[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
831
6 475
93

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
746
3 341
93
Az elmúlt nap aktuális adatai
A harkovi fronton orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán légierő két Szu-25-ös repülőgépét Barvenkovo térségében. Nem történt előrelépés egyik oldalon sem. Ellenütkező harcot folytatnak a határpontok közelében.
A front szláv szektorában a DPR erői támadó hadműveleteket hajtanak végre Szlavjanszk városa irányában. Az ellenség felkészült védelmi vonalat foglal el, de tüzérségünk munkájától veszteségeket szenved.
Támadó műveletek folynak a Liszichanszki Fronton Volcsejarovkától Maloryazantsevo irányába, hozzáféréssel Liszichanszk nyugati külvárosához. Emellett az orosz csapatok Liszicsanszkij falu felé nyomulnak a város szélén, a közelmúltban elfoglalt, azonos nevű olajfinomítóból. A még meg nem erősített adatok szerint Privolyét és Shipilovkát szabadon engedték. Az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek a térségben.
Szeverszk irányában a szövetséges erők sikereket érnek el és haladnak előre. Délután meg nem erősített hírek szerint az orosz csapatok felszabadították Disputed, Zolotarevka és Belaja Gora településeket.
A donyecki fronton az ellenségeskedés fokozódik Vogledar térségében. Ott az ukrán fegyveres erők kis csoportokban kísérelték meg az ellentámadást, de veszteségeket szenvedtek, és kénytelenek voltak visszavonulni.
A déli szárnyon – különösebb változás nélkül. Ma az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló lengyel zsoldosok megpróbálták áttörni a védelmi vonalakat a Nikolaev régióban, de az orosz különleges erők szinte teljesen megsemmisítették őket . Zavaró tüzérségi tüzet alkalmaznak a VFU ember- és tűzerejének felhalmozódására.
„Érkezések” az APU-tól. Ma reggel az irányból Artemovsk (Bakhmut) a város Rovenki lőttek két rakéta az M142 HIMARS MLRS-ből. APU kilőtt Yasinovataya lakónegyedei 155 mm-es NATO kaliberű tüzérség és MLRS BM-21 Grad használatával.
A világban: Finnország és Svédország hadseregének katonai potenciálja : mit kap a NATO két új hadsereg csatlakozásával. Az Egyesült Államok és szövetségesei számára jelenleg az a fő feladat, hogy a NATO-bázisokat minél közelebb hozzák az orosz határokhoz, ez pedig csak új országok szövetségbe való bevonásával valósítható meg.

 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 355
2 219
113
Ameddig nem igyekeztek a NATO-ba, ez a veszély nem is fenyegette őket. Élhettek volna az orosz testvéreikkel békességben. Onnantól viszont, hogy elígérték az országuk területét a NATO-nak és a jenkik geopolitikai éhségét kezdték birizgálni (ami alapból óriási!!!), ezt bukták.
..
Az Orosz Medve most szétkapja őket. Ne gondold, hogy ezt ott nem látják. Kíváncsi leszek Zelenszkijt mikor likvidálják az Ukrajna maradékát még menteni akaró patrióták!

Ez is egy orosz fan féle nevetéseges indok. Ukrajna változó intenzitással, néha kissebbb szünetekkel de 20éve igyekeznek a NATOba. És mindig pofára estek Oo tiltakozása miatt. De uígy Finnek, Svédek se rohantak volna NATO tagok lenni hisz Helsinki. US csapatok se véletlenül nem települtek Oroszo határára hiába fizettek volna érte, könyörögtek érte éveket a lengyelek. És uígy nem indult volna be egy intenzív fegyverkezés az Orosz határ meg a NATO Europai oldalán.
Hát ennek lett Ukrajnával vége. Minden amit a Putyini Oo nem akart megvalósul.

Lehet. De lehet belölle elhúzodó partizánháborúsdi is. Kiderül. Ami fix azt ld feljebb.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
1 932
2 684
113

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 233
7 760
113
"Most, az LNR hadsereggel közös erőfeszítéssel Liszicsanszkot teljesen körülzárják!"


Kaporaprító Mi-35M


Orosz tüzérség (2A36) :

FWn4YcNakAAJMj5

FWn4YcPacAAEu-g

FWn4YcOacAAhDiz
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
4 933
11 117
113
Tetszik vagy nem, a nagyhatalmi logika nem így működik. A Majdanon McCain szónokolt arról, hogy Ukrajnának el kell tépnie minden szálat Oroszországgal, amerikai neokonok cikkeztek, hogy Ukrajna lesz a faltörő kos, amivel megdöntik az oroszokat. Egy "Anti-Russia" projektnek szánták Ukrajnát, mivel mint Brzezinski lefektette jóval korábban, Oroszország Ukrajna nélkül (értsd ha minden befolyását elveszíti Ukrajna felett) nem lehet nagyhatalom, sőt utána maga Oo. is darabolható előbb vagy utóbb. Nem csinálnak ebből különösebb titkot az atlantisták, most már pláne nem.
Ez a projekt Trumppal megállt, befagyott, de Bidével lehetett látni, hogy teljes erőre fog kapni. Ezért léptek a ruszkik.

Ez a tények szubjektív szelektálása valamilyen teória igazolására.
A nagyhatalmak küzdelme Ukrajnáért vitathatatlan.
Az USA -orosz érdekszféra határról van szó, szerintem mindenki érti.

Ami eltér a két oldal között, az a vélt cél.
Az egyik szerint az USA el akarja pusztítani Oroszországot.
A másik szerint, csak gyengíteni kell, hogy minél kevésbé fenyegethesse:
 • A nemzetközi békét és biztonságot (akár igaz is lehet).
 • Az USA hegemóniaját Európában (ez is egyértelmű szerintem).
 • Minél kevésbé szólhasson bele Oroszország a két szuperhatalom, USA és Kína vetélkedésébe.

