[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Ha nem tudtuk volna, mi hiányzik: "hitelesítették a ciganos nemzetiség honos népcsoporttá nyilvánítását célzó kezdeményezést"
Forrás: https://kuruc.info/r/2/245292/
Osztódnak is, mint az amőba.
Nem biztos az...


Hány roma él Magyarországon?

Hogy pontosan hány cigány él hazánkban azt nem tudjuk. A népszámlálások az önbevallásra építenek, de a cigányok jelentős része a kérdezőbiztos előtt nem vallja romának magát. Hiába biztosítják őket arról, hogy nem éri emiatt hátrányos megkülönböztetés őket. Emiatt rendre alulmérik a számukat.

2001-ben például a népszámlálás szerint 205 720-an voltak, tíz évvel később a 2011-es számlálás szerint pedig 315 583-an.

Mint látható volt egy nagy számbeli ugrás, de ez részben módszertani okoknak, illetve annak köszönhető, hogy 2011-ben külön kampány épült arra, hogy a kisebbségek vállalják fel az identitásukat.


De vannak olyan felmérések, amelyek ennél pontosabb számokkal tudnak szolgálni. Ugyanis vannak kutatások, amelyek azt számítják be cigánynak, akit a környezete annak tart. Így készült 2010-2013-ban a Debreceni Egyetem (DE) Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszékének a felmérése, amelynél arra jutottak, hogy 876 ezer roma él Magyarországon.


A roma népesség aránya a járásokban a DE felmérés (2010-2013) alapján

b7d17e4215c7f37458adfd89a1321198647e01a6.jpeg


Viszont itt fontos megjegyezni, hogy van olyan feltételezés mely szerint a külső minősítők az ilyen kutatásoknál a nagyobb településeken túlbecsülik a romák számát. Így itt se lehet pontos adatról beszélni.

Mivel azt sem tudjuk, hogy most hány cigány él itthon, pláne nehéz megbecsülni azt, hogy a jövőben mennyi fog. A néhai Hablicsek László demográfus, a KSH NKI volt igazgatóhelyettese mindenesetre tett egy kísérletet erre.

Egy többedmagával jegyzett tanulmányban, amelyet két éve publikált a Competitio folyóirat, az lett lejegyezve, hogy

a kalkulált prognózis középértéke szerint 2061-ben 1,06 millió cigány fog élni az országban.

Az mindenesetre sejthető, hogy jelenleg a cigányok több mint fele községekben él. Bár a városokban élő romák aránya nőtt az utóbbi időben ez részben annak is köszönhető, hogy időközben számos község várossá lett átnevezve. Összességében úgy 55 százalékuk ötezer fő alatti településeken lakik. Főleg az észak-keleti országrészben nagy az arányuk.

Akik mondjuk a borsodi vagy a szabolcsi falvakba születnek már csak azért is nehezen tudnak kitörni, mert máshol drágább az élet és képzettség nélkül nehéz az ország többi részében elhelyezkedni.

Egy 2018-as OKM-es adat szerint egyébként Borsod megyében a községek iskoláiban három éve a roma tanulók aránya 53 százalékon állt.

Ezzel szemben például Győr-Moson-Sopron megye városaiban ez a mutató csak 2,1 százalék volt, a Pest megyei városokban pedig 6,8. A fővárosban meg 5,7.
 
  • Szomorú
  • Hűha
Reactions: fip7 and hendrick

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Még valami.
Neutronbagoly, leírtad, hogy mit nem kellene tegyünk, de akkor mi a helyes út?
Kilépni most azonnal a NATO és EU-ból?
Ennek az lenne a következménye, hogy gazdaságilag sec perc alatt megfojtanának, illetve előbb vagy utóbb az USA a Románokat ránk uszítaná és ugrana a Tiszántúl is. Ezt akarnád? A kiugrásunknak csak akkor lenne realitása, ha az orosz Záhonyig eljönne és közben nem keveredne balhéba a románnal, hogy az aztán átállhasson.
Ha vegytisztán elérne idáig, akkor már ki lehet lépni, nem tud minket a nyugat elszigetelni, Záhonynál nyitottak leszünk kelet felé.
Ha nem vegytisztán jönne idáig, akkor a román már úgy is az oldalukon lesz, így minek kiugrani (legyünk a románokkal egy oldalon?). Ezzel legfeljebb a meglévő területink épségének megőrzését érnénk el, egyéb semmit. Még Kárpátalját is a román kapná meg. És mi lennénk egyetlen nyugati keresztény ország, aki az orosz alá kerül.

