[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Novomihajlivka közelében
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Mindenkinek elege lesz ebből nemsokára, és nem putlert fogják okolni emiatt. Itthon, random embereknél folhozva az ukrán témát, elég hamar eljutunk a “miért nem rúgják ki zelenszkijt az ukránok?” meg a “nekünk ehhez semmi közünk, akkor miért szívatnak bennünket?” kérdésekig.

Az atlantisták is revideálják nézeteiket, amikor kiderül, hogy mennyivel drágább lesz a mi életünk a realitások telibeszarása miatt. Akkor lehet majd kormányokat buktatni, illetve az EU intézmények hatásköreit újragondolni (ursulát meg 10 éves humanitárius küldetésre küldeni Kongóba, oltások nélkül).
Ezek az emberek általában nem tudnak semmit. Zelensky még a ti oldalatok szerint is csak egy kirakat ember, akkor mit számít hogy ott van e?
Ez a “nekünk ehhez semmi közünk, akkor miért szívatnak bennünket?” megint csak azt mutatja mennyire fogalmuk sincs hogy működik a világ, de az ilyen emberek nem is kerülnek döntés közeli helyre.
Azok akik ott vannak tudják hogy ha itt gyengeséget mutat az EU akkor a ruszkik mennek tovább és elkerülhetetlen lesz a világháború. Szar csórónak lenni de jobb mint ha lőnének. Inkább húzzuk meg a gatyaszíjat mint hogy takarítsuk a romokat.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
516
2 749
93
Ami nagyon látványos, hogy a "kedves" eu-s tagországok vezetői nem állítják le a zselét, magyar ellenes úszítása közepette, mintha szívesen elcsábulnának a hazug szavainak, de leginkább csak úgy isszák a fröcsögését.. Elég szomorú, de leginkább szánalmas..
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Oroszország nem használta megfelelően légideszant csapatait Ukrajnában, ami jelentős veszteségeket okozott ezen erők számos elit egységében.

Ez áll a brit védelmi minisztérium hírszerzési áttekintésében az " European Truth " szerint.

Meg kell jegyezni, hogy az orosz légideszant erők (Airborne Forces) komolyan érintettek több jelentős taktikai kudarcban az orosz invázió kezdete óta. Köztük van Kijev elleni márciusi támadási kísérlet a Gostomel repülőtéren keresztül, az offenzíva, amely április óta megrekedt Izyum irányában, és a közelmúltban egy sikertelen és költséges átkelés a Szeverszkij Donec folyón.

Az orosz doktrína előírja a légideszant erők alkalmazását a legbonyolultabb műveletek végrehajtására. A 45 000 fős légierő túlnyomórészt hivatásos szerződéses katonákból áll. Tagjai elit státuszt élveznek, és további fizetést kapnak.

Ukrajnában azonban Oroszország ejtőernyősöket alkalmazott olyan küldetésekben, amelyek jobban megfeleltek a nehézpáncélos gyalogságnak, így ezek az egységek súlyos veszteségeket szenvedtek a hadjárat során.

A jelentés szerint az ejtőernyősök kétértelmű eredményei valószínűleg ennek a potenciálnak a stratégiai helytelen kezelését és Oroszország azon hiábavaló igyekezetét mutatja, hogy levegőben képtelen előnyökhöz jutni.

„A légideszant csapatokkal való "visszaélés" Ukrajnában azt mutatja, hogy Putyinnak az elmúlt 15 évben a fegyveres erőkbe való jelentős befektetése az összhaderő egyensúlyának felborulásához vezetett.

Nem úgy volt, hogy 2015 -ben (-tól) a VDV létszámát 45K -ról 60K -ra emelik? Én mint, ha így emlékeznék. A magyar Wiki -n 54K -s létszám van feltüntetve ahogy nézem most ...


A brit főtörténész-külügyminiszterasszony szerint már nem vehetik el a lábunkat a gázpedálról, fullba kell nyomni (a kretént):

Tudjuk kedves Liz Truss. Ön már a konfliktust megelőzően is Rosztov és Voronyezs térségekre hajtott ... :)

Top British diplomat refused to recognize Voronezh and Rostov as part of Russia


Az invázió megindításából következtek a szankciók... Szinte törvényszerű volt válaszolni Putykó agressziójára, nem lehetett mást tenni. Grúzia után szinte semmi nem volt (le lett nyelve viszonylag könnyen az USA részéről is), a Krím után is viszonylag minimális következmények lettek, most viszont már Oo. elérte a határt. Kész. Putyin restaurációs törekvéseinek itt lett meghúzva a vonal.

