[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 046
23 900
113
Nagy tévedes. Kína akármilyen nyersanyagot kap(na) is az oroszoktól akkor is áruit nem Oroszország és India felé teríti, nem ŐK a kereskedelmi partnerei elsősorban. Ergo nincs véd és dacszövetség Oroszországgal, hogy ŐK adnak nyersanyagot és én meg adok fejlett mikroelektrinikát stb. Ez nem üzlet Kínának. Kína üzlete, olcsó nyersanyag Afrikából és a világpacra eladás (ebben nagyrészt még Amerikai és Európa), bár majd afrika és Latin Amerikai is lesz.. India helyzete hasonló. Ja India és Kína egymásnak pláne nem ad el semmit, mivel mindketten egymás ellen gazdasági háborúban is állnak.
Ki írta ezt? Szövegértés neked sem megy, pedig azt írtad többször is, hogy itt mindenféle semmitmondó kommentek születnek, holott lehet csak a sorokat kellene értelmezni amit leírunk....

Azt írtam elfogadni/kifizetni...

A kifizetésen van a hangsúly segítek :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Fontos lenne minél több külföldi képzett gyalogos / lövész katona legyen a ukrán oldalon.
Ugyanis oroszok nyiltan toboroznak szíreknél meg a rossebb tudja még hol és ők is országon belül a csecseneket meg baskírokat küldik.
0-D6-AEFBE-3-A37-43-EB-8-CBF-475-DB453387-B.jpg

Az erőd elhagyott öreg, kezdesz egyre több marhaságot összehordani !
Meséld már el, hogy a 3 halálos ítélet után ki fog tolongani?
Mit akarnak a kolumbiaiak? Itt nem holmi rosszul felszerelt dzsungellakó gerillák ellen kell bohóckodni, ez nem egy kokainos buzizsúr, itt a Russzkaja Armija áll a másik oldalon! De persze, meg lehet próbálni, csak nehogy a végén modern fegyvereket és egyéb támogatást kapjanak azok a marxista gerillák ;)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Ochakov kikötőjében rakétatámadás következtében elsüllyesztettek egy kis tengeralattjáró-elhárító "Vinnitsa" hajót. A különleges hadművelet kezdete óta ez a nyolcadik megsemmisült hajó az ukrán haditengerészetnek.

Az alábbi video alapján a hajó menetben volt a támadás során, aztán került fenti helyzetébe.

Az oldalra fordult hajó a "Vinnitsa", Grisha -II osztályú korvett (https://hu.wikipedia.org/wiki/U206_Vinnicja), amit már kivontak és múzeumhajót akartak belőle.
A tűz alatt tartott, mozgásban lévő az Öregtankos által #136 893 említett "Jurij Olefirenko" partraszállító hajó (https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_ship_Yuri_Olefirenko).
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 046
23 900
113
Közben most mondják a hírekben hogy Zselé szerint haldoklik az ukrán hadsereg a fronton ... bajban lesz a topic hoholpárti társasága.. de lássátok kivel van dolgotok segítek, dobok pár mentőövet amire hivatkozhattok, hogy ne égejetek szénné sokadjára..

1.Zelenszkij a Kreml ügynöke

2.Zelenszkij igazából Putyin álruhában

3.Zelenszkij túl sokat drogozott mellébeszélt

4.Zelenszkij elrabolta a Wagner és egy dublőr beszél helyette

5.Zeleszkij a drámai hatásra játszik, az uki csapatok kitartanak ahogy az angolszászok kérték az utolsó ukránig, mindenáron!!


(mielőtt bárki félre értené...minden tiszteletem azoknak az ukrán katonáknak, akik hősi halált haltak az országukért, és minden tiszteletem azoknak az orosz katonáknak és orosz nemzetiségű ukrán állampolgároknak, akik hősi halált haltak a népükért, mind a két oldal csak áldozata ennek a háborúnak,de a haszonélvezői sajnos nem azok)
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 231
2 556
113
Ez már valami gyök 2 verzió korlátozott tűzgyorsasággal direkt homiknak meg a landi féléknek. :( Mondjuk a hoholoknak ez is túl jó, nekik Maxim való.
A rendes 42-nek ilyen hangja van :
Mg42/59. Az az MG3. Direkt visszavették a tuzgyorsasagot a németek a háború után, mert kicsit túlzás volt amit a 42vel előadtak.
Egyébként jó, kipróbált (hát izé) fegyver, mondjuk a nehezebb fajta.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and gergo55

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 767
48 082
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 998
28 177
113
Klikkolás nélkül:
RTS8IBZ4.jpg


"nincsenek nácik ukrajnában, ez csak orosz propaganda, valójában az oroszok a nácik"
"csak néhány szélsőséges van, de az van mindenhol"
"csak az azovos alapítók között voltak nácik, de ők már börtönben ülnek"
"csak azért tetováltat a felkarjára horogkeresztet, hogy trollkodjon!"
Érdeklődik az északi mitológia iránt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 269
31 382
113

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 931
8 317
113
Ki írta ezt? Szövegértés neked sem megy, pedig azt írtad többször is, hogy itt mindenféle semmitmondó kommentek születnek, holott lehet csak a sorokat kellene értelmezni amit leírunk....

Azt írtam elfogadni/kifizetni...

