[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Én inkább egy megújúlt (van aki elhiszi :) összellenzéki pride felvonásra gondoltam...
Szerintem az mutatja legjobban a magyar politikai képet.
Na ha valami, az a szánalom.

De hogy on is legyen, a piac árazza a háborút.


Akkor most már a jó erős rubelben számolva megkapnak vagy 5000-er is egy hordó Ural típusú olajért.

https://www.statista.com/statistics/1112243/urals-crude-oil-price/ 5000 rubelt is egy hordó Ural típusú olajért?

Az a januári 5600 nak már majdnem a 90 %-a...
:D
 
  • Tetszik
Reactions: Reppa
W

Wilson

Guest
Látom Ádám Bertók átvette a stafétát Wilsontól..

Ukránfanoktól kérdezem: Ugye tisztában vagytok azzal, hogy ahogy telik az idő, úgy nyer bizonyságot a sok szar moslék angolszász propaganda hamissága, amit itt terjesztetek?

Hiszen nem arról ment itt a diskura márciusban, áprilisban, hogy az oroszok mindjárt összeesnek?

Ehhez képest június van és úgy mennek előre, mint az úthenger. Lassan de biztosan.

Jó lenne észbe kapni.

Különleges hadművelet van orosz részről, nem totális háború.... egy kis expeditionary force aprítja az ukránokat 100 napja.
Hol mennek előre? Mindjárt két hónapja annak,hogy megkezdték az offenzívát Donbaszban, de az oroszok még mindig Szeverodonyeck külsőért harcolnak...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Látom Ádám Bertók átvette a stafétát Wilsontól..

Ukránfanoktól kérdezem: Ugye tisztában vagytok azzal, hogy ahogy telik az idő, úgy nyer bizonyságot a sok szar moslék angolszász propaganda hamissága, amit itt terjesztetek?

Hiszen nem arról ment itt a diskura márciusban, áprilisban, hogy az oroszok mindjárt összeesnek?

Ehhez képest június van és úgy mennek előre, mint az úthenger. Lassan de biztosan.

Jó lenne észbe kapni.

Különleges hadművelet van orosz részről, nem totális háború.... egy kis expeditionary force aprítja az ukránokat 100 napja.
Persze... :D Kellemes időtöltést kívánok továbbra is a vágyálmokban kedves GU/SZVR összekötő. ;) :)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 879
15 163
113

Bevetésre készek a Bundeswehr felújított harcjárművei, Ukrajnába szállíthatják őket

A Rheinmetall cég a Marder gyalogsági harcjárművek mellett még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsi felújítását is végzi Ukrajna számára.


Újabb haditechnika érkezik az ukrajnai éles harci gyakorlópályákra - meddig bírják, előnyök - hátrányok kiderítése, majd az orosz által elvégzett selejtezésre. Ez a "Különleges Hadműveletben" résztvevő felek tudatos szervezésében zajlik, menetrendszerűen
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 055
113

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Azért sokkal kevesebbszer mint a szomszédságunkban élő népek + törökök + osztrákok + németek + franciák stb..
Ezzel szemben (az elsü világháborús nemzetállamteremtési törekedés úta) az utóbbi száz évben egyedül a Nagyorosz tartotta megszállva/kolonizálva Magyarországot.
Tudom, erről nem tehetnek, nem felelősek ezért, csupán felszavadították és utána a Nyugat rákényszerítette őket, hogy elfelejtsenek hazatirhodni... aztán mikor tíz év után a Magyarok ki akartak szálni kaptak egy emlékeztetőt a Nagyorosztól... pont mint az Ukik... tíz évvel a Nagyoroszok által történt bekebelezésük után... gondolom 56-ban már nem nézett volna olyan jól a genocid... azonban ha a Magyarokkal is úgy bántak volna, mint a Kisoroszokkal (32-ben), akkor addig éheztetik az országot, amíg nincs 2-4 millió Magyar halott...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 524
13 043
113