Természetesen semmilyen módon nem következik a különleges katonai műveletből a szankciók. Ez - elméletileg - az EU szuverén döntése. Khmm - szuverén (egy frászt) ...

"Nem lehetett mást tenni"? Elég baj az ... Ugyanis az elmúlt 8 év szankcióinak - meg persze az ukránok masszív népirtásának - köszönhetően ennek ez a f@szagányos "háború" lett a következménye ... Tapsolj neki, ha van gyomrod hozzá ... Aztán mi a jelenlegi EU válasz az eseményekre? Full -ba tolni a kretént az "éljen a háború" jeligére.


Ezek az emberek általában nem tudnak semmit. Zelensky még a ti oldalatok szerint is csak egy kirakat ember, akkor mit számít hogy ott van e?
Ez a “nekünk ehhez semmi közünk, akkor miért szívatnak bennünket?” megint csak azt mutatja mennyire fogalmuk sincs hogy működik a világ, de az ilyen emberek nem is kerülnek döntés közeli helyre.
Azok akik ott vannak tudják hogy ha itt gyengeséget mutat az EU akkor a ruszkik mennek tovább és elkerülhetetlen lesz a világháború. Szar csórónak lenni de jobb mint ha lőnének. Inkább húzzuk meg a gatyaszíjat mint hogy takarítsuk a romokat.

Zelenszkij egy bábu. Nekünk is számít, mert az ámokfutása amit lerendez (ugye, ha felelős vezető lenne, akkor ez az egész nem lenne) minket és az EU -t is negatívan érint. Összegrundolt egy proxy háborút, ahol a "saját" népét hajtja a vágóhídra. Félreértés ne essék, neki ez a dolga, ezért tartják, de nekünk meg pont ezért nincs semmi közünk hozzá.

Pont az a lényeg, hogy semmilyen romot nem akarunk takarítani. Továbbá amennyiben mód van rá, akkor gatyaszíjat sem akarunk húzogatni, mert más nagyon távoli figurák érdeke ezt kívánná ...


Erre írtam, hogy csak az eröből ért. És ha a "NY"at vhol nagyot hibázott akkor az ez. Grúzia után meg kellett volna húzni a határt de legkésöbb Krímnél. A semmi csak felbátorította Putyint, hogy bármit meg lehet tenni.

"csak az eröből ért" - Na, pont ez a tökkelütött EU vélekedésből levezethető az összes katasztrófa ami most van. Ez diplomácia? Na, ne ... Mondok egy szitokszót - pl. tárgyalás nem jobb megoldás, mint a háború? OK, értem - az EU szerint nem, de mi mint magánemberek számára ez miért elfogadhatatlan?

Grúzia - még az USA illetve ENSZ szerint is grúz agresszió volt ... A Krímnél valóban lehetett volna húzni egy határt - igen. Most mondok egy érdekeset - EU érdek alapján - legalábbis egy e szerint cselekvő EU vezetés által - pl. ki lehetett volna rámolni az egész USA brigádot a helyi arcokkal (Porosenkó) együtt. Aztán akár az orosszal egyezkedve kialakítani befolyási övezeteket (befektetések, földek stb.) vagy inkább békén hagyni, ha már úgy sem akarunk ott semmi "értelmeset" (most a háborút nem sorolnám az "értelmes" dolgok közé) ...
 