Mivel nem tudunk kiugrani és ha helyzet lesz valószínű, hogy a román fog hamarabb lépni, nem marad más lehetőségünk, mint kitartani a NATO mellett. Ha nincs egy háttérmegállapodás, akkor ebben az esetben is nyerhetünk valamit (kérdés, hogy mit?). Amit veszíthetünk egy nyugati érdekszférába tartozással (ha csak addig nem változik a nyugati szemlélet), az a nemzeti romlásunk. A migránsok nyakló nélküli beöntésével a genderőrület elfogadásával, woke, LMBTQ és egyéb devianciák gyakorlatba ültetésével már közép távon megszűnne Magyarország magyarnak lenni.
Szóval most is olyan helyzetben vagyunk, hogy nagyon nincs jó döntési lehetőségünk.
Szerinted mi lenne a jó lépés Mo-nak?

Leírtam már ezerszer, hogy szerintem mit kellene tennünk, és a magyar kormány úgy tűnt eddig, hogy pontosan azon az úton haladt.
Ennek lényege a stratégiai partnerség Szerbiával, amelynek célja egymás (Magyarország és Szerbia) kölcsönös megsegítése, mégpedig abban, hogy egymás elveszett birodalmát egymást kölcsönösen segítve újra felépítsük.
Magyarország segít Szerbiának integrálni újra a széthullott Jugoszláviát.
Szerbia segít Magyarországnak Románia ellen, hogy Erdélyt vissza tudjuk szerezni.
Ezenkívül, Oroszo. támogatásával körbefonjuk Romániát (Oroszo., Bulgária, Szerbia, Magyarország) és összeroppantjuk.
Tehát én Oroszo. és Szerbia segítségével szerezném vissza Erdélyt, nem pedig az USA segítsével, mint te vagy NK vagy a Demkó.
Az a lényege a dolognak, hogy amikor az oroszok elérnek Moldováig, akkor Románia szembekerüljön az oroszokkal - és ne tudjon kiugorni a NATO-ból.
Ha Oroszo. szétveri Románia Kárpátokon túli részét, akkor nekünk automatikusan "leesik" Erdély, úgy, hogy nem mi vagyunk a faltörő kos, hanem Oroszország.
Ezenkívül szerencsénk, hogy Románia összes szomszédja várja Románia szétesését, tehát Bulgáriára és Szerbiára is számíthatunk ebben.
Ezek után az új helyzet stabilizálására létrejönne a Magyar Államszövetség = jelenlegi Magyarország + Kárpátalja + Erdély,
és az orosz támogatás (a helyzet nagyhatalmi "szentesítése") miatt létrejönne a Magyar-Szláv Államszövetség, amely lényegében Nagy-Magyarország és Jugoszlávia uniója lenne, célszerűen még Bulgária bevonásával.
Az én verziómnak az az előnye, hogy így Erdély visszaszerzését lényegében elvégzi helyettünk Oroszország, és garantáltan nem kerülünk Oroszországgal szembe.
Ha viszont azt próbáljuk meg, amit te javasolsz, akkor az USA minket, magyarokat küld majd a háborúba Románia és Oroszo. ellen, épp úgy, mint most az ukránokat Oroszo. ellen.
Ezenkívül a te scenáriód nagy hátránya az, hogy amennyiben mégis tovább terjeszkedne az orosz, akkor frontálisan összeütközünk velük, mivel mi akkor nem az ő oldalukon leszünk, hanem az USA/NATO-én.
Az USA-t pedig nem izgatja az, ha mi elbukunk. A kurdok, afgánok, ukránok után cserbenhagynak minket is.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 581
28 179
113
Ezt nemkívánatos személynek kell nyilvánítani mielőtt ideérne:
Brutális demokratabukta jön az USA-ban, nem különösebben kell érdekeljen, hogy mit gondolnak a hamarosan távozók! Trump meg tanult a vereségéből, akkora tisztogatás jöhet az amerikai külügyben az újabb elnöksége alatt, hogy takarítótól felfele ott senki nem marad.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 517
18 149
113

