[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Akkor annyit még árulj el légyszíves,ha a két háborúban az értékes német területeket nem kapjátok meg,akkor most hol tartanátok? Pásztorkodásból,vagy földmüvelésből élnétek?
Ugy erted, ha nem szabaditjuk fel az orszagunk nyugati reszet es nem erjuk el meterre pontosan azt a hatart, ami a lengyel-nemet hatar volt I. Mieszko idejen, aki megalapitotta Lengyelorszagot? Ti ukranok/oroszok hazudhattok amennyit akartok rolunk a magyaroknak, de az nem nekunk art, hanem nekik. Elobb-utobb majd belatjak, marha maradnak meg miutan a 3. VH-t is a nemet oldalon akarjak elveszteni. Egyebkent nemetek nelkul sokkal elorebb jarnank, mit tudtak felmutatni a nemetek, amikor nekunk mar a 15. szazadban volt Kopernikus? Ertem en, hogy a szovjet-orosz agymosas miatt sok magyar annyira muveletlen lett, hogy meg azt sem tudja, hogy Kopernikus lengyel volt, de megegyszer mondom: ez nem nekunk art, maximum regebben en sajnaltam, de mar nem is sajnalom.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Itt vitatkoznék. Magyarország a stabilitás szobra. Mindig a németekkel voltunk. 2 világháborúban lettünk a németekkel közösen ezüstérmesek. Mi soha nem àltunk àt. Sőt mi még most is a németekkel vagyunk ahogy te is megállapítottad.

De leginkább veletek lengyelekkel voltunk még a németekkel szemben is. 1939-ben minden lengyel menekültet befogadta K és biztosítottuk hogy ha akar a németekkel harcolni eljusson nyugatra.

A varsói felkelésnél megtagadták hogy harcoljunk ellenetek, sőt a huszarhadosztaly amelyik részt vett Varsó korbezarasaban gyakorlatilag lengyel ellátó ként működött. Átengedtük a futarokat, gyógyítottuk a sebesülteket, sőt nektek adtuk a németektől kapott fegyvert és lőszert is. A németek persze agyvérzést kaptak haza is zavarták a huszárokat. Mi soha nem arultunk el benneteket. 1920-ban a szovjet intervencióval szemben is csak mi àlltunk ki mellettem és küldtünk fegyvert és lőszert

Szóval szerintem ránk nem lehet panasz.

Ha a lengyelek helyzetét nézem mondjuk a 2. VH alatt kicsit érdekesebb. A szovjet támadás és Katyn után a szovjetek mellett harcolni nekem kicsit nehezen érthető. Vagy Sikorsky meggyilkolása után az angolok oldalán...

De ezt Ti tudjátok a Ti dolgotok. Én úgy gondolom hogy a viták ellenére a lengyelek és a magyarok kapcsolata szerintem nagyon jó mert a kölcsönös szimpátiàn alapul. Legalábbis én mindig szeretek a lengyelekkel dolgozni.
" Ha a lengyelek helyzetét nézem mondjuk a 2. VH alatt kicsit érdekesebb. A szovjet támadás és Katyn után a szovjetek mellett harcolni nekem kicsit nehezen érthető. Vagy Sikorsky meggyilkolása után az angolok oldalán..." -megis hogy a fenebe tiltottuk volna meg az oroszoknak, hogy atalljanak a nemet ellenes oldalra??? Azt kellett volna tennunk, hogy azt mondjuk nekik, hogy allj, ha le mersz loni egy nemetet, akkor agyonverlek, mert en ragaszkodom hozza, hogy az osszes nemetet egyedul oljem meg?? Vagy mit? Te mit tettel volna ha ket ellenseged nekiallja egymast is olni?
Sikorski-rol meg a kormanygeprol: nyilvan mindenkinek eszebe jut, hogy "kinek az erdeke". Tipikus, hogy az oroszok elertek, hogy annyira lenezzetek minket, hogy azt higyjetek, hogy itt ez senkinek sem jutott eszebe. Aztan megnezed a bizonyitekokat, gondolkozol, es arra jutsz, hogy az oroszok csinaltak Katyń-t, majd rafogtak a nemetekre. Az oroszok bombaztak Kassa-t, majd rafogtak a nemetekre. Szoval ha az oroszok csinaltak valamit es tagadjak, akkor ok voltak. Ha elismerik, akkor gyanakszunk, hogy nem ok voltak.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Szóval nagyképűség vagy rasszizmus ha nem az angolszász geopolitikai érdek mentén határozzuk meg magunkat, hanem a sajátunkat helyezzük központba es még te beszélsz sértetten a szverenitásról? Melyik szövetségesünk nem bízhatott bennünk valaha is? :mad::mad:
NATO és EU tagként, egy kis, 100 000 km2-es területet és 10 millió fős népességet sem meghaladó, német gazdasági függőség alatt lévő országtól te mit akarsz? :D Milyen anyagot toltok? Keménynek tűnik... xd Olyan dimenzióban gondolkoztok, amilyen Magyarország számára semmiféleképpen nem reális vagy racionális politikailag, gazdaságilag, stb...
 
