[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 413
46 120
113

Kövér László átlépte a vörös vonalat – mondta az ukrán külügyminiszter​


És az ő nagyköveteik? Meg a minisztereik hányszor lépték át a vörös vonalat?

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Elég nyomasztó hogy a szabadság térből lenin tér lett.

Neked jobb lett volna egy azov náci alakulótér.Ez volt az ukrán nácik tanyája,remélem még Odesszát is be fogják húzni .
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Reznyikov, a veszett kutya:

„Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szerda este találkozott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, akivel az Ukrajnának szállított nehézfegyverek mennyiségének további növeléséről tárgyalt – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön a tárcavezető Twitter-közlésére hivatkozva. A jelentés szerint Reznyikov bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az egész euroatlanti térség biztonsága Ukrajna kezében van. „Oroszország Ukrajna elleni agressziójával kapcsolatban hangos és egyértelmű volt az üzenet: Karthágót le kell rombolni! Senki nem állíthat meg minket! A mi kezünkben van az egész euroatlanti térség biztonsága. Ezeknek a kezeknek több nehézfegyvert kell kapniuk” – írta a védelmi miniszter. A hírportál emlékeztetett arra, hogy a szerdai rammsteini találkozó előtt Stoltenberg azt mondta, Ukrajnának készen kell állnia egy hosszú háborúra. A NATO azt tervezi, hogy „az ukrán fegyveres erőket a szövetség a modern fegyvereinek használatára képezi ki.!

https://politic.karpat.in.ua/?p=51030&lang=hu

„Minden területünket fel fogjuk szabadítani a nyugati szövetségeseink fegyvereivel, beleértve a Krímet is – ez Ukrajna stratégiai célja, mert ez Ukrajna területe, és lépésről lépésre fogunk haladni – jelentette ki csütörtökön Olekszij Reznyikov védelmi miniszter egy televíziós interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint Reznyikov a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva az mondta, hogy a nyugati szövetségesek fegyverei segítenek Ukrajnának visszaszerezni az Oroszország által megszállt területeket, beleértve a Krímet és Donbászt. Mint megjegyezte, az első lépés a helyzet stabilizálása a harctereken, hogy elkerülhető legyenek a további veszteségek az orosz erők elleni harcban. A második lépésben az orosz csapatokat vissza kell verni a február 24-i teljes körű invázió előtti határok mögé – mutatott rá. A védelmi miniszter szerint csak a harmadik szakaszban fognak tárgyalásokat folytatni Ukrajna partnereivel a területek felszabadításáról, beleértve a Krímet is. Riporteri kérdésre, hogy a Krím katonai eszközökkel történő visszaszerzésének kísérlete tovább provokálhatja-e Oroszországot, azt válaszolta: „nem számít. Mert ők (az oroszok) ezt fogják látni Herszonban, ezt fogják látni Zaporizzsjében, ezt fogják látni még Mariupolban is, mert ezek ukrán földek, és a Krím is ukrán föld, mindentől függetlenül.”

stoltenberg-reznyikov.jpg


https://politic.karpat.in.ua/?p=51075&lang=hu
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 902
11 371
113
Pici összehasonlítás: Wilson anno lelkendezve írta, hogy az M777-hez 20.000 db lövedék is érkezik, ittmeg újabb 36.000 malac.
Az oroszok napi 60-80.000 lövedéket lőnek ki, heti kb. félmilliót. Azt hiszem ez mindent elárul a különbségről, a nyugati technika nem fogja megfordítani a háború menetét...
jajj grigorij3, de hat az az osszesen 56.000 lovedek, az am mind biztostuti Excalibur, es ennel a tipusnal lövés=találat a keplet, szoval ez 56.000 tank minusz az oroszoknak. Ha raadasul ha az M777-en rajta lenne az elektronyika, na akkor a lovedeket pattogtatva is tudnak kuldeni, ami akar 100.000 orosz tank minuszt is jelentene.... Ebbol lathato, hogy a wunderwaffe az az elektronyikai csudadoboz az M777-en. Igen az, ami nincs... Na de ha lenne!!!!!
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113

Nem értem, hogy most miért kell hisztizni. Eddig azt halottam, hogy nem szabad Putyin háborúját az energiahordozók megvásárlásán keresztül finanszírozni. Jön az USA palagáz és Oroszország tönkre megy.

:oops::)

Európa megásta a sírját: rettegni kezdtek Európa vezetői az idei téltől.​


Csak ürügy a gázárak felhajtására az oroszok azon lépése, hogy durván visszafogják az Északi Áramlat-1 vezetékpáron a németországi gázszállításokat egy nem valós műszaki problémára hivatkozva – hangsúlyozta tegnap egybehangzóan a német gazdasági miniszter és az energiaszabályozási hatóság elnöke.

Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok célt érnek, ugyanis ma már sorozatban harmadik napja meredeken emelkedik a gázár Európában, a német hatósági elnök pedig téli gázellátási nehézségek lehetőségére is utalt friss nyilatkozatában. Közben csütörtök reggel a csehek és az osztrákok is bejelentették, hogy ők is kevesebb gázt kapnak az orosz Gazpromtól, miután az orosz cég a németek és olaszok felé is tekert a gázcsapon.- írja a portfolio.

Robert Habeck német gazdasági miniszter szerdai erős kijelentéséről, miszerint alaptalan az oroszok érvelése a gázszállítások visszafogására, tegnap már részletesen írtunk, de aztán a Gazprom bejelentette, hogy még tovább vágja az Északi Áramlat 1-en a szállítási volument, aminek hatására később a miniszter egy külön közleményt is kiadott.

Szerda este a Rheinische Post-nak úgy nyilatkozott a német energiahatóság elnöke, hogy az orosz lépés

Jelentősen rontani fogja a helyzetünket. Talán átvészelhetnénk a nyarat, mivel a fűtési szezon véget ért. De feltétlenül meg kell töltenünk a tárolókat, hogy átvészeljük a telet.

Azt is jelezte a Reuters beszámolója szerint: eddig úgy látták, hogy az oroszoknak érdeke a németek felé a gázeladás, ezen logika szerint jártak el, de most már semmit sem tudnak kizárni.

Aztán szerdán az olasz ENI is azt jelezte, hogy váratlanul 15%-kal kevesebb gázt kap, mint a tervezett, majd csütörtök reggel az osztrák OMV és a cseh CEZ is hasonlóról számolt be.

Mindez éppen akkor történik, amikor a német, francia és olasz vezető Kijevbe érkezik az ukrán elnökkel találkozni, illetve a németek a minap határozott fegyverszállítási döntést is hoztak az ukránok javára.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/06/16/az...t-fel-a-dobogora-egerben-az-ukran-bokszolono/
"AZ AZOV-EZRED ZÁSZLÓJÁVAL ÁLLT FEL A DOBOGÓRA EGERBEN AZ UKRÁN BOKSZOLÓNŐ
Mariupol védőiről emlékezett meg a fiatal sportolónő – tudatta a hvg.hu.
Ezüstérmes lett a júniusi Bornemissza Nemzetközi Ökölvívó Tornán Diana Petrenko ukrán bokszolónő Egerben – írja az RTL. Egy Twitteren terjedő videórészlet szerint Petrenko a dobogón megemlékezett az oroszok több hónapos ostroma után elfoglalt Mariupol védőiről, az Azov-ezredről.
Miután a dobogóra állt elővette az alakulat zászlóját és maga elé tartotta... "
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113
Pici összehasonlítás: Wilson anno lelkendezve írta, hogy az M777-hez 20.000 db lövedék is érkezik, ittmeg újabb 36.000 malac.
Az oroszok napi 60-80.000 lövedéket lőnek ki, heti kb. félmilliót. Azt hiszem ez mindent elárul a különbségről, a nyugati technika nem fogja megfordítani a háború menetét...
Kinek van nagyobb ipari kapacitása és jobb logisztikája? A nyugati világnak vagy az oroszoknak? Elárulom hogy a szankciók miatt az orosz vasúti infrastruktúra üzemeltetése is egyre nehezebb lesz.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Macron „engedélyt kapott”:

„Macron: Zelenszkij minden alkalommal engedélyezte számomra a telefonhívásokat Putyinnak

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Kijevben kijelentette, hogy mindenképpen szükség van egy működő kommunikációs csatornára Oroszországgal, hozzátéve, hogy Volodimir Zelenszkij elnöktől 2019 óta jóváhagyást kapott minden telefonos megbeszélésére Vlagyimir Putyin orosz vezetővel – számolt be az rbc.ua hírportál a francia államfő sajtótájékoztatójára hivatkozva. A jelentés szerint Macron elmondta: „egyes kérdésekben, legalábbis az élelmiszerbiztonsági kérdésekben kommunikációs csatornára van szükségünk Oroszországgal.” Ezek a tárgyalások jelenleg nem hoznak konkrét eredményt, de talán a jövőben eljöhet a pillanat, amikor a megbeszélések sikeresek lesznek – tette hozzá. „Végső soron ennek a vitának meg kell történnie” – mutatott rá. A francia elnök hangsúlyozta, hogy Zelenszkij 2019 óta minden egyes alkalommal a beleegyezését adta a Franciaország és Oroszország vezetője közötti tárgyalásokba. „Ukrajnának meg kell nyernie a háborút, meg kell őriznie területi integritását és szuverenitását, de utána mindenképpen beszélni kell az oroszokkal” – húzta alá Emmanuel Macron.”


https://politic.karpat.in.ua/?p=51097&lang=hu
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 243
67 203
113