[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 025
7 252
113
amikor a magyar nácik elevenen égettek el több ezer embert Csernyihivben és Korjukivkában – ez a második világháború egyik legborzasztóbb bűne
a lófaszt a kedves ukrán seggébe. Bírom hogy az ukránoknak van bőr a pofáján rágalmazni másokat, amikor az ő kedves felmenőik pedig valójában elkövettek barbárságokat mint például a Lengyel "testvérek" civiljeinek csonkítása, ékszerekért
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Excaliburok?Tisztában vagy vele, hogy a képeken nem M777-k láthatóak?
Igen tisztában vagyok vele,hogy hamis képeket raktál be,mert a tájról ítélve ez nem ukrajna .Az excaliburt azért kérdezem mert attol vártad az ukránok győzelmét már két hete,csak nem látunk semmit,csak a lassú orosz darálást.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113

Az ukrán haderő MLRS-t használ kisteherautó platformokon....​


FUf-Rb-J5-Xw-AES7-GU-gigapixel-height-900px-2.jpg


Az installációval ellátott képeket a "Special Kherson Cat" felhasználója tette közzé a közösségi oldalon, aki azt állítja, hogy ukrajnai barátja készítette.

A rendszerben C-8 rakétákat használnak. A rakéta többféle robbanófejjel is elérhető.

My-Collages-768x432-1.jpg

Ukrán rögtönzött MLRS egy kisteherautó platformján. 2022. május-június. Ukrajna. Fotó: @ bayraktar_1love

A rakéták 80 mm-es kaliberűek, és arra készültek, hogy a levegőből indítva semmisítsék meg az ellenséges felszereléseket és élőerőt .

A C-8 rakéták hordozói különböző időpontokban különböző repülőgépek voltak - támadó repülőgépek, bombázók, vadászbombázók és különböző típusú helikopterek.

Nekerovani-aviatsijni-rakety-RS-80-768x432.jpg

Irányítatlan repülőgép-rakéták Fotó: Ukroboronprom

Ukrajnában az Artem Állami Részvénytársaság nem irányított repülőgép-rakéták gyártásával foglalkozott .

A rögtönzött ukrán rakéta-meghajtású gránátvető vezérlőrendszere.
Screenshot-7-1-768x441.jpg

MLRS vezérlőrendszer . 2022. május-június. Ukrajna. Fotó: @ bayraktar_1love

A C-8-as föld-levegő rakéták nagyon alacsony pontossággal és nagy tűzszórással rendelkeznek, de használhatók ellenséges állások elleni támadásra.


dzsihádi Volodymir és csapata :)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 956
35 998
113
Zelenszkij elrendelte a személyes biztonsága növelését, félve egy gyilkossági kísérlettől
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Nem ismerem a kl nyilatkozatot.
A Ukrinformon megjelent nyilatkozatot idézem, azzal hogy nagyon elegáns, visszafogott, diplomatikus, ütős, arányos válasz:
/kövér helyett meg kever mintha meg hakkelték volna a googlit;)

Az ukrán külügyminisztérium reagált Magyarország házelnökének Zelenszkijről szóló botrányos kijelentésére

2022.06.05 13:30

Az ukrán Külügyminisztérium elvárja Kever László, az Országgyűlés elnökétől, hogy a Volodimir Zelenszkij államfővel kapcsolatos kijelentéseinek értékelésére oklevelet tegyen közzé mentális egészségi állapotáról.

Ezt Oleh Nikolenko Ukrajna Külügyminisztériumának szóvivője közölte a Facebookon – írja az Ukrinform.

„Az ukrán Külügyminisztérium várja Kever László, az Országgyűlés elnökének bejelentését mentális egészségi állapotáról. Kever úr szavainak további értékelése közvetlenül függ a tanúsítványban rögzített következtetéstől” – mondta a szóvivő.

Olvassa el még: Vér és tánc a csontokon: a magyar nagykövetség alatt és Varsóban megmutatta "Orbán igazi arcát"

Egyúttal megjegyezte, hogy "sajnos a magyar politikusok kitartanak Ukrajna öntözése és Oroszország bűneinek meszelése mellett".