  • Tetszik
Reactions: kw3v865

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A magyar kormány szándéka a következő választás megnyerése és hatalmának további biztosítása.

Ehhez az szükséges, hogya migrációt a lakosság széles rétegei szemében megfékezze.

Onnantól, hogy a migránsok nem nyilvánosan mennek át a határon, és nem itt akarnak letelepedni, nem érdekli őket, ha átcsempészik őket nyugatra.

Magyarország érdere alapvetően a béke és a stabilitás, de ha ennek vége - márpedig úgy néz ki vége - egy háborúba kizárólag az az I.vh-ban elveszett területek visszaszerzése miatt mehetünk bele, ez pedig az angolszászokkal nem fog menni.

A magyar kormány most kivárásra játszik.
"A magyar kormány most kivárásra játszik."
És ha ez így van, komolyan azt gondolod, hogy pl. az USA, No. vagy Lo. erről nem tud? :D
 
  • Tetszik
Reactions: kw3v865

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 315
16 106
113
Ugy erted, ha nem szabaditjuk fel az orszagunk nyugati reszet es nem erjuk el meterre pontosan azt a hatart, ami a lengyel-nemet hatar volt I. Mieszko idejen, aki megalapitotta Lengyelorszagot? Ti ukranok/oroszok hazudhattok amennyit akartok rolunk a magyaroknak, de az nem nekunk art, hanem nekik. Elobb-utobb majd belatjak, marha maradnak meg miutan a 3. VH-t is a nemet oldalon akarjak elveszteni. Egyebkent nemetek nelkul sokkal elorebb jarnank, mit tudtak felmutatni a nemetek, amikor nekunk mar a 15. szazadban volt Kopernikus? Ertem en, hogy a szovjet-orosz agymosas miatt sok magyar annyira muveletlen lett, hogy meg azt sem tudja, hogy Kopernikus lengyel volt, de megegyszer mondom: ez nem nekunk art, maximum regebben en sajnaltam, de mar nem is sajnalom.
Ezeréves hülyeségekkel jössz? Nem vagyok se ukrán,se orosz. Csak halkan jegyzem meg,hogy a te Kopernikuszod még meg se született,amikor Johannes Müller von Königsberg,ismertebb nevén Regiomontanus már a Föld mozgásáról tanított,és azt,hogy az égbolt mozgását miként lehet időmérésre használni. 1467-ben Esztergomban már csillagvizsgálót épített,a te Kopernikuszod meg 1473-ban született Tehát ezt a műveletlenséggel ne nagyon dobálózz errefelé,mert csak annyit értél el,hogy két perc alatt cáfolom az ostoba pökhendiségedet.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 030
66 489
113
NATO és EU tagként, egy kis, 100 000 km2-es területet és 10 millió fős népességet sem meghaladó, német gazdasági függőség alatt lévő országtól te mit akarsz? :D Milyen anyagot toltok? Keménynek tűnik... xd Olyan dimenzióban gondolkoztok, amilyen Magyarország számára semmiféleképpen nem reális vagy racionális politikailag, gazdaságilag, stb...
Csak nem csicskaport szívunk mint sokan mások (itt is) akik aztán nyálfolyamokban úszva zokognak Izrael nagyszerűségét látva, ami terület és egybefüggő lakosság nélkül aztán csak lett valahogy.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 315
16 106
113
" Ha a lengyelek helyzetét nézem mondjuk a 2. VH alatt kicsit érdekesebb. A szovjet támadás és Katyn után a szovjetek mellett harcolni nekem kicsit nehezen érthető. Vagy Sikorsky meggyilkolása után az angolok oldalán..." -megis hogy a fenebe tiltottuk volna meg az oroszoknak, hogy atalljanak a nemet ellenes oldalra??? Azt kellett volna tennunk, hogy azt mondjuk nekik, hogy allj, ha le mersz loni egy nemetet, akkor agyonverlek, mert en ragaszkodom hozza, hogy az osszes nemetet egyedul oljem meg?? Vagy mit? Te mit tettel volna ha ket ellenseged nekiallja egymast is olni?
Sikorski-rol meg a kormanygeprol: nyilvan mindenkinek eszebe jut, hogy "kinek az erdeke". Tipikus, hogy az oroszok elertek, hogy annyira lenezzetek minket, hogy azt higyjetek, hogy itt ez senkinek sem jutott eszebe. Aztan megnezed a bizonyitekokat, gondolkozol, es arra jutsz, hogy az oroszok csinaltak Katyń-t, majd rafogtak a nemetekre. Az oroszok bombaztak Kassa-t, majd rafogtak a nemetekre. Szoval ha az oroszok csinaltak valamit es tagadjak, akkor ok voltak. Ha elismerik, akkor gyanakszunk, hogy nem ok voltak.
Kassát a románok csinálták.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ugyanakkor a nyugati vállalatok hazai jelentétére égető szükségünk van. Nem tudnánk pótolni őket, drasztikusan esne vissza az ország, ha nem lenénnek itt. EU nélkül hogy menne, hát ezt nem tudnám megválaszolni, szerintem senki sem jelenleg. Folyamatosan változik a világ, azt sem tudjuk mi lesz fél év múlva.

