Miért?A RÁBA ne gyártson semmit.
Rossz minőséget gyárt? Miért haragszol rájuk?Miért?A RÁBA ne gyártson semmit.
Rossz minőséget gyárt? Miért haragszol rájuk?A Boxer az egy RM és KMW közös vállalkozásban gyártott gèp, nem csak az RM-n múlik.Bocs ez egy kicsit más.
- Kicsit gondolkodtam, ezen a Boxer CRV 8x8-on! Nekem is tetszik! Ám a pénz nagy úr!
Kíváncsi lennék a véleményedre.
Meglehetne-e egyezni a Rheinmetallal hogy itt gyártanánk kis hazánkba a Boxert is!
- Mire gondolok: A Csehek úgy is gyártják a Linx-hez a tornyot, miért ne gyártana a Boxerhez is ugyan azt.
![]()
- Tehát torony volna így. A Rába tudna futóművet gyártani, az a profilja! A kasznizást kellene csak valahol Győr s Zalaegerszeg között megoldani, -(ne szállítsuk sokat az alkatrészeket)-, mivel Zalaegerszegen a próbapálya.
- A BTR-ekből adnánk az Ukránoknak, ha a Németek ugye lehetőséget adnának erre az itthoni gyártásra, ha már így összebútoroztunk a Rheinmetallal. Meg kellene kérdezni az amcsikat is nem e adnának rá az ukránokon keresztül egy kis aprót! Így megtudnánk szabadulni hasznosan a BTR-től. Ugyan úgy tudnánk gyártani mint a Lynx-t, ugye csak egy másik városban. (Katonai s gazdasági megfontolásból). Így talán letudnánk cserélni a BTR-eket. S mindenki jóljárna, a Csehek is, Rheinmetall is s mi is! Hátha a Csehek is vennének a nekibuzdulásból.
A Boxer beltér elektronikája ugyan az lenne mint a Lynx-é. (Most nem tudom milyen)! Ez is így jobb lenne, rádiózás, adtkapcsolat, nem kellene összehangólni stb...stb!
- Vasúton konténerbe jöhetne a torony Győrig, ott hozzákapcsolnák a futóműveket, mehetne a kasznizóig, + az egyéb összeszerelő feladatokhoz együtt az X helyig.
- A lynx tornyok esetleg mehetnének tovább Zalába! Próbafutás Zalában!
Ez egy gondolat csak! Forgatom a gondolataimat hogyan tudnánk minél nagyobb haszonnal passzolni a BTR-t! Ne keljen költeni rájuk s még is hasznos lenne!Nem kótyavetyélnénk el!
A világ összes magas minőségű teherautójához a RÁBA gyárt tengelyeket. Az M.A.N. HX-hez is.A RÁBA ne gyártson semmit.
Hazai piacra nagyon szar minőséget gyártanak dupla àron a piacihoz képest mert az àllami cégek kénytelenek átvenni tőlük a szart is.Miért?Rossz minőséget gyárt? Miért haragszol rájuk?
Miért?Rossz minőséget gyárt? Miért haragszol rájuk?
Mondjuk úgy, hogy mi szeretnénk, ha minden OK lenne a Rába meg Currus (és hasonszőr) cégek körül, ...de nincsen. És még a fény sem látszik az alagút végén, pedig volt mocorgás körülötte...úgy hogy addig is nem szivesen emlegetjük a nevüket egy mondatban a magyar "haderőfejlesztéssel".Hazai piacra nagyon szar minőséget gyártanak dupla àron a piacihoz képest mert az àllami cégek kénytelenek átvenni tőlük a szart is.
Currus szindróma
HM Currus képesség katalógusAmúgy nem tudom mit nyüglődtök a témàn.
El van döntve a BTR utódlása.
Rheinmetall- mh Modernizációs intézet 8X8 harcjármű hazai gyártásban kaposváron.
:
Hazai piacra nagyon szar minőséget gyártanak dupla àron a piacihoz képest mert az àllami cégek kénytelenek átvenni tőlük a szart is.
Hát ezt én nem értem! Kivagyok akadva teljesen! Nincs ott meó? Hazai piacnál is kellene magasabb szintnek lenni! Az ott dolgozók fiai is beleülhetnek azokba a harckocsiba még!Ami a német meon nem megy át nem megy selejtbe jó lessz az a seregnek vólt a hozzállás kb.Hát ezt én nem értem! Kivagyok akadva teljesen! Nincs ott meó? Hazai piacnál is kellene magasabb szintnek lenni! Az ott dolgozók fiai is beleülhetnek azokba a harckocsiba még!
