélni! :cool:
Próbáld már meg összerakni a legegyszerűbb tényeket!

  • a szomszédos országban olyan háború dúl, amelyikbe mi magunk is belekeveredhetünk (így vagy úgy)
  • a megnyert választási beszédben Orbán kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát.
  • a kinevezett új köztársasági elnök kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát.
  • Orbán a kinevezési beszédében kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát, amellett hogy minden adandó alkalommal elmondja, hogy ez az évtized az ország biztonságáról fog szólni.
  • rohamtempóban elfogadják az alkotmány 10. módosítását, amelyik a háborús vészhelyzetről rendelkezik.
  • másnap ki is hirdetik ezt a vészhelyzetet
  • a sportot, mint kormányzati témát alárendelték a Honvédelmi Minisztérium alá

- a Magyar Hokiválogatott (agyondotált kiemelt sikersport) feljut az A csoportos VB-re. Ezzel a lendülettel jó eséllyel pályázhatnánk is erre az eseményre. Ehelyett visszavonjuk a pályázatot, pedig eddig nem kellett még sikersportnak sem lenni, de mi bárminek a világeseményére pályáztunk. (cslgáncs, birkózás, úszás 2x, stb... )

- eltávolították Németh Szilárdot abból a minisztériumból, amelyikhez hozzácsapták a sportot is, miközben elég gusztustalan vita alakult ki a jelenlegi fideszes csepeli polgármester és közte, a Németh Szilárd fémjelezte birkózó akadémia kapcsán.

Nyilván a legkézenfekvőbb ezek után az, hogy a honvédelmi költségvetésből kell majd a sport horribilis költségeit finanszírozni, anélkül, hogy plusz forrást kapnának ehhez :):rolleyes:

Miközben a honvédelmi költégvetésre nemzetközi (és jelenleg már szigorúan vett) vállalásunk is van. Ezzel szemben a sport számait gyakorlatilag fájdalom nélkül lehet csökkenteni bőven 100Mrd-os tételben.

Nem az a kézenfekvő, hogy a sportból visszatartott luxusköltéseket egyszerűbb becsatornázni a Honvédelem fejlesztésébe, mint bárhonnan máshonnan elvenni? Esetleg nem-e arról, hogy a profi sportolók ilyen olyan módon rá lesznek kényszerítve a tartalékos katonai szolgálatra. Önkéntes pilotja volt is ennek a rendszernek. De ideális jelöltek, és amellett, hogy könnyen tervezhető a kiképzésük, amellett meg még jót tesz az ember igazságérzetének, hogy a milliós nagyságrendű fizetéseket nem csak az abakon lapátoljuk ki.

Ez egy esetleges alternatív megoldás.
De biztosan kizárólag az a megfejtés az egyedüli lehetséges, amelyik a lehúzza a budin a Zrínyi programot, miközben a "nemzetközi helyzet fokozódik".