[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 148
113
Álomvilágban éltek... Ez a "Kárpátalja a miénk" dolog szinte már szürreális, nincs realitása (sajnos). Ha tetszik, ha nem, ez van.

Az a szürreális, hogy nyiltan hazáruló politikát lehet folytatni egy országban és törvényileg el kell fogadni az elkorcsosult, aberrált gondolkozásmódot. A normális életvitelt lassan már szégyeleni kell. Nemzeti jelképeket meg démoni nacionalista szintre emelte a hazaáruló politikai elit.
Ez a szégyen.
Kíváncsi leszek, hogy megéljük-e még, amikor ezt megunják és végigsöpör a világban ismét egy forradalom, ami ezt a beteges elitet lámpavasra húzkodja és guillotineval várja.
Pont ez amiatt egyre nagyobb támogatást élvez nyugaton is Oroszország. Az emberek gyomra ezt már nem veszi be. Ott a rendőr pofánverheti a latexes buzeránst. És tudod, az a normális. Nem, ami itt megy, ahol a hazaárulást is legitimálják.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Az orosz TOS-1A "Solntsevyok" csapások megtörik az ukrán hadsereg pszichéjét

Az orosz hadsereg elkezdte aktívan használni a Donbasszért folytatott harcokban a termobarikus lőszerekkel felszerelt nehéz lángszóró rendszereket, a Szolntsepeket. A TOS-csapások olyan pusztító erejűek, hogy megtörik az ukrán hadsereg pszichéjét.

Az orosz TOS-1A Solntsepek csapások megtörik az ukrán katonák pszichéjét
Az ukrán védelmi minisztérium egy videót tett közzé a világhálón a Szolncecek halálos hatásáról, hogy meggyőzze a Nyugatot, minél hamarabb küldjön Kijevnek amerikai nagy hatótávolságú, többszörös rakétaindítású rakétarendszereket az orosz TOSZ ellen. A CNN szerint az ilyen MLRS-ek több száz kilométeres távolságból képesek rakéták sortüzét kilőni, és nemcsak a donbászi orosz fegyveres erőkre, hanem orosz területre is fenyegetést jelentenek.

Joe Biden amerikai elnök azonban nem siet az MLRS-ek átadásával az ukrán hadseregnek, hogy ne haragítsa magára Vlagyimir Putyin orosz vezetőt. A Nyugat lassúságának másik oka a Kijevnek történő fegyverszállításban az, hogy Ukrajna túl gyorsan használja fel a nyugati fegyvereket. Az Egyesült Államok és szövetségesei számításai szerint az AFU-nak korábban szállított fegyvereknek 1,5 évre kellett volna elegendőnek lenniük, de az ukrán hadsereg már most panaszkodik a tüzérségi támogatás és a haditechnikai eszközök hiányára.


Bővebben a https://military.pravda.ru/news/1713203-solncepek/ oldalon olvashat.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 913
15 474
113
Tömör választ adok.
Az a baj, hogy te már a liberális agyhalott világ szemszögből szemléled. Teljesen téves elképzelés bármilyen demográfiai kimutatással jönni.

Nem a dzsipók és az 50% feletti küphoni arány a mérvadó.. hanem az, hogy az magyar föld. Őseink hagyatéka, NEKÜNK.
Az idegen nemzet majd szépen hazamegy a bitorolt területről.

Kárpátalja a magyaroké, unokáinké.
Eleve beteg, liberálisan érzékenyített szemszögből vizsgálod ezt.

Ha valaki bemegy a házadba, akkor az már az övé? Mert ők többen vannak bent?
(Sajnos van egy kisebbségi csoport, akik ezt így művelik és ott sem szabad kimondani a rabló tovajbanda szavakat ebben az elcseszett demokráciában, önbíráskodva kell kiverni őket.. a végén meg még téged hurcolnak meg... hát nem) Beteg ez a hazaárulást megmagyarázó liberális felfogás.
Ne haragudj, de én egy egyszerű népességi és gazdasági kérdésre válaszoltam amit fórumtársunk kérdezett.

Az meg a saját véleményem, hogy egy csődtömeget nem szabad a nyakunkba venni mert gazdaságilag szabályosan, és gyorsabban kivégezné a mostani magyar Anyaországot mintha holnaptól az összes gáz és olajcsapot elzárnánk felén.

Még képletesebben , ez a Kárpátaljai "visszahulló" magyar anyaföld temetné maga alá ezt a nemzetet.
Ez lenne a cél, a tömeges magyar öngyilkosság?

Következő kérdésem: Az ott élő, mintegy 85% nyi idegen nemzetet hogyan távolítanád el Kárpátaljáról?
Deportálnád Őket? Hogyan hajtanád végre a lakosságcserét ha nincs cserealapod?

