[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113

Spöttle: megvan, kik verték át Klicskóként az európai politikusokat​


Vovan Krasnov és Alexey “Lexus” Stolyarov orosz komikusok elismerték, hogy ők ejtettek át több európai politikust – köztük Karácsony Gergelyt is – a “Vitalij Klicsko”- videó hívásokkal.
Varsó főpolgármesterét is sikerült megszívatniuk.

Rafał Trzaskowski nagyon rászaladt a témára. Kamu Geri haverja elkezdte mondani, hogy nem ért egyet a lengyel kormány adócsökkentésével, illetve a provokátorok azt ígérték Trzaskowskinak, hogy beavatkoznak a következő lengyelországi választásokba.

Trzaskowski így reagált:

Remek! Csináljuk! Csináljuk!

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Séta a fiúkkal tüzérségi csapás után (18+):


18+ fogalmam sincs ki ő, de gondolom híres arrafelé ha így mutogatják:


Úgy néz ki ezekből a kilőtt szovjet vasakból is ki lehet szálni élve:


Megmozdult a front Harkovnál is:
It is another pincer move on Kharkov. A third arrow could probably be pointed from the Izium area southeast of Kharkov which the Russians have under their control.
The Russian trick to catch the kraken has worked. For more than two month they had been trying to take Kharkov without destroying it. The fortified positions in and around the city had made that impossible.
The controlled move back to the border area drew the defenders of Kharkov out into open fields where the Russian artillery then had a full month time to hunt them down. Now, as the enemy has been decimated, the Russian move towards Kharkov can be renewed.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • UNESCO RECOGNIZED BORSCH AS UKRAINIAN CULTURAL HERITAGE THAT MUST BE PROTECTED. Checkmate, Putin!
  • Mark Milley promised the head of AFU (Zaluzhniy) to support Ukraine as long as it's required
  • 21 people died as the result of morning Russian missile strike in Sergeevka village (Odessa region)
  • Soviet coat-of-arms is removed from Kharkov city council building. Yesterday local authorities voted against it, as the building is protected as a cultural heritage. But the kike's minion, the mayor, said to remove it anyway.
  • EU can lift certain restriction that currently limit transit of goods in Kaliningrad
- North Stream will be stopped in July for 10 days
- Many women must register in army offices starting October the 1st. Currently they talk only about registration not conscription.
- Turkey banned "The Voice of America" and "Deutsche Welle"
- Some no-name cunt proposed to ban anything related to Russian culture in Kiev
- Poland to stop paying daily allowances to Ukrainian (((refugees)) (i.e. disloyal whores)
  • Melnyk (a retard that is also our ambassador in Germany) said that Bandera and his followers are not related to the jewish genocide and mass murders. This triggered many people and poles and led to a diplomatic scandal.
  • Russians now need a visa to travel to Urkaine


Mától él a halálbüntetés LDPR-ben:
1. The execution of a convicted person is carried out non-publicly.
2. Execution is carried out for each sentenced person separately.
3. The body of the executed person is not given to relatives.
4. The body of the executed is secretly buried.
5. The method of execution of the sentence is execution by firing squad.


Women holding certain professions will be forced to "register" in case they're needed by the armed forces. Goes into effect the 1st of october.
This is absolutely not a ploy to anchor the backlines and attempt to perform a human wave breakthrough with Biden's newest shipment of NATO toys and all the men they have left.
Like when he promised the volkssturm would never be pushed to the frontlines, women will get pressed into service the instant he's legally permitted to do so, and all because of laws he signed 1 or 2 years ago, almost like they were preparing for this.
n58cvp8.jpg

RLe79A4.png




Nord Stream will be completely shut down and not operational due to 'repairs' from July 11th to 21st
5PaV9Ft.jpg



Belarus is mobilising says its only for "training" despite a total call up of reservists.

Russia is enacting wartime industrial laws and texts are being sent to specific reserve areas,

Medvedev stating the situation is now becoming inevitable for a justifiable declaration of war on Ukraine due to foreign interference, short sighted sanctions and military hostility in matters that do not concern outsiders.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A NATO-vezetők madridi csúcstalálkozójának végén, június 30-án, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök elmondta, hogy Kanada azon dolgozik, hogy véglegesítse a megállapodást, amely 39 páncélozott harci járművet (ACSV) biztosít Ukrajnának .