Az orosz nézőpontból nézve ezt akadályoznák, azonban a fenti USA célokkal nem lehet háborút indokolni.
Ezért hazudozik Oroszország, hogy őt a NATO, USA el akarja pusztítani: mert így jogosnak tűnhet a hódító háború.

A kérdés az, hogy miért nyúlt fegyverhez Oroszország?

Mert már csak katonai erővel látott esélyt céljai elérésére, konkrétan Ukrajna megszerzésére.
Az egyéb eszközök (politikai, titkosszolgálati aknamumka, stb.) terén vesztett.
A fegyveres agresszíó indoklására kevés a politikai, gazdasági gyengeség beismerése, ezért kell egy hihető narrativa: Oroszországot fegyverrel fenyegeti a NATO, fel akarja darabolni, el akarja pusztítani....

Ezért kell a tényeket ennek megfelelően szelektalva bemutatni...
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
230
1 721
93
Számomra elképzelhetetlen, hogy egy átlag térfigyelő kamera ilyen gyors mozgású testről viszonylag bemozdulásmentes képet készítsen.
Nem vagy egyedül. De, hát a technika fejlődése elképzelhetetlen, főleg az ukránoknál. Ott médiaügyileg minden is elképzelhető. Végül is nyugatról zsákszámra kapják a legújabb technológiát. Ha már az óvodások is géppisztolyt töltögetnek, akkor nem lehet csodálkozni semmin.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
12 850
30 350
113
Az nem bukás volt, hanem egy kisebbség által végrehajtott fegyveres puccs a legitim és megválasztott kormány ellen (és akkor semmiféle CIA akcióról nem beszéltem). Ilyet bármelyik nyugati demokráciában is fegyverrel vertek volna le, jogosan. De mondjuk, hogy oké, a többségi társadalom nem lázadt fel a puccs ellen. Az orosz kisebbség azonban teljesen jogosan tüntetett ellene, na őket viszont már leverték az akkor még nem is hivatalos soviniszta szabadcsapatok. Erre tört ki a polgárháború. Igen, az oroszok támogatták a szakadárokat, ugyanúgy ahogy amerika meg a puccsista kormányt. Tehát a következő elv a kisebbség önrendelkezése. Ezt is sárba tiporta a puccsista ukrán adminisztráció. Oroszok égetése Odesszában? Szakadár területek civil infrastruktúrájának ágyúzása 8 évig? Oroaz ENSZ beadványok leszarása a média által is? Ugyanez a szakadár szitu Koszovóban az EU által bevédett állami jogra emelkedett. Érezhető az ellentmondás ugye, meg a kettős mérce. De oké, tudomásul van véve ez is. Tudomásul van véve az ellenzéki pártok betiltása, a nyelvtörvény, az oroszok vegzálása. Zelenszkij nukleáris fenyegetőzese Münchenben. Ezerszer el lett mondva, és soha nem reagáltok rá. Na de ezek után azt mondani, hogy csak az oroszok felelőssége a konfliktus, az hatalmas pofátlanság, márpedig érdemi párbeszéd nélkül kizárólag ezt szajkózzátok. A párbeszéd tudod azt jelenti, hogy reagálunk a másik érveire, ad abszurdum elfogadjuk a másik állaspontját, még abszurdum meg is próbáljuk megérteni. Én az ukrán nemzeti törekvéseket is értem elismerem, Oroszország gaztetteit is elismerem, de nem tűröm ha ilyen szinten szarba vesznek mint pl te "meszike91". Légyszíves csak akkor válaszolj ha némi kompromisszumkészséget érzel, vagy érdemben reagálsz a mondottakra, és ne töröld a képünkbe a pacskert megint egy két mondatos panellel meg egy röhögős szmájlival.
Az idődet vesztegeted.;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 815
47 288
113
N
Séta a fiúkkal tüzérségi csapás után (18+):


18+ fogalmam sincs ki ő, de gondolom híres arrafelé ha így mutogatják:


Úgy néz ki ezekből a kilőtt szovjet vasakból is ki lehet szálni élve:


Megmozdult a front Harkovnál is:


Mától él a halálbüntetés LDPR-ben:
n58cvp8.jpg

RLe79A4.png

5PaV9Ft.jpg
A nők toborzásához bravó! Idióták. Aki nem lépett le, az is le fog. Ha szerencséjük van, addigra már nem fog létezni Ukrajna, de ezek után van rá esély, hogy tényleg em fog.

Tüzérség:
Fel kellene adnia az ukránoknak. A ruszkik a nyúlra is egy üteggel tüzelnek, mert megtehetik.

Viszont, ha vége a jól kiépített állásoknak, van még nekik hasonló valahol? Vagy utána felgyorsul minden és végre a gépesítés fölénye ugyanúgy elsöpri majd a maradékot, mint tette azt a grúzoknál 2008ban? Mert jók az oroszok, ha kiépített vagy városi erődöket kell bevenni, de mozgásban, amikor nincs kiépített védelem, szerintem a motorizáció okán még jobbak. Az utánpótlás miatt rohanni nem fognak, az tuti! Mert n tehetik, de napi szinten az 5km 50 lesz, kb., fél napos pihenőkkel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
25 794
42 287
113
Oroszorszag elkezdte epiteni a koztarsasagokat is.

Csecsen erok es az LNR katonak mar Liszicsanszkban vannak.


Motorolat posztumusz ezredesse leptettek elő.
Az ozvegye vette at.