[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 500
19 782
113
Az ideológia az csak a csomagolás. Az oroszok ugyanazt csinálják amit a cári és a szovjet időkben is tettek, építik a birodalmukat. Mert az orosz néplélek alapvetően imperialista.

Én senkinek se hiszek el feltétel nélkül mindent. Csak egy példa, az oroszok Szíriai beavatkozását helyeseltem. Nem azért mert Aszad olyan jó, ő is egy utolsó szar alak, de nem iszlamista. Én pedig a szekuláris állam híve vagyok. Aszadon kívül még max a kurdok szekulárisak, de ők nem tudnák egész Szíriát vezetni.
Oké, de megismétlem: miből gondolod, hogy nem te vagy "megvezetve"? (A szekularitással egyébként mélyen egyetértek, de az itt offtopic.)
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and megazez

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ahogy arra sincs, hogy valaha is hadrendbe kerültek/megérkeztek Ukrajnába. A nyugati média is elismerte már, hogy ha az első hír nem is volt igaz (annyiban, hogy az elpusztított S-300-as nem szlovák volt), később ezek az S-300-asok sem élték túl...
A szlovák lérak vagonírozásáról és átadásáról videó van, illetve az ukr kormány meg is köszönte a rendszer átadását. A megsemmisülésére semmi bizonyíték nincs.

Azt tudod, hogy most magad győzködöd?!?
Ezeket itt hiába írod le itt, vagy bárhol. Nincs hatása kizárólag a saját lelkivilágodra.
Ez aztán nagyon meg lett mondva!
Akkor ennyi volt, a HTKA meg a világ összes fóruma lehúzhatja a rolót, mert az itt elhangzó dolgok közül semminek nincs befolyása a valós katonai eseményekre.
Gratulálok.

Ugye nem látod a különbséget aközött, hogy nem akarnak, meg hogy nem tudnak?
Érteném, ha tényleg próbálkoznának, de nem teszik.

Ugye azt azért legalább látod, hogy teljes taktikai változás állt be az orosz előrenyomulásban?
Elfelejted, hogy próbálkoztak, de csúnyán felsültek. Megint miért próbálkoznának ott, ahol nem adott az erejük a támadáshoz?
Egységnyi erő áll a rendelkezésre az egész háborúban. Annak az egységnyi erőnek a túlnyomó többsége a donbasszra fókuszál, és ott sem halad rendesen.
Ahol támadnak, ott haladnak is.
Kivéve ott, ahol nem, ugye... Mint pl Izjum környékén - hisz emlékszünk, hogy onnan akartak nagy bekerítést indítani, de hát az felsült, úgyhogy most csökkentik az elvárásokat, próbálnak egy Szeverodonyeck-liszicsanszk dolgot behúzni.
Kulcsszó a próbálnak, mert a harapófogó popasznai foga is egyre tompább, az északi foga meg egyenesen ki lett ütve mikor füstbe ment a donyec átkelésének terve.

Szerinted miért vonultak vissza Herson környékére?
Mert megverték őket mikolajivtól és herszontól északnyugatra, és nem maradt erejük az akkorra a harchoz felfejlődött ellenség védelme ellen támadni.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Csak hadgyakorlat, nem akarják megtámadni Ukrajnát. Budapesti Memorandum.
időrendben :
A budapesti memorandummal kapcsolatban megkérdezném, abban deklarálták e a jogot a hoholok számára, hogy szabad kezet kapnak a kisebbségekkel szemben? Ezen felül megjegyzem, hogy azt az akkor törvényes vezetéssel kötötték. Ukrajnában ez a legitim vezetés 2014-ben megszűnt, ugyanis megpuccsolták. Szintén aggodalomra ad okot az, hogy a müncheni biztonsági konferencián a bohóc atomfegyverek kifejlesztését és rendszerbe állítását emlegette. Márpedig ez összekapcsolva azzal az aprósággal, hogy az ukránok NEM tudtak maradéktalanul elszámolni a náluk telepített töltetekkel (ha jól tudom legalább 6-7 nagyobb töltetről volt szó), finoman szólva is okot ad az aggodalomra.
A hadgyakorlattal kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy valójában tényleg hadgyakorlatnak és egyszerű kis erődemonstrációnak indult, csak időközben egyre több jel utalt rá, hogy a hoholok offenzivát indítanak a szakadárok ellen. Pár napja valaki linkelte is az EBESZ!!! által jegyzett incidensek számát, ami bizony folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott a hoholok oldaláról.
Gyanítom az első idők balfaszkodása az oroszoktól nem csak annak a következménye volt hogy az FSZB félretájékoztatta a vezetést, hanem annak is hogy valójában az oroszok sem terveztek beavatkozást, azt az aktuális helyzetre reagálva lépték meg.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 257
113
Ismered a bunyó résztvevőit és az ügy hátterét? Lécci osszad meg azt velünk.
https://www.heute.at/s/darum-schlugen-ukrainer-vor-hotel-in-wiener-city-zu-100209310