"Ismét szigorít a MOL a tankolási szabályokon, péntektől a töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, míg üzemanyagkannába csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni az üzemanyagot."
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 142
9 242
113

"Ismét szigorít a MOL a tankolási szabályokon, péntektől a töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, míg üzemanyagkannába csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni az üzemanyagot."
Nagyon helyes. A sok okosba tankoló, majd jó áron eladónak annyi.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 515
24 417
113
Leírtam már ezerszer, hogy szerintem mit kellene tennünk, és a magyar kormány úgy tűnt eddig, hogy pontosan azon az úton haladt.
Ennek lényege a stratégiai partnerség Szerbiával, amelynek célja egymás (Magyarország és Szerbia) kölcsönös megsegítése, mégpedig abban, hogy egymás elveszett birodalmát egymást kölcsönösen segítve újra felépítsük.
Magyarország segít Szerbiának integrálni újra a széthullott Jugoszláviát.
Szerbia segít Magyarországnak Románia ellen, hogy Erdélyt vissza tudjuk szerezni.
Ezenkívül, Oroszo. támogatásával körbefonjuk Romániát (Oroszo., Bulgária, Szerbia, Magyarország) és összeroppantjuk.
Tehát én Oroszo. és Szerbia segítségével szerezném vissza Erdélyt, nem pedig az USA segítsével, mint te vagy NK vagy a Demkó.
Az a lényege a dolognak, hogy amikor az oroszok elérnek Moldováig, akkor Románia szembekerüljön az oroszokkal - és ne tudjon kiugorni a NATO-ból.
Ha Oroszo. szétveri Románia Kárpátokon túli részét, akkor nekünk automatikusan "leesik" Erdély, úgy, hogy nem mi vagyunk a faltörő kos, hanem Oroszország.
Ezenkívül szerencsénk, hogy Románia összes szomszédja várja Románia szétesését, tehát Bulgáriára és Szerbiára is számíthatunk ebben.
Ezek után az új helyzet stabilizálására létrejönne a Magyar Államszövetség = jelenlegi Magyarország + Kárpátalja + Erdély,
és az orosz támogatás (a helyzet nagyhatalmi "szentesítése") miatt létrejönne a Magyar-Szláv Államszövetség, amely lényegében Nagy-Magyarország és Jugoszlávia uniója lenne, célszerűen még Bulgária bevonásával.
Az én verziómnak az az előnye, hogy így Erdély visszaszerzését lényegében elvégzi helyettünk Oroszország, és garantáltan nem kerülünk Oroszországgal szembe.
Ha viszont azt próbáljuk meg, amit te javasolsz, akkor az USA minket, magyarokat küld majd a háborúba Románia és Oroszo. ellen, épp úgy, mint most az ukránokat Oroszo. ellen.
Ezenkívül a te scenáriód nagy hátránya az, hogy amennyiben mégis tovább terjeszkedne az orosz, akkor frontálisan összeütközünk velük, mivel mi akkor nem az ő oldalukon leszünk, hanem az USA/NATO-én.
Az USA-t pedig nem izgatja az, ha mi elbukunk. A kurdok, afgánok, ukránok után cserbenhagynak minket is.
Reális, de jugoszlávia nem lesz újra, érdekből volt együtt tartva, amikor az megszűnt elég véresen szakadt. Szerintem szerbiának mi koszovó valamint bosznia-hercegovinával szembeni területszerzésben segítünk, és talán montenegró visszaintegrálásában így szerbiának újra tengerparthoz juttatásában bábáskodunk (kb 200k szerb él ott, de a lakosság 70% ortodox így kulturálisan azonosak, nameg 2006-ig "egy ország" voltak)
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Nagyon helyes. A sok okosba tankoló, majd jó áron eladónak annyi.
Dehogy annyi, csak le kell szívni a tankból otthon, aztán irány a kút megint. Egyébként a MOLnak a 480 sem ráfizetés szerintem, egész szépen fog növekedni idén a cég a konkurencia pusztulásával.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Leírtam már ezerszer, hogy szerintem mit kellene tennünk, és a magyar kormány úgy tűnt eddig, hogy pontosan azon az úton haladt.
Ennek lényege a stratégiai partnerség Szerbiával, amelynek célja egymás (Magyarország és Szerbia) kölcsönös megsegítése, mégpedig abban, hogy egymás elveszett birodalmát egymást kölcsönösen segítve újra felépítsük.
Magyarország segít Szerbiának integrálni újra a széthullott Jugoszláviát.
Szerbia segít Magyarországnak Románia ellen, hogy Erdélyt vissza tudjuk szerezni.
Igen, ez megy most.
Ne tévesszen meg, hogy az új Köztársasági Elnök atlantistát játszik. Ez csak egy maszkirovka. A nyugati "barátaink" megtévesztése. Nincs semmilyen hatalma a Novák Katalinnak. Ha Orbán tenné ezt, akkor el kezdenék én is aggódni. Hátsó diplomáciai csatornákon keresztül már régen tájékoztatva lettek a szerbek is és az oroszok is Katika szerepéről.
