[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Russia has an "overwhelming" advantage in the war in Ukraine - Lieutenant Colonel Daniel Davis on Fox News.
There is no rational reason to hope that the war can turn around, because Russia is methodically moving forward and destroying the Ukrainian armed forces in the Donbas, not just seizing territory, but destroying their ability to defend the country anywhere else. And even the total sum of all the weapons that we promised to provide much less - it is hardly a tenth of what would be the minimum necessary. And if you look only at these two things, then there is no rational path to victory for Ukraine." - Davis said in one of the most popular programs "Jesse Watters Primetime".


Oh no!
Organizers of Warsaw Gay Pride forbade Russian gays from taking part in it. They still can take part but as individuals without any Russian symbolic
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
( Most már azért leírom....
Megmosolyogtam azt a sok zsákmányanyagot a hadjárat kezdetétől fogva...
Kizárt dolognak tartom hogy olyan bonyolult elektronikai rendszerrel szerelt eszközöket ne tudnának trackelni a ruszkik mint amiket szana-szét hagytak az ukrán pusztában.
Saját dedikált katonai műholdrendszerrel, méterre pontosan meg tudták határozni hová vitték őket, célirányosan tudták figyelni a csapatmozgásokat amik a zsákmányanyaggal lettek tápolva...
Az ukránok meg nem értették miért kalibrálnak mindent....gyorsan-pontosan.
Alapszabály a NATO kiképzésen: - Semmit nem szedünk össze a csatatéren, mert a halál rá van tapadva!
Mostanra az ukránoknak is lejött szerintem.)

@dudi
Mert annyi adatot, változót, nem tud besorolni rádión, főleg hogy általában rádiócsendben mozognak a gépek, az álcázás miatt. 2-3 sec-es adatcsomag jön, abból dolgoznak. Légnyomás, szélirány, páratartalom, lövedék típus, darabszám, céltípus, stb....
Felejtsd el a rádiót...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Honnan tudod, hogy hitelesek?
Köszönöm hogy a hiteles és nem a 100% objektív kifejezést használta.
Azért emberek dolgoznak ott is.
Még szép.
Évek óta rengeteg információhoz jutottam amik valósnak bizonyultak.
Így volt ez már a előző elnöki ciklusban is.
Volt némi alig észrevehető irányváltás elnök választást követően de ez közelébe sem volt mondjuk annak hogy mi van állami médiánál egy magyar belpolitikai változás után.
Belpolitika.
Amennyire lehet 2022.02.24. előtt /azóta nem belpolitika hanem honvédelem van/ próbáltak középen állni.
Az a elfogultság cunami amivel magyar nyelvű ilyen vagy olyan oldali honlapkon lehet találkozni éveken át az ismeretlen.
Kifejezetten hiányoznak a durva hazugságok /gyurcsányozás brüsszelezés orbánozás sorosozás stb./ "valóság magyarázatként".
Összkép szellemileg egy tisztítókúra és a "spam" ek helyére meg normális információkat ad.
Persze ahogyan ide is több forrásból idézek ugyanúgy érdemes széleskörűen tájékozódni.
Kifejezetten nem ajánlom azoknak akiket pl. a spanyol nyelvterület érdekel, ők olvassanak mexikói, spanyol, kolumbiai stb. médiát. :)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Külföldi zsoldosok utolsó szeverodonyecki csatáiról készült felvételeket tettek közzé.​


Külföldi zsoldosok utolsó szeverodonyecki csatáiról készült felvételeket tettek közzé. A felvételek után többen meghaltak, fogságba estek vagy elmenekültek. A videón angolul hallható “International Legion” megnevezés.

https://vk.com/video_ext.php?oid=469086959&id=456239163&hash=bf4442a1e2a4b41c
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Elvileg vovcsojarivka már orosz kézen van
https://defensepoliticsasia.com/ukraine/

Oké, én meg láttam térképeket arról, hogy több, mint két hete Szvitogirszknél egy tökéletesen álcázott orosz alakulat átkelt a Donyeck-folyón és már egy nap alatt Szidorovjét ostromolta. A rejtőzködés annyira jól sikerült, hogy az ukránok azóta sem vették észre, hogy foglalják a falvaikat sorban el.

Ha nem haragszol, a hajnalban/reggel írt jóslásomban azokat a dolgokat vettem alapul, amiben mindenki egyetért. Nem azt, amit valaki bemondott vagy az egyik térképre rárajzoltak. Mert az alapján, amit állítanak nehéz lenne a harcok következő heteit megjósolni, hiszen lenne forrásom rá, hogy az orosz hadsereg legalább kétszer, de talán épp a napokban harmadjára megsemmisült teljes létszámban. És azt is forrásokkal tudom alátámasztani, hogy az ukránok megelőzték őket ebben is és már a negyedik kihalásukért megy a verseny.

Amit te mondasz, az olyan, hogy megvárjuk az esti ukrán jelentést és ha abban benne lesz vagy látunk fényképet legalább valamelyik portálon, akkor tényként lehet közölni. Addig meg információ vagy dezinformáció vagy valaki a vágyait megint lerajzolta csupán, nem tudjuk.

Próbáljatok meg legalább egy kicsi forráskritikával élni! Ha nem az egyik oldal szemüvegét teszem fel, akkor is van pont elég adat, amit biztos pontként és mind a két oldal által megerősítve már elég szép képet ki lehet rakni magunknak.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 795
113
Csehek 12 db MI-24V-t szállítottak le szárazföldi szállítással ukrajnának.