„Ez az álláspont nem meglepő, mert Magyarország történelmileg többször is a gonosz oldalára fordult” – tette hozzá Nikolenko.

Mint arról beszámoltunk, az Országgyűlés elnöke június 4-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítólagos "személyes lelki problémáiról" nyilatkozott, aki határozottan a partnerek támogatását kéri.

Magyarország régóta blokkolja az Oroszország elleni hatodik szankciócsomag bevezetését, amely embargót írt elő az orosz olaj uniós vásárlásaira. Budapest csak azután vállalta, hogy különleges feltételeket fogadott el Magyarország és több más ország orosz olajvásárlására vonatkozóan, hogy nem akadályozza meg a szankciókat.

Olvassa el még: Magyarországot hamarosan megfosztják az EU-ban szavazati jogától – az Európai Parlament alelnöke

Korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök is megtagadta, hogy Ukrajnának fegyvereket és területet biztosítson más országokból származó fegyverszállításhoz. Megkérdőjelezte a Buchában és más régiókban elkövetett oroszok bűncselekményeit is, mondván, hogy ezeket "színre lehet rendezni".
Ja, hogy nem ismered a nyilatkozatot, de a válasz az szerinted nagyon elegáns. Van baj a fejedben ezek szerint, amúgy meg ilyen ukrinform.ua halandzsabandzsa szövegeket mi a bánat értelme van berakni, a lőtéri kutya sem értené, még ha érdekelné akkor sem. Vagy most kell a segítség wilsonnak a spammelésben, hogy nem lehet egész nap ontani az ostobaságokat? Te is szégyellhetnéd magad, öreg korodra itt tartasz, bohóc.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Ők így szállnak le a bicikliről:

„Az ukrán hadsereg képes lenne kiűzni a megszállókat Szeverodonyeckből, azonban a város nem stratégiai jelentőségű, ezért inkább Liszicsanszk védelmére kell összpontosítani – jelentette ki Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei katonai kormányzó vasárnap a Szuszpilne televíziónak nyilatkozva. A tudósítás szerint Hajdaj elmondta: „itt a hadvezetésnek kell döntenie, mert ki lehet űzni az oroszokat Szeverodonyeckből. Ezt a feladatot képesek vagyunk megoldani. Csak az a kérdés, hogy mi lesz a következő lépés? Elmennek és mindent megsemmisítenek nehéztüzérséggel és repülőgépekkel. Stratégiai szempontból Szeverodonyecknek nincs nagy jelentősége.” Ugyanakkor a katonai kormányzó jelezte, hogy Liszicsanszk az elhelyezkedése miatt előnyösebb az ukrán hadsereg számára. Tekintettel azonban arra, hogy Szeverodonyeck megyeközpont, a város visszafoglalása növeli az ukránok harci kedvét, és demoralizálja az oroszokat zengzetes nyilatkozataik után, hogy ellenőrzik a várost – mutatott rá. „De hogyan ellenőrzik a várost, ahol harcok folynak? Csak tegnapelőtt hat foglyot ejtettünk. Miféle ellenőrzés ez? Tudjuk, hogy az oroszok egyszerűen csak hazudnak” – emelte ki Szerhij Hajdaj.”

https://podiji.karpat.in.ua/?p=85445&lang=hu
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 414
31 810
113
egyél inkább egy kis sztrapacskát Pável,mert marhaságokat irkálsz,kövér megítélését meg bízd ránk magyarokra.
Ja,egy rohadt komcsi,köpönyegforgató gazember,kiböl fasiszta lett.Nem újdonság,Szálasi hiveiből is Rákosi verőlegények lettek.
Itt okoskodó ruszkitrollok meg a hivei.Ezeket nem nevezném magyrnak,mindössze hatalom seggnyalóinak.
Bocsánat,de most lett tele a pirosmintás napozóm az idióta ruszkiseggnyalókkal.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 272
84 304
113
Zelenszkij elrendelte a személyes biztonsága növelését, félve egy gyilkossági kísérlettől
Óbáááán mögöli?