"
Brutális jelenetek zajlottak szerdán egy előkelő bécsi szálloda előtt. Két taxisofőrt megvert egy csapat fiatal.
Mint arról a "Heute" már beszámolt, szerdán 12 óra körül véres tömegverekedés volt a Kärntner Ringen. Közvetlenül Bécs város egyik legpompásabb szállodája előtt több férfi szállt ki fekete, ukrán rendszámú terepjáróból, és hagyta, hogy az öklük beszéljen.

Az idegenek megvertek két taxist, akik a szálloda előtt várták az ügyfeleket. Egy 47 éves sofőr a brutális támadás során eszméletét vesztette, és mozdulatlanul maradt az aszfalton. Az egyik feltételezett elkövető félrelökte az eszméletlen áldozatot, mire ő és cimborái beszálltak a két luxusterepjáróba (BMW X5, Toyota Land Cruiser), és elmenekültek.

Az elkövetők indítéka: parkolóhely körüli vita
Most egyre több részlet kerül napvilágra a támadásról. Mint azt a "Today" megtudhatta, a tömegverekedés előtt vita volt a két fél között. Christopher Verhnjak rendőrségi szóvivő szerint a politikai indíttatás kizárható.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a feltételezett elkövetők járművei valószínűleg taxitilalom alatt álltak. Amikor a taxisok erre felhívták a figyelmüket, és kérték őket, hogy hagyják el a helyet, a helyzet eszkalálódott. Szemtanúk szerint a férfiak állítólag szitkozódtak és leköpték a taxikat. "Az áldozatokat ezt követően megtámadták, amint az a videón is látható" - erősíti meg Verhnjak a bécsi LPD-től.


Törések áldozatai a kórházban
A verekedésben a két taxis (48, 47) több sérülést szenvedett. Az utcán eszméletlen állapotban lévő 47 éves férfit fejtörés gyanújával szállították kórházba. A 48 éves játékosnak valamivel szerencsésebb volt: "csak" könnyebben sérült meg. "Az első nyomozás szerint a gyanú egy ukrán állampolgárnál van. A további vizsgálatok folyamatban vannak" - zárja Verhnjak."

Az amire gondoltam.
Az ukránok elállták a helyet, az osztrák meglátta a keleti rendszámot, übermensch mód On, ilyen stílusban és modorral ami ezzel jár felszólították az ukránokat a távozásra azok meg zokon vették, mert nem olyanok, mint a jámbor magyarok akikhez hozzászoktak az osztrákok a vegzálásaik során... aztán egy-két osztrák arc lelett kicsinyítve...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Az a legszebb az egészben, hogy mindkét fél úgy hazudik mintha nem lenne holnap és nagyon nehéz valós információhoz jutni.
Én a hazugságok mennyiségében és minőségében nagyon jelentős különbséget látok.
Az ukrik mondjuk elhazudják hogy jaj kilőttek 1200 harckocsit (750-ről van kép) meg lelőttek 200 merevszárnyú repülőgépet (a tizedéről van kép)