- Látom én, nagy bajok vannak a munkastílus felfogással! Oda kell tenni, állítani egy német meóst! Az majd rendbe rakja az átvételi portát! A vezetőséggel van ott gond, gondolom én!
- Ha külföldre tudnak normális árút gyártani, akkor belföldre is tudnak! Nem mindegy nekik hogy kitől kapják az aprót?
- Igen értem hogy minden apró alkatrészből nagyot akarnak szakítani! Na de hát ha nem vesz tőlük majd senki semmit, mert mindent arany árba akarnak adni, akkor majd kelleni fogy nekik a megrendelés! Ugye csak akkor már mindenki mással gyártatja majd a futóművét! A Lengyelek is gyártanak futóművet! A RÁBA meg lehúzhatja a rolót! Hiányzik ez az ott dolgozóknak? Gondolom hogy nem! A melósok fizetésből tudnak csak megélni.
Te tényleg azt hiszed, hogy erről a melós dönt?Hát ezt én nem értem! Kivagyok akadva teljesen! Nincs ott meó? Hazai piacnál is kellene magasabb szintnek lenni! Az ott dolgozók fiai is beleülhetnek azokba a harckocsiba még!
- Látom én, nagy bajok vannak a munkastílus felfogással! Oda kell tenni, állítani egy német meóst! Az majd rendbe rakja az átvételi portát! A vezetőséggel van ott gond, gondolom én!
- Ha külföldre tudnak normális árút gyártani, akkor belföldre is tudnak! Nem mindegy nekik hogy kitől kapják az aprót?
- Igen értem hogy minden apró alkatrészből nagyot akarnak szakítani! Na de hát ha nem vesz tőlük majd senki semmit, mert mindent arany árba akarnak adni, akkor majd kelleni fogy nekik a megrendelés! Ugye csak akkor már mindenki mással gyártatja majd a futóművét! A Lengyelek is gyártanak futóművet! A RÁBA meg lehúzhatja a rolót! Hiányzik ez az ott dolgozóknak? Gondolom hogy nem! A melósok fizetésből tudnak csak megélni.
"meó" szerintem Minőség Ellenőrző Osztályra utalt.Te tényleg azt hiszed, hogy erről a melós dönt?
Papírra leírtam.HM Currus képesség katalógus
Ezeket a csodálatos sorokat beidézem ide, mert vicces kedvemben vagyok:
3. pont d, bekezdés:
"Amennyiben a HM a harcjármű rendszeresítése mellett dönt, a HM CURRUS Zrt. biztosítani tudja a
telephelyén a hazai összeszerelés bázisát, szakember gárdája honosítani tudja az eszköz
dokumentációit. A Paramount Group - több alkalommal lezajlott egyeztetést követően - tisztában van
a HM CURRUS Zrt. képességeivel. Az információk alapján a HM CURRUS Zrt. alkalmas partner az
együttműködésre.
A rendszeresítésre kerülő mennyiség függvényében vállaljuk az eszköz komplett összeszerelését a
gyártó által szállított elemekből, nagyobb darabszám esetén az összeszerelés már Magyarországon, a
HM CURRUS Zrt. és beszállítók által gyártott alkatrészek, részegységek és a gyártó által szállított
fődarabok felhasználásával történhet. Az eszköz gyártása mellett Társaságunk (megfelelő
infrastrukturális beruházások és létszámbővítés után) el tudja látni az eszközök életciklus alatti
karbantartását, javítását, a kezelők kiképzését."
Le NE irjátok a nevét!![]()
Dudi után szabadon.Hát ezt én nem értem! Kivagyok akadva teljesen! Nincs ott meó? Hazai piacnál is kellene magasabb szintnek lenni! Az ott dolgozók fiai is beleülhetnek azokba a harckocsiba még!

