Leírtam már ezerszer, hogy szerintem mit kellene tennünk, és a magyar kormány úgy tűnt eddig, hogy pontosan azon az úton haladt.
Ennek lényege a stratégiai partnerség Szerbiával, amelynek célja egymás (Magyarország és Szerbia) kölcsönös megsegítése, mégpedig abban, hogy egymás elveszett birodalmát egymást kölcsönösen segítve újra felépítsük.
Magyarország segít Szerbiának integrálni újra a széthullott Jugoszláviát.
Szerbia segít Magyarországnak Románia ellen, hogy Erdélyt vissza tudjuk szerezni.
Igen, ez megy most.
Ne tévesszen meg, hogy az új Köztársasági Elnök atlantistát játszik. Ez csak egy maszkirovka. A nyugati "barátaink" megtévesztése. Nincs semmilyen hatalma a Novák Katalinnak. Ha Orbán tenné ezt, akkor el kezdenék én is aggódni. Hátsó diplomáciai csatornákon keresztül már régen tájékoztatva lettek a szerbek is és az oroszok is Katika szerepéről.
És igen, Szerbiát az oldalunkon kell tudjuk. A régióban ők a legerősebbek (a románok hiába vannak többen, katonailag lepkefingok a szerbekhez képest). Sajnos az együttműködésünkben árra lesz. A most Romániához tartozó Temesvár-Déva-Szörényvár háromszögre Szerbia igényt tart.
A Romániához csatolt magyar területek közül a történelmi (Királyhágón túli) Erdélyt jelen idő szerint nem tudná integrálni Magyarország, régen is sok volt arrafelé a román, de az elmúlt 60 évben még vagy 3 milliót betelepítettek (az utóbbi 5 évben még nagyobb lendületet vett a folyamat - valamit érezhetnek a románok). Így az önálló entitásként kell létezzen, a benne élő nemzetek egyenlő jogai mellett.
Ezenkívül, Oroszo. támogatásával körbefonjuk Romániát (Oroszo., Bulgária, Szerbia, Magyarország) és összeroppantjuk.
Ez akkor lenne érvényes, ha az orosz a románt leverve érne el idáig. Azonban ha a román megadná magát, akkor az egész ugrana. Habár nagy valószínűséggel az orosz akkor sem fogja egyben hagyni Romániát ha átállás után az ő érdek szférájába fog tartozni. Tanult a történelemből. Lesz egy Nagy-Moldva, Dobrudzsa nélküli kis Havasalföld és egy Önálló Erdély.
Tehát én Oroszo. és Szerbia segítségével szerezném vissza Erdélyt, nem pedig az USA segítsével, mint te vagy NK vagy a Demkó.
Én nem vallom az USA segítségével történő visszaszerzést (tisztában vagyok azzal, hogy milyen szerepe volt az USA-nak Trianon kapcsán és hogy mire számíthatunk tőlük, ha nincsenek kényszer alatt). Az a felvetésem csak egy kényszerhelyzet kapcsán merült fel, arra az estere, ha a román megelőzve minket átáll a muszka oldalára. Abban az esetben ugyanis nincs más választásunk, sajnos. Mennénk másodiknak, hogy a román verje a mellét a muszkának, hogy ők voltak az elsők, a magyar csak kényszerből tette, így őket illeti a zsákmány.
Szerinted mit kellene tenni, ha a román előttünk átállna az orosz oldalára?
Az a lényege a dolognak, hogy amikor az oroszok elérnek Moldováig, akkor Románia szembekerüljön az oroszokkal - és ne tudjon kiugorni a NATO-ból.
És ezt hogy éred el?
Legfeljebb az USA tudja benntartani őket azzal zsarolva, hogy ha átállnak akkor ugrik Erdély, Bánság, meg a Párcium, na meg egy pár nagyvárosuk le lesz rombolva.
Valószínűnek tartom, hogy ezt már a tudtukra adták.
Ezért van kutyaszorítóban Románia.
Ha a Kárpátokig harcol az orosszal szemben, majd a maradék seregével és támogató NATO egységekkel átkel a jól védhető Erdélybe, akkor elveszíti Moldvát és Havasalföldet (legalább 100 évre orosz befolyás alá kerülnek).