Eközben az oroszok kétnaponta elhazudják hogy az első nap szétlőtt ukrán légierő utolsó gépét lelőtték, utolsó légvédelmét kiiktatták, 999 vezetési pontot iszkandereztek szét, ilyen olyan amerikai biolaboratóriumot találtak amiben valami radioaktív ukrán medvedisznóembert kotyvasztott maga Nuland. Ezt persze a CIA az Azovsztal alatti bunkerekből vezényelte, az ügynököket meg tábornokokat el is fogták, de persze nincs róluk kép vagy videó.
Összehasonlíthatatlan.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 045
66 576
113
Lada, azt aruld el nekem lecci, hogy kerul orosz tankba magyar cukor Donbasszban?


Ukran menekulteknek kuldott humanitarius segelykent amit az ukran katonak happoltak el es eljuttattak a frontra a tankjuk rekeszeben.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 804
113
Oké, de megismétlem: miből gondolod, hogy nem te vagy "megvezetve"? (A szekularitással egyébként mélyen egyetértek, de az itt offtopic.)
Lehet hogy én vagyok megvezetve. De én az invázióig azt gondoltam hogy nyugaton túl van reagálva az orosz veszély és Putyin se olyan hülye hogy támadjon. Aztán akkor kezdtem elbizonytalanodni amikor komoly források is orosz invázióról írtak és az amerikaiak elhagyták a kijevi követségüket.

Putyin ezzel túltolta a biciklit. Amúgy hidd el én se szeretek sok mindent a nyugati világban, de nem kívánom a nyugat vesztét, mert itt legalább kritizálhatom a hatalmat és nem kell félnem hogy eljön értem egy csecsen bérgyilkos.
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
596
2 926
93
Én a hazugságok mennyiségében és minőségében nagyon jelentős különbséget látok.
Az ukrik mondjuk elhazudják hogy jaj kilőttek 1200 harckocsit (750-ről van kép) meg lelőttek 200 merevszárnyú repülőgépet (a tizedéről van kép)

Eközben az oroszok kétnaponta elhazudják hogy az első nap szétlőtt ukrán légierő utolsó gépét lelőtték, utolsó légvédelmét kiiktatták, 999 vezetési pontot iszkandereztek szét, ilyen olyan amerikai biolaboratóriumot találtak amiben valami radioaktív ukrán medvedisznóembert kotyvasztott maga Nuland. Ezt persze a CIA az Azovsztal alatti bunkerekből vezényelte, az ügynököket meg tábornokokat el is fogták, de persze nincs róluk kép vagy videó.
Összehasonlíthatatlan.
Hát baromira nem.
De nem baj :D
Éljen a funkcionális analfabetizmus.
 
W

Wilson

Guest

Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a rendeletet, amely egy évre eltörli a Trump-kormányzat által az ukrán acélimportra kivetett 25 százalékos többletvámot.

Erről a Fehér Ház sajtószolgálata számolt be .

"Ukrajna kohászati iparát súlyosan megrongálta az Orosz Föderáció indokolatlan, provokálatlan és gátlástalan háborúja Ukrajna ellen. Az Egyesült Államokba irányuló teljes acélimport kevesebb mint 1%-a volt" - áll a közleményben.

Hangsúlyozzák azonban, hogy az Egyesült Államok érdeklődik az Ukrajna számára történelmileg fontos kohászati ipar iránt, hogy "ez az iparág gazdasági mentőöv legyen, amíg az ország talpra áll".
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Nem akarok ünneprontó lenni, de ti tényleg azt hiszitek hogy gondolkodtok? Kb egy az egyben visszamondjátok a kgb propagandáját minden esetben. Nagyon nem azt a hatást kelti mintha ti önállóan jutnátok erre az álláspontra.
Ezt komolyan? :))) Realista vagyok...
És mivel a többiek már reagáltak nem is írom ide mit gondolok rólad, mert Tcat elintézi a kakilómat :D
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113
https://www.heute.at/s/darum-schlugen-ukrainer-vor-hotel-in-wiener-city-zu-100209310

"
Brutális jelenetek zajlottak szerdán egy előkelő bécsi szálloda előtt. Két taxisofőrt megvert egy csapat fiatal.
Mint arról a "Heute" már beszámolt, szerdán 12 óra körül véres tömegverekedés volt a Kärntner Ringen. Közvetlenül Bécs város egyik legpompásabb szállodája előtt több férfi szállt ki fekete, ukrán rendszámú terepjáróból, és hagyta, hogy az öklük beszéljen.