Igen azt! Attól függ a vezetőség mit akar, olyan szinten dolgoznak a M.E.O.-k!Tényleg azt hiszed a minőségellenőrzès döntèshelyzetben van?
Nagyobb gyárakban sem.

Ha a vezetőség úgy akar magànak extra profitot hogy eladja a szart akkor a meó tök mindegy.Igen azt! Attól függ a vezetőség mit akar, olyan szinten dolgoznak a M.E.O.-k!
Van olyan üzem ahol az elcseszett anyagot kifizettetik a melóssal. S utána elzavarják a francba! Ne gondold már hogy manapság majd dédelgetik a melóst! 90-ben vége volt!
Ezért nem értettem hogy miért vagytok úgy felháborodva! A RÁBA hallatán!![]()
Na olvasd vissza a második mondatod.Igen azt! Attól függ a vezetőség mit akar, olyan szinten dolgoznak a M.E.O.-k!
Van olyan üzem ahol az elcseszett anyagot kifizettetik a melóssal. S utána elzavarják a francba! Ne gondold már hogy manapság majd dédelgetik a melóst! 90-ben vége volt!
Ezért nem értettem hogy miért vagytok úgy felháborodva! A RÁBA hallatán!![]()
)ahol mind mi munkások, mind a QM azt mondta a minőség így nem megfelelő.(kuka)

Márminthogy évtizedekig.A rábatol meg èvekig átvették a szart
Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak! Így nem látom értelmét a pénzkidobásnak Kaposváron! Akkor nekünk sem elég jó jelige! Inkább gondolkozzunk kicsit, hogyan járunk jobban!Currus szindróma

Guruló koporsómat hasonlóra cserélném jeligére.Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak! Így nem látom értelmét a pénzkidobásnak Kaposváron! Akkor nekünk sem elég jó jelige! Inkább gondolkozzunk kicsit, hogyan járunk jobban!
M-1296 Stryker Itt körbe lehet nézni->M-1296 Stryker dragon
![]()
![]()
Ha az Amcsikkal meglehetne dumálni hogy a BTR-ket odaadjuk az Ukriknak X mennyiséget, cserébe adnának érte Stryker-t, X mennyiséget! Nem kell pénzmozgás, csak árucsere!
Szerintem nem rossz gép! 3+9Fős! A tornyot kicsit nagynak találom, na de nem baj, jobb mint a BTR.

Ami a német meon nem megy át nem megy selejtbe jó lessz az a seregnek vólt a hozzállás kb.
Igen tökéletesen értelek!
S megértelek
Elégundorító hozzáállás! 

Mire gondolsz?Ok rendben, akkor mondok mást, ötleteljünk! A Kaposvári dolognak nem látom értelmét, mivel a németek még egy közös fejlesztést sem rendszeresítettek maguknak! Vagyis ők nem találták maguknak elég jónak!
A fő bevételi forrásuk nem a magyar honvèdsèg volt.Igen tökéletesen értelek!
S megértelek
Elégundorító hozzáállás!
- Majd egyszer észreveszik magukat, mikor lehúzhatják a rolót! Pont egy hazai seregnek ahol komoly erőt kell kifejteni a gépeknek!
- Mondtam én hogy a vezetéssel van ott a baj! Akkor szaladjon el a ló a seggük alól, hogy a szittya néphez hű maradjak!![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..