Egyelőre működik. Az oroszok minimális területet tudtak csak elfoglalni az elmúlt hónapokban. Úgy hogy helyenként még ukrán ellentámadások is voltak.
Mikor harcoltak utoljára az oroszok olyanok ellen akiknek konkrétan fejlettebb fegyvereik voltak? A második világháborúban. Akkor brutális áldozatok árán nyugati támogatással győzni tudtak.
A folyamatosan, de nagyon lassan. Ukrajna hatalmas és az elmúlt hónapokban ehhez képest jelentéktelen területet vesztett.
Meg fognak. A NATO és a G7 is egyértelműen elkötelezett Ukrajna győzelme mellett. Ha csak az USÁ-t nézzük nekik van a világon messze a legnagyobb hadiparuk és katonai kiadásaik. Könnyedén fel tudják fegyverezni az ukránokat úgy hogy az az oroszoknak nagyon fájdalmas legyen. Amúgy folyamatosan zajlik a kiképzés is, mert nem lehet ezeket a fegyverrendszereket csak úgy odavinni. Viszont mivel precíziós és könnyen mozgatható fegyverek, ezért jóval kevesebb is elég belőlük. Hatékonyan ki tudják szedni az orosz tüzérséget és már ott sincsenek mire jönne a válaszcsapás.
Mi lett a Donbasz teljes bekerítésével? Az lett volna az erőszakolás, csak elmaradt.
Megint az ukránokat teszitek felelőssé mert védik a területüket az oroszok ellen abban a háborúban amit az oroszok indítottak. Én az oroszok felelősségét sokkal nagyobbnak tartom. Az oroszok lőtték szét ezeket a településeket, az miért nem zavar?
56-ban is voltak civilek akik felszabadítóként üdvözölték az oroszokat. Mindig megtalál az orosz propaganda pár ilyent, amúgy mernének ellenkezni, már halottak lennének...
Te melyiket nézed? Amelyiket én nézem ott alig van orosz előrenyomulás.
Az elmúlt néhány évtized amerikai agressziói a technológiailag elmaradott sivatagi országok ellen azt a téves benyomást keltették sokakban -köztük benned is-, hogy egy ország elfoglalálásának hónapok alatt be kell fejeződnie.
Semmi sem garantálja, hogy ez nem egy újabb 10 éves konfliktus lesz.
Ezen túl az valóban igaz, hogy az ukrán haderő alul, az orosz túl lett becsülve, de ezt a hibát nem csak az oroszpárti oldal követte el.
Azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy az oroszok egész Ukrajnát el akarják -e foglalni.Én a háború elején azt mondtam, hogy nem, az oroszok megelégedtek volna kormánybuktatással és külpol irányváltással. Most már azt mondom, hogy ez nem lesz elég Oo. -nak, látva, hogy a nyugat mennyire beleállt a konfliktusba.
A hivatalos célkitűzés egyébként a hadsereg megsemmisítése. Mivel Biden az utolsó csepp ukrán vérig akar harcolni, nem kizárt, hogy a teljes ukrán nép meg fog semmisülni, legalábbis az a része, amelyik elég hülye ahhoz, hogy ne adja meg magát. Az ukránok küldik be a saját embereiket a húsdarálóba, az oroszok szépen lassan közelítenek a céljuk felé.
Nem tudom miből jutottál erre a következtetésre. Fejlett nyugati fegyverekkel felszerelt reguláris hadsereg ellen nem nagyon harcoltak az oroszok a második vh óta. Ez csak ahhoz lesz fogható. A nyugat pedig nem fogja elengedni Ukrajnát
Amint leáll az orosz gázszállítás, beáll a tél, és beköszönt az áremelkedések következő hulláma, azok a nyugati kormányok, amelyek a háborút támogatják, mennek a lecsóba.A média megcsinálta a hisztit, de fenntartani nem fogja tudni. Senki még csak le se fogja szarni Ukrajnát, amikor a nadrágszíjat kell rövidebbre húzni.
Véleményem szerint már így is megbukott volna ez az egész story, ha nincsen a global warming illetve climate change hoax amivel jusztifikálni tudják a fogyasztásuk visszaesését. Ez egy rohadt jól felépített rendszer amivel a nyugati kreténeket harapófogóba rakták, az erkölcsi iránytűjét elvesztett nyugati embert körbeültették morális tüskebokrokkal és ott ülnek mozdulni nem merve miközben minden irányból pusztítja a létüket az posztmodern gyilkos filozófiai minden ostoba narratívája.