Végső soron remélem nem Hitler végső megoldásai forognak egyes fórumtársak fejében..

Amúgy jogilag, aki nem jogtalan betolakodó, hanem már ott született és idegen nemzet, mit kezdesz vele?
Ezzel még az USA sem tud kezdeni semmit ha egy bevándorló hontalan gyereke ott születik, az automatkusan USA polgár..
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 362
8 385
113
:D

"Kiállunk Ukrajna területi egysége mellett, noha tudjuk, hogy a területi változások elismerése nélkül nincs megegyezés Oroszországgal. Kiállunk mellette annak ellenére, hogy a nyugat Ukrajna felosztására készül."

Lol
Azt kell mondjam, teljesen egyet értek vele!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Tömör választ adok.
Az a baj, hogy te már a liberális agyhalott világ szemszögből szemléled. Teljesen téves elképzelés bármilyen demográfiai kimutatással jönni.

Nem a dzsipók és az 50% feletti küphoni arány a mérvadó.. hanem az, hogy az magyar föld. Őseink hagyatéka, NEKÜNK.
Az idegen nemzet majd szépen hazamegy a bitorolt területről.

Kárpátalja a magyaroké, unokáinké.
Eleve beteg, liberálisan érzékenyített szemszögből vizsgálod ezt.

Ha valaki bemegy a házadba, akkor az már az övé? Mert ők többen vannak bent?
(Sajnos van egy kisebbségi csoport, akik ezt így művelik és ott sem szabad kimondani a rabló tovajbanda szavakat ebben az elcseszett demokráciában, önbíráskodva kell kiverni őket.. a végén meg még téged hurcolnak meg... hát nem) Beteg ez a hazaárulást megmagyarázó liberális felfogás.
És még a számok sem stimmeltek...
Na meg az ilyen felfogású emberek megkérdezték valaha maguktól, hogy anno Trianonban a hiénák többségben voltak azon a területen amit megkaptak (nem el vettek)?
Arad csak 95%-os magyar többségű volt.... példaként, szóval akkor sem számított.
Nagy Mo.-ban 55-58% közötti volt a magyarok aránya, Ukrajnában ennél sokkal rosszabb az ukránoké... kb. 45%.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
A DNR hadsereg veszteségeit a különleges művelet kezdete óta közzétették

A DNR hadsereg veszteségeit a különleges művelet kezdete óta nyilvánosságra hozták. Összesen 1 925 katona és tiszt halt meg. És további 587 civilt öltek meg.

A DNR hadsereg nyilvánosságra hozott veszteségei a különleges művelet kezdete óta
Erről Zakhar Prilepin író, milíciaharcos és politikai aktivista számolt be.

Hangsúlyozta, hogy nem Putyin küldte őket, hanem ők maguk fogtak fegyvert és mentek harcolni, hogy Oroszországban élhessenek. Nem szégyellték, hogy Oroszországban élnek, és annyira akartak Oroszországban élni, hogy ezért meghaltak - mutatott rá a publicista.

 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 715
4 041
113
Sátánista náci mesterlövész ,ezek az európai értékek.Pfejj!
Azért álljunk már meg egy ásónyomra. :)
Az, hogy ilyen szarságokat firkáltatott magára csak annyit jelent, hogy már fiatalnak is hülye volt.
Azt hiszel amit akarsz, de nem furcsa hogy mindig azt kell hinned ami épp az oroszoknak jó?
Meg legtöbbször az az életszerű és nagy valószínűséggel az igazság is.
Általában az oroszok állításai hitelesebbek, mint mondjuk a kijevi szopófantom legendája. :D
A trófeák között voltak amerikai Javelin rakétarendszerek is. Az állásaikból menekülő ukrán katonaság meg sem kísérelte őt magával vinni.
Ebül szerzett jószág ebül veszett el... majd kapnak helyette újat, már ha ép bőrrel megússzák a visszavonulást.
Ha trollcsaták terepe lesz egy cikk, akkor hamar kikapcsolják a szerkeszthetőséget.
És véletlenül pont az az infó marad bent szerkeszthetetlenül, aminek az Isten adta nép véleményének lennie kell.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 730
8 953
113
Az a szürreális, hogy nyiltan hazáruló politikát lehet folytatni egy országban és törvényileg el kell fogadni az elkorcsosult, aberrált gondolkozásmódot. A normális életvitelt lassan már szégyeleni kell. Nemzeti jelképeket meg démoni nacionalista szintre emelte a hazaáruló politikai elit.
Ez a szégyen.
Kíváncsi leszek, hogy megéljük-e még, amikor ezt megunják és végigsöpör a világban ismét egy forradalom, ami ezt a beteges elitet lámpavasra húzkodja és guillotineval várja.
Pont ez amiatt egyre nagyobb támogatást élvez nyugaton is oroszország. Az emberel gyomra ezt nem veszi be. Ott a rendőr pofánverheti a latexes buzeránst. És tudod az a normális. Nem, ami itt megy, ahol a hazaárulást legitimálják.
Tíz százalék körül van a magyarság aránya Kárpátalján, egy vékony határmenti sávban alkotnak többséget. Putyin háborújának és a kettős állampolgárságnak köszönhetően biztosan csökkenni fog a jövőben az arányuk. Attól még hogy Oroszország elcsatolta a Krímet és aránylag kis következményekkel megúszta Magyarország nem tudja ezt megtenni. Amúgy a mostani háború mutatja hova vezetett a Krím elcsatolása, végső soron totális háborúhoz és tízezrek, ha nem százezrek halálához. Amúgy egyik szomszédunk se nézné jó szemmel ha mi itt bármilyen revíziót akarnánk, mindegyik szomszédunk fenyegetésnek érezné. Nem volna túl kellemes szomszédság, és a határon túliakon csattana az ostor...

