[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 552
113
A milíciák egy német PzH 2000 szuper-tarackot ütöttek ki egy német gránátvető segítségével
Sőt, amint ismertté vált, a tüzérségi tartót, amely percenként 12 nagy kaliberű lőszer indítására képes, a német Panzerfaust gránátvetőből találták el, amelyet korábban az ukrán fegyveres erők trófeaként zsákmányoltak
A német fegyverek mán egymást lövüldözik
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Ukrajnában vannak oroszok is...
Nincs valami nemzetkozi vasar valahol?
Egesz jo hirek.

Amerikanszkij tecnika

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
❗️Oleg Morozov, az „Egyesült Oroszország” Állami Duma képviselője sürgette az orosz hatóságokat, hogy csapjanak le a kijevi döntéshozó központokba, és küldjenek ajándékot az Egyesült Államoknak „a függetlenség napjára” „A belgorodi lakónegyedek elleni támadás véleményem szerint meghozhatja a „döntéshozó központok” elleni megtorló sztrájk legitimitásának kérdését. Úgy gondolom, hogy Kijev városában nem lehet olyan hely, ahol döntéseket hoznak az oroszországi polgári célpontok elleni rakétatámadásokról” – írta távirati csatornáján Morozov. Úgy véli, hogy ezek közé tartozik: Volodimir Zelenszkij Ukrajna Elnökének Hivatala, Ukrajna Verhovna Rada, Ukrajna Fegyveres Erők vezérkara. A képviselő ugyanakkor elmondta, hogy „jó ajándékot” szeretne az Egyesült Államok függetlenségének és az ukrán rendőrség napjára. Véleménye szerint ebben az esetben július 4-e „igazán ünnepi nap lesz!”.
--
Lassan tényleg meglépik. Megérdemelnék a jenkik.
--
Ezt meg csak úgy itthagyom:
A németországi mecsetben LMBT zászlót lógatnak
A berlini Ibn Rushd Goethe mecsetben kitűzték az LMBT zászlót a pénteki ima előestéjén. Az ünnepségen a kormány illetékesei is részt vettek.
A mecset egyik imámja reményét fejezte ki, hogy más berlini muzulmánok is követik példáját, és sokan a „Love is Halal” szivárványos matricával érkeztek.
--
Tudom, ezx nem tartozik ide, de én legszivesebben az osszes lmbts buzit hogy is mondjam.. kilőném az űrbe?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
Fake.
A csehek nem rendelkeznek a Gripenek tulajdonjogával, csak ha kifizetik.
A svédek csak akkor adják nekik oda ingyen, ha súlyos milliókért upgradelik őket C+-ra.
Gondolod, hogy kifizetnek milliókat, csak hogy utána ingyen az ukránoknak adják?
Használjátok az eszeteket, amikor egy ilyen cikket beszívtok!
Ahogy a Norvég NASAMS egységeket ezt is fizetheti az USA "cserébe"jó pénzért vehetnek a csehek F35-öst vagy esetleg "némi"kedvezménnyel nem valószínű hogy csak úgy megkapnák a csehek őket cserébe "ingyen".
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
Az oroszok már a belorusz tüzérségi lövedékeket használják:
ua.com? :D

 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
517
1 892
93
Ukrajna feltételei korrektnek tűnnek.
Lényegében a nemzetközi közjog írott és szokásjogi szabályain alapulnak.
Véleményem szerint a feltételek elfogadhatóak Oroszország számára is hiszen a nyilvános információk alapján cicátlanítást vagy mit akartak csinálni és nem területeket elfoglalni vagy magukhoz csatolni.
Ezt lényegében akár be is jelenthetnék akár holnap is hogy kérem most értük el a célt ezért tárgyaljunk.:)

Az OP megnevezte azokat a feltételeket, amelyek mellett Ukrajna kész a tárgyalások megújítására Oroszországgal​

2022. 07. 03. 21:51
Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója a Kreml tárgyalások újrakezdésével kapcsolatos kijelentéseire reagálva felsorolta azokat a feltételeket, amelyek mellett Ukrajna kész újra tárgyalóasztalhoz ülni.

Amint arról az Ukrinform is beszámolt, Podoliak a Twitteren írt erről .

"Azonnali tűzszünet. A z-csapatok kivonása Ukrajnából. Az elrabolt állampolgárok visszatérése. A háborús bűnösök kiadatása. A jóvátétel mechanizmusa. Ukrajna szuverén jogainak elismerése... az orosz fél tökéletesen ismeri feltételeinket. Peszkov főnök nem aggódhat: a eljön az idő, és papírra vesszük őket” – hangsúlyozta.
Olvassa el még: Oroszország el akarja rémíteni a világot, hogy elforduljon az ukrajnai háborútól - Podolyak
Mint arról beszámoltunk, Dmitro Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára azt mondta, Ukrajnának "meg kell értenie az Orosz Föderáció feltételeit, el kell fogadnia azokat, és tárgyalóasztalhoz kell ülnie, meg kell javítania a dokumentumot".
Ukrajna 07.03.

