[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
nem a hírekkel vannak a bajok vagy az infokkal. sem a laikusoknáál sem a hivatásosoknál.
az egyéni vélemény hozzáköltésével egybemosásával ebből születnek a hibás elemzések. (mert onnétól hogy saját vélemény kerül bele már fals.) újságírókkal is ez a legnagyobb baj nem híreket hoznak hanem véleményt formálnak.
Jó, nálam olyan az OSINT, mint pl HiSutton.
Ő elég menő és objektív a területén.
A többi inkább propagandista. Persze arra is szükség van, de az OSINT-et mint olyat ne degradáljuk le.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 248
113
Ez homlok egyenest mástként ír mint amit az elmúlt hónapokban írtak Putyinról, aki a cikkek szerint már tavaly elpatkolt egy vagon betegségben hülyeségben stb, most már csak alteregókat látunk, akik szintén nincsenek jó bőrben..

Ez a pálfordulás : Gyanús, nagyon gyanús...
Igen, ez a dublore Putyinnak kifejezetten egeszsegesnek tunik :D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 205
67 076
113
Volt egy, azt hiszem dán film, hogy a II. Vh után a megmaradt hitlerjugend gyerekeket kiképezték akna keresésre és a Rommellék által lerakott nem kevés aknát szedegethették a tengerparton.
Igen, meg van a terápiás ereje, hogy amit leraktak, szétdúltak, áskáltak, stb. azt most kis kezükkel helyreállíthatják.
Értelmesebb is mint, hogy egy fogolytáborban egymást basztassák...
Èrthető, hogy ezt tettèk, én is ugatok a nagyon felelős hadfiak fegyvetotthagyásáról mint eb a szarát. Ami taszított abban a filmben, ami nagyon sok egyéb vonulaton is az életben(itthon is), hogy minden gyűlölet a németek ellen pozitív csak az övék nem érthető. Akkor is pozitív ha ilyen kis nyikhaj szerencsétlenek az áldozatai.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Ka
A NATO-vezetők madridi csúcstalálkozójának végén, június 30-án, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök elmondta, hogy Kanada azon dolgozik, hogy véglegesítse a megállapodást, amely 39 páncélozott harci járművet (ACSV) biztosít Ukrajnának .


A gépeket a kanadai hadseregnek szánták, szállításuk folyamatban volt, de ehelyett az ukrán fegyveres erőkhöz szállítják őket.


Az új páncélozott járművek katonai-technikai segítségként érkeznek, ami az Orosz Föderáció megszálló csapatai elleni harchoz szükséges.

3-scaled.jpg
ACSV páncélozott szállító. Fotó nyílt forrásból

„A könnyű páncélozott járművek, amelyeket [Szerk. Ukrajnába] küldünk, rendkívül hatékonyak. Örömmel segítünk, és továbbra is feltárjuk a lehetőségeket, és válaszolunk a kérésekre [Ed, Ukrajna]” – mondta Trudeau újságíróknak.


A páncélozott járműveken kívül Kanada további hat nagy felbontású kamerát biztosít a Bayraktar TB2 drónokhoz , amelyeket Ukrajna megrendelésére Törökországban gyártanak.

A páncélosok várhatóan még idén nyáron érkeznek Ukrajnába, miután az ukrán hadsereg átesett a szükséges kiképzésen.


Az ukrán fegyveres erők számára kizárólag csapatszállításra szánt páncélozott járművek szállításáról szóló megállapodást a General Dynamics Land Systems-Canada gyártó műszaki támogatási csomagja kíséri.


A kanadai hadsereg 360 páncélozott harci támogató járművet (ACSV) rendelt nyolc változatban egy 3 milliárd dolláros szerződés keretében. A páncélozott járművek új generációs felfüggesztési rendszerrel és továbbfejlesztett hajtóművel van felszerelve.



Kanada a világ 4.legnagyobb szénhidrogén és 4. legnagyobb búza exportőre. Véresre keresi magát a jelenlegi piacon, elemi érdeke hogy tőle szép távolságban minél tovább minél több ukrán és orosz haljon meg, neki annál jobb minél drágább minden.... és Te ezeknek nyalsz be tövig.... Ök azok akik miatt ez a konflikt kialalult és a mai napig nem ért véget... nyilván megéri nekik pár darab vasat átdobni, miközben dollár 100 milliárdokat keresnek a háború miatti piacon.... gratula csak így tovább hozzad ide a szabad világ sátán elleni harcnának ujabb és újabb híreit...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 634
113

Nagyon kínos!!​

Sikertelen volt az amerikaiak újabb hiperszonikus rakétakísérlete.