W

Wilson

Guest
Nem úgy volt, hogy 2015 -ben (-tól) a VDV létszámát 45K -ról 60K -ra emelik? Én mint, ha így emlékeznék. A magyar Wiki -n 54K -s létszám van feltüntetve ahogy nézem most ...
2021.08.02 09:39

A légideszant erők szerződéses katonáinak száma 3,5-szeresére nőtt​


Jurij Gavrilov

"2022 végére azt tervezzük, hogy a szerződéses katonákból álló csapatok létszámát a teljes katonalétszám 80 százalékára növeljük" - mondta Andrej Szerdjukov, a légideszant haderő parancsnoka a Krasznaja Zvezda című lapnak adott interjújában .
Shoigu: A légideszant erők készek bármilyen összetett feladat végrehajtására

Augusztus 2-án 91 éves lett a szárnyas gyalogság. A légideszant erők, amelyek a Legfelsőbb Főparancsnok tartalékai, hosszú éveken át az orosz fegyveres erők egyik legharckészebb ága maradt. Parancsnokuk szerint jelenleg több mint 27 ezer szerződéses katona teljesít szolgálatot a szárnyas gyalogságban. 2012-hez képest 3,5-szeresére nőtt a számuk. A légideszant erők katonai szakembereinek több mint 65 százaléka felsőfokú és középfokú szakképzettséggel rendelkezik.
"Ma a katonák több mint 80 százaléka köt második és azt követő szerződést, és a sorkatonai állomány több mint 30 százaléka dönt úgy, hogy az első szerződést a légideszant haderőnél történő további katonai szolgálattal köti meg" - jegyezte meg Szerdjukov tábornok.

A szárnyas gyalogság parkjai és arzenálja folyamatosan frissül. A légideszant erők parancsnoka elmondta, hogy csapatai idén több mint 300 fegyvert, katonai és speciális felszerelést, valamint több mint 12 ezer desszant felszerelést és ejtőernyős rendszert kapnak. Ez Szerdyukov szerint "lehetővé teszi a modern és modernizált eszközök ellátásának 75 százalékra való emelését".

 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
https://news-front.info/2022/05/26/...ijskogo-prisutstvija-na-jugo-vostoke-ukrainy/