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Na ez a topik rombolás amit te csinálsz,személyeskedsz és minősítgetsz...
A nagy szart. Olvass nyugodtan vissza mit műveltek. Többször is olyasmire kapok választ amit nem is említek, tele van rágalmazással, témaidegen minősítéssel, olyan hozzászólásokkal ahol minden mindegy csak bármilyen formában az oroszokat lehessen ócsárolni, aki bármi mainstreamet vitat az meg ruszkifan meg propagandista. Vannak nickek ahonnan el alpári és agresszív hangnemben jön, pl kriss02, ladagrant, vannak ahonnal zagyva vádaskodás az egész mint adam.bertok, yoda és kopi, és vagy te aki a szélsőségeket elkerülve beleszól az ilyen vitákba és mindig az ezekkel az alakokkal szemben álló felet vádolod meg azzal amit más kezdett el.
Többször kifejtettem a véleményemet amellyel szeretném megérteni az eseményeket és kurvára nem vagyok sem ruszkifan sem amcsifan sem senkinek a propagandistája, csak igyekeszem tisztábban látni, ezért te meg a bandád mindennek lehord.
Te viszont valami szent információs háborút folytatsz itt hogy mindenképpen csak az legyen olvasható ami amúgy a csapból is folyik a mainstream médiában. Viszont most ne panaszkodjál, hogy a 8000 beírásodra bátrokodom én is hozzászólni. Jogom van a véleményemhez és jogom beírni is, úgyhogy felesleges folyamatosan görcsölnöd hogy az utolsó szó a tiéd legyen. Csak az a célod, hogy további szócsatára késztess mindenki mást, mert te csak magadat meg a klónjaidat akarod itt látni, és egyszer a büdös életben nem bírod ki, hogy egyszerűen tudomásul vedd a másik véleményét.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
607
7 338
93
Meszike drága, ettől a mondatodtól eszembe jut egy tipp egy közeli felmenőágbeli nőrokonod foglalkozására nézve.
(SirHiggins elég finom voltam? :D )
Picilány, te még akkor kb. a homokozóban keverted a pisikását, fogalmad nincs az akkori viszonyokról, szóval ne nagyon vedd a szádra a szerbeket...
A barátaim közül nagyon soknak árva lett a gyereke a NATO bombázások és egyéb nyalánkságaitok során, és ne gondold, hogy ezt elfelejtik nektek. Tudod a szerb megbocsáthat, de nem felejt! Szóval picilány mégiscsak inkább a konyhában a helyed, mert odaég a zacskós csipsz... :D
Miért hiszi mindenki azt, hogy meszike nő? Egy google keresés sok mindent elárulhat...

Sima libbant énmindentjobbantudok provokátor

Meszike a kérdésedre, hogy minek vagyunk az EU-ban: a válasz is le volt írva. amíg létezik, addig benne kell lennünk, de törekednünk kell arra, hogy át ne alakulhasson Egyesült Államokká, ez EP szerepe ne erősödjön, hanem lehetőleg erodálódjon, és hosszú távon vagy egy kereskedelmi szövetség szintjére redukálásra, vagy a szétesésére kell törekednünk.

Benne kell lenni, hogy szét tudd verni, vagy a kedvezőtlen folyamatokat meg tudd gátolni.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Hol mennek előre? Mindjárt két hónapja annak,hogy megkezdték az offenzívát Donbaszban, de az oroszok még mindig Szeverodonyeck külsőért harcolnak...
Mennek előre. Lassan de biztosan. Ez bazmeg egy olyan tény amit senki a világon nem vitat, de senki. Neked akkor is bele kell szarnod, hogy "hol mennek előre". Nem beszélgetni akarsz, nem megosztani vagy vitázni, nem, te csak görcsösen szétfosni mindent, azt akarsz. Akkor nem mennek előre bazmeg. Egy helyben állnak az oroszok, nem mennek előre egy lépést se. Legyél boldog az infantilis hazugságaiddal.