Az idegenek megvertek két taxist, akik a szálloda előtt várták az ügyfeleket. Egy 47 éves sofőr a brutális támadás során eszméletét vesztette, és mozdulatlanul maradt az aszfalton. Az egyik feltételezett elkövető félrelökte az eszméletlen áldozatot, mire ő és cimborái beszálltak a két luxusterepjáróba (BMW X5, Toyota Land Cruiser), és elmenekültek.

Az elkövetők indítéka: parkolóhely körüli vita
Most egyre több részlet kerül napvilágra a támadásról. Mint azt a "Today" megtudhatta, a tömegverekedés előtt vita volt a két fél között. Christopher Verhnjak rendőrségi szóvivő szerint a politikai indíttatás kizárható.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a feltételezett elkövetők járművei valószínűleg taxitilalom alatt álltak. Amikor a taxisok erre felhívták a figyelmüket, és kérték őket, hogy hagyják el a helyet, a helyzet eszkalálódott. Szemtanúk szerint a férfiak állítólag szitkozódtak és leköpték a taxikat. "Az áldozatokat ezt követően megtámadták, amint az a videón is látható" - erősíti meg Verhnjak a bécsi LPD-től.


Törések áldozatai a kórházban
A verekedésben a két taxis (48, 47) több sérülést szenvedett. Az utcán eszméletlen állapotban lévő 47 éves férfit fejtörés gyanújával szállították kórházba. A 48 éves játékosnak valamivel szerencsésebb volt: "csak" könnyebben sérült meg. "Az első nyomozás szerint a gyanú egy ukrán állampolgárnál van. A további vizsgálatok folyamatban vannak" - zárja Verhnjak."

Az amire gondoltam.
Az ukránok elállták a helyet, az osztrák meglátta a keleti rendszámot, übermensch mód On, ilyen stílusban és modorral ami ezzel jár felszólították az ukránokat a távozásra azok meg zokon vették, mert nem olyanok, mint a jámbor magyarok akikhez hozzászoktak az osztrákok a vegzálásaik során... aztán egy-két osztrák arc lelett kicsinyítve...
Amilyen a kormány (Zelinszkij agresszív követelőzése és arroganciája azok felé akik segítik) olyan lesz az átlag polgár is (elhiszi hogy neki szabad, mert ezt látja).
Bár ezek valószínüleg maffiózók voltak és örüljenek a taxisok, hogy ennyivel megúszták, mert lehet legközelebb előkerülnek az elbugázott Javelinek is!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 321
84 495
113
https://www.heute.at/s/darum-schlugen-ukrainer-vor-hotel-in-wiener-city-zu-100209310

"
Brutális jelenetek zajlottak szerdán egy előkelő bécsi szálloda előtt. Két taxisofőrt megvert egy csapat fiatal.
Mint arról a "Heute" már beszámolt, szerdán 12 óra körül véres tömegverekedés volt a Kärntner Ringen. Közvetlenül Bécs város egyik legpompásabb szállodája előtt több férfi szállt ki fekete, ukrán rendszámú terepjáróból, és hagyta, hogy az öklük beszéljen.

Az idegenek megvertek két taxist, akik a szálloda előtt várták az ügyfeleket. Egy 47 éves sofőr a brutális támadás során eszméletét vesztette, és mozdulatlanul maradt az aszfalton. Az egyik feltételezett elkövető félrelökte az eszméletlen áldozatot, mire ő és cimborái beszálltak a két luxusterepjáróba (BMW X5, Toyota Land Cruiser), és elmenekültek.