És igen, Szerbiát az oldalunkon kell tudjuk. A régióban ők a legerősebbek (a románok hiába vannak többen, katonailag lepkefingok a szerbekhez képest). Sajnos az együttműködésünkben árra lesz. A most Romániához tartozó Temesvár-Déva-Szörényvár háromszögre Szerbia igényt tart.
A Romániához csatolt magyar területek közül a történelmi (Királyhágón túli) Erdélyt jelen idő szerint nem tudná integrálni Magyarország, régen is sok volt arrafelé a román, de az elmúlt 60 évben még vagy 3 milliót betelepítettek (az utóbbi 5 évben még nagyobb lendületet vett a folyamat - valamit érezhetnek a románok). Így az önálló entitásként kell létezzen, a benne élő nemzetek egyenlő jogai mellett.
Ezenkívül, Oroszo. támogatásával körbefonjuk Romániát (Oroszo., Bulgária, Szerbia, Magyarország) és összeroppantjuk.
Ez akkor lenne érvényes, ha az orosz a románt leverve érne el idáig. Azonban ha a román megadná magát, akkor az egész ugrana. Habár nagy valószínűséggel az orosz akkor sem fogja egyben hagyni Romániát ha átállás után az ő érdek szférájába fog tartozni. Tanult a történelemből. Lesz egy Nagy-Moldva, Dobrudzsa nélküli kis Havasalföld és egy Önálló Erdély.
Tehát én Oroszo. és Szerbia segítségével szerezném vissza Erdélyt, nem pedig az USA segítsével, mint te vagy NK vagy a Demkó.
Én nem vallom az USA segítségével történő visszaszerzést (tisztában vagyok azzal, hogy milyen szerepe volt az USA-nak Trianon kapcsán és hogy mire számíthatunk tőlük, ha nincsenek kényszer alatt). Az a felvetésem csak egy kényszerhelyzet kapcsán merült fel, arra az estere, ha a román megelőzve minket átáll a muszka oldalára. Abban az esetben ugyanis nincs más választásunk, sajnos. Mennénk másodiknak, hogy a román verje a mellét a muszkának, hogy ők voltak az elsők, a magyar csak kényszerből tette, így őket illeti a zsákmány.
Szerinted mit kellene tenni, ha a román előttünk átállna az orosz oldalára?
Az a lényege a dolognak, hogy amikor az oroszok elérnek Moldováig, akkor Románia szembekerüljön az oroszokkal - és ne tudjon kiugorni a NATO-ból.
És ezt hogy éred el?
Legfeljebb az USA tudja benntartani őket azzal zsarolva, hogy ha átállnak akkor ugrik Erdély, Bánság, meg a Párcium, na meg egy pár nagyvárosuk le lesz rombolva.
Valószínűnek tartom, hogy ezt már a tudtukra adták.
Ezért van kutyaszorítóban Románia.
Ha a Kárpátokig harcol az orosszal szemben, majd a maradék seregével és támogató NATO egységekkel átkel a jól védhető Erdélybe, akkor elveszíti Moldvát és Havasalföldet (legalább 100 évre orosz befolyás alá kerülnek).
Ha pedig átáll, akkor a dél és kelet Romániában lévő NATO seregrészek visszavonulnak Erdélybe, csatlakoznak az ott állomásozó NATO seregrészekhez, a helyi román hadsereget pedig, mint megbízhatatlant lefegyverzik, majd nekiállnak a hágók és szorosok védelmének. Persze az orosz most is neki fogja hajtani a románokat a darálónak, mondván a ti országotok, vegyétek vissza, de eredmény nem sok lesz. Nagy része a román katonáknak át fog szökni Erdélybe.
Ha Oroszo. szétveri Románia Kárpátokon túli részét, akkor nekünk automatikusan "leesik" Erdély, úgy, hogy nem mi vagyunk a faltörő kos, hanem Oroszország.
Ezenkívül szerencsénk, hogy Románia összes szomszédja várja Románia szétesését, tehát Bulgáriára és Szerbiára is számíthatunk ebben.
Igen ez egy olyan forgatókönyv, ami egy orosz megszállás alatt bekövetkezhet. Oroszország mint már többször is elmondta, bánja, hogy megengedte egy ilyen agresszív balkáni állam létrejöttét ekkora területen.
Ezek után az új helyzet stabilizálására létrejönne a Magyar Államszövetség = jelenlegi Magyarország + Kárpátalja + Erdély,
és az orosz támogatás (a helyzet nagyhatalmi "szentesítése") miatt létrejönne a Magyar-Szláv Államszövetség, amely lényegében Nagy-Magyarország és Jugoszlávia uniója lenne, célszerűen még Bulgária bevonásával.
Az én verziómnak az az előnye, hogy így Erdély visszaszerzését lényegében elvégzi helyettünk Oroszország, és garantáltan nem kerülünk Oroszországgal szembe.
Mint már írtam, ez csak akkor történhet meg, ha a román nem áll át előttünk (és reméljük, utánunk sem).
Ha sikerül átállnia, nekünk sajnos ez az általad vázolt rendkívül előnyös forgatókönyv ugrik.
Kényszerpályára kerülünk.
Te mit tennél ebben az esetben?

