[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 381
16 610
113
Milyen két postról beszélsz egyetlen postomra írtad a térdeplős hozzászólásodat, erre,,,,

"Smerch íme gy orosz anyag ha nem tudsz oroszul küld rá a fordítót...

ОРУЖИЕ ОТЕЧЕСТВА, WEAPONS OF THE FATHERLAND. ИНФОРМАЦИОННЫЙ РЕСУРС ПО ОРУЖИЮ И ВОЕННОЙ ТЕХНИКЕ. INFORMATION RESOURCE ON WEAPONS AND MILITARY EQUIPMENT

Nem értem , honnan veszed, hogy preciziós csapásokra csak az oroszok képesek, mivel az ukránok kapnak a Himarsokhoz GPS vezérlésű rakétákat....
Ne legyél naív jó pár olyan csatorna van ahol mind a két fél el tudja juttatni a másikhoz a fontos üzeneteit.

Persze, hogy nem fog semmit legyalulni az USA , mivel az oroszok a NATO miatt nem fogják megtámadni a Litvánokat.Ez az egyik lényege a NATO-k és az 5. cikkelynek az elrettentés.

Csak nem fáj az igazság?Azt javaslom neked minél hamarabb elfogadod a tényeket annál könnyebb lesz neked. "
Iszol,vagy szívsz? Mi ez?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 736
113
Akkor tehát a fele igaza? akkor bénák.
Ezen nem változtat ha bulvármocsok az újság.
Ez a kép is kamu? Mert ha nem akkor tényleg többet eszik mint kellene...
59537743-10954233-image-m-21_1656240257116.jpg
Most komolyan van olyan ember aki elhiszi ezt a faszságot?! Brit médiában közölt hírek 80%-a kamu, álhír, az oroszok lejáratása , kinevettetése a cél.

Mi az hogy General Pavol? Az olyan mint a Józsi, Pista, Jani, Feri tábornok. Vzetéknév nélkül.
1. Oroszoknak 2200 aktív tábornokuk van. Nincs szükségük nyugdíjasokra.
2. Orosz tábornokokat rotációs alapon cserélik 2 havonta(ha meghal valaki azonnal)
3, Túlsúlyos katonák, már tábornokok sem szolgálhatnak az orosz hadseregben
4. A képen lévő túlsúlyos katona egyenruhája sem orosz
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
okés, de én nem a dagadtra kérdeztem főként, hanem a megölt orosz tábornokokra
Az meg nem bénaság. Egyrészt nem szégyen ha a tábornokok meghalnak. Az meg, hogy sokan, az amerikai felderítésnek és az ukrán mesterlövészeknek, tüzéreknek köszönhető. Az objektív értékelés rovására megy az ellenség lenézése.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 306
10 628
113
Hol a tifusz, kolera stb ?
A kamera mögött :)

Mondjuk az, aki elhitte a járványt bármiféle fenntartás nélkül, miután azt egyedül az a volt Mariupoli polgármester jelentette be, aki kb. három hónapja nem járt a város környékén, az úgysem hiszi el azt sem, amikor azt látja, hogy már épül a város, és hogy a helyi lakosság nem akar partizánkodni az oroszok ellen.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 796
113
És ha a lengyelek belépnek a konfliktusba... (orosz jóslás)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 334
27 418
113
Az oroszok nem véletlenül fejlesztették ki a BMPT Terminátor harcjárművet a városi/erdős területen történő alkalmazásra az Afganisztáni tapasztalatok alapján.
Azért fejlesztették ki, mert nem volt -és azóta sincs rendszerben- rendes IFV-jük. Továbbá nincs semmi előnye az alulpáncélozott, könnyű és alacsony járműveiknek. A szovjet-orosz út egyszerűen egy elhibázott tévút. Ezt be is ismerték az Armatával meg a Bumeránggal.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A német Die Welt szerint az ukrân erök meghiusitottâk Licsiszanksz orosz bekeritését.
Akkor teljes a körülzárás.