Ha pedig átáll, akkor a dél és kelet Romániában lévő NATO seregrészek visszavonulnak Erdélybe, csatlakoznak az ott állomásozó NATO seregrészekhez, a helyi román hadsereget pedig, mint megbízhatatlant lefegyverzik, majd nekiállnak a hágók és szorosok védelmének. Persze az orosz most is neki fogja hajtani a románokat a darálónak, mondván a ti országotok, vegyétek vissza, de eredmény nem sok lesz. Nagy része a román katonáknak át fog szökni Erdélybe.
Ha Oroszo. szétveri Románia Kárpátokon túli részét, akkor nekünk automatikusan "leesik" Erdély, úgy, hogy nem mi vagyunk a faltörő kos, hanem Oroszország.
Ezenkívül szerencsénk, hogy Románia összes szomszédja várja Románia szétesését, tehát Bulgáriára és Szerbiára is számíthatunk ebben.
Igen ez egy olyan forgatókönyv, ami egy orosz megszállás alatt bekövetkezhet. Oroszország mint már többször is elmondta, bánja, hogy megengedte egy ilyen agresszív balkáni állam létrejöttét ekkora területen.
Ezek után az új helyzet stabilizálására létrejönne a Magyar Államszövetség = jelenlegi Magyarország + Kárpátalja + Erdély,
és az orosz támogatás (a helyzet nagyhatalmi "szentesítése") miatt létrejönne a Magyar-Szláv Államszövetség, amely lényegében Nagy-Magyarország és Jugoszlávia uniója lenne, célszerűen még Bulgária bevonásával.
Az én verziómnak az az előnye, hogy így Erdély visszaszerzését lényegében elvégzi helyettünk Oroszország, és garantáltan nem kerülünk Oroszországgal szembe.
Mint már írtam, ez csak akkor történhet meg, ha a román nem áll át előttünk (és reméljük, utánunk sem).
Ha sikerül átállnia, nekünk sajnos ez az általad vázolt rendkívül előnyös forgatókönyv ugrik.
Kényszerpályára kerülünk.
Te mit tennél ebben az esetben?
Ha az orosz henger megérkezik Záhonyhoz, akkor persze más a baba fekvése, mert sem az USA sem az EU-nak nevezett társaság nem tud már megszorongatni, sem gazdaságilag, sem katonailag. Akkor akár ki is léphetünk a NATO-ból és EU-ból. De addig is amíg az orosz nem lép nagyobbat, szerintem neki is az a jó, ha van egy megbízható szövetségese ezen szervezeteken belül. Főleg ebben a zűrzavaros időben vagyunk értékesek ezen tagságokkal. Most kilépnénk, mi hasznunk lenne Oo. vagy Kína számára? Teljesen elveszítenék az érdeklődésüket velünk kapcsolatban.
Ha viszont azt próbáljuk meg, amit te javasolsz, akkor az USA minket, magyarokat küld majd a háborúba Románia és Oroszo. ellen, épp úgy, mint most az ukránokat Oroszo. ellen.
Én nem javaslom, csak azt írtam, hogy ha román előttünk átáll az orosz oldalra, akkor mit kell lépnünk KÉNYSZERBŐL!
Írd már meg légyszíves, te mit tennél ebben az esetben. Kösz.
Ezenkívül a te scenáriód nagy hátránya az, hogy amennyiben mégis tovább terjeszkedne az orosz, akkor frontálisan összeütközünk velük, mivel mi akkor nem az ő oldalukon leszünk, hanem az USA/NATO-én.
Nem állnánk szembe az orosszal. Ahogy a román átállt, mi is letennénk a fegyvert. oszt megmondanánk, hogy régi érdemeinkre tekintettel, kezeljék méltányossággal ügyünket (közben a szerbeket is megkérnénk, hogy járjanak közbe ügyünkben a medvénél).
Vagy bejön vagy nem.
Minden esetre több értelme lenne, mint vitézkedni a muszka ellen.
Az USA-t pedig nem izgatja az, ha mi elbukunk. A kurdok, afgánok, ukránok után cserbenhagynak minket is.
Akinek van egy kis sütnivalója, az tisztában van ezzel.
Én személy szerint egy lyukas centet sem tennék az amerikaiaknak a jövőben irántunk tanúsított barátságára.