Ha az orosz henger megérkezik Záhonyhoz, akkor persze más a baba fekvése, mert sem az USA sem az EU-nak nevezett társaság nem tud már megszorongatni, sem gazdaságilag, sem katonailag. Akkor akár ki is léphetünk a NATO-ból és EU-ból. De addig is amíg az orosz nem lép nagyobbat, szerintem neki is az a jó, ha van egy megbízható szövetségese ezen szervezeteken belül. Főleg ebben a zűrzavaros időben vagyunk értékesek ezen tagságokkal. Most kilépnénk, mi hasznunk lenne Oo. vagy Kína számára? Teljesen elveszítenék az érdeklődésüket velünk kapcsolatban.
Ha viszont azt próbáljuk meg, amit te javasolsz, akkor az USA minket, magyarokat küld majd a háborúba Románia és Oroszo. ellen, épp úgy, mint most az ukránokat Oroszo. ellen.
Én nem javaslom, csak azt írtam, hogy ha román előttünk átáll az orosz oldalra, akkor mit kell lépnünk KÉNYSZERBŐL!
Írd már meg légyszíves, te mit tennél ebben az esetben. Kösz.
Ezenkívül a te scenáriód nagy hátránya az, hogy amennyiben mégis tovább terjeszkedne az orosz, akkor frontálisan összeütközünk velük, mivel mi akkor nem az ő oldalukon leszünk, hanem az USA/NATO-én.
Nem állnánk szembe az orosszal. Ahogy a román átállt, mi is letennénk a fegyvert. oszt megmondanánk, hogy régi érdemeinkre tekintettel, kezeljék méltányossággal ügyünket (közben a szerbeket is megkérnénk, hogy járjanak közbe ügyünkben a medvénél).
Vagy bejön vagy nem.
Minden esetre több értelme lenne, mint vitézkedni a muszka ellen.
Az USA-t pedig nem izgatja az, ha mi elbukunk. A kurdok, afgánok, ukránok után cserbenhagynak minket is.
Akinek van egy kis sütnivalója, az tisztában van ezzel.
Én személy szerint egy lyukas centet sem tennék az amerikaiaknak a jövőben irántunk tanúsított barátságára.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 538
15 273
113
Kedves Bagoly....
Csaxólok, hogy a jelenlegi NATO-doktrinában egy orosz taktikai nukleáris csapás esetén stratégiai válaszcsapás van előírva. Ennek fényében nézd (nézzük) a dolog setét oldalát.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Itt számolhatjátok, hogy ha átáll a Román, hogy kapjuk oldalba, nekünk kell előbb átállni, stb. Van még pár NATO szomszédunk, ha átállunk, akkor nem csak Románia irányából történhet beavatkozás ellenünk ám... pedig ti nagyon úgy adjátok elő, mintha csak Románia, Magyarország, Szerbia, Oroszország, USA lenne a térképen.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 651
16 646
113
Itt számolhatjátok, hogy ha átáll a Román, hogy kapjuk oldalba, nekünk kell előbb átállni, stb. Van még pár NATO szomszédunk, ha átállunk, akkor nem csak Románia irányából történhet beavatkozás ellenünk ám... pedig ti nagyon úgy adjátok elő, mintha csak Románia, Magyarország, Szerbia, Oroszország, USA lenne a térképen.
Igen, a "rettegett" tót haderő a zérus vadászbombázóival, komoly fenyegetés.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 142
9 242
113
Dehogy annyi, csak le kell szívni a tankból otthon, aztán irány a kút megint. Egyébként a MOLnak a 480 sem ráfizetés szerintem, egész szépen fog növekedni idén a cég a konkurencia pusztulásával.
Amikor vásároltam a forgalmit elkérték és bevitték a rendszerbe. Napi 1x tudsz tankolni annál a kútnál. Még mehet másikra gondolom. Még...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ezt nemkívánatos személynek kell nyilvánítani mielőtt ideérne:
Brutális demokratabukta jön az USA-ban, nem különösebben kell érdekeljen, hogy mit gondolnak a hamarosan távozók! Trump meg tanult a vereségéből, akkora tisztogatás jöhet az amerikai külügyben az újabb elnöksége alatt, hogy takarítótól felfele ott senki nem marad.
Honnan vagy olyan biztos benne, hogy Trump lesz a kövi elnök? :D
 