Magyarországnak kell az EU és az onnan érkező működő tőke.
Orbánnak és a NERnek kell az EU az onnan érkező EU pénzek miatt.
A nyugati tőke szempontjából nem ignorálható helyzet, hogy EU tagok vagyunk, azonban ez mára maximum egy ok a sok közül és egyáltalán nem kizárólagos (stabil kormányzat, stabil kormányzati irányok, kedvező gazdasági környezet, szaktudás, munkaerő, energiaárak stb.) De mára a közvetlen tőkebefektetések felét jelenti a nyugati, értelemszerűen az EU-s múködőtőke beruházás.
"látszik a keleti nyitás eredménye is, ugyanis teret nyertek Dél-Korea, Japán, Kína és India fejlesztései hazánkban. Az ázsiai befektetők összesen harminc beruházást valósítanak meg (ez az összes projekt 30,9 százaléka)" "Az eredményekre külföldön is felfigyeltek, a befektetési témákra szakosodott Site Selection magazin Global Best to Invest 2020 jelentése alapján Magyarország sorozatban harmadszor is a világ tíz legjobb befektetési célországa közé került." (portfolio.hu, mno.hu)
vagy: https://makronom.mandiner.hu/cikk/2...va_menekulnek_magyarorszagra_a_kulfoldi_cegek
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 944
113
Elég nagy baromság, ha az egykori HM-et akarnák felépíteni újra a Várban, az más, de további múzeumok kiköltöztetése?
A Hadtörténeti Múzeumot a Horthy-korszakban hozták létre a jelenlegi épületben, szóval nem lehet mondani, hogy komcsi csökevény.
Két éve (?) volt szó arról, hogy növelni akarják az eszközállományt, és ez a mostani hely erre kicsi. Viszont továbbra se értek egyet az egész vezetés egy helyre költöztetésével, lásd Szmolensz, légikatasztrófa ...
 
H

Hummen23

Guest
Ugy erted, ha nem szabaditjuk fel az orszagunk nyugati reszet es nem erjuk el meterre pontosan azt a hatart, ami a lengyel-nemet hatar volt I. Mieszko idejen, aki megalapitotta Lengyelorszagot? Ti ukranok/oroszok hazudhattok amennyit akartok rolunk a magyaroknak, de az nem nekunk art, hanem nekik. Elobb-utobb majd belatjak, marha maradnak meg miutan a 3. VH-t is a nemet oldalon akarjak elveszteni. Egyebkent nemetek nelkul sokkal elorebb jarnank, mit tudtak felmutatni a nemetek, amikor nekunk mar a 15. szazadban volt Kopernikus? Ertem en, hogy a szovjet-orosz agymosas miatt sok magyar annyira muveletlen lett, hogy meg azt sem tudja, hogy Kopernikus lengyel volt, de megegyszer mondom: ez nem nekunk art, maximum regebben en sajnaltam, de mar nem is sajnalom.
Autóskártyát játszol történelmi alakokkal?
Kicsit egyoldalú és hiányos a listád.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 944
113
Oroszország
Oké tudna biztosítani nyersanyagot.De hogy ér ide? Nincs közös határ, csak az EUn vagy Ukrajnán át tudna bármit küldeni.

És ez elég egy működő gazdasághoz? Hol a tőke és a technológia? Vki használ a hétköznapi életben orosz használati eszközt, vásárol élelmiszert? Én egyedül a Ladával találkoztam. Hááát, ha itthon az egyik kezünket a seggünkbe dugjuk, különbet állítunk elő.
Épp a közös határ kialakítása zajlik.