Az ukrán fegyveres erők Liszicsanszk közelében, valamint a Gorszkij és Zoloty melletti kazánban több mint 1 ezer embert veszítettek az elmúlt két napban. Az ukrán fegyveres erők több mint 800 katonája megadta magát


A francia vezérkar kétségbe vonja, hogy a CAESAR önjáró fegyverek az orosz hadsereg kezébe kerültek​

https://topwar.ru/198233-francuzski...nii-sau-caesar-v-ruki-rossijskih-voennyh.html

Az ukrán vezérkar képviselője: Az ukrán fegyveres erők szeverodonyecki helyzetével kapcsolatos információk bizalmasak​

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 776
113
Magyarország is szuverén ország, még sem hagyják békén! Érdekes ez nem zavar téged! Az sem zavar, hogy egyesek biológiai laborokban betegségeket fejlesztenek, majd másokra rászabadítják, valahogy eddig ez ellen sem szólaltál fel!
Magyarország saját döntése alapján az EU tagja.

A konteós baromságaiddal kímélj köszi!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Elég durván szélsőjobbos megszövegezés, de a lényeg szerintem érthető:

The Office of the Kike did not give the order to withdraw from Zolote in time, and the Oinker forces near Rai-Alexandrovka and Loskutovka withdrew on their own under the pressure of Russian troops. According to the General Staff, up to 1,000 soldiers of the Oinker army are now encircled, and the Armed Forces of Jewkraine are not able to organize a breakthrough.
Zaluzhny told Zelenskike about the impossibility of withdrawing the AFU forces from Lisichansk without losses, the situation is critical and close to total encirclement.
The Faggot-in-Chief of the Armed Forces of Jewkraine accused the politicians of delaying orders to withdraw the troops from Severodonetsk and Lisichansk to Slaviansk and Kramatorsk, the mediocre command of the clowns led to the fact that the best units of the Armed Forces of Jewkraine were deliberately sacrificed "to make a show". The fake symbolism and manipulation by the slogans “Save our people in the Azot” led to the fact that a group of 8,000 pigdogs and 700 pieces of equipment have been encircled.
This morning one column of AFU vehicles tried to break through from Lisichansk to Bakhmut, but was completely destroyed by Russian aircraft and artillery. The troops can be withdrawn from Lisichansk with minimal losses only in small groups, and all heavy equipment will have to be destroyed so that it won't fall into the hands of the Russians.



Állítólag Zselés délen is kivonna minden nem létfontosságú csapatot, mindent bedobna Donbasszba az utolsó talpalatnyi földekért, de a vezérkar megtagadta a végrehajtást.
1656090210791.gif
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 802
77 918
113
( Most már azért leírom....
Megmosolyogtam azt a sok zsákmányanyagot a hadjárat kezdetétől fogva...
Kizárt dolognak tartom hogy olyan bonyolult elektronikai rendszerrel szerelt eszközöket ne tudnának trackelni a ruszkik mint amiket szana-szét hagytak az ukrán pusztában.
Saját dedikált katonai műholdrendszerrel, méterre pontosan meg tudták határozni hová vitték őket, célirányosan tudták figyelni a csapatmozgásokat amik a zsákmányanyaggal lettek tápolva...
Az ukránok meg nem értették miért kalibrálnak mindent....gyorsan-pontosan.
Alapszabály a NATO kiképzésen: - Semmit nem szedünk össze a csatatéren, mert a halál rá van tapadva!
Mostanra az ukránoknak is lejött szerintem.)

@dudi
Mert annyi adatot, változót, nem tud besorolni rádión, főleg hogy általában rádiócsendben mozognak a gépek, az álcázás miatt. 2-3 sec-es adatcsomag jön, abból dolgoznak. Légnyomás, szélirány, páratartalom, lövedék típus, darabszám, céltípus, stb....
Felejtsd el a rádiót...
Most kíváncsivá tettél. Mi az a sok adat szerinted amit nem lehet lerádiózni? Csak azért kérdezem, mert a NATO egy Call for Fire nevű sémát használ tüzérségi tűzkérésre (ez nem titkos, te magad is rákereshetsz a nezen) és ez rádión történik.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
750
4 030
93
úgy néz ki csak átértékelődnek a dolgok ...

még egy kicsit kitartunk, és talán nem leszünk a vesztesek oldalán
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
értem. akkor ezért vagy ennyire tájékozatlan.
ajánlanám azt, hogy szélesítsd az olvasott hírforrások körét
na meg, ha teheted eredeti nyelven olvass, mert a félrefordítások igen zavaróak ... pláne a gtrans :(
A dagoba rendszerben nincs internet de igazából semmi sincs amiből pontos információt nyerhetne ! LOL
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Amint láthattad vannak értékes hozzászólásaim is, de nem hagyhatom szó nélkül azt a trollkodást amit 25ezer hozzászóláson keresztül művelsz, főleg idén indultál be az orosz műveletek után 8000 hozzászólással ami nettó trollpropaganda, ráadásul senkivel nem tudtál egy szimpla vitát lefolytatni, vagy szándékos trollkodásból vagy tényleg pszichopata vagy mindenesetre azon kívül hogy zavarod a fórumot semmi értelme a tevékenységednek.
Azért a Covidosban is tolta bőven az álszerénykretént !