  • Vicces
Reactions: jimkirk

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Itt számolhatjátok, hogy ha átáll a Román, hogy kapjuk oldalba, nekünk kell előbb átállni, stb. Van még pár NATO szomszédunk, ha átállunk, akkor nem csak Románia irányából történhet beavatkozás ellenünk ám... pedig ti nagyon úgy adjátok elő, mintha csak Románia, Magyarország, Szerbia, Oroszország, USA lenne a térképen.
Ha az orosz elér Záhonyig és Mo. akkor lépne ki a NATO-ból, akkor nem sok mondanivalója lehetne a szomszédoknak.
Sem a:
  • Horvátnak (eleve ő nem is ugrabugrálhatna, mert a nyakán a szerb, akivel eleve szövetségesek lennénk egy átállást követően),
  • Szlovénnak (neki az sincs amivel),
  • Szlováknak (ott lenne a keleti határán az orosz sereg, így nem ugrálna).

A távolabbi NATO országok pedig milyen ürüggyel lépnének fel ellenünk, ha demokratikusan ki akarunk lépni a NATO-ból? Nem ők azok, akik felettébb hangoztatják (pl. most Ukrajna kapcsán is!), hogy minden országnak szabad választási joga, hogy eldöntse melyik szervezethez csatlakozik vagy sem.
Vagy ez a demokratikus döntési jog csak addig él, amíg egy nyugati szervezethez akar csatlakozni egy ország?
Jó, tudom, költői a kérdés.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Kedves Bagoly....
Csaxólok, hogy a jelenlegi NATO-doktrinában egy orosz taktikai nukleáris csapás esetén stratégiai válaszcsapás van előírva. Ennek fényében nézd (nézzük) a dolog setét oldalát.
És szerinted ezt be is fogják tartani? Fo. Anglia vagy az USA értünk kelet-közép Európaiakért bevállalnák a nagyvárosaik pusztulását (úgy, hogy őket semmilyen csapás nem érné)?
Ismerve önző, kihasználó természetüket, hamarabb vállalnák a NATO felbomlását, mint önmaguk elpusztulását.
Szerintem.
De lehet, hogy tévedek.
A legjobb az lenne, ha soha nem tudnánk meg mi lenne ha...