Borotva, csavarhúzó, fejsze, csavarkulcs smi eszembe jut
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 803
93
Igaz!
Meg is nézhetnénk magunkat, ha kilépnénk abból az EU-ból, ahová az exportunk túlnyomó része megy, és ahonnan a technológiák nagy részét kapjuk! Ezzel szemben Kínával, Oroszországgal folyamatosan, vastagon mínuszos a külkereskedelmünk!
És mit gyártanánk, kilépve az EU-ból, amit a világpiacon el tudunk adni? És a kínai munkabérekkel szállnánk harcba a piacokért?
Oroszország és Kína is tudja, hogy csakis EU tagként vagyunk jó partnereik. Így ugródeszkaként használnak minket a piachoz jutásért, és így engedhetjük csak meg magunknak az erősen mínuszos külkereskedelmi mérleget feléjük!
" És a kínai munkabérekkel szállnánk harcba a piacokért?"

Most mennyi is a multinál dolgozó munkabére?
Jobb esetben harmada, rosszabban meg negyede a nyugatihoz képest.
Egyik ismerősöm autógyárba került (egyetemet végzett), Németországba küldték betanulni. Elájult, amikor a fizetését megkapta. Amikor 4 hónap múlva hazajött, szintén elájult, amikor a fizetését megkapta. Harmadát, mint kint. Mindenki hümmögött. Azután egy jó szándékú emberke elárulta, hogy kint azért kapott akkora fizetést, mert abban a pozícióban kint nem akartak problémát senkinek. Itthon meg ez van. Fogadja el rendszerhibának és örüljön, hogy kint annyit kapott, amennyit kapott.
Kimész osztrákiába, németbe, angolba ugyanannyit kapsz, mint az osztrák, német, angol?
Az esetek döntő többségében ugyanazzal a végzettséggel, gyakorlattal kevesebbet kapsz. Azt a munkahelyet tudod kint betölteni, amely a kinti állampolgárnak már derogál. Főleg milyen munkahelyeket kapsz? Vendéglátó (szakács, felszolgáló, takarító) egészségügy (nővér, időskori gondozó), élelmiszer (csomagoló, húsfeldolgozó 3 műszak). Stb, stb... Ezek a szakmák derogálnak a nyugati állampolgároknak, meghagyják az alsóbbrendű népeknek.
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
" És a kínai munkabérekkel szállnánk harcba a piacokért?"

Most mennyi is a multinál dolgozó munkabére?
Jobb esetben harmada, rosszabban meg negyede a nyugatihoz képest.
Egyik ismerősöm autógyárba került (egyetemet végzett), Németországba küldték betanulni. Elájult, amikor a fizetését megkapta. Amikor 4 hónap múlva hazajött, szintén elájult, amikor a fizetését megkapta. Harmadát, mint kint. Mindenki hümmögött. Azután egy jó szándékú emberke elárulta, hogy kint azért kapott akkora fizetést, mert abban a pozícióban kint nem akartak problémát senkinek. Itthon meg ez van. Fogadja el rendszerhibának és örüljön, hogy kint annyit kapott, amennyit kapott.
Kimész osztrákiába, németbe, angolba ugyanannyit kapsz, mint az osztrák, német, angol?
Az esetek döntő többségében ugyanazzal a végzettséggel, gyakorlattal kevesebbet kapsz. Azt a munkahelyet tudod kint betölteni, amely a kinti állampolgárnak már derogál. Főleg milyen munkahelyeket kapsz? Vendéglátó (szakács, felszolgáló, takarító) egészségügy (nővér, időskori gondozó), élelmiszer (csomagoló, húsfeldolgozó 3 műszak). Stb, stb... Ezek a szakmák derogálnak a nyugati állampolgároknak, meghagyják az alsóbbrendű népeknek.
Kimész Ausztriába, Angliába vagy Németországba, annyit kapsz mint az osztrák, német vagy angol? Nem, kevesebbet, vagy meg sem kapod ua állást. Középveztől fölfele aki nem végzett ua az egyetemen MBA-t mint a bennszülöttek esélyed sincs. Sokszor már a középiskola eldönti hová mehetsz és hová nem. Nos ezért jöttek haza ismerősök Angliából, mikor rájöttek, Budapestről a Fazekasból nagyobb esélye van a gyereknek Oxfordba menni tanulni, mint egy állami angol középsuliból.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Ugy erted, ha nem szabaditjuk fel az orszagunk nyugati reszet es nem erjuk el meterre pontosan azt a hatart, ami a lengyel-nemet hatar volt I. Mieszko idejen, aki megalapitotta Lengyelorszagot? Ti ukranok/oroszok hazudhattok amennyit akartok rolunk a magyaroknak, de az nem nekunk art, hanem nekik. Elobb-utobb majd belatjak, marha maradnak meg miutan a 3. VH-t is a nemet oldalon akarjak elveszteni. Egyebkent nemetek nelkul sokkal elorebb jarnank, mit tudtak felmutatni a nemetek, amikor nekunk mar a 15. szazadban volt Kopernikus? Ertem en, hogy a szovjet-orosz agymosas miatt sok magyar annyira muveletlen lett, hogy meg azt sem tudja, hogy Kopernikus lengyel volt, de megegyszer mondom: ez nem nekunk art, maximum regebben en sajnaltam, de mar nem is sajnalom.
Ez a "németek nélkül" elméleted egy kicsit vicces annak tükrében, hogy tudtommal "Kopernikus" anyja német származású volt. :oops:
Persze szovjet-orosz agymosott, műveletlenként bizonyára hülyeségeket beszélek.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
" És a kínai munkabérekkel szállnánk harcba a piacokért?"