Az meg nem bénaság. Egyrészt nem szégyen ha a tábornokok meghalnak. Az meg, hogy sokan, az amerikai felderítésnek és az ukrán mesterlövészeknek, tüzéreknek köszönhető. Az objektív értékelés rovására megy az ellenség lenézése.
Azért tegyük, hozzá, hogy ukránok twitter-en már Tim Curry-t is megölték, mert orosz tábornokra rákeresve az ő Red Alert 3-as képét is kidobta nekik a google...
qwkalw8.jpg



Jöttek, láttak, mennek.


Eközben Kijevben:


Ukrán hadifogoly motiválása együttműködésre:


+pár újabb fogoly:



A világ velünk van!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 785
113
Szerencsétlen ezzel a logikával az USA szövetségeseg miért is nincsenek függőségi viszonyban? Persze Oroszország nem tárgyal aki 150 beadványt tett a donbaszi ukrán atrocitások miatt és évekig próbálta a minszki egyezményt életben tartani amikor ukrajna magasról szart rá. Az oroszok pont azok akik tárgyalni akartak. Senkinek az uralma alatt nem kívánok élni, az USA uralma alatt sem.
Nem lett igazad.
Papagáj pontos "j".
Hát Belarusz nem tehetné meg azt amit Magyarország. Putyin csinálta a donbaszi háborút
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A MiG-29SMT vagy K változat már tud R-77-est is kilőni, annak meg van olyan hatótávja, mint az amerikai rakétáknak. Amiről te beszélsz az a régi A változat.

mig 29-et mar nem gyartjak.
amit en lattam repulni miget az mind km-rekrol latszott hogy fustol.
gyonyoru gep egyebkent a mig.

f22 - f35 de meg a gripen/ f16 sem latszik messzirol hogy jonne, nem kormolnak.

az oroszok raketaikban amerikai technologia van.

tokmindegy mert nyiltan usa orosz nem fog szembekerulni, vagy ha igen, akkor nem az f16-mig 29 dogfight fog donteni.

egyebkent minden amit az oroszok gyartanak jo valamire, nem rossz cuccok azok.
onmagukban egy egy fegyverrendszert osszehasonlitani ertelmetlen.

altalaban az amcsi cuccokat en fejlettebbnek gondolnam, de egy kalasnyikov is eleg hatekony cucc ha arrol van szo, hogy amasiknak meg az se sincsen.
 
  • Tetszik
Reactions: matyiii2

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 261
84 276
113
Uhh, nem mondom ez most nehéz szülés volt (két napig kotlottam rajta, mert tütükével sem jöttek a szavak), de kinn a következő nyugger jelentés. Avagy a frontelemzés mellett ukránok indirekten bevallották a herszoni kudarcukat és megy az agyalás orosz részről is vajon előbb Donyeck térségét lenne-e érdemes elfoglalni (Avgyejevka, Uglegorszk bekerítése stb) vagy menjenek neki egyből Szlavjanszknak. Ami biztos, hogy kb az őszi esők előtt akarják a donbasszi harcokat letudni, aztán meg jöhet a többi irány. Extraként pedig nyugger kolléga kicsit elszabadult és kifejtettem, hogy az ukránok miként használják a civil objektumokat katonai célokra és miért álszent, hogy utána meg ők vannak ki azon ha Grísa kilövi őket. Plusz megint előjött az Kijev kapcsán, hogy lehet nem magasépületek közelébe kellene telepíteni a légvédelmet és akkor nem kapná telibe a rakéta a kilencediket. Mert igen, a háborút az oroszok kezdték és ők is indítják a cirkáló rakétákat, de arról már nem tehet Grísa, hogy az elfogott rakéták roncsai hova hullanak, arról meg végképp nem, hogy hova települ az ukrán légvédelem
Remélem, Z még sokáig játszik majd Hitlert!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 101
42 154
113
"Orosz katonák megsemmisítettek 2 szabotázs- és felderítő zsoldoscsoportot " - Orosz Védelmi Minisztérium. Az első csoport különböző európai államok polgáraíból állt. A másodikba csak a grúziai zsoldosok tartoztak, akik az úgynevezett "grúz légió" tagjai voltak. A megsemmisített grúz fegyveresek részt vettek az orosz katonák Kijev melletti brutális kínzásában és meggyilkolásában idén márciusban.