Attól hogy a buzeránst pofán verik neked nem lesz se jobb se rosszabb valójában. A te életed ugyanolyan marad mint amilyen eddig volt.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Tömör választ adok.
Az a baj, hogy te már a liberális agyhalott világ szemszögből szemléled. Teljesen téves elképzelés bármilyen demográfiai kimutatással jönni.

Nem a dzsipók és az 50% feletti küphoni arány a mérvadó.. hanem az, hogy az magyar föld. Őseink hagyatéka, NEKÜNK.
Az idegen nemzet majd szépen hazamegy a bitorolt területről.

Kárpátalja a magyaroké, unokáinké.
Eleve beteg, liberálisan érzékenyített szemszögből vizsgálod ezt.

Ha valaki bemegy a házadba, akkor az már az övé? Mert ők többen vannak bent?
(Sajnos van egy kisebbségi csoport, akik ezt így művelik és ott sem szabad kimondani a rabló tovajbanda szavakat ebben az elcseszett demokráciában, önbíráskodva kell kiverni őket.. a végén meg még téged hurcolnak meg... hát nem) Beteg ez a hazaárulást megmagyarázó liberális felfogás.
Jah, előttünk meg az Avaroké volt... akarsz keresni népet, amelyik az örökösüknek mondja magát, hogy bejelenthesse igényét?
Nem...
Ezen fajta Nemzetközpontú gondolkodás nem segít szerintem.

A Magyar kultúra él és élni is fog, főleg mert a nyelv megmarad... ez egy országszövetségben, valamint egy fullra-globalizálódott világban is így lesz... még transzikkal is. :D
Nem kell betojni!
Főleg, hogy semmit nem használ.
Csak menni kell a Pax-Amerikával, és max. szomorúan konstatálni, hogy mennyire elcsesszük a bolygót.
Hogy élvezhesd az életnek nevezett menetet szerintem ne kínozd magad azzal, hogy egy embercsoportosulásod múltbéli veszteségein keseregsz. Nem tudod visszanyomni a fogkrémet a tubusba!



PS: megint pátosz, hogy a manóba is rúgja meg... a macska...
 
  • Tetszik
Reactions: Yoda

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 148
113
Ne haragudj, de én egy egyszerű népességi és gazdasági kérdésre válaszoltam amit fórumtársunk kérdezett.

Az meg a saját véleményem, hogy egy csődtömeget nem szabad a nyakunkba venni mert gazdaságilag szabályosan, és gyorsabban kivégezné a mostani magyar Anyaországot mintha holnaptól az összes gáz és olajcsapot elzárnánk felén.

Még képletesebben , ez a Kárpátaljai "visszahulló" magyar anyaföld temetné maga alá ezt a nemzetet.
Ez lenne a cél, a tömeges magyar öngyilkosság?

Következő kérdésem: Az ott élő, mintegy 85% nyi idegen nemzetet hogyan távolítanád el Kárpátaljáról?
Deportálnád Őket? Hogyan hajtanád végre a lakosságcserét ha nincs cserealapod?

Végső soron remélem nem Hitler végső megoldásai forognak egyes fórumtársak fejében..

Amúgy jogilag, aki nem jogtalan betolakodó, hanem már ott született és idegen nemzet, mit kezdesz vele?
Ezzel még az USA sem tud kezdeni semmit ha egy bevándorló hontalan gyereke ott születik, az automatkusan USA polgár..