Most mennyi is a multinál dolgozó munkabére?
Jobb esetben harmada, rosszabban meg negyede a nyugatihoz képest.
Egyik ismerősöm autógyárba került (egyetemet végzett), Németországba küldték betanulni. Elájult, amikor a fizetését megkapta. Amikor 4 hónap múlva hazajött, szintén elájult, amikor a fizetését megkapta. Harmadát, mint kint. Mindenki hümmögött. Azután egy jó szándékú emberke elárulta, hogy kint azért kapott akkora fizetést, mert abban a pozícióban kint nem akartak problémát senkinek. Itthon meg ez van. Fogadja el rendszerhibának és örüljön, hogy kint annyit kapott, amennyit kapott.
Kimész osztrákiába, németbe, angolba ugyanannyit kapsz, mint az osztrák, német, angol?
Az esetek döntő többségében ugyanazzal a végzettséggel, gyakorlattal kevesebbet kapsz. Azt a munkahelyet tudod kint betölteni, amely a kinti állampolgárnak már derogál. Főleg milyen munkahelyeket kapsz? Vendéglátó (szakács, felszolgáló, takarító) egészségügy (nővér, időskori gondozó), élelmiszer (csomagoló, húsfeldolgozó 3 műszak). Stb, stb... Ezek a szakmák derogálnak a nyugati állampolgároknak, meghagyják az alsóbbrendű népeknek.
Ez így van. Viszont ezzel nem leszel itt népszerű, mert a többség szerint egymás sarkát tapossa, a hanyatló Nyugatról hazamenekülő rengeteg magyar.
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Kimész Ausztriába, Angliába vagy Németországba, annyit kapsz mint az osztrák, német vagy angol? Nem, kevesebbet, vagy meg sem kapod ua állást. Középveztől fölfele aki nem végzett ua az egyetemen MBA-t mint a bennszülöttek esélyed sincs. Sokszor már a középiskola eldönti hová mehetsz és hová nem. Nos ezért jöttek haza ismerősök Angliából, mikor rájöttek, Budapestről a Fazekasból nagyobb esélye van a gyereknek Oxfordba menni tanulni, mint egy állami angol középsuliból.
Miért, itthon a nyugati multiknál annyit keresel, mint ahonnan ide települtek?
Persze hogy kevesebbet, és a jutalom és egyéb juttatások is kevesebbek, a kint dolgozó magyarokhoz képest is!
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
Két éve (?) volt szó arról, hogy növelni akarják az eszközállományt, és ez a mostani hely erre kicsi. Viszont továbbra se értek egyet az egész vezetés egy helyre költöztetésével, lásd Szmolensz, légikatasztrófa ...

Az orbáni elképzelés szerint a Vár kormányzati negyed lesz, mondjuk már Rákosi is oda tervezett felköltözni a Parlamentből, mert jól védhető. :)
Horthy idején meg természetesen az volt. De ha ráesik a Várra egy aszteroida, akkor annyi. :)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
De ez áll a kiköltöztetési terv mögött, nem az eszközállomány meg ilyenek. De részemről elfogadható lenne egy szabadtéri haditechnikai kiállítással összekötött múzeum, csak ne Kecskeméten, Szolnokon, Debrecenben stb. legyen, az kicsit kiesik nekem (tudom önző szempont, de Bp az ország legsűrűbben lakott része, indokolt hogy egy országos múzeum a fővárosban vagy max. az agglomerációjában legyen). Bár Kecelen van már egy szabadtéri gyűjtemény, azt sem néztem még meg eddig, mert 145 km-re van kocsival, tömeggel meg laza 4 és fél óra lenne az út csak oda.