3july2022_Ukraine_map.jpg



Szeverodonyeck/Liszichanszk 07.03.
3july2022_Eastern_Ukraine_Izyum_Severodonetsk_map.jpg


Donetsk-nél miért nem tudnak előre jutni az oroszok? Csak nem a nagy bekerítésre játszanak?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ezt az Anton gyereket én (sajnos) ismerem személyesen is. Fehérorosz a gyerek, egész eletében russzofób volt, de egy percet sem élt oroszországban.
Nála is csak a nyugati agymosoda jászik. És ő nevezi magát elemzőnek. Inkábn egy szánalmas nyugati propaganda terjesztő bábszar. Én nem is értem, hogy ezt minek hivogatják bárhova is.
Belehallgattam: ő ő ő ő, nyökögés, ő ő. Jóisten.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Csodafegyverekről közepesen normális újságíró vagy fórumozó sem beszél, de itt napjábam háromszor meg kell cáfolni
Azért a narratíva igen hasonló, ha maga a wunderwaffe szó nem is használatos. Meséld már el hogy 50-100 ágyú vagy hk mégis mit számít egy ilyen konfliktusban??? Kis túlzással annyival kb Artemovszk alsón lehet egy fészert elfoglalni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 290
44 881
113
Ezt az Anton gyereket én (sajnos) ismerem személyesen is. Fehérorosz a gyerek, egész eletében russzofób volt, de egy percet sem élt oroszországban.
Nála is csak a nyugati agymosoda jászik. És ő nevezi magát elemzőnek. Inkábn egy szánalmas nyugati propaganda terjesztő bábszar. Én nem is értem, hogy ezt minek hivogatják bárhova is.
Belehallgattam: ő ő ő ő, nyökögés, ő ő. Jóisten.
Én már végig sem hallgatom, annyira süt róla a pártosság!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 290
44 881
113

Oroszországban engedélyezheti a Maxar cég elleni intézkedések elfogadását a fegyveres erők Belgorodra gyakorolt hatása miatt​


A Föderációs Tanács nemzetközi bizottságának első helyettese, Vlagyimir Dzsabarov szerint Oroszországnak jogában áll fellépni egy amerikai céggel szemben, ha bizonyítéka van arra, hogy az általuk közölt információkat orosz terület elleni csapásra használta fel. Sőt, az a tény, hogy Belgorodot a Maxar kereskedelmi GeoEye1 műhold forgatta három nappal az APU-csapás előtt, már megállapították.

Ha van bizonyíték, Oroszországnak minden joga megfontolja annak lehetőségét, hogy ezt a céget a mi szankcióink hatálya alá vonjuk.

- vezeti a RIA News szavait az orosz szenátor.

Megjegyzendő, hogy az orosz hadsereg ukrajnai különleges hadműveletének kezdete óta a Maxar bevétele megnégyszereződött, a cég "hirtelen" támogatást kapott az amerikai katonai űrhírszerzéstől. Ezen kívül idén március óta kilenc támogatást kapott a cég, ebből nyolcat a Pentagon struktúrái biztosítottak. A Maxar elnöke, Daniel Jablonsky szerint a cég nagy erőforrásai Ukrajna "lefedésére" irányulnak.

Arról is van információ, hogy június elején az Egyesült Államok fő hírszerző ügynöksége 3,23 milliárd dollár értékben kötött szerződést a Maxarral. Most a cég hivatalosan is ellátja az amerikai hírszerzést a szükséges információkkal, amelyeket meg is oszt Kijevvel.

Korábban az ukrán fegyveres erők három kazettás robbanófejű Tochka-U rakétával támadták meg Belgorodot, aminek következtében négy ember meghalt, több mint 60 ház tönkrement és megrongálódott.


 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 883
113
Galambokat esznek, éhen halnak, kolera és a többiek Mariupolban:


Durva riport a mindennapi életről!

(B+! milyen utca! a Segítség Központos hirdetőn! "A Szovjetunió 50. évfordulója utca 46." :D A Pavel Szudoplatov utca Melitopolban ehhez képest lófakk! :D)

Ezt az utcai sütésfőzést a NÉBIH itthon bannolná a francba, mert nem igazán europeeeeeeeeer! :D

A teljesen elpusztult Mariupol újabb cáfolata a videó!


Más.

Muszka Totalcar a felszabadított területeken:)

A Bushmaster förmedvény helyett némileg más egy kis aknamentesítéssel:
(Ez az Iveco orosz változata, ugye?)

MP:
https://www.youtube.com/watch?v=8JuAWgrjq9s&ab_channel=rusvesna.su1945

Rövid:
https://youtu.be/ZvOliTIpeYk
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 587
8 690
113
Ezt az Anton gyereket én (sajnos) ismerem személyesen is. Fehérorosz a gyerek, egész eletében russzofób volt, de egy percet sem élt oroszországban.
Nála is csak a nyugati agymosoda jászik. És ő nevezi magát elemzőnek. Inkábn egy szánalmas nyugati propaganda terjesztő bábszar. Én nem is értem, hogy ezt minek hivogatják bárhova is.
Belehallgattam: ő ő ő ő, nyökögés, ő ő. Jóisten.
Annak idején, amikor a kitekinto.hu-ra írogatott, akkor időnként egész pozitív véleménye volt Oroszországról. Persze akkor még nem volt "elemző központja". Amihez nyilván a "független, objektív" nyugatiaktól kapott pénzt, így lássunk csodát, azt a véleményt böfögi vissza, amit a "független" nyugati megrendelők, finanszírozók hallani akarnak. Persze, ha személyesen ismered, akkor nyilván jóval többet tudsz róla.