[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
A vörös karszalag a szakadároké vagy az SSO-é?
Mindenesetre úgy néz ki mint akikkel a nyomás végzett volna.

vADffs8.jpeg
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Már látom magam előtt a jövőépítést Ukrajnában, ahogy @Gari , @formosa1 , @ladagrant , @kriss02 , @meszike91 , @mindenen kívül , @Yoda meg az összes többi lenini hasznos hmm, ember előadja majd:

Emlékezzetek a dicső ukrán demokrata hősökre, ...
B-EMvdpIUAAiJjK.png:large


... ti rohadt fasiszta elnyomó fehérek, nem vagytok nyíltak, toleránsak és sokszínűek!
R.56f5e6396c806f2548740f14b002e6e6


És közben nem értitek mi veletek a baj gyárekek. :D
Hiába jöttök ezzel a nácizással, hogy "az ukránok nácik", meg "egész Ukrajna náci" meg ilyesmi, hatástalan. ;) :) Teljesen felesleges nyomni. Ugyan ezt tolták a jugok/szerbek a délszláv háborúk idején a horvátok ellen: ott minden horvát Ustase volt... Nevetségesek vagytok. :)
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Na, az tuti, hogy Belgiumnak a következő év végéig - ha minden így marad - ebben a formában vége. Kizárt, hogy a Flamandok a csóinger Vallonokat finanszírozzák egy ilyen válság kapcsán. És nem csak ők fognak szétesni! UK is hasonló úton jár.
Tudom hogy off amit kérdezek,de ha már flamandok és vallonok,ezek közül melyik a német és melyik a francia?Képtelen vagyok ezt fejben tartani.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Pedig látva a magyar kormány tevékenységet mind az orosz olajat mind az orosz földgázt ki fogjuk vezetni ez csak idő kérdése.
Bevallott cél a diverzifikálás, ez történik. Onnan fogunk vásárolni, ahonnan jobban megéri. Hosszú távon inkább az eurázsiai gazdasági együttműködésnek van értelme, lehet hogy 50 év múlva, de bízom benne hogy előbb utóbb elerőtlenedik az USA káros befolyása a térségben.
 
W

Wilson

Guest

Naev: A helyzet az élen nehéz, de teljesen kontroll alatt....​

2022. MÁJUS 28., SZOMBAT, 09:59

98da172-4a1a5a4-naev690.jpg

NAEV, FOTÓ FOTÓ MIL.GOV.UA.
A feladatok végrehajtási területein továbbra is nehéz a helyzet, de teljes mértékben az Ukrán Fegyveres Erők ellenőrzése alatt áll – biztosította a védelmi erők parancsnoka, Szerhij Najev altábornagy.

Forrás : Naev, idézi a Honvédelmi Minisztérium

Najev : „Donyeckben és különösen Luhanszk megyében az ellenség napról-éjjel növeli erejét és eszközeit, hogy végrehajtsa bizonyos területek elérését, további erőfeszítésekkel az ukrán csapatok bekerítésére.

A katonai parancsnokság átfogó intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy megfelelően reagáljon az ellenség ezen szándékaira. "Hátvédeink saját életük és egészségük árán visszafogják az ellenséges támadásokat, és mindent megtesznek a front azon részeinek fenntartása érdekében, ahol az ellenség további erőket és erőforrásokat halmoz fel."

Részletek : Najev azt is elmondta, hogy a fegyveres erők harkivi és zaporizzsja irányai erősítik a védelmet.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 048
83 222
113
Napi ukrogeopolitikai elemzés:

"Putyin hatalomból való távozása és Oroszország összeomlása után ezt a területet meg kell fosztani a fegyverektől, beleértve a nukleáris fegyvereket is, ellenkező esetben megmarad az egész világot fenyegető veszély – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára szombaton egy televíziós interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál. A tudósítás szerint Danilov az Ukrajina 24 tévécsatornának nyilatkozva megjegyezte, hogy maga az élet fogja eltávolítani Putyint. „Száz százalék, hogy ez így lesz. Nem egyszer mondtam már, hogy ez még a mi életünkben megtörténik. Oroszország szintén szétesik még a mi életünkben” – fejezte ki reményét.
Az RNBO titkára biztos abban, hogy Oroszország nem tud fennmaradni, „mert mesterséges képződmény”. „Ez meg fog történni. Nagyon szeretnénk, ha ez még „tegnap megtörtént volna”, de még várnunk kell egy kicsit” – jósolta. Danilov szerint a fegyvereket, így a nukleáris fegyvereket is el kell távolítani Oroszországból, mert nagyon veszélyes atomfegyverrel rendelkező olyan országot meghagyni, amely úgy viselkedhet, ahogy jónak látja, figyelmen kívül hagyva a törvényeket, az ENSZ-t és minden olyan szabályt és előírást, amelyek ma léteznek. „Ez nagyon-nagyon veszélyes. Ha valaki azt gondolja, hogy nem jelenik meg ott egy másik Putyin, akkor, higgyék el, és már mondtam, rettenetesen sok olyan van, aki Putyin akar lenni” – figyelmeztette a világot. Az RNBO-titkár felidézte, hogy vannak országok, amelyek soha fennállásuk során nem támadtak meg senkit, de vannak olyan államok, amelyek folyamatosan más országok elleni támadásban élnek. „Oroszország azok közé tartozik, akik folyamatosan támadnak más államokat. Állandóan nyomulnak, és idegen területekre támadnak” – vélekedett Olekszij Danilov."

https://politic.karpat.in.ua/?p=49711&lang=hu
Ő az egyedüli, aki nem a szórakoztató iparból jött Z mellé tanácsadónak, és mégis, szórakoztatóbb, mint az egész ukrán kormány és Z tanácsadói együttvéve. :D
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Pedig látva a magyar kormány tevékenységet mind az orosz olajat mind az orosz földgázt ki fogjuk vezetni ez csak idő kérdése.
Arra,hogy hogyan ,és kitől még egy értelmes választ nem láttam.Miért kellene lecserélni?Megbízhatóan szállítanak.Nem szennyezzük a környezetet mert vezetéken jön.Mi az isten bajotok van nektek,teljesen elment az a maradék eszetek is?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 690
8 709
113
Már látom magam előtt a jövőépítést Ukrajnában, ahogy @Gari , @formosa1 , @ladagrant , @kriss02 , @meszike91 , @mindenen kívül , @Yoda meg az összes többi lenini hasznos hmm, ember előadja majd:

Emlékezzetek a dicső ukrán demokrata hősökre, ...
B-EMvdpIUAAiJjK.png:large


... ti rohadt fasiszta elnyomó fehérek, nem vagytok nyíltak, toleránsak és sokszínűek!
R.56f5e6396c806f2548740f14b002e6e6


És közben nem értitek mi veletek a baj gyárekek. :D
Vannak orosz nácik is, még a Wagner-ben is. Tudom az téged nem zavar, mert az a te nácid és azzal nem lehet az ukránokat támadni. Amúgy én nem félek a náciktól, nem az a liberális vagyok akinek ti hisztek. Igazi nácik már amúgy sincsenek.
Mi volt abban a fenyegetés? G Ras tisztázta mi volt a szándéka. Szerinted fenyegetés hatására hazudott, azaz tényleg az oroszokat akarta meggyalázni a tettével? Ha jól tudom nem lett megfenyegetve, sem bántalmazta, egyszerűen Magomed felelősségre vonta. Vagy ha egy 50 kilós orosz csajszi kéri ugyanezt, akkor már nem mondta volna? Ha jól tudom éppenséggel sem az orosz sem a csecsen nem fenyeget minket, az ukrán adminisztráció viszont annál inkább. Az rendben van? Ennyire nem kell ám meghajolni Kiiiijjiiiiivnek.
Ki ő hogy bárkit felelősségre vonjon?
 