2022. JÚNIUS 30. - 22:40

Kudarccal zárult az Egyesült Államok Hawaiin végrehajtott tesztje egy gyújtási hiba miatt - írja a Bloomberg. Az amerikai védelmi minisztérium programja már többször megbicsaklott, a mostani eset újabb csapást jelent a kísérletekre.

290347172-1965196983672713-5217934052175018980-n.jpg


A minisztérium nem közölt további részleteket arról, hogy mi történt a szerdai teszten, de egy e-mailben elküldött nyilatkozatban azt írták, hogy „a minisztérium továbbra is biztos abban, hogy a 2020-as évek elején megkezdett, támadó és védelmi hiperszonikus képességek céldátum szerinti bevetésének ütemében halad".

„A rakéta begyújtását követően rendellenesség lépett fel” - írja a Pentagon szóvivője, Tim Gorman haditengerészeti főhadnagy a közleményben.

„A program tisztviselői felülvizsgálatot kezdeményeztek, hogy rájöjjenek a hiba okára" - tette hozzá. „Bár a minisztérium nem tudott adatokat gyűjteni a tervezett repülési profil teljes hosszáról, az eseményből összegyűjtött információk fontos információkkal fognak szolgálni".

A kísérlet a Conventional Prompt Strike néven ismert fegyver prototípusának második sikertelen tesztrepülése volt. Az első, októberi teszt során egy hordozórakéta hibásodott meg, így a rakéta nem tudta elhagyni az indítóállást. A Conventional Prompt Strike fegyvert az elképzelések szerint a Zumwalt rombolókra és a Virginia-osztályú tengeralattjárókra telepítik majd.

Megjegyzik, hogy Kína, Oroszország és Észak-Korea már rendelkezik hiperszonikus technológiával.

Nem jó a nézőpont.
Számlázásnál kiváló így is.

Mikor éri utol észak koreát az usa?

800 amerikai cég akar fegyvert gyártani Ukrajna számára - CNN....

2022. július 1., péntek, 06:02


4c794f5-a0c0463-pentagon--picture-alliance-.jpg


Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 800 vállalat 1300 javaslatát vizsgálja meg innovatív fegyverek Ukrajna számára történő gyártására.

Forrás : CNN forrásra hivatkozva

Részletek : A Pentagon a következő hetekben szándékozik ötletekkel előállni Ukrajna, valamint az amerikai hadsereg lehetséges fegyvergyártására vonatkozóan.

A Pentagon javaslatainak tartalmazniuk kell a légvédelmi, páncéltörő, gyalogsági, partvédelmi, páncéltörő hadviselés, pilóta nélküli légirendszerek, és biztonságos kommunikáció fegyveres képességeit, amelyek Ukrajna katonai szükségletei szempontjából kulcsfontosságúak.

Végül 800 vállalat 1300 javaslatot nyújtott be Ukrajna számára fegyvergyártásra.

A kiadvány megjegyzi, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma csak azokat a gyártókat várja, akik 30 nap alatt, vagy bonyolultabb projekteket 180 nap alatt képesek megvalósítani.



Ki ne akarna bekerülni az ingyen pénz osztásba. Sokszor száz százalékos haszonnal és még az se számít, hogy működjön.
De gondolom úgyis csak a haveri körnek adják így a milliárdokat.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek tüzérsége kalapálja a kaprok Szeverszkij-Donyecken létesített átkelőjét
A Győzelem Zászlajának kitűzése Volcsejarovkában
ukrán BREM-1 evakuál egy elakadt ukrán T-64BV obr 2017 harckocsit Bakhmut külvárosában
Brem-1-evaku-l-T-64-BV-obr-2017-Soledar.png


Loholó hoholok az orosz tüzérségi csapások alatt Ugledar körzetében

Tűztenger: felvételek a TOS-1A harci használatáról a különleges műveleti zónában​

videók a cikkbe ágyazva

„Zúzd porrá az ellenséget!”: Uragan (beágyazott videó)
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Két kishír az agyhalál birodalmából:

„Az ukrán borscsot az UNESCO felvette a sürgős védelemre szoruló világörökség listájára, a borscsért vívott ukrán-orosz háborúban Ukrajnáé a győzelem – jelentette be pénteken Olekszandr Tkacsenko kulturális és információs miniszter Facebook-oldalán, számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. A jelentés szerint Tkacsenko azt írta: „az ukrán borscs főzési kultúrája a Kulturális Minisztérium, Marina Szobotyuk szakértő és Jevhen Klopotenko sztárszakács kezdeményezésére került fel az UNESCO listájára.” Mint emlékeztetett rá, „a borscsért már a háború előtt elkezdődött a csata. És bármennyire is állította Masa Zaharova, hogy „a szakácskönyveket betiltották, az étel receptjét pedig titokban tartották és tilos főzni”, és a mi borscsunk egyébként a „szélsőségesség és a nácizmus megnyilvánulása”, ez a „szélsőséges megnyilvánulás” immár hivatalosan is ukrán, és hivatalosan az UNESCO védelme alatt áll.” A hírportál emlékeztetett rá, hogy 2021 márciusában a Kulturális Minisztérium egy jelölési dossziét nyújtott be az UNESCO-hoz megfontolásra az „Ukrán borscs készítésének kultúrája” címmel, javasolva az ukrán borscs felvételét a világörökségi listára. A kérdést 2023-ban kellett volna mérlegelni az UNESCO részéről, de Oroszország Ukrajna elleni agressziója fenyegetést jelent az ukrán kulturális örökségre, közte a borscsra. A nemzetközi szervezet ezért úgy döntött, hogy az ukrán jelölést felteszik egy másik listára: a sürgős védelemre szoruló szellemi kulturális örökség UNESCO-listájára. „Szívesen megosztjuk a borscsot és annak receptjeit minden civilizált országgal. Sőt a civilizálatlanokkal is, hogy legyen náluk legalább valami fényes, ízletes és ukrán. De ne feledjék, és legyen biztosak benne, hogy ahogy a borscsért folytatott háborúban, úgy ebben a háborúban is győzelmet fogunk aratni” – mutatott rá Olekszandr Tkacsenko.”

https://life.karpat.in.ua/?p=108993&lang=hu

Szerhij Dejneko, az Állami Határőrszolgálat vezetője jelentette a hírt, miszerint mától hatályba lépett az oroszokkal szembeni vízumrendszer Ukrajnában. „Mától hatályba lépett a kormány döntése az oroszok vízummentességének leállításáról a határokon… A vízumrendszer lehetővé teszi államunk biztonságának megerősítését is. Ezentúl minden orosznak előre meg kell indokolnia ukrajnai útja célját. Azonban szeretném figyelmeztetni az Orosz Föderáció állampolgárait: még ha meg is kapták a vízumot, ne dőljenek hátra! Ez még mindig nem garantálja az akadálytalan belépést Ukrajnába. Hiszen a vízummal rendelkezőknek más feltételeknek is meg kell felelniük az ukrán határ átlépéséhez. A határőrök pedig mindenképpen ellenőrizni fogják ezeket. És indokolt ok esetén a vízumot a helyszínen megsemmisítjük!” – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

https://life.karpat.in.ua/?p=108984&lang=hu
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Összefoglaló az Ukrán Fegyveres Erők harckocsik és gyalogsági harcjárművek veszteségeiről / trófeáiról június 30-ai bázisra. (Csak az Ukrán Fegyveres Erők azon veszteségei kerültek be az adatbázisba, amelyekről van fényképes/videós visszaigazolás, az Ukrán Fegyveres Erők megsemmisült, az interneten nem megjelent felszerelései nem szerepelnek az adatbázisban!)

És összevetve őket a háború előtti számmal a "The Military Balance 2022" szerint. A hasonló módosításokat színséma kombinálja. Az új szállítások csak a visszaigazolt veszteségek/trófeák számában adódnak hozzá, mert pontos számuk és állapotuk nem ismert.
1.png

21.png
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
744
7 501
93

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 191
113

Gréczy: Amikor Orbán Viktor tárgyalt Putyinnal, rá pár napra kitört a háború​

Most mán bizonyos - az OVi miatt tört ki a háború.
Sajnos az USA-ba meg nem hívják meg mostanában...
 
W

Wilson

Guest
Ukrajna költségvetése 1 milliárd eurós támogatást kapott Németországtól.

Ezt jelentette be pénteken az ukrán pénzügyminisztérium .

Megjegyzendő, hogy a támogatási forrásokat a Nemzetközi Valutaalap által nyitott speciális adminisztratív számlán keresztül utalták át az állami költségvetésbe, hogy az adományozó országokból pénzt küldjenek Ukrajna megsegítésére.

A bevételt a hadiállapot idején kiemelt költségvetési kiadások finanszírozására fordítják.

Mint a Pénzügyminisztériumban közölték, a hadiállapot bevezetésének kezdete óta Ukrajna már 1,3 milliárd eurót kapott Németországtól a pénzügyi és költségvetési rendszer támogatására.

Emlékezzünk vissza, Szerhij Marcsenko ukrán pénzügyminiszter és Christian Lindner német pénzügyminiszter június 24-én írt alá kormányközi megállapodást Ukrajna 1 milliárd eurós támogatási támogatásáról .

Korábban pénteken az Európai Bizottság bejelentette a makroszintű pénzügyi támogatás első részletének egymilliárd eurós Ukrajnának kiutalását, Norvégia pedig 2022 végéig vagy 2023 elejéig körülbelül ugyanennyi támogatást ígért .
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby and fip7