Az elkövetők indítéka: parkolóhely körüli vita
Most egyre több részlet kerül napvilágra a támadásról. Mint azt a "Today" megtudhatta, a tömegverekedés előtt vita volt a két fél között. Christopher Verhnjak rendőrségi szóvivő szerint a politikai indíttatás kizárható.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a feltételezett elkövetők járművei valószínűleg taxitilalom alatt álltak. Amikor a taxisok erre felhívták a figyelmüket, és kérték őket, hogy hagyják el a helyet, a helyzet eszkalálódott. Szemtanúk szerint a férfiak állítólag szitkozódtak és leköpték a taxikat. "Az áldozatokat ezt követően megtámadták, amint az a videón is látható" - erősíti meg Verhnjak a bécsi LPD-től.


Törések áldozatai a kórházban
A verekedésben a két taxis (48, 47) több sérülést szenvedett. Az utcán eszméletlen állapotban lévő 47 éves férfit fejtörés gyanújával szállították kórházba. A 48 éves játékosnak valamivel szerencsésebb volt: "csak" könnyebben sérült meg. "Az első nyomozás szerint a gyanú egy ukrán állampolgárnál van. A további vizsgálatok folyamatban vannak" - zárja Verhnjak."

Az amire gondoltam.
Az ukránok elállták a helyet, az osztrák meglátta a keleti rendszámot, übermensch mód On, ilyen stílusban és modorral ami ezzel jár felszólították az ukránokat a távozásra azok meg zokon vették, mert nem olyanok, mint a jámbor magyarok akikhez hozzászoktak az osztrákok a vegzálásaik során... aztán egy-két osztrák arc lelett kicsinyítve...
Utálom Bécset. Salzburgban orosz taxisba is belefuthattak volna, Bécsben azért kevesebb az orosz, de még akár ez az opció is beugrott nekem elsőre.

Azért szar lehet az osztrákoknak. Nem bírálhatod az ukránokat, mert slavaukraine baromság folyik a csapból is, de azért be kell erről az esetről számolni, mert mégse migribandák verekedtek össze a belvárosban, erre csak úgy osztrákosan, kapu szárnyakkal stílusban, nevek (megverteké) nélkül megszületik ez a cikk. :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 804
113
Csak kidobnak a munkahelyedről, letiltják a bankkártyás, véresre vernek, megmetooznak, stb stb stb.
Ez nagyon off, de egyoldalúan nézed a dolgokat. PL épp most zajlik a Johnny Depp Amber Heard per ami épp érősen pofán rúgja a me too-t. Amúgy az amerikaiak nem normálisak szerintem, ott csak szélsőségesek vannak. A blm és a kapitólium ostromlói is ugyanolyan idióták voltak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 932
78 179
113
Ebben azért vitatkoznék. A Krímben viszonylag hatékony légvédelmet telepítettek az oroszok, rendszeresen volt hír arról, hogy az arra próbálkozó Tocskákat leszedték. A kercsi híd szerintem van annyira védett, hogy ez a "semeddig nem tartott volna szétlőni" ne legyen igaz. Ha így lenne, akkor már nem állna a híd, az ukránok ezt a ziccert nem hagyták volna ki... A Dnyeper hídjaival kicsit más a helyzet. Ha szétlövik őket akkor nincs mese, a lehetséges előrehaladás addig tart és tovább nem. (A Dnyeperen még pontont építeni sem egyszerű, qrva nagy folyó!) Szóval mivel szerintem még a hadműveleti célok is képlékenyek, nem akarták ezzel rögtön behatárolni a lehetséges előrenyomulást.
Majd ha egyszer úgy látják, hogy nagyobb az ukrán utánpótlás kockázata, mint a lehetséges nyereség, akkor behúzzák azokat is...
A Dnyeppperen már átkeltek az oroszok...
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 551
5 163
113
Terminátor 1,2, megjelent gondolom az izraeli tapasztalatok alapján az rpg- rakétás egyaégek ellen a termál irányzék kiszűrhető a bokorban lapulókat. Kíváncsi vagyok lessz e hatása .
 
  • Tetszik
Reactions: paul64