A gépeket a kanadai hadseregnek szánták, szállításuk folyamatban volt, de ehelyett az ukrán fegyveres erőkhöz szállítják őket.


Az új páncélozott járművek katonai-technikai segítségként érkeznek, ami az Orosz Föderáció megszálló csapatai elleni harchoz szükséges.

3-scaled.jpg
ACSV páncélozott szállító. Fotó nyílt forrásból

„A könnyű páncélozott járművek, amelyeket [Szerk. Ukrajnába] küldünk, rendkívül hatékonyak. Örömmel segítünk, és továbbra is feltárjuk a lehetőségeket, és válaszolunk a kérésekre [Ed, Ukrajna]” – mondta Trudeau újságíróknak.


A páncélozott járműveken kívül Kanada további hat nagy felbontású kamerát biztosít a Bayraktar TB2 drónokhoz , amelyeket Ukrajna megrendelésére Törökországban gyártanak.

A páncélosok várhatóan még idén nyáron érkeznek Ukrajnába, miután az ukrán hadsereg átesett a szükséges kiképzésen.


Az ukrán fegyveres erők számára kizárólag csapatszállításra szánt páncélozott járművek szállításáról szóló megállapodást a General Dynamics Land Systems-Canada gyártó műszaki támogatási csomagja kíséri.


A kanadai hadsereg 360 páncélozott harci támogató járművet (ACSV) rendelt nyolc változatban egy 3 milliárd dolláros szerződés keretében. A páncélozott járművek új generációs felfüggesztési rendszerrel és továbbfejlesztett hajtóművel van felszerelve.



Ebből szerintem Ramzan is rendel a garázsba az Uralvagonzavodba kért mennyiségen felül! Slava za korrupcija! :)
Mindeközben a jenkiknél :
Sajnálom, de még mindig az oroszok indították a háborút.
Annyira sajnálom, hogy alapvető összefüggéseket sem vagy képes felfogni...
Szerintem amúgy Orbán robbantotta ki a háborút, hogy mikor kellően meggyengültek a hoholok és az oroszok is, azonnal támadjunk! Lesz még Vlagyivosztok magyar falu! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
Na ez ennyi volt. Jólius 11től leáll végleg az északi áramlat és nem érkezik rajta semennyi gáz sem...
A BASF tapsol ehhez, hiszen a liberalizmusért és a demokráciáért ez vállalható ár! Oh wait....
Simán puccsnak nevezitek azt hogy az oroszok elvesztették a befolyásukat, mintha ez az ukrán néplélekben nem lenne benn nagyon erősen. Bőven rászolgáltak az oroszok arra Ukrajnában IS, hogy a lakosság ne akarjon többé a kreml uralma alatt élni. Bőven van történelmi előzménye is az ukrán függetlenedési törekvéseknek.

Mindenért az USÁ-t okolni hatalmas baromság. Ennyi erővel 56-ot is ők szították. Amúgy meg Ukrajna mostani kiállása a legerősebb bizonyíték arra hogy ők nem akarnak többé a kreml uralma alatt élni, mint ahogy mi magyarok sem akartunk 56-ban.
Egy meg nem nevezett foglalkozású női felmenőd hátsó fertályát, azt! A hoholok az országuk nagy részét, a teljes iparukat, szvsz kb mindenüket IS a SzU-nak/ruszkiknak köszönhetik. Azt, hogy milyen hálátlan egy kutya népség most is láthatod nap mint nap. Annyi lóvét locsoltak rájuk, amiből fél Afrikát talpra lehetett volna állítani, ezek a g.cik meg nemhogy hálásak lennének, de folyamatosan trágár módon szidják és pocskondiázzák azokat, akik nélkül már rég egy fasza kis ruszki wellnestáborban törnék az uránércet.
Látom Nálad még mindig ugyanaz az adatbázis, ezt 1 párszor elsütötted már..
Új lemezt kellene már beraknod a DVD lejátszóba, vagy formattálás is kellene hozzá?
Beégetik a memóriájukba a szoftot, hogy ne lehessen modolni :(
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ukrajna mostani kiállása a legerősebb bizonyíték arra hogy ők nem akarnak többé a kreml uralma alatt élni,
Ameddig nem igyekeztek a NATO-ba, ez a veszély nem is fenyegette őket. Élhettek volna az orosz testvéreikkel békességben. Onnantól viszont, hogy elígérték az országuk területét a NATO-nak és a jenkik geopolitikai éhségét kezdték birizgálni (ami alapból óriási!!!), ezt bukták.
..
Az Orosz Medve most szétkapja őket. Ne gondold, hogy ezt ott nem látják. Kíváncsi leszek Zelenszkijt mikor likvidálják az Ukrajna maradékát még menteni akaró patrióták!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113
„Liszicsanszk. Teljesen ellentmondásos hírek vannak. Az oroszok szerint csak kis csoportokban tudnak az ukránok kitörni.