Oroszországnak sikerült Csecsenföldet, akik most értük harcolnak, akkor ez ujjgyakorlat.
Nyugatnémetországnak is sikerült keletnémetországgal, brutális gazdasági különbséggel.
Itt minden szarért, idegen nemzetekért áldoznának önkéntesen a liberálisok. Töménytelen mennyiségben. Az anyaföld az egyetlen, ahol a gazdasági mutatók élvezik a fő prioritást.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 119
10 403
113
áááá, idézet a Sátántól
Viszont ha tele lesznek az orosz tárolók valóban, akkor mi fog történni?
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 007
113
Álomvilágban éltek... Ez a "Kárpátalja a miénk" dolog szinte már szürreális, nincs realitása (sajnos). Ha tetszik, ha nem, ez van. (Geográfusként mondom ezt, van rálátásom)
Ezt egy fodrásztól jobb lett volna hallani....
És úgy gondolod, hogy földrajzilag nem a mi területünk folytatása, amit lezár a Kárpátok? Ezt hívják Kárpát-medencének...
Igazad van. :)

Realitása meg annak van, amit a nagyhatalmak akarnak. Lásd Koszovó.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Álomvilágban éltek... Ez a "Kárpátalja a miénk" dolog szinte már szürreális, nincs realitása (sajnos). Ha tetszik, ha nem, ez van. (Geográfusként mondom ezt, van rálátásom)

Lengyelországnak van hozzá joga? Mert most úgy tűnik, hogy a 80 milliós összeolvadó Lengyelország-Ukrajna esetén Lengyelországé lenne Kárpátalja!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 730
8 953
113
Meg legtöbbször az az életszerű és nagy valószínűséggel az igazság is.
Általában az oroszok állításai hitelesebbek, mint mondjuk a kijevi szopófantom legendája. :D
Életszerű? Az oroszok sokszor párhuzamosan nyomatnak többféle dezinfót csak azért hogy a végén már senki se tudja mi lehet a valóság. Az is igazság volt hogy csak gyakorlatoznak? Azt is elhitted? A dezinfó az oroszok legnagyobb erőssége.

És véletlenül pont az az infó marad bent szerkeszthetetlenül, aminek az Isten adta nép véleményének lennie kell.
Az a véleményed amit akarsz, de ha mindenki szembe megy az autópályán, akkor lehet te közlekedsz a rossz oldalon.
 
W

Wilson

Guest
Az orosz TOS-1A "Solntsevyok" csapások megtörik az ukrán hadsereg pszichéjét

Az orosz hadsereg elkezdte aktívan használni a Donbasszért folytatott harcokban a termobarikus lőszerekkel felszerelt nehéz lángszóró rendszereket, a Szolntsepeket. A TOS-csapások olyan pusztító erejűek, hogy megtörik az ukrán hadsereg pszichéjét.

Az orosz TOS-1A Solntsepek csapások megtörik az ukrán katonák pszichéjét
Az ukrán védelmi minisztérium egy videót tett közzé a világhálón a Szolncecek halálos hatásáról, hogy meggyőzze a Nyugatot, minél hamarabb küldjön Kijevnek amerikai nagy hatótávolságú, többszörös rakétaindítású rakétarendszereket az orosz TOSZ ellen. A CNN szerint az ilyen MLRS-ek több száz kilométeres távolságból képesek rakéták sortüzét kilőni, és nemcsak a donbászi orosz fegyveres erőkre, hanem orosz területre is fenyegetést jelentenek.

Joe Biden amerikai elnök azonban nem siet az MLRS-ek átadásával az ukrán hadseregnek, hogy ne haragítsa magára Vlagyimir Putyin orosz vezetőt. A Nyugat lassúságának másik oka a Kijevnek történő fegyverszállításban az, hogy Ukrajna túl gyorsan használja fel a nyugati fegyvereket. Az Egyesült Államok és szövetségesei számításai szerint az AFU-nak korábban szállított fegyvereknek 1,5 évre kellett volna elegendőnek lenniük, de az ukrán hadsereg már most panaszkodik a tüzérségi támogatás és a haditechnikai eszközök hiányára.


Bővebben a https://military.pravda.ru/news/1713203-solncepek/ oldalon olvashat.
A legfrissebb amerikai hírek szerint a jövő héten bejelentik az amerikai MLRS-k átadását már csak az az a kérdés, hogy melyik HIMARS-t kapják meg és azokhoz melyik rakétát adják az ukriknak.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Mellesleg egyébként érdekes ez a Lengyelország-Ukrajna összeolvadás.
Ugye nekünk Kárpátalja akkor "esett volna le", ha Lengyelország megtámadta volna Ukrajnát, és osztozkodtunk volna velük, rajta.
Na de ha lengyel-ukrán fúzió lesz?
Akkor Kárpátalja lengyel közigazgatás alá kerül majd?