A kifizetésen van a hangsúly segítek :)
Amerikának ugyanolyan gazdasági rivális az EU mint Kína, annyi a különbség hogy az EU egy osztott társadalom (különböző nemzetek) Kína meg osztatlan (egy egységes nemzet,beleértve a nemzetiségeket is, mivel nincs náluk olyan ellentét mint egy angol-francia-német háromszögben), így az "okos amerikaiak" hogy meggyengítsék a gazdasági rivális EU-t és a katonai rivális Oroszországot, elvágják az orosz nyersanyagok exportját, amit Kína, a bolygó legtőkeerősebb országa, aki az USA első számú gazdasági riválisa, tárt karokkal vár és bármekkora mennyiségben képes azt elfogadni/kifizetni.
(nem beszélve Indiáról, ami szintén egy óriási piac, korlátlan felvevő képességgel és tőkeerős fizetési móddal).
Tehát a katonai szövetségesekből álló (NATO tagországok) EU-gazdaságát lenullázza, miközben a legfőbb gazdasági és potenciális katonai rivális Kína gazdaságát stabilizálja úgy, hogy az oroszok piaca és pénze maximum átrendeződik nyugatról keletre.
---
Elnézést, de ez az általad írt szöveg.. Lehet, hogy rosszul értelemezem, de az utólsó mondatod is azt sugalja hogy az oroszok piaca áthelyeződik India és Kína irányába.
Márpedig ez nem fog, éppen azért amit leírtam, hogy Oroszország jóval kisebb piaca Indiának és Kínának, mint a globális kereskedelem, tehát ameddig embargózik a világ felvevőpiacának nagy része ahova Kína szállít (USA, EU) addig Oroszország sem tudja bevételeit lényegesen növeli a két térségből, valamint elsősorban Kína nem szállít nekik sem lakossági cikkeket, sem a gazdasághoz szükséges cikkeket (elektronika stb.).
Amennyiben rosszul értem elnézést.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
934
10 806
93

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
934
10 806
93
Jesszus...
Lefejezések Európában, EU által like-olva ?!
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
846
4 274
93
0-D6-AEFBE-3-A37-43-EB-8-CBF-475-DB453387-B.jpg

Az erőd elhagyott öreg, kezdesz egyre több marhaságot összehordani !
Meséld már el, hogy a 3 halálos ítélet után ki fog tolongani?
Mit akarnak a kolumbiaiak? Itt nem holmi rosszul felszerelt dzsungellakó gerillák ellen kell bohóckodni, ez nem egy kokainos buzizsúr, itt a Russzkaja Armija áll a másik oldalon! De persze, meg lehet próbálni, csak nehogy a végén modern fegyvereket és egyéb támogatást kapjanak azok a marxista gerillák ;)
Khm. Bár alapvetően Yoda nálam ignore-on van, de a kolumbiai katonákról mondanék pár szót, tekintve hogy 18 hónapot töltöttem el egy kolumbiai zászlóaljjal egy bázison, meg sokat voltam velük kapcsolatban, pár dolgot azért itt leírnék, mert sztem nagyon nem vagy képben.

Az átlag kolumbiai katona kb 160 cm magas és felerészben indián. A nagyjuk elképesztő szegénységből jön, nem ritka a 10 feletti gyerek. Bevonulnak, aztán kiképzést követően mennek a dzsungelbe. Aki aláírja a 25 évet, az 10 év után házat kap, 25 év után nyugdíj. Amikor kint voltam, akkor 400 dodót keresett egy soros havonta.

Cserében végtelen harc a kokainbárók, a gerillák, a bűnözők és a terroristák ellen. Akikkel lehúztam szolgálatot kb 1 éven, meg utána 6 hónapon át, azok közül az egyik Lancero volt, valami ranger csapat. Mutatta a hasát, ejtőernyővel dobták le a kokain ültetvényre és a zsoldosok már a levegőben megsorozták.

A másik SF alakulatban volt, 156 cm magasan, 17 testvére volt, aból 11 lány még otthon, az egész zsoldját hazaadta a szüleinek. Az ő élete a kiképzést követő pár ( egyidős volt velem, 7. évet volt akkor már a seregben) évben úgy nézett ki, hogy 1 hónap dzsungel és 3 hónap hátország. Mutogatta a sebeit, volt hogy mentek a dzsungelben, aztán repeszgránátot basztak közéjük, ő megúszta. Kitüntetésként válogatták be békefenntartónak.

Akit kivittek békefenntartónak, az mind ölt már, és kiemelt jutalomként volt ott 1 évig. A 400 dodós hazai fizetés mellett kaptak még 400 dodót. Elképesztő fegyelem volt kint, megbecsülték magukat. De a történetek amit elmondtak, azok alapján kb ha azt mondták hogy ölsz, akkor öltek, nem volt kegyelem egyik oldalról sem.

Olyan szinten szarják le az ellenség életét, amire szavak nincsenek. Egyszerű, félig irástudatlan fél indián-fél latino katonák. És ott ők a dzsungelben gyalogosan járőröznek, meg kézifegyverekkel harcolnak.

Ezeket a "kokainos babazsúr" meg "bohóckodás" szavakat lehet elfelejteni. Rengeteg sebesülttel, sok veszteséggel, rengeteg dzsungelszolgálattal jár egy kolumbiai veterán 25 éves szolgálata.

Ezt csak azért irtam, mert nagyon degradálóan írtál egy alapvetően rohadt kemény bandáról.

Amúgy sztem az ukrán meg a ruszki oldal is az, de ne fitymáljunk már másokat, akik nem 3 hónapja harcolnak a saját országukon belül, hanem már évtizedek óta.