Egy ukrán ismerősöm szerint az ukránok indítottak támadást az orosz ék hátában.

Egy nem oroszbarát kolléga szerint: »Az ukrán vezérkar elcseszte vagy az elnöki tanácsadók....mindegy...Liszisanszk északi kerületeit bevették csecsenek és Sziverszk felé komolyan elörenyomultak orosz-luhánszki erök.....ha minden igaz reggelik az utolsó menekvési utat lezárták...akkor bent rekedt legalább 5.-6.000 ukrán, az egész Donbasz egységgel együtt, a 17.Páncélos Dandár viszont megmenekült (maradékai). Ez nagyobb veszteség lesz Mariupolnál

Én meg nem tudom. Ez a való világ, nem hogy a jövőt, de a jelent is nehéz látni egy háborúban – még a politikai és katonai vezetőknek is. Mondjuk az látható volt vagy 2 hónapja, hogy Szeverodonyeck-Liszicsanszk nem tartható – ha tényleg bent veszik 4-5000 ukrán katona, az a politikai vezetés hibája.

Kigyó-sziget: katonailag nem tétel, az orosz partraszállás Odesszában az új ukrán képességek, aknásítás, erődítés fényében lehetetlen. Már régen ki kellett volna menni.”

 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 527
6 580
113

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 980
10 719
113
Tapasztalataim szerint nem igazán hat az emberekre ez az egybites, ostoba, rasszista démonizálás, amit az usa vezette korcs, homokos nyugat művel.

Legalábbis akivel eddig beszéltem erről a témáról, kollégák, ismerősök, rokonok - számomra meglepő módon- jól tájékozottak.

Tudják, hogy az usa keveri a szart.
Hogy ukrajna egy tetves náci állam... és bár Putyin támadott, ok-okozatként az válasz volt valamire.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 632
113
Én szerintem ez így nem frankó. Nem elég nyugatias,egyszóval maradi, nem nyitott... Eleve ezek a vallási dolgok. Szóval az angyalnak egy gigászi fallosszal kellene csapnia, talpig piramisszegecses latexban, szívárványszínű szárnyakkal, szopóálarcban, piros golyóval, mint a meleg igazság harcosa.
Vagy ha már ennyire muszáj a vallás, akkor nyitott társadalomnak megfelelő, elfogadható formában, valahogy így:
Szerintem az euoban így lenne politikailag korrekt.. tuti a magyar ellenzék is tapsviharban törne ki. Alföldi Róbert és Fluor művészurak mély egyetértésében.

Vagy esetleg egy színesbőrű angyal, jézus. Nyilván nem sárga, hanem fekete.

Bocs az offért.

Hogy kicsit on is legyek.. megint mégbántóbb áron kellett alut venni. Ismerősöm győrben vett fóliás alut, kicsit extra, 6061 anyagminőség, 15mm-es vastagság, tehát nem is az a nagyon vékony. 8000 ft volt kilója. De kb 6000 alatt már nem igen van.
Azért ez elég kemény ahhoz képest, hogy 1-2 éve ökölszabályként 2000 körül lehetett számolni.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Tapasztalataim szerint nem igazán hat az emberekre ez az egybites, ostoba, rasszista démonizálás, amit az usa vezette korcs, homokos nyugat művel.

Legalábbis akivel eddig beszéltem erről a témáról, kollégák, ismerősök, rokonok - számomra meglepő módon- jól tájékozottak.