Helyszíni tudósítás a Herszoni területről Andrej Udarov (FSzK) tollából
Összefoglaló:
  • Állandó problémát jelentenek a régióban a VSzU mindennapos támadásai (rakétákkal és kamikaze-drónokkal) és a diverziós tevékenység. A cél a polgári lakosság terrorizálása és a káosz megteremtése. Golaja Prisztany és Davidov Brod mellett a Csernobajevka elleni május 19-i támadásban egy férfi meghalt és többen megsérültek (valamennyien a kertjeikben dolgoztak). Még súlyosabb támadás történt május 21-én Belozerovkában és Novovoroncovkában (összesen 3 halálos áldozat - 1 gyermek és 10 sérült).
  • Az ukránok elaknásították a Dnyeper és a Déli-Bug torkolatát Ocsakovnál, ezért egyelőre a herszoni kikötő megnyitása és a dnyeperi folyami hajózás nem lehetséges.
  • Kirill Sztremouszov, a régió adminisztrációjának vezetője az állandó ukrán fenyegetés miatt állandó orosz katonai támaszpont létesítését indítványozta a területen.
  • Nagy gondot jelent a Majdan-fasiszta maradványok, „alvó sejtek” és az ukrán titkosszolgálatok tevékenységének felszámolása. Május 17-én leleplezték az SzBU ügynökségét Novaja Kahovkában, mely zárt Telegram-csatornán kommunikált. Sznyegirjovkában fegyveres csoportosulást fogtak el géppisztolyokkal és brit páncéltörő fegyverekkel. Május 22-én egy ellenállást tanúsító ukrán titkosügynököt likvidáltak.
  • Állandó a szabotázs és a polgári lakosság megfélemlítése. Rendszeresen jelennek meg a városokban oroszellenes graffitik és fenyegető szórólapok. A közösségi oldalakon, telefonon, sőt közvetlenül is követelik a lakosoktól veréssel és gyilkossággal fenyegetőzve, hogy ne működjenek együtt a hatóságokkal, ne fogadjanak el humanitárius segélyt az oroszoktól. Kirill Sztremouszov közlése: „Értesültem egy anyáról, aki kétéves kisfiát kénytelen az apja nyugdíjából eltartani. A nagyapa a helyi piacon áll a "Segítség, az unokám éhezik" felirattal. Attól félnek ugyanis, hogy ha az orosz parancsnoksághoz mennek segítségért, árulónak nyilvánítják és megölik őket.”
  • Május 21-ről 22-re virradó éjszaka Szkadovszk üdülővárosában egy csoport ismeretlen eloltotta az Öröklángot, a Nagy Honvédő Háború hőseinek emlékművénél koszorúkat és virágkosarakat szórtak szét és égettek el, majd felgyújtották az orosz zászlót a városvezetés ajtaján. Mint a szkadovszki polgármesteri hivatal rámutatott, "ez az ördögi csínytevés válasz volt a jól szervezett május 22-i tömegtüntetésre". Figyelmeztették a provokátorokat: „Mostantól a következmények nem korlátozódnak egy jó beszélgetésre, vagy, mint a huligánoknál, 10 napos fogva tartásra... Mindenki, aki felnőttként akar játszani, készüljön fel a legkomolyabb válaszra.”
  • A Herszoni terület rendőrségét egyébként a Cserkaszi terület belügyi kirendeltségének korábbi vezetője, Vlagyimir Vitaljevics Lipangyin vezeti. A korábbi ukrán rendőrtiszt arról ismert, hogy 2014 telén Ukrajnában szinte egyedüliként oszlatta fel erőszakkal a cserkasszi Majdant. Ukrajnában Lipangyint el akarják tenni láb alól, mert jól ismeri az összes „mocskos zsarut”, aki akkor köpönyeget váltott és részt vett a Majdan utáni fasiszta terrorban. A „Mirotvorec” halállista-portál hisztérikusan követeli a fejét.
  • Sikerek a Herszon - Krím utasforgalom növekedése, a kettős valutarendszer gördülékeny bevezetése, valamint egy orosz bank fiókjának megnyitása, az árak viszonylagos stabilizálása a piacokon (május 24-én az eper ára Sumenszkij piacon 50-60 hrivnya kilogrammonként). Megkezdődtek a helyreállítási munkák a „Dnyepr-hokkej” jégkomplexumban. A "Krím" rádió a közelmúltban megkezdte működését a régióban.
  • A minap Alekszandr Kobec, Herszon polgármestere elmondta, hogy májustól a város lakhatási és kommunális szolgáltatási díjai jelentősen csökkennek, amit a Rosszety és a Gazprom kompenzál. Az agrárszektorban sem maradt észrevétlen, hogy a herszoni gazdálkodók kérésére aknamentesítették a termőföldeket.
  • A város jól ellátott élelmiszerrel. Az ATB-üzletek rendszere helyett az OPT-hálózat jött, és még a város egykori polgármestere, Igor Kolihajev is megerősíti: „Napi 400 teherautó érkezik a Krímből élelmiszerrel Melitopolba és a Herszoni területre”.
  • A világ 46 országából érkező 50 újságíróból és bloggerből álló csoport látogatása rendkívül sikeres volt a világméretű információterjesztés szempontjából. Nemcsak a szabad mozgás és a lakosokkal való kommunikáció lehetőségét kapták meg, hanem a működő Kahovkai-vízerőműbe is elvitték őket, amelyet a kijevi és a nyugati média szerint már régóta „elpusztítottak az oroszok”.
2-19.jpg


A képen fenyegető banderista falragasz, felirata: „Vigyázz! Minden járőrözési útvonalad ismerjük! Herszon – Ukrajna!”
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 067
54 324
113
Olvasd el, csak neked.


AZ OROSZ GAZDASÁG DINAMIKÁJA JOBB – EMELTE KI –, MINT AHOGYAN AZT EGYES SZAKÉRTŐK PROGNOSZTIZÁLTÁK, ÉS EZT A TENDENCIÁT FENN KELL TARTANI




Csak 35 millió nyugdíjas kapott nyugdíj emelést?
Jól kibasztunk velük az okos szankcióinkkal,10% os minimálbér emelés,végük is van,mint a botnak !
BeZzeg mi,majd itt a fejlett nyugaton....
:(
Ez nagyon kemény landolás lesz,szar sem marad az eu ból.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
Közben olvasom, hogy milyen bejelentést tett Orbán... nem csoda, hogy így kivagy bukva rá te is meg a többi hazaáruló. :D

Nos, ilyen egy hazafias, a magyarokat szolgáló kormány:

"A bejelentés során Orbán Viktor kifejtette, az emelkedő kamatok, valamint az emelkedő árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, „extraprofitra” tesznek szert. Ezért arra kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy az extraprofitjuk nagy részének a két új alapba való befizetésével támogassák a rezsicsökkentést, valamint a honvédség megerősítését."


