Ki írta ezt? Szövegértés neked sem megy, pedig azt írtad többször is, hogy itt mindenféle semmitmondó kommentek születnek, holott lehet csak a sorokat kellene értelmezni amit leírunk....
Azt írtam elfogadni/kifizetni...
A kifizetésen van a hangsúly segítek
Amerikának ugyanolyan gazdasági rivális az EU mint Kína, annyi a különbség hogy az EU egy osztott társadalom (különböző nemzetek) Kína meg osztatlan (egy egységes nemzet,beleértve a nemzetiségeket is, mivel nincs náluk olyan ellentét mint egy angol-francia-német háromszögben), így az "okos amerikaiak" hogy meggyengítsék a gazdasági rivális EU-t és a katonai rivális Oroszországot, elvágják az orosz nyersanyagok exportját, amit Kína, a bolygó legtőkeerősebb országa, aki az USA első számú gazdasági riválisa, tárt karokkal vár és bármekkora mennyiségben képes azt elfogadni/kifizetni.
(nem beszélve Indiáról, ami szintén egy óriási piac, korlátlan felvevő képességgel és tőkeerős fizetési móddal).
Tehát a katonai szövetségesekből álló (NATO tagországok) EU-gazdaságát lenullázza, miközben a legfőbb gazdasági és potenciális katonai rivális Kína gazdaságát stabilizálja úgy, hogy az oroszok piaca és pénze maximum átrendeződik nyugatról keletre.
---
Elnézést, de ez az általad írt szöveg.. Lehet, hogy rosszul értelemezem, de az utólsó mondatod is azt sugalja hogy az oroszok piaca áthelyeződik India és Kína irányába.
Márpedig ez nem fog, éppen azért amit leírtam, hogy Oroszország jóval kisebb piaca Indiának és Kínának, mint a globális kereskedelem, tehát ameddig embargózik a világ felvevőpiacának nagy része ahova Kína szállít (USA, EU) addig Oroszország sem tudja bevételeit lényegesen növeli a két térségből, valamint elsősorban Kína nem szállít nekik sem lakossági cikkeket, sem a gazdasághoz szükséges cikkeket (elektronika stb.).
Amennyiben rosszul értem elnézést.