Tudják, hogy az usa keveri a szart.
Hogy ukrajna egy tetves náci állam... és bár Putyin támadott, ok-okozatként az válasz volt valamire.
Eddig én is csak a ballib-agyhalott zokbiktól hallottam, hogy szláva ukrájíni. Tökéletes agymosottak.
Egy kis esti propi:
A csúnya orkok megpróbálnak megmenteni egy ukrán katonát, aki még megadni is félt magát, a következmények miatt. Kínzás, fül levágás, kivégzés, stb, stb:

ilyenkor azért a bicska kinyílik a zsebemben...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A "tiktok hadsereg" meg csak nyomul tovább:

Ámériká meg csak önti a cuccot, hátha..
‼️☠️ Az USA újabb 820 millió dolláros katonai segélycsomagot ad Ukrajnának - közölte a Pentagon.

Tartalmazza a következőket: 2 NASAMS légvédelmi rendszer, lőszerek a HIMARS MLRS-hez, 150 000 lövedék a 155 mm-es ágyúkhoz és 4 további légvédelmi radar.
t.me/RVvoenkor
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Tetszik vagy nem, a nagyhatalmi logika nem így működik. A Majdanon McCain szónokolt arról, hogy Ukrajnának el kell tépnie minden szálat Oroszországgal, amerikai neokonok cikkeztek, hogy Ukrajna lesz a faltörő kos, amivel megdöntik az oroszokat. Egy "Anti-Russia" projektnek szánták Ukrajnát, mivel mint Brzezinski lefektette jóval korábban, Oroszország Ukrajna nélkül (értsd ha minden befolyását elveszíti Ukrajna felett) nem lehet nagyhatalom, sőt utána maga Oo. is darabolható előbb vagy utóbb. Nem csinálnak ebből különösebb titkot az atlantisták, most már pláne nem.
Ez a projekt Trumppal megállt, befagyott, de Bidével lehetett látni, hogy teljes erőre fog kapni. Ezért léptek a ruszkik.
Nem rossz a neokon sem,érti akinek van füle a hallásra,de nyugodtan nevezd a nevén a gyereket.És amikor a nagyon érzékeny agymosottak leantiszemitáznak akkor csak annyit kell mondani,hogy te nagyon szereted és tiszteled az asszirokat,akkádokat,babiloniaiakat,hiszen aktivan kivették részüket a mezopotámiai kultura alapjainak lerakásában és fejlesztésében.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 511
113

Elítéli Oroszországnak Ukrajna területén tett lépéseit?

21% igen ; 79% nem

Néhány vélemény:

Ukrajnának szövetkeznie kellett volna Oroszországgal, vagy semlegesnek kellett volna maradnia, de hogy őszinte legyek, Ukrajna már kezdettől fogva pusztulásra volt ítélve, tekintve, hogy az ország a háború előtt Európa egyik legkorruptabb országa volt, ami megkönnyítette az Egyesült Államok befolyását, Oroszország nyilvánvalóan az volt. nem fogok egy helyben ülni és nézni.

Úgy gondolom, hogy ami az orosz lakossággal Ukrajnában a fegyveres konfliktus kirobbanása előtt történt, az szégyen volt, és Putyin jogosan nevezte „etnocidnek”, mert ez volt, és bizonyos részein ma is az, világos és egyszerű. Csak egy olyan ország tűrné ezt el, ahol nincs becsület és önbecsülés.

Oroszország nagy önmérsékletet tanúsított, de végül cselekednie kellett. Érdemes megnézni azt az interjút, amelyet Lavrov adott a BBC-nek, Lavrov zseniális volt.

Kérdés: Oroszország most a meghódított területekről kényszeríti a rusion nyelvet mindenkire. A fent elmondottak alapján Oroszország most "etnocidot" végez.

Mintha sok ukrán élne ott…

Tanulmányoztam ennek a régiónak a geopolitikáját és történelmét, a NATO terjeszkedését és beavatkozásait, Ukrajna rendszerváltását a Minszki Jegyzőkönyvekhez, amelyek megmentették volna az ukrán területeket. Sajnos nyugati ujjlenyomatokat és arrogáns viselkedést látok. Nagyon figyelmesen hallgattam Putyint is, és arra a következtetésre jutottam, hogy Oroszországot a falnak hátráltatták, és válaszolnom kellett, különben ez lenne a vége Oroszország számára. A NATO egy támadó katonai szövetség, ez bebizonyosodott. Ebben 100%-ban Oroszországgal vagyok. Ha nem lépett volna közbe, akkor az oroszokat megtisztították volna, mint a szerbeket Horvátországban és Koszovóban. Jelenleg az IMHO nyugati viselkedése nukleáris fegyverek bevetéséhez vezethet, ez lehet a 3. világháború kezdete.