W

Wilson

Guest
Arra,hogy hogyan ,és kitől még egy értelmes választ nem láttam.Miért kellene lecserélni?Megbízhatóan szállítanak.Nem szennyezzük a környezetet mert vezetéken jőn.Mi az isten bajotok van nektek,teljesen elment az a maradék eszetek is?
Ácsi ne nálam reklamálj hanem a magyar kormánynál..
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Mai kishírek
  • Az ukrán hatóságok biztonsági okokra hivatkozva lezárták a Harkovi terület határait a még Ukrajna által ellenőrzött régiók felé.
  • Szumiban az üzemanyag hiánya miatt csak a reggeli és esti csúcsforgalomban közlekednek a buszok. Zaporozsjében a lakók a kisbuszokkal kapcsolatos problémákra panaszkodnak, nem lehet eljutni a Sevcsenko negyedbe. A hatóságok 13 hrivnyára emelték a tarifát. A Szumi területen lévő Ahtirkában üzemanyag- és kenőanyaghiány miatt leállhat a tömegközlekedés. Az előzetes becslések szerint az üzemanyag-tartalékok mindössze két hétre elegendőek. Az ukrán pénzügyminisztérium megerősíti az üzemanyagárak stabil növekedését. Az A-95 ára elérte az 50,7 hrivnyát, az A-92-é a 49,4 hrivnyát. Kijevben már az üzemanyagárak állami szabályozásának visszaállításán gondolkodnak.
  • Meg nem erősített hírek szerint a hírhedt Azov-terrorista, David Kaszatkin a csecsenföldi Groznij börtönében tartózkodik.
  • "Petro Porosenko volt ukrán elnök jelenleg a lvovi vámhivatal Rava-Russzkaja ellenőrző pontján tartózkodik, és egy Range Rover magánjárművel próbál Ukrajnából Lengyelországba utazni" - közölte az intézmény Telegram-csatornája. Hozzáteszik, hogy a volt elnök továbbengedéséről a hivatal dönt.
https://news-front.info/2022/05/28/...shenko-pytaetsja-sbezhat-iz-ukrainy-v-polshu/
https://news-front.info/2022/05/28/...ny-operativnaja-svodka-28-maja-obnovljaetsja/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 048
83 222
113
Mindenki úgy dönt ahogy akar, a többi EU ország kivezeti, ő dolguk. Mi meg nem akarjuk kivezetni, ebbe ne szóljon bele más.
De most őszintén, ruszki cuccosra van ráállítva a finomítónk. Teszem azt Putyin megbukik, vége, Oroszország becsődöl, meg a többi hülyeség. Teszem azt jövőre. Na már most, költsünk el ezermilliárdokat az átállásra, hogy drágábban vegyük nyugatról a szart, aztán mire még be se fejeztük, megbukik Putyin, ahogy Olekszij Danilov meg a nyugati hülyék mondják? Tudom, hogy baromság és nem igaz a történet, pontosabban nem úgy, ahogy, de fejlesszünk ki egy golyóstollat, hogy írni tudjunk, miközben már kezünkben a ceruza, csak mert a többi hülye öntökönlövi magát????
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 275
113
Neked gondjaid vannak. Azt hogy Liman teljesen orosz ellenőrzés alatt áll az orosz hadvezetés állítja az ukrán ennek az ellenkezőjét.Tudom ,hogy számodra amit az oroszok állítanak az szentírás,.de ez legyen a te problémád...
Ami pedig a fordítást illeti ezt megint benézted...az Ukrán Pravda összegzésének fordítását raktam be, ott pedig régiót írnak...Grigorij Grigorij, bevallom egyre jobban szórakoztatsz, ezzekkel a görcsös próbálkozásaiddal...
Betettél egy linket, és abban nem az a szöveg volt. Ennyi. :D Hogy te ez alatt aztán minek a "fordítását" rakod be azt pont lesz@rom, az általad adott linken nem ez a szöveg van... Ezt nálam hírhamisításnak hívják, nálad micsoda? :D :D :D