 
W

Wilson

Guest
Igen tisztában vagyok vele,hogy hamis képeket raktál be,mert a tájról ítélve ez nem ukrajna .Az excaliburt azért kérdezem mert attol vártad az ukránok győzelmét már két hete,csak nem látunk semmit,csak a lassú orosz darálást.
Látom nyomot hagyott benned a három napos pihenő.

Semmilyen hamis kép nincs berakva...

Amúgy honnan tudod, hogy a képeken az nem Ukrajna?

És én nem vártam az Excaliburoktól Ukrajna győzelmét, olvass vissza...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 028
23 558
113
Csakhogy ebbol a 20% a fele már nyolc éve el van foglalva (Krím és a szakadár teruletek) ... :oops:
Amúgy pedig Kovér olyan hangvitelt kovetel, amire o maga még békehelyzetben se képes - ha már diagnózisokkal hadonázik. :cool:
na .. szóval mert az előbb lemaradt,Kövér kijelentésével kapcsolatban ..

azért mert ti tótok még beálltok a nagy mainstream hadba és mentek előre ,nem jut eszetekbe,a mondás hogy aki a csorda után kullog az bizony szaros füvet legel !! mielőtt minősíted a magyarokat talán köszönetet illene mondani azért amit Orbán tett értetek is .. szóval el lehet húzni a picsába a hasonló kommentekkel,mert a tököm tele van már az ilyen ingyenéló nyomorék beszologatásokkal a külföldiek részéről,pláne így a trianoni évforduló után egy nappal .. végül is kaptatok egy komplett országot "tesó",de úgy tűnik nektek sem elég ennyi,szerencsére ugattok de nem haraptok ,és csak a szátok jár .. de mint mindig,megint feleslegesen... remélem hogy Szlovákia lesz annyira gáláns,hogy megköszöni majd Orbánnak a kőolajat,amit kijárt nektek is,tudod a magyarokban van gerinc,mi nem hajbókolunk ide-oda,ezt meghagyjuk nektek meg a románoknak,szóval ekézzed nyugodtan Kövért mert elmagyarázta annak a pofátlan szardarabnak amit már itt páran leirtak itt a topicban,hogy mihez kellene magát tartani,amíg a többi kussolós pöcsarcú politikus fosott és mantrázta a baromságokat,titokban meg arra várt hogy Orbán kikaparja nekik a gesztenyét !

na szívd mellre nem személyes,csak tudni kellene hol van a helyetek hawer ! ;)
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 546
5 125
113
Mondjuk Kövér tényleg parttagbol lett hortista maradvány.
De egy érdekes gondolat hogy itt sokan szidják azokat a nyugati politikusokat akik területért oroszoknak békét javasolnak az ukránok nak. Pedig ukrajnának ez lenne a jó. Igaz hogy áldoznának területet , de kellene időt nyerni a hadseregnek. A nyugat pedig szép csendben fel tudná fegyverezni. Aután lehetőség lenne visszavágni. Így meg a nyugati segítség nem ér semmit mert az oroszok folyamatosan megsemmisítenie mindent aprólékosan. Ígaz meg odesszát is oda kéne adniuk hogy az oroszok bevegyék a cselt. Még így is megérné. Ukrajna így is hatalmas maradna, felfegyverkezve a nyugat álltal a leg hatalmasabb hadereje lenne. Egy a baj az oroszok sem hülyék.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Nem ismerem a kl nyilatkozatot.
A Ukrinformon megjelent nyilatkozatot idézem, azzal hogy nagyon elegáns, visszafogott, diplomatikus, ütős, arányos válasz:

Ja, hogy nem ismered a nyilatkozatot, de a válasz az szerinted nagyon elegáns. Van baj a fejedben ezek szerint, amúgy meg ilyen ukrinform.ua halandzsabandzsa szövegeket mi a bánat értelme van berakni, a lőtéri kutya sem értené, még ha érdekelné akkor sem. Vagy most kell a segítség wilsonnak a spammelésben, hogy nem lehet egész nap ontani az ostobaságokat? Te is szégyellhetnéd magad, öreg korodra itt tartasz, bohóc.
sajnos bárhová bekötik az internetet...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Kövért, az exkomcsi pártfunkci, akinek felvételiznie sem kellett, de most ő a főszittyaantikomcsi, nevezed politikusnak?
Az ukrán "politikusok" legalább annyira megszervezték az országukat, hogy több mint 3 hónapja fingatják a világ egyik legerősebbnek tartott hadseregét!
Kövér a szájtépésen és bajusznövesztésen kívül mit is csinált?
És Te mit csináltál kis barátom, ha már másokat számonkérsz?
A hohol viszonyokat szeretnéd Magyarországra? Biztos vagy Te ebben? Ugye tudod hogy ott nem megdorgálnak, ha rosszat mondasz, hanem elvisz az SZBU és lehet kivégeznek?
Ezt a fingatás dolgot, meg majd a balhé végén beszéljük meg.
Mert a háború is egy tipikus ki nevet a végén játék ám...
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Ja,egy rohadt komcsi,köpönyegforgató gazember,kiböl fasiszta lett.Nem újdonság,Szálasi hiveiből is Rákosi verőlegények lettek.
Itt okoskodó ruszkitrollok meg a hivei.Ezeket nem nevezném magyrnak,mindössze hatalom seggnyalóinak.
Bocsánat,de most lett tele a pirosmintás napozóm az idióta ruszkiseggnyalókkal.
Na és a te fajtád az amerikai és kaporfasszopó mennyivel értékesebb...Annyira korlátolt szellemi képességekkel rendelkeztek,hogy még azt sem veszitek észre ha a pofátokba tolják a szart,De természetesen ti aztán nagyon,nagyon de nagyon magyarok vagytok.Mackensen,vállalom a tiltást.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
Mondjuk Kövér tényleg parttagbol lett hortista maradvány.
De egy érdekes gondolat hogy itt sokan szidják azokat a nyugati politikusokat akik területért oroszoknak békét javasolnak az ukránok nak. Pedig ukrajnának ez lenne a jó. Igaz hogy áldoznának területet , de kellene időt nyerni a hadseregnek. A nyugat pedig szép csendben fel tudná fegyverezni. Aután lehetőség lenne visszavágni. Így meg a nyugati segítség nem ér semmit mert az oroszok folyamatosan megsemmisítenie mindent aprólékosan. Ígaz meg odesszát is oda kéne adniuk hogy az oroszok bevegyék a cselt. Még így is megérné. Ukrajna így is hatalmas maradna, felfegyverkezve a nyugat álltal a leg hatalmasabb hadereje lenne. Egy a baj az oroszok sem hülyék.
Nem lesz itt már semmilyen "időnyerés", meg "szépen csendben" trükközés sztem, mindegy mit csinálnak az ukránok. Jön a gyalu...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 925
27 768
113
Csak jelzem, hogy a portugál Európa egyik leggyengébb gazdasága ...

Sajnálom a civileket, a szerencsétlen ágyútöltelékeket, akik kretén vezetőik miatt pusztulnak el, de részemről ez a Z-féle maffiaállam a kukába való. Miattuk és a hülye EU miatt a szerencsétlen portugáloknak tönkremenni!? Normálisak?
Nyelvgyakorlásként 2014 óta figyelem a portugál nyelvű juronyúz videókat. Sokkal-sokkal elfogultabb volt az ukránok felé a kezdetektől, mint pl az angol vagy német nyelvű. Ment a portugálok megdolgozása, meg persze sokkal kevesebben tudták ellenőrizni a hírek igazságtartalmát oroszul. Ettől még sajnálom őket, nekem vannak ott barátaim, ismerőseim, meg amúgy a portugál kultúrát is nagyon szeretem. De hát azért az sokat elmond a politikai életükről, h a Barroso volt a legnormálisabb politikusuk.