Huhú... lesz itt sivalkodás. :)
Az megvan ugye, hogy Te fogod megfizetni a nagy rezsicsökkentést és így ezt is, mert nyugodj meg, tovább fogják htk-zni a cégek a fogyasztóra.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
Ami nagyon látványos, hogy a "kedves" eu-s tagországok vezetői nem állítják le a zselét, magyar ellenes úszítása közepette, mintha szívesen elcsábulnának a hazug szavainak, de leginkább csak úgy isszák a fröcsögését.. Elég szomorú, de leginkább szánalmas..
Jaaa, ilyenkor kellene a többi EUs ország közreműködése, mi? :D
 
W

Wilson

Guest
@SirHiggins

Az ukrán fegyveres erők vontatott és részben önjáró FH70 tarackokat kaptak, 155 mm-es kaliberrel.

Ezt a fegyveres erők vezérkara közölte .

A tarackokat már áthelyezték az ukrán tüzérségi egységekhez és a frintvonalban dolgoznak.

A katonaság új tarackokkal mutatta be az ukrán tüzérek munkáját. Valószínűleg a vontatott és részben önjáró fegyvereket Olaszországból szállították Ukrajnába.

5-8.jpg
FH70 Ukrajnában. 2022. május Fotó: Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

A vezérkar megállapította, hogy a 155 mm-es FH70 vontatott és részben önjáró tarackok már a frontvonalon megsemmisítik az ellenséget.

Korábban a helyi média saját forrásaira hivatkozva arról számolt be , hogy Ukrajna FH70-es tarackokat fog kapni Olaszországból . A fegyverek az ország új, 3. katonai segélycsomagjába kerültek.

3-18.jpg
155 mm-es kaliberű FH70 tarack Ukrajnában. 2022. május Fotó: Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

Az FH70 egy vontatott és részben önjáró tarack, amelyet az Egyesült Királyság és Németország fejlesztett ki 1969 óta, majd később Olaszország is csatlakozott hozzá. A projekt célja az amerikai 155 mm-es M114 tarack leváltása volt. 1976-ban fogadták el a tarackot.

A tarack több részből áll: magából a tüzérségi részből, egy visszalökő szerkezettel ellátott bölcsőből és egy mechanizmusból, amely tölti a lövedékeket.

6-5.jpg
FH70 tarack a fegyveres erőknél. 2022. május Fotó: Vezérkar

Az FH70 saját 1700 köbcentis Volkswagen motorral rendelkezik amely táplálja a fegyver hidraulikáját, amikor azt harcra vagy összecsukásra használják. Ezenkívül ez a motor lehetővé teszi, hogy az FH70 önállóan, a vontató nélkül mozogjon akár 20 km-es távon alacsony sebesség mellett.

A félautomata töltőrendszer a fegyvercső tetszőleges emelési szögében működik, és egy töltény tálcából áll, amely a lövedéket a töltényűrbe juttatja.

4-14.jpg
FH70 tarack Ukrajnában. 2022. május Fotó: Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

Az ukrán hadsereg szerint a félautomata lövedéktöltőnek köszönhetően egy képzett legénység percenként akár 6 lövést is tud leadni, szinte 10 másodpercenként.

Az FH70 tömege 8-9 tonna, maximális hatótávolsága 24-30 km, a tüzérségi lövedékek típusától függően. Nyolc ember vesz részt a tarack működtetésében. A tarack a következő hadseregek fegyvertárában található meg: Németország, Olaszország, Nagy-Britannia, Japán, Észtország, Norvégia, Hollandia és számos más ország.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 435
4 549
113
21. századi hadviselés korszaka eljött:
Elmondhatjuk hogy az orosz veszteségek annyira katasztrofálisak hogy már leselejtezett vasakat kell a tűzvonalba vinni amik még sebezhetőbbek.
Ráadásul egy T-62-höz 4 fő kell, tehát 3 helyett 4 ember fog megfőni bennük. Több orosz kiképzett emberveszteség.

Orosz T62-esek jeletek meg Melitopolban

Még több ősrégi T-62 érkezik.

Grad 1 meg simafejű T-62 és további más rozsdásodó kacat érkezik hogy emelje az orosz invázió technikai színvonalát