Azért Zelenszkij mint zsidó egy pravoszláv templomban enyhén pikáns. Borisz vallási hovatartozása sem pravoszláv. Ez annyira álszent. Ugyan mit szól hozzá az izraeli hitközség?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért Zelenszkij mint zsidó egy pravoszláv templomban enyhén pikáns. Borisz vallási hovatartozása sem pravoszláv. Ez annyira álszent. Ugyan mit szól hozzá az izraeli hitközség?
Tippem a " Saint-Cyr".Hol végezted a katonai akadémiát?
Köszi. Én azt nem értem, hogy honnan van még az ukránoknak vadász/csatarepülője?Tegnap esti helyzet jelentés.
Napi helyzet a frontokon:
A harkovi fronton az orosz csapatok offenzíváját tervezik Ternovaja és Rubizsnoje falvak felől. A sikerek közül: az RF fegyveres erők légvédelmi rendszerei lelőttek egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet Harkiv térségében.
Sto nam nuzsna…Van baj, nem kicsi!
BREAKING: Ukrajna az amerikai védelmi iparnak: Ukrajna: Nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekre van szükségünk (FRISSÍTETT).
6/15/2022
Stew Magnuson
![]()
Volodimir Karpenko dandártábornok, az ukrán szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai parancsnoka.
Párizs - Ukrajna üzenetet szeretne közvetíteni az amerikai védelmi ipari bázisnak és a kormánynak.
A háború sújtotta országnak kétségbeesetten szüksége van tüzérségre és tüzérségi lövedékekre, de ami igazán fölénybe hozhatja orosz megszállóival szemben, azok a nagy hatótávolságú precíziós fegyverek, mint a felfegyverzett Predator drónok, a lőszerek és a többszörös rakétaindító rendszer.
Denyisz Sarapov, Ukrajna védelmi miniszterének beszerzésekért, fegyvertámogatásért és felszerelésekért felelős helyettese és Volodimir Karpenko dandártábornok, a szárazföldi erők parancsnokságának logisztikai parancsnoka tolmácson keresztül beszélgetett Stew Magnuson nemzetvédelmi főszerkesztővel és más újságírókkal az ukrán védelmi minisztérium standjánál a párizsi Eurosatory konferencián június 15-én.
Washingtonban a héten politikusok és szakértői vitát folytattak arról, hogy célszerű-e fegyveres Predator drónokat küldeni Ukrajnának egy 40 milliárd dolláros segélycsomag részeként. Sharapov és Karpenko szerint az ilyen technológia megadhatja Ukrajnának azt, amire szüksége van ahhoz, hogy fölénybe kerüljön a háborúban.
Az interjút a rövidsége és érthetősége érdekében szerkesztettük.
Olvasóink az Egyesült Államok védelmi ipari bázisának mintegy 1800 vállalati tagja. Milyen üzenete van számukra? És mire van sürgős szüksége tőlük?
Sharapov: A [Védelmi Minisztérium] jelenleg a fegyveres erők összes igényének kielégítésére összpontosít. Ön feltett egy kérdést az igényekről. Először is, meg kell értenie, hogy a frontvonal 2500 kilométer hosszú. A frontvonal, ahol aktív harc folyik, több mint 1000 kilométer hosszú. Ez olyan, mint Kijevtől Berlinig. ... A mai napig az összes ember a fegyveres erőinkben és a védelmi és biztonsági szektorban összesen egymillió embert tesz ki. És mindannyiukat támogatnunk kell. El kell látnunk őket kézifegyverekkel, személyi védőfelszereléssel és kommunikációs eszközökkel.
És természetesen ahhoz, hogy háborút folytassunk a mai korban, nehézfegyverekre van szükségünk - ez elsősorban tüzérségi rendszereket jelent. A mai naptól kezdve a nehéz tüzérségi rendszerek iránti igényünk százas nagyságrendben mérhető. Ezért is van szükségünk hatalmas mennyiségű lövedékre ezekhez a tüzérségi rendszerekhez.
Nem fogom megnevezni a pontos számot, amire szükségünk van. Ez belső használatra szánt információ. Csak annyit mondok, hogy szerintem ahhoz, hogy kielégítsük ezeket a szükségleteket, az egész világ teljes hadiipari komplexumát be kell vonnunk.
Rengeteg fegyverrendszert kaptunk, de sajnos egy ilyen masszívan feláldozható erőforrással ez csak a szükségleteink 10-15 százalékát fedezi. Szükségünk van tüzérségre, szükségünk van tüzérségi lövedékekre, gyalogsági harcjárművekre, harcjárművekre, harckocsikra. Nagy szükségünk van légvédelmi rendszerekre és a többszörös rakétaindító rendszerre.
Továbbá nagy pontosságú fegyverrendszerekre, mert úgy gondoljuk, hogy a nagy pontosságú fegyverrendszerek előnyhöz juttatnak bennünket az ellenséggel szemben, a felsőbbrendűséghez ebben a háborúban.
A cikk még tovább folytatódik, de a hossza miatt csak ennyi fért ide.
https://www.nationaldefensemagazine...industry-we-need-long-range-precision-weapons
Kapják őket a NATO-tól. A bolgárok is felajánlották a sajátjaikat. Kár értük. A Szu-25 egyébként nagyon érdekes nekem abból a szempontból is, hogy amíg csak felvételen láttam, nem tudtam elképzelni, hogyan fér el benne a hajózó. Aztán amikor beleültem egybe, akkor nagyon pozitív meglepetés volt, hogy normálisan el lehet benne férni. Némi túlzással focipálya nagyságú hely volt ahhoz képest, amilyennek elképzeltem.Köszi. Én azt nem értem, hogy honnan van még az ukránoknak vadász/csatarepülője?
Bulgáriából,és Grúziából.Köszi. Én azt nem értem, hogy honnan van még az ukránoknak vadász/csatarepülője?
Kapor alakulatra ATGM inditás a kezelő a fát veri telibe gondolom a repeszhatás miatt nem lehet kellemes ha egy faszilánk az emberbe fúródik.
A cseh2t nézi?
![]()
Ursula: Kijev “világosan bizonyította” eltökéltségét az európai értékek és normák iránt
Az Európai Bizottság úgy véli, hogy Ukrajnának meg kell kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt – jelentette be pénteken Ursula von der Leyen, az EU végrehajtó testületének vezetője.Az ország...www.vadhajtasok.hu
-Kisebbségek nyelvhasználata?
-Ellenzéki pártok betiltása?
-Vallásszabadság?
-Tájékozódáshoz való jog tiltása?
-Civilek direkt terror-ágyúzása?
-Korrupció?
-Az ő oligarcháik jó oligarchák?
-Gázvezetékek felrobbanásával való fenyegetőzés?
-Háborúban állnak.
-Szemtelen, pofátlan diplomácia?
-Más országok belpolitikájába való belepofázás?
-Civilek kezében rengeteg fegyver?
-Képviselők megölése?
-Verekedés a parlamentben?
Stb.
Európai értékek. Csak "pici" problémák amelyeket módosítani kell? Fő, hogy az lmbtq vonal már él, és pillanatokon belül lehet majd érzékenyíteni az árvákat!
ráadásúl a gyakteres baromság amikor a kiképzésaalapjait annyira sulykolják hogy nemképesek továbblépni és nagyba is bedrilezni így egymás nyakán.... mert okés hogy az elején kicsi tér és távközzel dolgoznak hogy tudják miről van szó. de aztán amikor ez megvan a normál távközökkel kellene gyakoroltatni hogy az maradjon meg... szerencsétlenek a kapkodott kiképzésnek köszönhetnek minimum egy jókora légnyomást...Már a 2. világháborúban is előfordultak hasonlók, hogy panzerfaust-tal telibe küldték a közöttük levő kőkerítést stb.
Ráadásul itt mást nem is nagyon tudott célozni, hogy elműködjön a robbanófej.
A szomorú az, hogy az áldozatok megint szerencsétlen területvédelmisek akiket kizavarnak a pusztába gyalog, annyi ellátmánnyal amit elbírnak aztán állítsák meg az oroszokat.
valószínűleg lengyel és román bázisokról szállhatnak fel,esetleg még a szlovák jöhet szóba szvsz.Köszi. Én azt nem értem, hogy honnan van még az ukránoknak vadász/csatarepülője?
Litvánia egy független állam ami azt csinál a saját területén amit akar. Nagyon nem értik ezt a független állam dolgot az oroszok.Litvánok nagyon rázzák a pofonfát, ráadásul egyezményt sértenek.
Szegény ember Grad-ja:
[/QUEzt a rakétát, lehet látni ahogy közeledik? Vagy van hangja? Bocs a hülye kérdésért, de ha én ott lennék, nagyon figyelnék mindenfelé!Már a 2. világháborúban is előfordultak hasonlók, hogy panzerfaust-tal telibe küldték a közöttük levő kőkerítést stb.
Ráadásul itt mást nem is nagyon tudott célozni, hogy elműködjön a robbanófej.
A szomorú az, hogy az áldozatok megint szerencsétlen területvédelmisek akiket kizavarnak a pusztába gyalog, annyi ellátmánnyal amit elbírnak aztán állítsák meg az oroszokat.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..